Naravano da znam
Sto se tice mape Srbije, ona nije nikako odradjna, samo autoput.. :S
Sto se tice mapa za OVI, video sam da koriste Navteq-ove a sa njima imam najvise iskustva, jos od 2005.god (kada je sestra kupila bmw sa fabrickim gps-om) Nazalost, mape Srbije i dalje nema ( a nadam joj se jos od 2005 god.) ali zato u Nemackoj, radi perfektno.. Prosle godne su ubacili i Hrvatsku i nadam se da ce sledeci uodate 2010-02 biti ubacena i mapa Srbije..
Tako da mislim da je OVI pravo osvezenje i da ima lepu buducnost..
gameforce, nasao sam na nekoj od prethodnih strana neka.tvoja podesavanja za garmina,testirao sam ih za vikend i rade fenomenalno,precizan je skroz,u metar! Samo se dva puta zeznuo, jednom zbog losijeg prijema pa mi je ona fina teta rekla da skrenem u provaliju, a drugi put mi rekao da skrenem u neku jednosmernu ulicu.
Da li znate neki dobar gps program za nokiu 6700?
Pokusao sam da skinem mape preko navigami-a, ali nisam uspeo, jer je izuzetno komplikovan...
Hvala unapred
Испробах Адриу 3.
1.Наводи ме да скренем из Краља Милана у Кнеза Милоша а није дозвољено.
2.Крећем се до одредишта а прорачуната даљина се повећава.
3.3 пута мења руту када сам пропустио једно скретење и сваки пут даје друге податке куда наставити.
4.На Сајму ми показује да скренем са надвожњака(ваљда да ми скрати муке!:lol:)
Јбт,шта би ми се десило да нисам знао куда да идем?!
Добро да знам да се не ослањам на ово **ање!
Враћам се на СЦГ.
bestboy, znaci Adria je s.....
Ja u telefonu imam ubecene obe mape i adria-u scg, pa po potrebi mogu da koristim obe, ali ipak za sada mi je primarna navigacija Ndrive. Gile91, za sada nijedan upotrebljiv.
jerkann,ne znam da li znas,a info i za ostale,izasao je novi NDrive za Symbian 9.3.10!
Srecom i dalje mozemo da koristimo staru verziju mape Srbije,najdetaljniju do sada koju je izradio Contrast...
Fox, hvala na informaciji nisam znao to. Probacu ga ovih dana, mada je i ova verzija fina.
Koju veriju mape koristis za nasu zemlju? Moja je SRB_2009v2.13 - 2009.07
Ljudim, moze li mala pomoc? Desava mi se na E72 da Garmin 5.00.50 startuje, proracuna rutu i lepo krene, a onda posle nekog vremena samo zamrzne ekran i blokira ceo telefon, pomaze samo restart. Cak i ako uspem da izadjem nekako iz programa, telefon je nenormalno spor sve dok ga ne restartujem. Ima li neko pojma o cemu bi moglo da se radi? na telefonu nije mnogo toga instalirano, jedino sto Mail for Exchange konstantno radi.
Drugi problem imam sa Ndrive na Androidu, konkretno na Tattoo. Naime, radi lepo sve do momenta kad skrenem sa proracunate rute, umesto da preracuna rutu, on prosto izadje iz programa. Da li se ovo nekome desavalo?
araphel,mislim,nemoj me 100% drzati za rec,da se taj problem sa Garminom javlja kod dosta korisnika sa E52,E55,E72,i cini mi se da je problem sa samom ver Garmina...
araphel, to sam primetio da mnogi prijavljuju kao "standardnu NDrive boljku" na Tattoo, ne znam sta je razlog, na Magic odlicno radi (2-3 sekunde proracunavanja).
Vlada Zem, kontam da cu ga onda izbaciti, i snalaziti se sa Google maps, dok neko ne portuje IGO za Tattoo-ovu rezoluciju ekrana. Ionako mi Google sasvim lepo izracunava putanje, jedino sto mi ne vice kuda da skrenem A mozda ipak izvadim Eten iz fioke.....samo da nadjem neku dobru mapu za IGO
Posle korišćenja G XT 5.00.60 imam par zapažanja.
Zapažanje 1.
Desilo mi se da je ulica gde sam po Garminu trebao da skrenem zagušena i da je policajac sve redom slao dalje bez mogućnosti da se skrene.Na samo 10tak metara odatle je nadvožnjak gde sam stao zbog kolone.
Izgubljen signal satelita i kada je trebao da proračuna novu rutu Garmin se zamrzao.Morao sam da isključim Garmin pa ponovo uključim da bih dobio rutu.
Zapažanje 2.
Ulica kojom idem je prava ali ima 2 semafora do ulice gde treba da skrenem i na settingsu "Fastest route" tera me da idem još 1.5km obilazno iako je do tog skretanja i moje destinacije samo 350m.
Kada sam prebacio na "Shortest" napravio je novu rutu bez tog obilaženja i dugačku samo 350m.
Blesavo ali tako je.Semafore vidi kao veliko usporenje i "štedi" vreme.
Zapažanje 3.
Kalkulacija nove putanje tj zapažanje da niste u zadatoj putanji je drastično brže nego na prethodnim verzijama.
Verovatno zato što je optimizovan program i sampluje podatke sa GPS-a brže.
To ima za posledicu da kada stanem (na semaforu recimo) karta postaje nestabilna tj ponaša se kao da se vrtim u krug u mestu.
Čim auto krene to prestaje i sve poprima normalan oblik.
OVI maps ma kako setovao uvek kalkuliše najkraću rutu koja nekada vodi kroz naselja a ne auto put.
Moraće gospoda iz Nokie da se još potrude.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Da i pokazuje se odlicno mape su daleko bolje odradjene sto se BG-a tice koristim garmin 5.00.20 na 6220 a 5.00.60 na n97 za sada nemam ama bas nikakvih problema sa kocenjem garmina na n97 hvala bogu saljaka OK evo koliko zauzuma 2.2 NT
Nema potrebe za brisanjem, samo preko MapSurce-a ubaci novu mapu i to je to. Stara ce sama nestati tj preko stare ide nova. Tako je barem kod mene, a evo izmenjao sam 4-5 razlicitih
P.S. Podrazumeva se da si prethodno otkljucao novu mapu.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.