windows ili android?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

sta preferirate od ova dva i zasto?

Windows
19
43%
Android
25
57%

Ukupno glasova: 44

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Android market je koristan samo za prvo instaliranje fajl menadzera, i suludo je suditi o upotrebljivosti ovog OS koristeci samo te free ili "lite" app, to je bar jasno. Dosta toga ima, uskoro izlazi iGo i Opera mobile, meni fali napredniji music player.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Мени на виндовсу фали телефон тако да глас иде за Андроид, иначе пре бих узео Јава телефон него Виндовс :disgust:

Андроид је нешто као ајФон само без 1001 забране и ограничења :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

LittlePrince napisao:Мени на виндовсу фали телефон тако да глас иде за Андроид, ...
Je li mozes 'leba ti da mi ovo rastumacis?Nekoliko puta citah i nista. :|
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Ja sam za windroid :D- svatio sam da bi, evo bas ovog momenta, voleo da imam hd2, nexus one, a zadrzao bih i "staru"E71 8) ako bi me sve to smorilo vratio bih se na s40 sa "zelenim" ekranom i konacno se smirio samenjenjem tel i platformi :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

banman, ja mislim da niko od nas nije uspeo trajno da se izleci od ove boles [ne menjanje telefona] :lol: tako da cisto sumnjam da bi ti uspeo..
anyway imam isti problem, sve je toliko dobro da nemam reci
android je zelen, ali se siri tolikom brzim, da se ja ne secam da se neki OS sirio ovakvom brzinom....
maemo je takodje odlican, ali se on siri znatno sporije od androida ili se meni cini?
windows me opet nekako ne fascinira... bude odusevljen sa TouchFlo oko 5 min i vec me smori :o
symbian koristim skoro od kad se pojavio (2004) i iskreno, 6 godina sa jednim istim OS koji je doziveo male ili nikakve promene je jako mnogo....
a mozda bih treba da nadjem nov hobi? npr nesto vezano za tuning/styling :lol:

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Mirko BGD, što bi rekli- potpuno se razumamo :) Inače, već sam to negde napisao, koliko god da mi je bitan OS, isto toliko, možda i više, mi je bitan hardware, a verovatno je tako i sa većinom ljudi- konkretno, meni je jako zanimljiv android- mislio sam prvo da uzmam hero, pa se pojavio milestone pa nexus one ( i ko zna šta će se sve pojaviti dok ne krenem u kupovinu) , e u tom pravcu su išle moje želje:) Svi su android a opet hardver je ono što me vodi u izboru. Da ne bude zabune i wm mi sa 3TF izgleda dobro, pogotovo što mi nije toliko neophodna unedogledna personalizacija koju android pruža. Znači u dilemu koji OS hardver odlučuje :))

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

U tome je stvar, jos je davno mislim Miodrage o tome pricao. Kvalitetno kuciste, jak hardware u smislu multimedije i koji ce podneti sve novo sto izadje, to onda vredi platiti i nositi 1-2 god. E sad po meni su Magic i Hero tek neka prelazna resenja.
pozz

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

LittlePrince
Мислиш на беспотребно компликовање и милион опција за пар ствари?Мени то смета...

Глас за Андроид.Има заиста пуно људи који раде на његовом развоју.Ваљда ће у овом случају квантитет произвести квалитет. :roll:

едит-типо
Poslednja izmena od bestboy u Čet, 14. Jan 2010. 18:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Слобода или смрт

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Mirko BGD, lepo rečeno.
Ko zna možda će nekad u budućnosti moguće na jednom telefonu instalirati različite (s)OS-ove :lol: :lol: kao na kopmu npr.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jerkann, pa na nekim HTC telefonima je to vec moguce. Za neke HTC modele imas "cooked" Android romove. Imas i Omnia "cooked" Android rom. Istina jos uvek nema "dual boot" romova, barem ne upotrebljivih. Istina i ti "cooked" Android romovi nisu bas sasvim upotrebljivi, ali principijelno je moguce.

http://sourceforge.net/projects/andromnia/
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma da, ali kad vidim komentare tipa "fino radi samo jos nekako gprs da namestim..." smrznem se, nepotrebni egzibicionizam. Ali ko voli sto da ne.
pozz

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Vlada Zem, ćuti, nije ni tebi najlakše išlo da podesiš GPRS :).
Mislim da se više može uraditi sa WM, ali je Android neuporedivo ljepši i prijatniji za rad, kao i lakši za svakodnevnu upotrebu (priznajem da nisam dovoljno vremena proveo sa WM da donesem tako čvrst zaključak, ali to mi je bio utisak). Sada je WM bolji, a ja se nadam da kako se Android bude unaprjeđivao da će i WM da ga sustiže sa lijepim interfejsom forama, pa će nam biti svejedno :)
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Windows je dosta spor kao i Simbyan.Nakon predstavljanja Android operativnog sistema se moze videti da je priblizno brz kao iPhone.Moj glas za Android i HTC Tattoo koji posedujem 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Ivan Cirkovic, odakle ti to da je Symbian spor?
Kao sto sam se i ranije izjasnjavao WM je najfunkcionalniji OS za mobilne telefone, ali ujedno i najtezi za koriscenje "obicnom" korisniku.
Android je s druge strane jos uvek mlad i zelen, a vreme ce pokazati u sta ce se pretvoriti.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Imao sam starije modele telefona i cim se napuni programima i malo duze koristi ponce da koci (Symbian).Ne kazem da je na novijim telefonima tako,ali u sutini Android je pokazao neke stvari...Opet stvar ukusa,ali WM sam koristio i nikad vise!Naravno glas i za iPhone koga je Android kopirao.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Ivan Cirkovic, stariji modeli su jedna prica. Vec od 9.2 verzije symbiana, pogotovu 9.3 i 9.4 brzina je gotovo izjednacena sa dumb telefonima. Android kopirao Iphone, ne bih rekao kako mi se cini android je vec ozbilniji OS u odnosu na onaj u jabuci.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ok da je ozbiljniji,ali sam mislio da su kopirali par stvrati od iPhone-a.Tipa meni sa porukama,imenik...

charly brown
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Sep 2008. 23:50

Post od charly brown »

Dozvolite da se ukljucim, možda malo u off, ipak na prvom mjestu je ukupan uređaj (hardver+softver) može biti ovaj ili onaj OS, ali ako je hardver osrednji džaba vam extra softver. Npr. do skoro je bilo većina telefona bez ugrađenog senzora pokreta (žiroskopa-G senzora...) i to sam softver nije mogao da nadoknadi. Dakle hoću da napomenem da nije na svim uređajima isto iskorišten pojedini operativni sistem.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Charly ovde smo stavili akcenat samo na operativne sisteme i potpuno smo iskljucili hardwer.Znaci gledamo kako OS u globalu funkcionise na telfonima na kojima je fabricki ubacen i tako ih poredimo.

Sto se tice Symbiana i njegove brzine totalno se slazem sa jerkannom.S60 v3rd je zaista dobro napravljen i nemam zamerke na njegov rada vec dugo koristim N76.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori