Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

Dobio sam ponudi na prepaidu da tokom meseca februara dopunim racun sa 200din, i dobijam 1000min u telenor mrezi i 1000sms u nacionalnom saobracaju koji vaze 30dana,a to isto imam i u martu i aprilu.Super ponuda.
U medjuvremenu aktivirao sam i moju ekipu i sve radi kako treba.Svaka promocija je zasebna.Ne treba da se dopunjavate samo ako ste registrovali vas broj pozovite call center i kazete koje brojeve hocete u ekipu,dobijete sms na koje odgovorite i imate 500min svako.
pozz

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

satell200, verovatno dugo nisi koristio karticu pa su ti poslali tu ponudu ( bar meni na 2 broja bilo tako ) i traje 3 meseca od pocetka meseca kada se dobije prva poruka.
Nokia Lumia 630

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

djolex, takođe. :D Tokom prošle godine sam koristo 3 meseca na jednoj 063, a sada koristim treći mesec na jednoj 069 kartici. Stvarno super stvar. Svaka čast Telenoru. 8)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Јел још увек "велика" допуна за нет 2гб?
Или су је вратили на 1гб?
Слобода или смрт

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

bestboy, ako si mislio na tarifne dodatke, za pripejd je veliki 2GB. Tarifni dodaci

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

mezzano

Мислио на сам припејд интернет али је исто...
Пре неки дан сам купио 3г модем.Продавац ми је рекао да ће можда промоција бири прекинута а количина података за пренос смањена.
Мало сам се правио невешт а тада се обично створи прилика да продавац покаже своје незнање и безобразлук. 8)
И тако сам сазнао да на брзину протока могу да утичу количина рам меморије на телефону(:o) и ветар(:wacko:) ај да рече неки лудачки -С па да му поверујем.Мислим оклен ли ископавају такве бисере? :lol:
Слобода или смрт

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

mezzano, mislim da to rade kako bi privukli neke da koriste odredjeni broj sto im ponekad upali i neki ljudi na kraju nastave da koriste taj broj tako da su napravili odlican potez po tom pitanju.
Nokia Lumia 630

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

I ja sam dobio tu ponudu, i to 12 sati otkad sam uplatio 200 dindži na broj koji sam poslednji put dopunio pre 3-4 meseca, ali inercija je čudo tako da imam 3-4-5 ljudi koji aktivno koriste Telenor a potrebe razgovora s njima mi podmiruje i postojeći postpaid, tako da............. Lepo što nude, ali to u mreži ih ionako dođe džabe, a uz to ništa, plus mi se ne sviđa ideja polupostpaida - dok plaćaš redovno imaš poluupotrebljivu promociju, kad već plaćam pravi postpaid (dođe mi dodatni nepotrebni trošak). Kad bi mi to trebalo radije bih uzeo VIP pa pričao u mreži za dž. i nagovorio ljude da masovno urade istu stvar.

Na brzinu a nekad čak i mogućnost konekcije, osim udaljenosti od bazne stanice najviše utiče broj korisnika na istoj, i masovna je pojava da ljudi u delovima grada koji ima dobre telefonske centrale imaju ADSL i Kablovski net i da se slabo koristi 3G, i obrnuto.
A sa prodavcima se nije igrati jer oni mogu lično da ti smanje protok i čak i ukinu net ako se praviš lud pred njima i ako si bezobrazan :lol: :lol:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Jedno pitanej koje nije vezano za novosti iz Telenora, ali je vezano za ponudu.

Jel moze neko da mi kaze kako funkcionise tarifni dodatak Dodaj internet? Jel kao i kod postpaida vazi mesec dana ili dok se ne potrosi i kako se proverava preostali saobracaj?

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Tarifni dodatak Dodaj Internet možete aktivirati na više načina:

- Pozivom Call Centra 063/9863
- Preko Portala Moj Telenor
- Pozivanjem koda *111#
- Slanjem aktivacionog SMS-a

Ovaj tarifni dodatak traje 60 dana od dana aktivacije. Prepaid korisnici mogu aktivirati više Internet tarifnih dodataka. Sa svakom novom aktivacijom rok važenja svih prethodno aktiviranih, a ne potrošenih internet tarifnih dodataka, se produžava na 60 dana od dana poslednje aktivacije.

Stanje preostalog besplatnog saobraćaja na Tarifnom dodatku "Dodaj Internet" možete proveriti pozivanjem koda *121*2#.

Detaljnije informacije

Pozdrav.
iPhone 6 Plus

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ok, ja sam debil. Mislio sam da pitam kako funkcionise na postpaidu, pa sam se pogubio. U svakom slucaju hvala na promptnom odgovoru, ostatak informacija dobio od jednog korisnika.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor za Haiti

Februar 2010.
- Telenor se pridružio UNICEF-ovoj akciji "Pomozimo deci Haitija" dodeljivanjem broja 9009 bez naknade. Uz pomoć ovog broja svako može pomoći žrtvama zemljotresa koji su prošlog meseca potresali Haiti.

Opširnije:
http://bit.ly/cS1Jx1
http://www.youtube.com/TelenorKontakt
iPhone 6 Plus

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li se nakon kupovine preko eShopa (postpaid kartice bez telefona) i pristiglog ugovora na kucnu adresu mora taj isti ugovor nositi u poslovnicu na neku dodatnu overu ili je dovoljan samo potpis, a kurir koji donosi, sve ostalo resava?

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

U slučaju kupovine proizvoda sa pretplatničkim ugovorom (proizvodi sa postpejd načinom tarifiranja), Kupac prilikom preuzimanje pošiljke mora biti lično prisutan i lično potpisati ugovor. U suprotnom ugovor će se smatrati nevažećim. Potpis podrzumeva napisano puno ime i prezime pisanim slovima.
Dodatne informacije: http://www.telenor.rs/?section=private&page=3717

Finasijski rezultati za četvrti kvartal 2009.

Beograd, Oslo, 10. februar 2010
– U četvrtom kvartalu 2009, kompanija Telenor d.o.o. imala je prihod od 7,93 milijardi dinara (81,78 miliona evra), što je za 0,33 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Ostvarena EBITDA (profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova deprecijacije i amortizacije) umanjena je za 21 odsto u lokalnoj valuti, delimično usled povećanja direktnih operativnih troškova. Da bi se nadoknadilo smanjenje dobiti, kapitalna ulaganja su smanjena za milijardu dinara.

Telenorova mreža sada ima 2.843.000 korisnika, koliko i na kraju 2008. godine. U ovu brojku ulaze samo korisnici koji su kontinuirano generisali prihod tokom tri meseca.

Ostvarena EBITDA (profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova deprecijacije i amortizacije) u 2009. umanjena je za 9 odsto u lokalnoj valuti u odnosu na 2008. godinu, dok su kapitalna ulaganja smanjena za 2 milijarde dinara.
„Imajući u vidu poznate nepovoljne okolnosti, pre svega svetsku recesiju i porez na upotrebu mobilnih telefona, nismo nezadovoljni ovim rezultatima. Iako smo zabeležili pad prihoda od govornih usluga, što je direktna posledica pomenutog poreza, možemo se pohvaliti činjenicom da je, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u 3G mrežu, Telenor u ovom kvartalu napravio velike korake u oblasti mobilnog interneta“, kaže izvršni finansijski direktor Telenora Gabor Kočiš.

Opširnije: http://www.telenor.rs/?section=about&page=7210&pn=1
iPhone 6 Plus

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Telenor mreža ima danas isti broj korisnika kao i na kraju 2008? Niste se pomakli ni za milimetar? Pa iskreno, ne čudi me uopšte obzirom da ništa novo niste ni ponudili, osim par promocija koje se retko kome isplate. Pored toga, cene telefona su vam ostale najviše na tržištu, postpaid paketi vam nisu dobili osveženja u vidu dodatnih besplatnih minuta u mreži i MB kao što to danas drugi nude, dok su cene saobraćaja na prepaidu znatno više nego ranije... Ja bih se na vašem mestu debelo zabrinuo i zapitao kakva će tek biti situacija kada dođe taj čuveni MNP. :uhuh:

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Lepo im je Lobachewsky rekao postpaid im je bajat tri godine, nemoj ti da se brines kako ce biti kad unesu prenosivost broja kad oni sami ne brinu oni igraju na kartu kvaliteta i najbolje usluge :lol: a da li ce im to biti dovoljno videcemo. Dobro si to rekao da su im telefoni najskuplji a promocije su im maltene sve gluplja od gluplje.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Za ovdasnje prilike uopste je cudno videti ove podatke ovako transparentno, iako je to u normalnom svetu pravilo; tako nesto od dragog nam drzavnog operatora necemo nikada videti, pogotovo broj korisnika racunajuci korisnike koji su "kontinuirano generisali prihod tokom tri meseca. " mts samo stancuje nove kartice a u broj korisnika ubraja sve koji su ikada kupili karticu i aktivirali je. ipak je telenor svetska kompanija...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Slazem se sa gore navedenim, i nadam se da djuice prosledjuje ove komentare...
Toliko se hvale tim 3G internetom, a ima nas toliko korisnika smartphone-ova i niko od nas ne koristi taj telenor internet (osim kad nije ekstra hitno), svi jurimo neki WiFi, jer je Telenor internet PRESKUP, i tarifni dodatak je preskup, a besplatni megabajti nisu omoguceni postpaid korisnicima.
Koja je poenta njihovog interneta (na mobilnom) ako za 15 minuta surfa i ontvaranja web strana slikama i flashom (na Nokiji 5800) racun napuca 200 din?
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

:)
Misli se prevashodno na prodaju interneta sa modemima itd. Ide kao alva :P

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

@Aleksaboy,Potpisujem.
Kada dodje MNP cika Ione i cetiri postpaid broja "preskacu" kod drugog operatera.

Odgovori