-manje rasprostranjen - meni je jako vazno da se razlikujem od mase, a kako Nokiu ima svakak susa... (ne bih da se vlasnici Nokia nadju uvredjeni, jer ne mislim nista loshe, isticem samo potrebu za posebnoscu)
-ekran i hardver koji je neprikosnoven u svetu mobilnih telefona (Nokia tu jednostavno nema sta da trazi)
-mogucnost modovanja i tona aplikacija za sve i svasta (vise od Nokia-e, to potpisujem)
-naravno WOW efekat gde god se pojavis... (osim mozda u "klubu ljubitelja Nokia-e a mrzitelja Apple-a")
Naravno, svaka pricha, pa zacudo i ova ima dve strane medalje. Kontra od ovoga svega bi bila sto je cenjeni Miškoni spomenuo:
-nefunkcionalan BT (iskreno iPhone imam godinu dana, a oko 2.5 god, sto ce reci dok sam imao jos nezaboravni E61, nisam prebacio nesto na ovaj nacin), ja za tim nemam neku potrebu.
-nedostatak mass storage-a nije nedostatak u klasicnom smislu. Tu moram da se nadovezem na spomenuti iTunes koji je najimbecilnije parche softvera u istoriji najimbecilnijih gluposti koje neciji mozak moze da smisli. Mislim da su neandertalci mogli da naprave nesto bolje, bez ikakvog prethodnog znanja. Nasa navika da razmisljamo po principu HDD-a, i mass storage-a sa kompa je preneta kao takva na vecinu telefona, osim na Apple-ovo chedo. Razlog - pa hteli su sto je moguce vishe da zastite telefon od eventualnog pokusaja korisnika da ga prilagodjavaju sami sebi.
-pucanje sistema - da, desava se, pogotovu ako se stavljaju aplikacije koje nisu odobrene od strane Steve Jobs-a (citaj Cydia/Icy/Rock).
Ninolina, sta to imas na N97, a da nemas na iPhone-u (ne mislim na out-of-the-box stanje)?
Meni se licno ne svidja samo jako teska promena tonova pre svega za kalendar i podsetnik jer mi to treba da budi iz mrtvih. Sve ostalo mi nije toliko bitno.
Toliko od mene, a naravno, otvoren sam za svacije misljenje i ukuse. Nekome se svidja 1110, nekome HTC Shift