Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

igrao sam se danas malo sa razlicitim "kuvanim" fw za ovaj telefon. utisci sareni, odnosno kada bi sve spojili da radi kako treba u jedan bilo bi fenomenalno. U svakom slucaju iako kazu da su hakovani meni nisu bili (i nije neki problem), na nekom je odziv toucha mnogo, ali mnogo bolji, ali kod njega kineticki skroling ne radi dobro. U sustini nadam se da ce uskoro izaci neki koji ce sve to obediniti a onda cu biti :D :D :D
Da napomenem jos da se ram memorja krece od 55 do 65 Mb (slobodna naravno).

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

jerkann,pa sto ne "skuvas"jedan ROM po sopstvenim zeljama? :?
Sta bih ja dao kada bih mogao i imao alatku sebi da "spakujem" jedan ROM... :smutny:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Da li neko zna kako da proverim gde mi je ili ko mi je pojeo mem tel, jer trenutno imam 7,5MB slobodno. Prvo sam mislio da je do sis programa i onda sam proverio i usmeno presabro u application manager-u sa onim sto tel daje i otprilike sam tacno dobio oko 32MB, ali mi nije jasno sta uzima 46MB oni Other files, sta su i koji su to fajlovi da li neko zna?

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

jerkann, i ja cekam da izadje neki dobro skuvani ROM, ne zelim da eksperimentisem, pa cekam tudje utiske.... :)
Dobra vest je da ce aplikacije napisane za (open-source) Symbian^3 raditi i na s60v5.... a i jos jedna dobra vest je da je SPB Mobile Shell 5.0 postao dostupan i za Symbian - http://blog.gsmarena.com/spb-mobile-she ... d-android/
Sve u svemu, ima nade za nasu Symbian bebicu - 5800. :D
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Fox, palo mi je to na pamet, ali ne znam kako, nisam bas neki informaticar. Ako imas daj neki link sa uputstvo pa mogu da probam.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

jerkann,nije u pitanju neka velika mudrost,odnosno nije potrebno neko preterano znanje ili se meni bar tako cini. :roll: 8)
Nazalost,site koji nudi najvise info i file-ova oko "kuvanja" ROM-ova je trenutno van f-je,nadam se da ce za dan-dva proraditi pa eto prilike za kuvanje ROM-a... :wink:
Ono sto odmah mogu da ti kazem je da ti je za taj poduhvat potreban Navifirm(program kojim ces skinuti zeljenu verziju fw),Nokia Editor 0.6 kojim ces raspakovati sw fileove i ubaciti-dodati svoje fileove,a zatim i zapakovati taj modovani file,i JAF ili Phoenix kojim ces flashovati tel sa novim sw...Linkove ka nekim programima sam postavio par stranica unazad pa mozes odatle da ih nabavis,a za ostale - Google is your friend... ;)
P.S. Da bi hack na tim "skuvanim" sw "proradio",potrebno je da posle flash-a sw instaliras RomPatcher+ v2.3 Lite i da aktiviras patcheve installserver i open4all... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Fox, evo sad sam malo gledao, nije ipak to tako lako. treba malo vremena da se udje u fazon. Pocecu da se igram za vikend pa kad napravim okacicu na test.........

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

Imam jedan mali problem :)
Bila mi je 064 kartica u ovom telefonu, i imao sam podesavanja za mms, gprs i ostalo, ali sad sam uzeo 065, ali nesto nece :? Izbrisao sam podesavanja i ponovo "instalirao" ali opet nista. Kad hocu da se prikacim na wap pise Packet Data not found ili tako nesto... Znate li sta da radim? :blinky:
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

wowzer, glupo pitanje, ali da li si na novoj kartici aktivirao gprs/mms servise pozivom koristnickom servisu?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

ili sto tomas.hokenberi rece ili pogledaj da li su ti u podesavanjima za gprs i mms ukucan password!
Ja kada sam menjao kartice imao sam sva podesavanja lepo, ali password nije bio sacuvan!
LG Nexus 4 16GB

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

tomas.hokenberi, jesam aktivirao, ali ne znam sta se desilo :uhuh:
aleksa87, uspeo sam... isto mi se izgleda password nije sacuvao, pa sam ponovo ukucao i sad radi :D
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

nsx23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 20. Feb 2010. 22:19

Post od nsx23 »

imam problem sa telefonom,ne radi mi dugme za paljenje/gasenje ,telefon je kupljen prije 4dana...moze li se ikako vidjeti do cega je problem i kako popraviti to? hvala

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

nsx23, pravac servis
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

salezinjo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Feb 2010. 20:17

Post od salezinjo »

pozdrav svima treba mi mala pomoc kada probam da instaliram neki program koji ima ulogu file managera npr x-plore pojavljuje mi se poruka .aplikaciji nije dodeljen potrebni pristup, kako to da resim? hvala unapred pozz

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

salezinjo, hackuj telefon i primeni intsallsever i open4all patch i neces imati problema .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

salezinjo
Novajlija
Novajlija

Post od salezinjo »

nikola031, hvala ti. jel postoji neki drugi nacin mozda? nisam jos imao mogucnost da vidim kako se hakuje tel, pa me zent malo.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

salezinjo, postoji ali ona je malo komplikovanija: da skines neki "skuvani" firmware koji u sebi ima ubacen Rom patcher i da ga flashujes u telefon i onda samo iz njega primenis ono sto sam u prethodnom postu vec naveo.

salezinjo
Novajlija
Novajlija

Post od salezinjo »

nikola031, ok ali to je gora varijanta od predhodne, barem mi tako deluje. jel imas mozda neki link sa pomoci kako da ga hakujem, hvala ti pozdrav

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

salezinjo, proveri PP 8)

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Evo vec imam telefon 6 meseci i olovcica se vise ne drzi cvrsto u telefonu! Da li se i drugima desava ovo?
LG Nexus 4 16GB

Odgovori