Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

40mb slobodnog rama :smutny: :uhuh: Samo... Pih a ja jos ocu da menjam n95 8gb zbog ''brzine'' :angry:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Stefan33, procitaj sta je Fox napisao na prethodnoj stranici pa ces videti da tih 40MB nije malo. A sto se brzine tice, najbolje je da na licu mesta procackas 72-ku i onda ces moci doneti konacan zakljucak.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Stefan33, nevezano za količinu slobodnog RAMa, telefon je sve samo ne spor. :wink:

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Ako budem razmisljao o kupovini definitivno cu da ga probam. Sad za N95 8gb mogu da dobijem 150-200e (kao nova je) i kontao sam da dodam jos 100-150e za ovaj. E sad verujem da ne vredi doplate, al sta da se radi, moram kad je nov, a polovan ne bih da vijam, ko zna da li cu naci ocuvan kao sto je moj ''N''.

Sta vi mislite? Mislim jedini razlog menjanja je taj sto imam ovaj fon od 2007 i stvarno mi je dosadio iako smatram da trenutno u toliko malom pakovanju na trzistu ne postoji nista bolje (po meni). Sto se tice funkcija sve mi se svelo na poziv/sms ostalo je sve jako slabo, kamera samo ponekad, ali bas bas retko, muzika vise nikako skoro, net ko i uvek pomalo, a igre i ostale aplikacije 0%.

Kod E72 me privlaci izgled i samo izgled za sada, ako su kvalitet izrade, brzina i baterija znacajnije bolji nego na n95 (8gb) onda cu definitivno da razmislim o kupovini ;)

Naravno, ponavljam jos jednom, cekam i vas s komentarima ZA/PROTIV i sl ;) pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ako mene pitas,dobices bolju izradu,udobniju tastaturu,nista mnogo losiju kameru,malo noviji symbian,i to je u sustini to. Ako koristis samo to sto kazes da koristis,onda ne vidim svrhu zamene uopste. Ono sto gubis je fozocla velicina ekrana i media tasteri. Da imam n95 8gb,menjao bih ga,ali ja najvise koristim mailove,kalendar i podsetnik na e72,tako da je to druga prica.

Iskreno,ako ti je samo izgled presudan,onda ne vredi davati toliko para. Pitanje je koliko ces osetiti njegove prednosti.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Ovaj ekran mi mnogo znaci zbog puskica :P Ali media tastere ni ne koristim od kad sam batalio igre...

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Ovako stoji stvar-imam"shemu"da pazarim ovaj model preko teleora- kao prvo interesuje me a li je E72 iz telenora codiran samo na njihovu mrezu, posto sam imam mts pospaid broj? Kao drugo, molio bih ljude koji su uzimali ovaj fon preko telenora da mi kazu da li su imali primedbi na hardware(postovi Banehallow-a su me zabrinuli i naterali da postavim ovo pitanje). I kao trece, vidim da ima kao kompas, jel mozda neko zna da li ima akcelerometar? :) unapred hvala.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

banman, ima akcelerometar, ali po defaultu sluzi samo da utisa pozive i odlozi alarme kad ga okrenes ekranom na dole. Rotacija ekrana mu nesto realno i ne treba, jer je vec u landscape modu. ne znam da li moze da radi u nekoj igrici ili tako nesto, ali iskreno receno sumnjam u to.

Sto se tice kupovine na mrezi, bice definitivno zakljucan, Telenor zakljucava sve svoje telefone, tako da racunaj na dodatan trosak dekodiranja. O kvalitetu izrade ne znam sta da ti kazem, moj je sa Vipa i nemam zamerki, dok Banehallow ima toliko puno zamerki na svoj, da se i ja tripujem i svaki cas proveravam da nije negde nesto pocelo da zvace, ali za sada jok.

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Jan 2010. 18:17

Post od miljan_vb »

Misim da je za moje potrebe malo 4 gb koji se nalaze u e72.Da li ovaj tel. prihvata micro sd card 32 gb class 6? Da li je neko probao npr. 16 gb? Ili da li uopste neko ima 32 gb u e72?Vidim da je maksimalna podrzana 16 gb u specifikaciji ali ne mora da znaci...... :chytry:

Jos jedno pitanje: meni pise na kutiji telefona da je model e72-1 zodium B? Sta to znaci?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

miljan_vb, po zvanicnoj specifikaciji E72 podrzava maksimalno 16 GB .

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miljan_vb napisao: Jos jedno pitanje: meni pise na kutiji telefona da je model e72-1 zodium B? Sta to znaci?
Zodium Black označava boju telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od miljan_vb »

IDzO@
napisao sam ja to gore ali iz neke prakse ne mora da znaci...Zato sam i pitao...Mada cu najverovatnije 16 gb samo se dvoumim oko klase prenosa podataka jer izgleda da neke sa klasom 4 idu daleko preko toga.... :blinky:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

miljan_vb, ako se dobro secam E72-1 je oznaka za EU trziste, a 72-2 je za NAM.
Sto je veca klasa to je brzi prenos podataka, a evo jedna od 16gb samo sto ne znam koja je brzina -> Transcend 16gb.

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od miljan_vb »

IDzO@
Nasao sam i ja jednu a clasa je 6 mb/s
TAKEMS
Micro SD 16GB Class 6
http://www.itsvet.com/proizvod/takems-m ... d/135/1774
Mada sam negde procitao da su neke klase 4,imale trostruko brzi prenos podataka u odnosu na deklarisan.Videcu jos.Nigde ne pise potrosnja.Npr.neke su 20mA a neke 100mA.sto je bitno za bateriju.

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od miljan_vb »

Evo.Dobio sam odgovor
"Dodatna stvar u vezi memorije, meni je sasvim normalno ocitao micro SD od 64gb i sve je radilo lepo a nasao sam na britanskom forumu da radi i sa 128 gb bez problema."
Stvar je tome sto ja nigde nisam video karticu vecu od 16 gb. :(

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

miljan_vb, moguce ali najbolje bi bilo da pre kupovine isprobas karticu ili makar da na netu nadjes neki "screen shot" gde se vidi da je telefon prepoznao karticu.
U testu E72 pise: " pri testiranju uređaj je sa lakoćom identifikovao 32Gb karticu", ali nisam uspeo na netu naci podatak za kartice sa vecim kapacitetima.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miljan_vb, (micro)SDHC standard podrzava kartice do 32 GB (ne postoje (micro)SDHC kartice vece od 32GB), tako da to moraju biti microSDXC kartice koje su relativno nova stvar. Koliko ja znam tek par 64GB modela postoji u prodaji, i to u poslednjih par meseci.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od miljan_vb »

iDZO@: U pravu si.Meni je neki plan 32 gb klase 4 ili 6.Probam i kupim.
@tomas.hokenberi: Da.To sam i ja video na wikipediji.
MicroSd ide do 32 gb.Problem je sto kod nas nema u prodaji microSD od 32 gb. :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miljan_vb, kad smo kod toga, tesko se nalaze i modeli od 16GB. Modele od 8GB i nije neki problem naci, a jos uvek su najrasireniji u ponudi modeli od 1 i 2GB.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miljan_vb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od miljan_vb »

Tacno.Ali moram da kupim.Pravnik sam i stavio sam neke zakone u e72.Nema mnogo-oko 10-ak zakona.Nemam ni jednu instaliranu aplikaciju a ostalo je ispod 1 gb slobodne memorije kada sam stavio 3 pesme.Slika imam oko oko 20.Malo mi je 4 gb.Zbog toga i moram da skacem na vecu MicroSD.Ovo je Biznis telefon i 4 gb smesno.Sta ce tek da se desi kada pocnem email da skidam i raznorasne web fajlove?...Ili ubacim Garmin sa mapama?.Ili instaliram neke aplikacije za filtriranje pozviva,snimanja i sl?...
Definitivno 32 gb je pozeljno u njemu.Ako nista drugo onda 16 gb jer ih ima kod nas.

Odgovori