Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
belushi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Jan 2010. 18:25

Post od belushi »

Evo, još glupljeg pitanja: gde piše, odnosno kako da vidim koji je produkt kod na 5800 :blinky: :blinky: :blinky: :blinky: :blinky:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

stavio sam novi firmware i sve bi bilo super da se nije desilo sledece: Ne mogu da instaliram niti da izbrisem nijedan jedini program!! Kad probam,samo mi izbaci uozorenje: Unable to start operation. Installer already in use. U cemu je roblem,da li neko zna??
ex ivan87

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

@belushi probaj google.com za 10sec sam nasao odgovor na tvoje pitanje

@Ceftriaxone 1. proveri da li installer zaista radi, ako radi iskljuci ga, mada i restart telefona ce uraditi sve to
2. ako to ne pomogne vrati back up koji si, nadam se, uradio pre upadate-a
3. reinstaliraj firmware

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 22:56

Post od String Of Life »

Installer je i kod mene aktivan,svaki put kad upalim telefon on se vraca u procese,verovatno se ne moze izbaciti dok se odradi reset telefona.Resenje,privremeno,je da ubijes taj program iz neke 3rd party aplikacije.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

definitivno uradite hard reset, i meni je ubacivao stalno installer u otvorene programe dok nisam odradio reset.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od String Of Life »

^^ Upravo.S tim sto ja jos uvek nisam odradio reset,mnogo me mrzi da reinstaliram opet sve sto mi treba iako mi treba ~30min :) Nego,ono sto bih zeleo da pitam,koliko imate free RAM-a u proseku?Znaci ne mislim na kolicinu slobodnog RAM-a po paljenju telefona,jer tada je nerealno visok,vec posle npr 12-24h koriscenja istog?Jer cini mi se da je memory leak mozda cak i veci nego u proslom FW-u.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Motoman, snenad, Ljudi hvala vam oboici na pomoci, probao sam oba ali mi se vise svideo JbakTaskMan :wink:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

String Of Life, sad sam pogledao, 47 mb .

String Of Life
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od String Of Life »

darkado hvala. Meni je po paljenju telefona ~50mb,medjutim kasnije,cak i kada pogasim sve programe iz taskmana,ne mogu da imam vise od 40ak mb slobodno.Aktivan mi je contact bar HS.Morace da radi reset uskoro.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Nažalost još uvek nemam mogućnosti da uradim v40 update :x (Telelenor product code), meni na v31 i sa svim programccima koje stalno koristim free ram 35MB.
Negde sam pročitao da novi contakt bar dosta troši ram

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

String Of Life, kod mene je basic hs i nisam gasio kontakte, poruke, kalendar i te stvarcice u taskmanu .

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Instalirao i ja v40 i moram priznati da ima dosta promena:
-pojavljuju se 3 strafte kod pisamceta za slanje poruka,kao da je samo pisamce na turbo pogon :lol:
-dodata opcija phone switch u settings-u
-izbrisan download (vec je receno nego cisto da se ima na jednom mestu)
-dodate 3 ikone u applications (vec receno)
1.phone setup
2.Contacts (Ovi)
3.SW update
-malo je brzi odziv
-mnogo korisna stvar kod kucanja poruka :D da kada je uspravno onda je default namesteno alphanumeric,a kada se okrene horizontalno onda je default full qwerty, i ono sto se ne secam da li je ranije bilo ali sada uvek ima 3 opcije za kucanje poruka stim da kada koristimo jedan od default-a njega nema u opcijama
-sad mi vise zauzima ram-a sa nekih 35 na 47mg
-verovatno ih ima jos ali to je ono sto je meni zapalo za oko na prvo koriscenje
-neko je spomenuo da se slika smanjila, ja to ne primecujem mada kada se malo bolje covek zagleda u ekran moze se primetiti da sa svih strana ima par milimetara lufta od ivice ekrana do slike, e sad da li je to tako bilo ne znam, ali mogu da provere ljudi koji se jos uvek nisu prebacili na v40 da li im od one crne trake na vrhu ekrana pa do slike ima toliko lufta ili je sve knapac

sada par pitanja:
-zasto mi u JbakTaskMan prijavljuje da mi CPU radi samo na 192MHz,kada bi trebalo da je negde oko 434MHz?
-svi pricaju oko tog Kinetic Scrolling, ali jos uvek mi nije skroz jasno sta je to? Da li je to kao sto kod opere mozes da pomeras uvecanu stranicu u svim pravcima, stvarno mi nije jasno? Bilo bi dobro ako nekog ne mrzi da napise primere gde se on javlja i sta se sa njim radi i dobija? :wink:

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

kinetic scrolling imas u imeniku, porukama, muzici, u stvari svuda osim u glavnom meniju! Udji u inbox i pomeri prst gore ili dole na ekranu i videces sta je to!

evo primer:
http://www.youtube.com/watch?v=KdgU1oAI ... re=related

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

aleksa87, Hvala, sad mi je jasno. :D To je nesto poput onog srednjeg tockica na misu, dosta je lakse za upravljanje, brze je... Jako korisno, i mene je nerviralo kada pomeram velike liste,bilo poruka ili muzike, jer je bilo jako nezgrapno. :wink:

-inace jos nesta je novo, sto mi se tek sad desilo kada me je drug zvao. Tel je bio zakljucan i kada je poceo da zvoni upalio se sa dve opcije da se otkljuca i javi, samo sa jednim malim dodatkom a to je da se ove opcije aktiviraju klizanjem prsta slicno kao kada se ipod otkljucava :D

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

snenad, moj telefon je imao ovaj product code 0577229 (telenor rs blue), za njega jos nema update-a,pa sam mu promenio code u jedan od ponudjenih na strani 118,update-ovao ga i radi kao sat.
Koliko sam skapirao,promenom product code-a se gubi garancija. Sta bi se desilo ako bih ja sad vratio product code? Da li bi se telefon zablokirao ili nesto slicno? Ili da saceka, da izadje update za product code pa da ga vratim?

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

@Ceftriaxone neznam sta bi se desilo verovatno nista. a nemas potrebe da cekas da izadje product code jer koliko ja znam vracanje na stari firmware je mnogo tesko.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

slavko101, da sada je kao kod n97 verovatno barem je tako kod mene na n97 ;-)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

snenad, nisam mislio da vracam stari product code sad,nego onda kad bude izbacen firmware za taj product code. Pitam zbog garancije,posto koliko sam skapirao promenom product code-a gubim garanciju.
ex ivan87

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

ne znam da li sam ja nesto utripovao ili su zamenili mesta Options i Done kada se namesta alarm?! Sve imam naviku da kliknem na options

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Pročitah 121 stranu ove teme.
Vidim da baterija traje od 1 do 3 dana u zavisnosti od korišćenja naravno.
Zanima me:
1) Može li da idrži baterija sa wifi surfom od oko 2-3h,15tak poruka i oko 10tak poziva 2 dana?
2) Na jakom dnevnom svetlu kako se vide SLIKE napravljene na tel (iz galerije naravno)?
3) Max veličina fonta? Ćoravim polako pa mi treba da ne bih stavljao djozluke pri korišćenju.
Hteo bih da ga pazarim kao sekundarca dok ga još ima novog u radnjama a i cena je trenutno ovde povoljna
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Odgovori