Zveckanje u 6670 i FM

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Avg 2005. 15:46

Zveckanje u 6670 i FM

Post od Ka »

1. Juce mi je telefon pao sa stola. Nista mu nije bilo, nije se cak ni ogrebao ali ja sam se strasno potresao zbog toga i kao i svaki drugi paranoik odmah sam poceo da ga tresem da cujem da li nesto u njemu zvecka. Kad' ono ZVECKA!!! Kao neka sitna plastika. I to kada ga tresem od "vrha ka dnu" ne i kada ga tresem "bocno" . Sve radi normalno. Ne mogu da verujem da se nesto pomerilo od jednog pada. Zanima me da li i vama koji imate 6670 nesto zvecka po default-u? :shock:

2. Da li na ovom telefonu mogu softverski da imam FM radio?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Nemam 6670 tako da ne mogu da ti kažem da li nešto treba da zvecka unutra ili ne. U principu, mislim da ne bi trebalo. :wink:
Moj 7610 je nekoliko puta žestoko pao i ništa mi ne zvecka (još uvek). Možda ti se malo razlabavila maska..? Da li zvecka ili kvrcka? :D

Ne možeš da imaš FM radio ali možeš da instaliraš GPRS radio, koji sigurno nećeš koristiti jer jede kilobajte...

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Ma mnogo je smesno, znas... :smutny:

Ma to je jako slab zvuk i cuje se samo kada ga bas tresem. Jbt, nemam ga ni deset dana a vec sam ga s*ebao. Pa ja bukvalno nisam ni za pod voz. Ni za kiseljenje kupusa. E da, zaboravio sam da kazem da sam ga otvorio i da je iznutra utegnut i dalje. Barem ono sto sam mogao da vidim - sim kartica, mmc i to. E sad' da l' se nesto unutra razlabavilo, *ebem li ga... prethodni telefoni ne da su mi padali, nego su se razbijali, rasklapali se od padova i nista im nije bilo... jbm ti Nokiu... ;)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hm, povedi malo računa o rečniku, možda će me idući put mrzeti da prepravljam poruku pa će biti brissss... :roll:

Znaš ono kad pacijent kaže doktoru:
- Doktore, boli me ruka kad je pomeram ovako...
A doktor mu kaže:
- Nemoj da je pomeraš tako i neće te boleti...

Dakle, nemoj da ga treskaš i nećeš čuti sporan zvuk. :wink:
Ako sve radi, ne brini se...

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Aj' da ne otvaram novu temu, postoji li mogucnost da uradim back-up telefona na kompjuter tako da u slucaju formatiranja kartice sve vratim nazad u instalacionom obliku, znaci bas sve kako je i bilo?
Ne mislim da kontakte, kalendar i to nego bas na aplikacije. I kako, moze li to iz Pc Suite-a?

Aha, recnik... ok, mislio sam da je dozvoljeno pricati srpski, posebno u "zezadzijskom" kontekstu od koga moja poruka "vrvi" ... ali, ti si gazda. :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ka, baš si lenj... :?

Zar nemaš želju da sam probaš, potražiš, pročitaš help, uputstvo..? Mi smo obalavili na forumu pričajući o svemu i svačemu što je vezano za Symbian, samo treba da pročačkaš malo po forumu.

Može da se odradi full backup iz PC Suite-a.. U verziji 6.6 imaš Backup, pokreće se Nokia Content Copier, izabereš "Make a backup of the phone contents to PC", pa ćeš dalje imati "Copy also memory card contents" i "Make full backup". Označi sve i ne diraj telefon narednih 10-15 minuta.

Nisam probao kako to funkcioniše jer radim backup na drugi način, pomoću card reader-a i nekih programa na samom telefonu... :)

Aha, rečnik... je i dalje Srpski, samo izbaci iz upotrebe pojedine izraze, zameni ih drugim i zadržaćeš "zezadžijski" kontekst. ;)

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Zasto da ceprkam kada imam tebe? :P

Aha, recnik... mislim da sam ovde vec stvorio neku sliku o sebi kao o liku koji nije ovde da bi "prljao" forum ruznim recima, ili ne daj Boze psovao i vredjao ljude tako da smatram da nisam nista ruzno rekao i mislim da su svi forumi preterano utegnuti sto se toga tice i ucinilo mi se da ovaj i nije bas ali sam se prevario. Smatram da na pojedinim forumima, koji se ne bave nekih bas ozbiljnim temama treba zadrzati opustenost. Ali, kao sto rekoh, you're the boss!

Je l' postoji neki drugi program za zakljucavanje tastature osim AutoKeyLock-a jer mi se ne svidja to sto on uopste ne provaljuje da sam ja usao u neku aplikaciju i zakljucava mi tastaturu u sred instalacije necega, slusanja nekog zvucnog fajla itd. a ja hocu da mi zakljuca samo kada mi je telefon na glavnom ekranu, znaci kada ne radim nista.
Nokia 6670

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ka napisao:Zasto da ceprkam kada imam tebe? :P
Naljutićeš čoveka...

Za ono drugo... Vidi, programi za zaključavanje tastature ipak nisu toliko pametni koliko bi ti to želeo. Jednostavno, posao im je da zaključaju tastaturu posle određenog perioda neaktivnosti (koji sam određuješ, naravno). To da zaključavaju samo na glavnom screen-u, to ne može za sada ni jedan.
Vidi, ako ti se taj JJL ne sviđa, probaj "obični" Autolock. Ima samo tu jednu funkciju i savršeno je radi. I kako to misliš da te zaključa u sred instalacije? Pa na koliko si namestio? 5 sekundi? Koliko ti traje ta instalacija? Ja držim na minut i sasvim sam zadovoljan.

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Naljuticu ga ako nema smisla za humor i osecaj za zezanje. Ponavljam, ja sam pozitivan lik, ali ok, ako ce neko da se ljuti neka se ljuti, ja tu nista ne mogu.

Ne znam sta ti je JJL, ja mislim da fa i imam taj obicni Auto Lock. Volim da mi se zakljucava posle 10 sekundi i mislio sam da oni funkcionisu kao i na onim telefonima na kojima ta opcija postoji po default-u, znaci da me zakljuca samo kada sam na glavnom skrinu, odnosno kada ne radim nista.
Tako je barem radio moj bivsi Samsung.
Nokia 6670

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

JJL je jedan od proizvođača softvera za Symbian telefone, a njihova aplikacija za zaključavanje (koju sam mislio da koristiš) se zove JJLKeylock...
Ova koju koristim (koristimo) je AutoLock i besplatna je.
Da se opet ne ponavljam i usput navodim prednosti i mane ovakvog načina zaključavanja, samo ti namesti malo duže vreme (recimo 30 s) i uživaj. Kod mene je namešteno na minut i nikada mi nije smetalo što se zaključa i gde ponekad ne želim...
10 sekundi je stvarno prekratko i ne čudi me što ti ide na živce stalno zaključavanje, ali sam si kriv...

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Znas sta mi se jos ne svidja kod AutoKeyLocker-a. To sto svaki put kada ukljucim telefon moram da udjem u njega i izadjem da bi radio, iako uvek stoji ENABLED.
Nokia 6670

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

meni je 6600 ispala iz dzepa kad sam vadio ipao na pod, nakon toga se culo neko zveckanje i na kraju se uspostavilo da je otpao prekidac za paljenje. Normalno je radio dok ga nisam jedva ugasio, nakon toga je morao na servis da bi ga upalio.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Ka napisao:Znas sta mi se jos ne svidja kod AutoKeyLocker-a. To sto svaki put kada ukljucim telefon moram da udjem u njega i izadjem da bi radio, iako uvek stoji ENABLED.
Promeni program i instaliraj neki od pomenutih....

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

Posto se na pocetku posta pominje kako dobiti FM radio na 6670, da li je moguce kupiti slusalice koje na sebi imaju FM radio a da ce raditi na 6670, posto originalne za ovaj telefon ne postoje, ali opet ako je to uopste i izvodljivo onda nista od prikaza frekvencije stanice na displeju, pa se mora nabadati napamet a ko zna koliko uopste stanica moze tako da se uhvati...

Da li je neko slucajno ovo probao na Nokia Symbian telefonima?
Born to be wild!!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

moguce je kupiti sluske sa radiom. idi na www.nokia.com i odaberi tel koji imas i imas opciju da ti prikaze sve dodatke za taj telefon.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, ali koje se nažalost jako teško nalaze kod nas.... :smutny: :smutny:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Da,kao i sve ostalo problem je te slushalice nabaviti kod nas tako da.... :roll: A shto vam toliko treba fm?ja sam prestao da slusham fm na fonu posle 6510... 8)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja sam skoro prestao da slusam radio svuda tj. nikad ga nisam nesto ni slusao... :lol:
A i zar se te slusalice ne kace na pop-port? :unsure: (te ne mogu na 3650, 6600...)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

ja sam kupio mp3 plejer sa radiom pa radio ni ne sliusam kad ubacis muziku koju hoces!!!
tako mogu i ovi koji hoce da slusaju muziku na mobilnom telefonu ubace sta zele i ne treba im onda radio!!!!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, stvarno mislim da fm i nije baš nešto neophodan...a i prijem nije baš najbolji sa tim slušalicama...u svakom slučaju i ja mislim da je najbolje ubaciti omiljenu muziku u fon, i uživati :wink: :)

Odgovori