Nokia N900
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
- Kontakt:
Stigla mi je makina napokon ! Snalazim se jos,velika je razlika u odnosu na symbian...
Trebao bi da ga updejtujem,jel bolje NSU-om ili direktno na njemu preko wifi-a,ili je isto ?
Jel neko pronasao gdje se moze cackati oko izbora mreze i vrste,znaci da se iskljuci 3G i postavi GSM,nigdje to ne mogu pronaci.
Trebao bi da ga updejtujem,jel bolje NSU-om ili direktno na njemu preko wifi-a,ili je isto ?
Jel neko pronasao gdje se moze cackati oko izbora mreze i vrste,znaci da se iskljuci 3G i postavi GSM,nigdje to ne mogu pronaci.
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Niko nista ?!
Odradio sam upgrade via WIFI,uspjesno je sve proslo.
I dalje stoji pitanje ,zna li neko gdje se moze iskljuciti 3G i staviti samo GSm,jer jer stvarno baterija slaba i znacilo bi to puno.Takodje gdje se moze aktivirati da automatski orjentacija iz landscape predje u portrait na app gdje je to moguce?
Odradio sam upgrade via WIFI,uspjesno je sve proslo.
I dalje stoji pitanje ,zna li neko gdje se moze iskljuciti 3G i staviti samo GSm,jer jer stvarno baterija slaba i znacilo bi to puno.Takodje gdje se moze aktivirati da automatski orjentacija iz landscape predje u portrait na app gdje je to moguce?
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Prvi utisci su uglavnom pozitivni. Telefon je mocan,dosta kvalitetno uradjen,sa fantasticnim ekranom.Ogromna promjena poslije symbiana sto se tice OS-a.Mogucnosti su kao na linux PC gotovo sto mene odusevljava. Svakim danom je sve vise aplikacija i ide sve ovo ka pravoj stvari.
Tezinom je dosta tezak ali naviknete se nakon 2-3dana. Neznam na sta mislis kad kaze "problemi sa FF" ?
Baterija je sad kada sam iskljucio 3G podesio par caka za ustedu u fonu poprilicno ok,evo gura 2 dan,sto je uz ovakav ekran i procesor poprilicno dobro.
Kamera je po meni za nijansu losija od one na N97 iako kazu da je ista potpuno,meni se cini da su malo mutnije slike.Moguce da je i do softverske podrske kameri i da ce se to srediti u narednim izadnjima firmware-a.
Zvuk je odlican i slusalice su najbolje koje sam do sad dobijao uz aparat,mislim na zvuk.Nisam stigao da testiram jos uvijek fm transmiter a bas me to zanima kako je odradjeno na njemu posto je na N97 bilo jako lose i to me je izludjivalo,javljam cim probam.
Wifi i bloothoth rade odlicno,zvuk priliko razgovora je mnogoo bolji u odnosu na N97(sto joj je bila jedna od mana).
Fabricka app koja dodje za mesengere radi super pa nije neophodan Fring,ali svakako nekom kos e navikao na njega dobro dodje.
Brzina rada i izvrsavanja radnji je jako dobra,multitasking je izvanredan. Meni app je jos uvijek oskudan funkcijama,kao da fali po koja opcija na koju smo navikli ali i to kazu da ce biti otklonjeno novim velikim firmware-om.
Eto pitajte ne mogu svega da se sjetim....
Tezinom je dosta tezak ali naviknete se nakon 2-3dana. Neznam na sta mislis kad kaze "problemi sa FF" ?
Baterija je sad kada sam iskljucio 3G podesio par caka za ustedu u fonu poprilicno ok,evo gura 2 dan,sto je uz ovakav ekran i procesor poprilicno dobro.
Kamera je po meni za nijansu losija od one na N97 iako kazu da je ista potpuno,meni se cini da su malo mutnije slike.Moguce da je i do softverske podrske kameri i da ce se to srediti u narednim izadnjima firmware-a.
Zvuk je odlican i slusalice su najbolje koje sam do sad dobijao uz aparat,mislim na zvuk.Nisam stigao da testiram jos uvijek fm transmiter a bas me to zanima kako je odradjeno na njemu posto je na N97 bilo jako lose i to me je izludjivalo,javljam cim probam.
Wifi i bloothoth rade odlicno,zvuk priliko razgovora je mnogoo bolji u odnosu na N97(sto joj je bila jedna od mana).
Fabricka app koja dodje za mesengere radi super pa nije neophodan Fring,ali svakako nekom kos e navikao na njega dobro dodje.
Brzina rada i izvrsavanja radnji je jako dobra,multitasking je izvanredan. Meni app je jos uvijek oskudan funkcijama,kao da fali po koja opcija na koju smo navikli ali i to kazu da ce biti otklonjeno novim velikim firmware-om.
Eto pitajte ne mogu svega da se sjetim....
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
- :: Lumia 1020
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Predpostavljam da i nismo vise toliko odusevljeni novom nokiom....Voleo bih da vidim neke screenshotove kako mozes da modifikujes desktop na telefonu,pa ako te ne mrzi t izakaci...
P.S.Imao sam prilike da ga procackam 2 minuta u radnji i nije ostavio toliko los utisak na mene koliko se ljudi na netu zale...
P.S.Imao sam prilike da ga procackam 2 minuta u radnji i nije ostavio toliko los utisak na mene koliko se ljudi na netu zale...

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Telefon nisam ni video a ni rekao da ima neku manu,cak mislim da je odlican.Napisao sam kako to obicno biva dok se neki telefon ne pojavi (silna odusevljena na pr.SE w960,N97 i sl.) a kasnije kad se pojavi bar polovina clanova prestane da ga komentarise i pise o drugim modelima koji tek treba da se pojave.
LG G2 Black,16GB
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Dostaje sam si sebe sad negirao...Ako je baterija 0 onda ti dzabe super telefon jer ne mozes da ga koristis sve njegove mogucnosti.Moje misljenje je da nokia mnogo sebi dozvoljava u poslednje vreme...Sva sreca sto konkurencija nije toliko nemarna.Cini mi se da Samsung samo sto nije lupio nokii samar koji ce dugo da je boli...Takodjebi i ja dodao da nemam neke zamerke na telefon (koliko sam mogo da primetim za 5 minuta cackanja) jedino sto mogu da kazem da je glupo napravljeno je to sto moras da prodjes kroz tasm menager da bi uso u meni.E mozda sad ja gresim ili ne znam kako se to radi ali to mi je zapalo za oko. 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Telefon je klasa za sebe no isto tako savrseno razumem da neko koga zanima mali elegantan telefon ili hoce vrhunski muzicki player u telefonu da ce da zaobidje ovaj. Imao sam HTC-a no WM mi jednostavno nije legao, android sta znam, nisam uzivo probao, samo na ovim emulatorima na netu i jeste mi ok ali Maemo kad sam prvi put probao bilo je: to je to. Kao sto sam kad sam kupio pre par godina 6680 rekao nista vise sem symbian-a, trenutno mi nista ne lezi kao ovaj telefon. Jeste malo deblji no ja to volim, kvalitet izdrade fantastican, o OS da ne pricam toliko toga je receno vec. Baterija jeste najveca mana no i tu se mogu popraviti stvari(facebook app trosi uzasno bateriju a kako pokazuje samo news feed to mi ne treba, takodje iskljuciti da u pozadini skenira wifi stalno itd). Tako u situaciji kad baterija uz moje koriscenje moze da izgura dan je ok, ionako godinama punim telefon uvece kad legnem....
Chitao sam na engadget-u i prosto mi je neverovatno da na americhkim mrezama sa (po njihovim kriterijumima) umerenom upotrebom baterija izdrzava 2 dana, dok sa istom upotrebom na nekoj evropskoj mrezi, chini mi se da je neka Holandska, drzi 13 sati
Mora da ima fora da se smanji potroshnja baterije.
Sto kaze Darko1290, facebook app vuche struju, gasi, wifi da skenira stalno, gasi, geotaging sa svaku glupost(twitter, facebook statusi, slike klipovi), gasi itd..itd..itd.
Mozda bi bilo ok i smanjiti osvetljenje ekrana na, lupam, 70% i bilo bi idealno ako bi 3g mogao automatski da se pali samo kada se surfuje, jer za sve ove ostale drangulije 2g bi sljakao super, a vuche manje baterije
Greota za ovako gotivan telefon da ne mogu da se izeksploatishu sve njegove chari zbog proklete baterije. A taman sam se zapalio da ga uzmem

Mora da ima fora da se smanji potroshnja baterije.
Sto kaze Darko1290, facebook app vuche struju, gasi, wifi da skenira stalno, gasi, geotaging sa svaku glupost(twitter, facebook statusi, slike klipovi), gasi itd..itd..itd.
Mozda bi bilo ok i smanjiti osvetljenje ekrana na, lupam, 70% i bilo bi idealno ako bi 3g mogao automatski da se pali samo kada se surfuje, jer za sve ove ostale drangulije 2g bi sljakao super, a vuche manje baterije

Greota za ovako gotivan telefon da ne mogu da se izeksploatishu sve njegove chari zbog proklete baterije. A taman sam se zapalio da ga uzmem

- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
dimi89
Ti ocigledno nemas pojma o cemu pricas .... Pa gdje si vidio mobilni kompjuter,sa mocnim procesorom,brdom ram-a,ovakvim ogromnim ekranom,linux OS-om i da baterija traje dugo,tipa 3-4dana ??!!! Nadji mi taj primjer i ja cu ti pokloniti telefon! Nema ga,jer je to sada,voljom proizvodjaca mobilnih tel,nemoguce jer ne zele da stavljaju mocnije baterije,a naravno da tehnicki moze...
Sto se tice baterije,meni trje sada 2 dana,kada sam izvero sve ono sto je neoiphodno za max stednju baterije: 2G,osvjetljenje ekrana smanjeno,konektovanje na wifi samo po potrebi...
Ti ocigledno nemas pojma o cemu pricas .... Pa gdje si vidio mobilni kompjuter,sa mocnim procesorom,brdom ram-a,ovakvim ogromnim ekranom,linux OS-om i da baterija traje dugo,tipa 3-4dana ??!!! Nadji mi taj primjer i ja cu ti pokloniti telefon! Nema ga,jer je to sada,voljom proizvodjaca mobilnih tel,nemoguce jer ne zele da stavljaju mocnije baterije,a naravno da tehnicki moze...
Sto se tice baterije,meni trje sada 2 dana,kada sam izvero sve ono sto je neoiphodno za max stednju baterije: 2G,osvjetljenje ekrana smanjeno,konektovanje na wifi samo po potrebi...