Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

smatram da e72 nije neki poseban pomak u odnosu na e71, pitanje je ukusa koji se kome vise svidi.
ovo me podseca na odnos e61 vs. e61i.
ono sto cekam je novi, mnogo revolucionarniji qwerty candybar fon iz e serije, tako da cu preskociti e72.
ako naprave telefon sa ekranom kao sto je bio na e61/i, a sa duosim tehnologijom i mozda jos i ts-om, to bi bio pun pogodak
::luv phonez::

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Banehallow, onda je bag. A ovo za lampu sam hteo da naglasim da to može svaki symbian koji ima blic uz kameru, tj da i nije neka prednost. Ranije, npr na 6630 bila je fora da mu ekran zasvetli belo i imitira lampu(pošto je tad blic bio misaona imenica)- meni je to u nekim situacijama baš bila dobrodošla aplikacija :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ljudi to oko softvera ce se srediti novim verzijama firmvera,bitno je da je hardver ok i da vam on odgovara.Trenutno ja jedinu prednost vidim E72 u odnosu na E71 u muzickom segmentu i 3,5 mm sluskama.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Wicker Man, ma da sledeći firmw će sigurno otkloniti stare i doneti neke nove bagove, kao i uvek što biva:) Meni je lično najveća prednost brži procesor i kako sam čitao bolja grafika. Koliki mu je slobodan RAM? E72 nije ništa revolucionarno, samo upgrade E71, ali da sad kupujem tel svakako bi se pre odlučio za 72.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

E ima i jos jedna stvar koja me u sustini najvise nervira.
Ne znam kako najbolje da objasnim,odnosi se na stednju baterije,to jest kada se tel ne koristi odredjeni period pa onda se iskljuci ekran pa kad ga uzmes ponovo treba mu oko sekund da za svetli sto ume da iritira,znaci ne zasvetli odmah kao kod drugih telegfona koje sam koristio do sada.
Telenor Nokia E72

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

E72 je dobila mali apdejt softvera (The Nokia E72 updated to v22.007).
The Nokia E72 just have been updated to v.22.007. It’s available through the Nokia Software Updater and over the air. This minor update should fix minor bugs and should improve the overall performance. Further changes or improvements aren’t known yet. Fortunately, the E72 features UDP so that all of your data will be preserved. Nonetheless, we advice to do a backup to be on the secure side.

eseries
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Jan 2010. 12:31

Post od eseries »

treba mi,ako neko ima da mi posalje original teme sto su u telefonu. graphite gray business i graphite gray personal...hvala unapred.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Od juce sam vlasnik ovog telefona,i koliko je dobar kao poslovni telefon,toliko ima i neke bagove. Danas sam odradio update softvera over the air,i posle toga mi se dogodilo recimo da slusam muziku preko stereo bt sluski,stigne poziv,i zvuk bude krcav i skroz poremecen. Potom iskljucim sluske,pozovem osobu ponovo,a zvuk ubrzan i piskutav,kao da se sagovornik nagutao helijuma. Restartujem telefon i sve ok. Da li se jos nekom desavaju tako fantomski bagovi? Kontam da je verovatno trebalo da ne budem lenj i odradim sam jedan restart posle apdejta,da legne sve na mesto,ali ne bih voleo da je nesto drugo u pitanju. Sad inace radi sve kako treba. Pozz :|

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Meni se to recimo nije desavalo,nisam imao bas nikakvih problema sa zvukom ali mozes iz ranijih postova pogledati koji su moji bizarni bagovi.
Telenor Nokia E72

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Banehallow, za sad se sve ponasa okej posle restarta, tako da se nadam da je samo malo pobrljavio....videcemo kako se ponasa. Desavalo mi se i da se mail for exchange malo zaglupi, ali to brzo prodje.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Heheh trenutno E72 ima najvecu ocenu na GSMAreni 8.6 i presao je HTC HD2 po oceni a ima duplo vise glasova.Mada opet ja sam razocaran pomalo sa izradom,video sam skoro da mi zadnji poklopac ne naleze lepo i da sa strane mogu da gurnem nokat izmedju poklopca i plastike.To ce biti izgleda leglo prasine a sa curenjem svetlosti sam se odavno pomirio.

Jel mozes da pogledas da li je i kod tebe pomalo to ,,landara'' ? :)
Telenor Nokia E72

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Banehallow, ja sa izradom nemam apsolutno nikakvih problema, sve je utegnuto i čvrsto. Nisam primetio curenje svetlosti, na kojim delovima ti se dešava da viri svetlo po spojevima? Generalno, ja sam jako zadovoljan, osim eto tim naglim napadom štucanja sinoć, ali od tada se odlično ponaša :D

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

araphel, Cestitke na telefonu,inace ako nije indiskretno da pitam jesi telefon kupio i licno je tvoj ili si ga dobio na poklon,mozda od firme ?

pcmilos
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 16:07

Post od pcmilos »

Izuzetno mi se dopadao ovaj telefon, medjutim gledao sam ga juce u radnji u crnoj varijanti i nije mi se nesto posebno vizuelno dopao.... pogotovu onaj zadnji poklopac, a i izrada nije kao kod e71 nemam osecaj onako dobar kao kod e71, svakako je veliki plus dobra kamera i brzi procesor ali..... razmisljam izmedju e71 i e72, prvi postoji u beloj varijanti i izuzetno dobro izgleda, dok e72 nisam uzivo video u sivoj i braon boji u kojima se inace jos proizvodi. Razlika u ceni je od 50-100e za ova dva telefona. Da li ima neko slike uzivo e72 u sivoj ili braon boji, i da li moze da ih okaci ? Sta mislite koji je boje telefon da uzmem ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Wicker Man, dobio sam telefon od firme kao zamenu za dosadašnji službeni, koji teglim već 2 godine.

Inače, meni je telefon recimo lepši nego E71. Grupa kontrolnih tastera mi je znatno lepše urađena.

pcmilos, meni se recimo baš crni dopada, a bela E71 mi je nekako....pa,bezveze. Ali ok, to je sve pitanje ukusa. Ne znam zašto si stekao utisak da je izrada lošija, ja se baš ne bih složio. Poklopci slota za karticu i USBa su bolji i čvršći,bravica za poklopac baterije je jednostavnija, a jednako čvrsta,power taster je bolji....ima dosta poboljšanih detalja. Mala je razlika u tastaturama, ali meni je recimo nešto udobnija ona na E72. Veoma malo su povećani tasteri,rekao bih.Mislim da je svakako bolje uzeti E72, kako zbog kamere i muzike (koja je odlična), tako i zbog nekih drugih sitnih noviteta. Konkretno, meni mail for exchange bolje radi na E72 nego na E71, koji sam takođe probao na par dana nedavno.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

araphel blago tebi,ja sam onda dobio neki skart od telenora i to su me odrali za cenu. :smutny:

Ja imam curenje svetlosti sa bocnih strana,izmedju ekrana i gornjih tastera i ispod kucice, i cak mislim da mogu da se provuku i krupnije cestice od prasine,ali najvise me nervira poklopac koji je labac i juce sam ga skinuo i vec sam video da se po bokovima skupilo malo prasine,sva sreca pa se poklopac lako skida i vraca.
Telenor Nokia E72

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

araphel, Hvala na odgovoru,inace super ti je firma,lepo te castila. :) :wink:
Banehallow, Pa reklamiraj ga,imas garanciju,skoro si ga kupio. :|

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

pcmilos imas u porethodnim postovima mislim da sam bas ja stavio sa ruskog sajta u sivoj boji link,a evo i videa sa yt jedini sa sivim koji sam nasao,jest da ne razumem ovaj cudan jezik :) ,ali video je video http://www.youtube.com/watch?v=IRDNxq5VOcU :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Banehallow, sad sam baš gledao,ispod Home tastera se vidi malkice da probija, jer se tačno tu ispod nalazi jedna od LE dioda, ali nije strašno. Između ekrana i gornjih tastera nemam ništa,a ni sa strane mi se ne rasipa svetlost.Što se poklopca tiče, zaista se lako skida, ali čvrsto stoji na svom mestu, i posle 4 dana u džepu nema nikakve prljavštine ispod. Doduše, uvek držim telefon u njegovoj futrolici. :wink:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

http://www.youtube.com/watch?v=4LXThz0r ... tube_gdata evo jednog videa koji je odlican ukoliko ne gledamo engleski ili jezik kojim se prica uopste. pokazuje nam sve razlike izmedju e71 i e72 ali, kako mi se cini, decko je malo subjektivan. ok, malo vise kada kaze da je e72 bolje izradjen sa cime se niko na netu nece sloziti. a, sad da ja budem subjektivan, na ovom snimku e71 MNOGO bolje izgleda.
uglavnom, imam e71, moj cale je napolju i uskoro kupuje e72 pa kad se vrati istestiracemo mi to, pa ako je bolji, nema sanse da se ne zamenimo :)
iPhone 4.

Odgovori