Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Rock On player, ako niko nije probao, neka proba. Baziran na album artu, lepo izgleda i lepo se skroluje kroz muziku. prebacivanje pesama gestovima, mogucnost autodownloada album arta tamo gde ga nemate.....Dobar mali widget koji ce cak i kad ubijete aplikaciju kroz Taskiller, ostati na pesmi koju ste pustali, i jednim klikom na albumart nastaviti dalje tacno odakle ste stali.
Mali minus: dok jedna pesma ide, klikom na neki drugi album art necete pokrenuti taj drugi album, vec resetovati pesmu da ide ispocetka. Potrebno je drzati prst na album artu dok se ne pojavi izbor "show all songs", pa tek odatle moze play.
Lep za oko, zgodan za menjanje pesama, ali ne vise od toga.

Mali minus: dok jedna pesma ide, klikom na neki drugi album art necete pokrenuti taj drugi album, vec resetovati pesmu da ide ispocetka. Potrebno je drzati prst na album artu dok se ne pojavi izbor "show all songs", pa tek odatle moze play.
Lep za oko, zgodan za menjanje pesama, ali ne vise od toga.

Imam SAM 3.3, koristim Slideme za instaliranje i deinstaliranje aplikacija. Ali je mobento marketplace ili kako se vec zove, bas siromasan... Znam za jos jedan, appstore, koji je slican, mozda malo bolji. Licno, vise volim markete sa koji moze da se skine apk na pc, pa ga onda rucno prebacim na sd karticu i instaliram.
Jel neko ima samsung i5700??
Nema odgovora za fring/skype? Jel neko uspeo da koristi skype preko njega na Tattoo?
Jel neko ima samsung i5700??
Nema odgovora za fring/skype? Jel neko uspeo da koristi skype preko njega na Tattoo?
-
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 19:47
pitanjce...ja aplikacije skidam iskljucivo sa marketa na telefonu, vidim da pricate i o drugim marketima za skidanje aplikacija, ali to ukljucuje da se ostiklira blokiranje, koje stoji za nepoznate stranice...ja se malo plasim to da odstikliram da mi se nesto ne zezne telefon, a videla sam par aplikacija koje nema na zvanicnom marketu...savet? 

-
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 19:47
araphel i Vlada Zem, hvala vam drugari...instalirala sam SAM 3.3 i skinula par aplikacija, kao i sa sajta umnet.com, mada su tu dosta lose aplikacije jer ne odgovaraju rezoluciji tattoo-a.
Moze pomoc? Kako se aplikacije instaliraju preko kompa? Jer videla sam da imaju da se skinu citavi .rar paketi sa aplikacijama
Moze pomoc? Kako se aplikacije instaliraju preko kompa? Jer videla sam da imaju da se skinu citavi .rar paketi sa aplikacijama

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Prikacis telefon na usb i izaberes u mobu HTC SYNC konekciju umesto DISK DRIVE.Nakon toga udjes u SYNC programcic u racunaru koji ti sluzi za sinhronizaciju htc-a i ides na poslednju opciju Application Installer i tu izaberes putanju u kojoj ti se nalazi zeljeni program za instalaciju.Nakon toga kliknes ok i program ce ti ispisati poruku da je sve uspeso instalirano,ali obrati paznju da li si dozvolila instalaciju programcica koji nisu kompatibilni sa Android sistemom...Settings-Applications-Unknown sources treba da stikliras ako skidas aplikacije koje nisu dostupne na Google Market.Nadam se da sam ti pomogao?
miss_kiedis, jednostavno, sve sto ti treba je neki fajl menadzer, recimo "Astro", skini ga sa Marketa. Prebaci aplikacije, dodatke, igre, itd na karticu (sa kompa ili samog mob browser ako je moguce) i pokreni instalaciju u menadzeru. Desava se da fajl ima drugaciju ext, samo je preimenuj u ".apk", rar fajl raspakuj i isto nadji .apk. Posle sve pobrisi sa kartice da ne smeta (ukoliko nije nesto sto sama aplikacija koristi, tipa karte za navigaciju i sl.)
pozz
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 14:05
Android fanovi,
Moj brat i ja samo napravili besplatnu aplikaciju koja pomaže pri putovanju gradskim prevozom kroz Beograd i zove se BeoGSP. Aplikacija ima sve linije GSPa, pronalazi optimalnu rutu gradskim prevozom između dve tačke, ima kompas radi lakše orjentacije, ako je u režimu praćenja obaveštava kada na toj ruti trebate da izađete iz autobusa i pređete na drugi itd.
Malo više o aplikaciji možete da vidite na:
BeoGSP site
Aplikacija može da se skine sa Android Market i od juče je dostupna i za Android OS 1.5.
Mi smo se potrudili oko aplikacije, ali sigurno postoji još jako mnogo pametnih stvari koje bi mogle da se urade. To je razlog zašto pišem jer svaka povratna informacija može puno da unapredi aplikaciju.
Pozdrav,
Aleksandar
Moj brat i ja samo napravili besplatnu aplikaciju koja pomaže pri putovanju gradskim prevozom kroz Beograd i zove se BeoGSP. Aplikacija ima sve linije GSPa, pronalazi optimalnu rutu gradskim prevozom između dve tačke, ima kompas radi lakše orjentacije, ako je u režimu praćenja obaveštava kada na toj ruti trebate da izađete iz autobusa i pređete na drugi itd.
Malo više o aplikaciji možete da vidite na:
BeoGSP site
Aplikacija može da se skine sa Android Market i od juče je dostupna i za Android OS 1.5.
Mi smo se potrudili oko aplikacije, ali sigurno postoji još jako mnogo pametnih stvari koje bi mogle da se urade. To je razlog zašto pišem jer svaka povratna informacija može puno da unapredi aplikaciju.
Pozdrav,
Aleksandar
Aleksandar Vujic, ja sam par stranica ranije pisao o ovoj aplikaciji, i u suštini mi se jako dopada, ali zamerka koju imam je to što mi nikako nije jasno na osnovu čega proračunava rute? jako često mi daje kombinacije od dva ili tri prevoza tamo gde je često i jedan sasvim dovoljan. Ponekad daje i neke druge nelogičnosti.
Evo primera: Od cvetkove pijace do stadiona Obilića predlaže pešačenje 68 metara, zatim liniju 7, zatim pešačenje 545 metara.
Zašto bih radio tako nešto, kad od Cvetka imam i 46 i 55 koji idu direktno pored stadiona?
Još jedan primer: iz Mirijeva do Delta City-ja daje predlog da se ide sa 46 do mostara, pređe na 17 do sajma, kod sajma pređe ulica i čeka 89, i onda se stigne tim busom na odredište.
Zašto ovako nešto, kad je daleko jednostavnije 46, 79 ili 20, pa tramvaj sedmica, ili 27, odnosno 27e, i onda 95?
Zamisao je odlična i meni bi bila višestruko korisna dok sam još pešak, ali očigledno ne mogu da se oslonim na rutiranje.
Pozdrav.
Evo primera: Od cvetkove pijace do stadiona Obilića predlaže pešačenje 68 metara, zatim liniju 7, zatim pešačenje 545 metara.

Još jedan primer: iz Mirijeva do Delta City-ja daje predlog da se ide sa 46 do mostara, pređe na 17 do sajma, kod sajma pređe ulica i čeka 89, i onda se stigne tim busom na odredište.

Zamisao je odlična i meni bi bila višestruko korisna dok sam još pešak, ali očigledno ne mogu da se oslonim na rutiranje.
Pozdrav.
-
- Slučajni prolaznik
araphel, evo ovako stoje stvari:
Kao prvo, ako nisi, trebaš da se update-uješ. Juče smo stavili update koji će puno da pomogne.
Takođe, na sajtu (koji sam gore naveo) ima dodatnih informacija i samom algoritmu, ali mogu i ovde da napišem par stvari o tome. Dakle, algoritam, kao informacije, koristi podatke o stajalištima svake linije, interval između dva vozila na toj liniji (koji zavisi od doba dana, jer može da bude vršni, vanvršni, period dana kada nema vozila na toj liniji i sl.) i rastojanja između polazišta, odredišta i stajališta. To znači da je moguće da algoritam daje različite rezulate u toku jednog dana jer može da se desi da vozila na nekoj liniji ne idu u tom momentu kada je pokrenut algoritam. Dakle, optimalna putanja je optimalna upravo u onom momentu kada je dugme za pokretanje pritisnuto.
Pored toga, treba znati da su intervali vozila na nekim linijama prilično mali. Ima dosta linija koji imaju intervale 3min, pa je matematičko očekivanje takvog vozla oko 3 * 60s / 2 = 90s (90 sekundi !!!). To znači da će algoritam da favorizuje tu liniju, osim ako konkurentna linija nema manje stajališta ili ima manju putanju. Poenta je da ljudi ne znaju tačno intervale svake linije u BG pa intuitivno ne žele da presedaju, a algoritam zna tačno na kojoj liniji treba presedati, a na kojoj ne.
Što se pešačenja tiče, algoritam retko predlaže pešačenje preko 500m jer je to otprilike srednje rastojanje između dva uzastopna stajališta. Izuzetno je moguć i taj slučaj, naročito ako je neka linije prilično retka. Inače, pešačenje od 600m je oko 10min izuzetno sporog pešačenja. Ako je interval nekog prevoza veliki, algoritam će da predloži pešačenje umesto čekanja. Treba znati i da taj prevoz kada stigne (posle čekanja) ima i potrebno vreme da dođe do sledeće stanice (što algoritam uredno uzima u obzir).
U svakom slučaju, ja pre svega predlažem update jer i sam znam koliko je problema bilo sa inicijalnom verzijom. Ako i sa novom verzijom mislite da je neka ruta neracionalna, bilo bi lepo da mi javite da bih eventualno pogledao jer je moguće da algoritam ili podaci nisu najbolji.
Pozdrav,
Aca
Kao prvo, ako nisi, trebaš da se update-uješ. Juče smo stavili update koji će puno da pomogne.

Takođe, na sajtu (koji sam gore naveo) ima dodatnih informacija i samom algoritmu, ali mogu i ovde da napišem par stvari o tome. Dakle, algoritam, kao informacije, koristi podatke o stajalištima svake linije, interval između dva vozila na toj liniji (koji zavisi od doba dana, jer može da bude vršni, vanvršni, period dana kada nema vozila na toj liniji i sl.) i rastojanja između polazišta, odredišta i stajališta. To znači da je moguće da algoritam daje različite rezulate u toku jednog dana jer može da se desi da vozila na nekoj liniji ne idu u tom momentu kada je pokrenut algoritam. Dakle, optimalna putanja je optimalna upravo u onom momentu kada je dugme za pokretanje pritisnuto.
Pored toga, treba znati da su intervali vozila na nekim linijama prilično mali. Ima dosta linija koji imaju intervale 3min, pa je matematičko očekivanje takvog vozla oko 3 * 60s / 2 = 90s (90 sekundi !!!). To znači da će algoritam da favorizuje tu liniju, osim ako konkurentna linija nema manje stajališta ili ima manju putanju. Poenta je da ljudi ne znaju tačno intervale svake linije u BG pa intuitivno ne žele da presedaju, a algoritam zna tačno na kojoj liniji treba presedati, a na kojoj ne.
Što se pešačenja tiče, algoritam retko predlaže pešačenje preko 500m jer je to otprilike srednje rastojanje između dva uzastopna stajališta. Izuzetno je moguć i taj slučaj, naročito ako je neka linije prilično retka. Inače, pešačenje od 600m je oko 10min izuzetno sporog pešačenja. Ako je interval nekog prevoza veliki, algoritam će da predloži pešačenje umesto čekanja. Treba znati i da taj prevoz kada stigne (posle čekanja) ima i potrebno vreme da dođe do sledeće stanice (što algoritam uredno uzima u obzir).
U svakom slučaju, ja pre svega predlažem update jer i sam znam koliko je problema bilo sa inicijalnom verzijom. Ako i sa novom verzijom mislite da je neka ruta neracionalna, bilo bi lepo da mi javite da bih eventualno pogledao jer je moguće da algoritam ili podaci nisu najbolji.
Pozdrav,
Aca
Aleksandar Vujic, probacu update, oko kazes da je u medjuvremenu izlazio, jer sam negde oko proslog vikenda skidao aplikaciju. Probam, pa javljam....Predpostavio sam i da interval polazaka dolazi u obzir, ali me slogirala ta jedna stanica sedmicom, kojoj nisam video potrebu, jer od cvetka pravo nizbrdo se stize do Obilicevog stadiona.....to mi delovalo malo kao idi dalje da bi stigao brze
Probam pa javljam, a jednom ima bas da isprobam neku rutu sa aplikacije i da upredim sa svojom kombinacijom prevoza za istu relaciju, pa ako stvarno bude brze, onda super. Odlicno zamisljena i korisna aplikacija, samo ako izvedba bude zadovoljavajuca.

Probam pa javljam, a jednom ima bas da isprobam neku rutu sa aplikacije i da upredim sa svojom kombinacijom prevoza za istu relaciju, pa ako stvarno bude brze, onda super. Odlicno zamisljena i korisna aplikacija, samo ako izvedba bude zadovoljavajuca.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
-
- Slučajni prolaznik
Ivan Cirkovic, poslednja verzija je upravo 1.01.
Što se promena tiče, one su u manjoj meri u samom algoritmu (u suštini, glavni problem algoritma je to što zbog svoje kompleksnosti ne može da radi brže na telefonu). Glavni izazov u ovakvoj aplikaciji je imati sve tačne koordinate svakog stajališta (a ima preko 2000 stajališta i oko 150 linija GSPa). To je neverovatno veliki problem.
Mi razmišljamo o tome da u nekoj sledećoj verziji iskoristimo Android NDK (proširenje na Android SDK) koji omogućava da se delovi aplikacije implementiraju u Native code-u, što bi trebalo da popravi performanse. Ali, prvo bi smo hteli da vidimo da li postoji zainteresovanost za aplikaciju (jer ako ovako nešto ljudima nije interesantno, onda bolje da ne gubimo vreme).
Što se promena tiče, one su u manjoj meri u samom algoritmu (u suštini, glavni problem algoritma je to što zbog svoje kompleksnosti ne može da radi brže na telefonu). Glavni izazov u ovakvoj aplikaciji je imati sve tačne koordinate svakog stajališta (a ima preko 2000 stajališta i oko 150 linija GSPa). To je neverovatno veliki problem.
Mi razmišljamo o tome da u nekoj sledećoj verziji iskoristimo Android NDK (proširenje na Android SDK) koji omogućava da se delovi aplikacije implementiraju u Native code-u, što bi trebalo da popravi performanse. Ali, prvo bi smo hteli da vidimo da li postoji zainteresovanost za aplikaciju (jer ako ovako nešto ljudima nije interesantno, onda bolje da ne gubimo vreme).
Aleksandar Vujic, prvo svaka cast za trud, nadam se da ce se i isplatiti u buducnosti, lepo izgleda i naravno korisna je.
Evo mog iskustva, htc magic 1.5,
skinuo sam je kad si ovde objavio da je i dostupna za 1.5, lepo me pozicionirao (Zemun, Prve pruge), odradio rute za Pozesku (ok) i SC 11. april (pomalo suluda, ali dobro, to si objasnio). Ali, kasnije, nadalje sta god da ukucam u "pretraga" izbacuje "force close" nonstop.
Probacu sutra kako se ponasa, eventualno reinstall, svidja mi se app i opcije.
pozz
Evo mog iskustva, htc magic 1.5,
skinuo sam je kad si ovde objavio da je i dostupna za 1.5, lepo me pozicionirao (Zemun, Prve pruge), odradio rute za Pozesku (ok) i SC 11. april (pomalo suluda, ali dobro, to si objasnio). Ali, kasnije, nadalje sta god da ukucam u "pretraga" izbacuje "force close" nonstop.
Probacu sutra kako se ponasa, eventualno reinstall, svidja mi se app i opcije.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Naravno da postoji i da će tek postojati.Aleksandar Vujic napisao:prvo bi smo hteli da vidimo da li postoji zainteresovanost za aplikaciju
Nemoj da odustanete sada kada ova platforma nije još dovoljno zastupljena pa da vas to obeshrabri.Za sada su preovladjujući stariji modeli sa simbianom i win.
Android će tek imati svoju budućnost.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.