Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ceftriaxone, imas snooze opciju da ga okrenes kao sto je rekao vanjuska, a trebalo bi da to isto radi i kad pretisnes crveno dugme.
Sto se tice trajanja baterije evo kako su izracunali na testu:
GPS-navigacija – 4-4.5 časa
Video reprodukcija – 3 časa 20 minuta (H.264 u režimu zvučnika)
WEB-surfovanje (EDGE) – 4 časa
Wi-Fi (non-stop upload podataka) – 5 časova
Muzika (preko slušalica) – 34 časa
Radio – 25.5 časova
Igre – 5 časova
Ne znam sta je sa tim bagom oko poruka meni se do sada to nije nikad desilo.
Kad se sve abere veoma sam zadovoljan telefonom i ako ne ispadneneka mnogo povoljna kombinacija za n97 pre svega mini necu da ga menjam jos dosta dugo.
Sto se tice trajanja baterije evo kako su izracunali na testu:
GPS-navigacija – 4-4.5 časa
Video reprodukcija – 3 časa 20 minuta (H.264 u režimu zvučnika)
WEB-surfovanje (EDGE) – 4 časa
Wi-Fi (non-stop upload podataka) – 5 časova
Muzika (preko slušalica) – 34 časa
Radio – 25.5 časova
Igre – 5 časova
Ne znam sta je sa tim bagom oko poruka meni se do sada to nije nikad desilo.
Kad se sve abere veoma sam zadovoljan telefonom i ako ne ispadneneka mnogo povoljna kombinacija za n97 pre svega mini necu da ga menjam jos dosta dugo.
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Od juče vlasnik XM
Namerno flešovan prvog dana da bi ako bude nekih problema tel zamenio a ne nosio u servis.
Kvarno ali korisno.
Telefon maltretiran na wifi dok nije ispraznio skroz bateriju pa napunjen za flešovanje.
Sa V31... na V40.0.005
Sve radi bez i jednog jedinog zastoja ili restarta (za sada je tako)
Baterija je već na 3 crtice od sinoć u 22h ali sa maltretiranjem koje je normalno kada se kupi nov tel, instalacija novog firmwarea, instalacijama programa, brisanja, slikanja i dve vožnje pod Garminom.
Prebacivanje svih tel, podsetnika i sl proteklo za 1 min bez problema preko Nokia OVI Suite potpuno bezbolno i što je meni važno sa sve slikama u kontaktima i setovanjima za primarni br.
Zamerke:
Otključavanje isključivo sa dugmetom sa strane
Extremno glupo i nepraktično.
Da može slajd fora vidi se na alarmu koji se gasi slajdovanjem levo ili desno a otključavanje?
Druga zamerka:
Nakon svakog priključivanja na komp a po dolasku sms-a prijavljuje nemogućnost pristupa kartici te da će poruka biti snimljena na memoriju telefona.
Nakon ulaska u settings i ponovnog biranja kartice kao medija za poruke sve opet radi normalno.
Verovatno će biti ispravljeno kasnije ali da smara-smara

Namerno flešovan prvog dana da bi ako bude nekih problema tel zamenio a ne nosio u servis.
Kvarno ali korisno.
Telefon maltretiran na wifi dok nije ispraznio skroz bateriju pa napunjen za flešovanje.
Sa V31... na V40.0.005
Sve radi bez i jednog jedinog zastoja ili restarta (za sada je tako)
Baterija je već na 3 crtice od sinoć u 22h ali sa maltretiranjem koje je normalno kada se kupi nov tel, instalacija novog firmwarea, instalacijama programa, brisanja, slikanja i dve vožnje pod Garminom.
Prebacivanje svih tel, podsetnika i sl proteklo za 1 min bez problema preko Nokia OVI Suite potpuno bezbolno i što je meni važno sa sve slikama u kontaktima i setovanjima za primarni br.
Zamerke:
Otključavanje isključivo sa dugmetom sa strane

Extremno glupo i nepraktično.
Da može slajd fora vidi se na alarmu koji se gasi slajdovanjem levo ili desno a otključavanje?
Druga zamerka:
Nakon svakog priključivanja na komp a po dolasku sms-a prijavljuje nemogućnost pristupa kartici te da će poruka biti snimljena na memoriju telefona.
Nakon ulaska u settings i ponovnog biranja kartice kao medija za poruke sve opet radi normalno.
Verovatno će biti ispravljeno kasnije ali da smara-smara
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
gameforce, Upravo to oko poruka je bila i prica nekoliko postova u nazad. Verovatno je bag ali se vuce jos od mislim v2x, jer mi je taj bio instaliran na tel kada sam ga kupio, evo i dan danas i sa novim v40 on se i dalje provlaci, iako sve ovo ne znam kako radi na windows-u posto na njega ne kacim tel
Definitivno se slazem da bi to sa slajderom bilo dosta prakticnije i zgodnije, iako sam se navikao na to potezanje sa strane.

Definitivno se slazem da bi to sa slajderom bilo dosta prakticnije i zgodnije, iako sam se navikao na to potezanje sa strane.
- gameforce
- Ex-Moderator
Mda
Čini mi se da sam i u OVI store video free app za tako nešto.
Ma bre neću da guram programe za nešto što bi trebalo da postoji kao opcija.
Čim može preko programa i na alarmu sigurno da može i kao basic funkcija.
Svaki program koji radi u pozadini vuče bateriju.
Ja bi hteo da je sačuvam i koristim za ono zbog čega sam i uzeo vaj tel..
telefoniranje, gps nav i skype.
Hvala svima na savetima upravo sam poslao (učtiv ali oštro-pljuvački) feedback Nokii
Možda ima još takvih koji bi to želeli na tel kao osnovnu funkciju pa se smiluju.

Čini mi se da sam i u OVI store video free app za tako nešto.
Ma bre neću da guram programe za nešto što bi trebalo da postoji kao opcija.
Čim može preko programa i na alarmu sigurno da može i kao basic funkcija.
Svaki program koji radi u pozadini vuče bateriju.
Ja bi hteo da je sačuvam i koristim za ono zbog čega sam i uzeo vaj tel..
telefoniranje, gps nav i skype.
Hvala svima na savetima upravo sam poslao (učtiv ali oštro-pljuvački) feedback Nokii
Možda ima još takvih koji bi to želeli na tel kao osnovnu funkciju pa se smiluju.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
jerkann, nije tajna naravno, samo ne znam koliko ti znači ta informacija.
Platio sam ga 3.000.000 rp
Kurs je oko 9300 rp = 1 US$ odnosno 13100 rp za 1 EU
Oko 230eu sa screen protectorom, silicon cover i belt holderom
Platio sam ga 3.000.000 rp
Kurs je oko 9300 rp = 1 US$ odnosno 13100 rp za 1 EU
Oko 230eu sa screen protectorom, silicon cover i belt holderom
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Napisao sam da imam problema sa restartovanjem telefona kada posaljem poruku, ali sam poslusao kolegu jerkana i resetovao tel, formirao mem. kerticu i sada tel radi perfektno! Polako obnavljam programe i igre sto sam imao, ali sada radi kao kada sam ga kupio, i sto je najvaznije nema vise restartovanja!
Znaci ako imate neki problem posle instalacije fw v.40, samo sto treba da uradite reset telefona

Znaci ako imate neki problem posle instalacije fw v.40, samo sto treba da uradite reset telefona

LG Nexus 4 16GB
gameforce, mykeylock ne vuce bateriju puno . Meni komotno izdrzi 3 dana , uz slusanje muzike , wi-fi i tako . Kada ne koristim to dvoje, izdrzi 4 dana . Od kad sam kupio telefon koristim mykeylock . Bez njega ne bih mogao . Istina da je trebalo da to fabricki ima,ali sta sad mozes. Nista te ne kosta da probas 

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
gameforce, ma onako cisto da vidim koliko se krecu cene telefona kod tebe. P.S. ti sad placas kao kod slobe (milioner covekl)
snenad, evo ti link teme na kojo bi trebalo da postavis to pitanje viewtopic.php?t=17152&highlight=

snenad, evo ti link teme na kojo bi trebalo da postavis to pitanje viewtopic.php?t=17152&highlight=
- gameforce
- Ex-Moderator
wowzer, ako ti nešto znači, ja sam odradio update pre 2 dana sa prod.no. 0559299 i sve radi 100% OK
Maltretiram je do beskonačnosti ubacivanjem i brisanjem programa i opet ništa.
Ako se rešiš da odradiš postupi APSOLUTNO OD TAČKE DO TAČKE kako ovde piše.
viewtopic.php?p=72714#72714
Jedino nemam pojma kako će se ponašati sve to ako imaš Win7 (ja sam na Visti)
Good luck whatever you do
Maltretiram je do beskonačnosti ubacivanjem i brisanjem programa i opet ništa.
Ako se rešiš da odradiš postupi APSOLUTNO OD TAČKE DO TAČKE kako ovde piše.
viewtopic.php?p=72714#72714
Jedino nemam pojma kako će se ponašati sve to ako imaš Win7 (ja sam na Visti)
Good luck whatever you do
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Ja sam juče odradio update (čekao za telenorov product kod, pa mi dosadilo i promenio ga na balkans, pa opet vratio na originalni zbog garancije) i radi super. Jedino što sam primetio da mi je nakon update installer bio non stop uključen ali Jbak TaskMan ga je lako isključio. Sad čekam novi HelloOX pa ću da radim hard reset i totalno sredim fon. (Cleen install je uvek bolji od update-a)
Jedina negativna stvar vezana za update (makar za mene) je novi screen za alarm. Mnogo ga je teško isključiti/produžiti kad spavaš, na svu sreću radi snooze kad telefon samo okreneš na ekran.
Od kinetik scroll-a sam mnogo više očekivao. Mnogo je bolji od pređašnjeg (non-kinetik) ali sam viđao i bolje i to recimo na LG-u što smatram brukom.
Ovi maps/store kod nas ne služe ničemu.
A najbolja stvar kod novog update-a je kada kucaš, u portrait mode-u je numerička je tastatura, a u landscape qwerty (odnosno qwertz kod mene jer volim da imam naša slova).
Contact bar funkcioniše ali neznam kome je to potrebno bolje da su uveli da može više redova prečica da se postavi. (hvala mudrim glavama pa postoji smart setting program, da reši ovaj nedostatak)
Ovi contacts funkcionišu super ali u našoj zemlji mnogo malo ljudi to koristi (od moga društva niko) tako da je po meni to krajnje nebitan update.
Mislim da je to to od noviteta, možda sam i nešto propustio ali ovo je glavno.
E, da FREE RAM sa svim programima isključenim me je oko 48-50MB
Jedina negativna stvar vezana za update (makar za mene) je novi screen za alarm. Mnogo ga je teško isključiti/produžiti kad spavaš, na svu sreću radi snooze kad telefon samo okreneš na ekran.
Od kinetik scroll-a sam mnogo više očekivao. Mnogo je bolji od pređašnjeg (non-kinetik) ali sam viđao i bolje i to recimo na LG-u što smatram brukom.
Ovi maps/store kod nas ne služe ničemu.
A najbolja stvar kod novog update-a je kada kucaš, u portrait mode-u je numerička je tastatura, a u landscape qwerty (odnosno qwertz kod mene jer volim da imam naša slova).
Contact bar funkcioniše ali neznam kome je to potrebno bolje da su uveli da može više redova prečica da se postavi. (hvala mudrim glavama pa postoji smart setting program, da reši ovaj nedostatak)
Ovi contacts funkcionišu super ali u našoj zemlji mnogo malo ljudi to koristi (od moga društva niko) tako da je po meni to krajnje nebitan update.
Mislim da je to to od noviteta, možda sam i nešto propustio ali ovo je glavno.
E, da FREE RAM sa svim programima isključenim me je oko 48-50MB
Evo i ja da iznesem svoje utiske...
Meni je posle updata ostao hakovan mob, oni patchevi mi i dalje sasvim normalno rade i mogu bilo koju aplikaciju da instaliram. A za instaler, stvarno nzm o cemu pricate, on je kod mene uvek off.
pozitivne stvari: kada se kuca poruka, lako se menja izmedju numericke i qwerty tastature.
novi shortcut za muziku na desktopu
i donekle kinetik scroll
baterija mi duze traje
negativne stvari: kada se kuca poruka, i pritisne enter, telefon nastavlja da pise malim slovima dok je pre bilo da odmah posle stisnutog entera prebaci na velika slova (sto je i logicno)
mnogo glupo sto kinetik scroll ne radi u web-u (a nece ni u operi)
Meni je posle updata ostao hakovan mob, oni patchevi mi i dalje sasvim normalno rade i mogu bilo koju aplikaciju da instaliram. A za instaler, stvarno nzm o cemu pricate, on je kod mene uvek off.
pozitivne stvari: kada se kuca poruka, lako se menja izmedju numericke i qwerty tastature.
novi shortcut za muziku na desktopu
i donekle kinetik scroll
baterija mi duze traje
negativne stvari: kada se kuca poruka, i pritisne enter, telefon nastavlja da pise malim slovima dok je pre bilo da odmah posle stisnutog entera prebaci na velika slova (sto je i logicno)
mnogo glupo sto kinetik scroll ne radi u web-u (a nece ni u operi)