Vredi li uzeti BlackBerry?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

tomas.hokenberi, isprobao sam nekoliko samsungovih telefona sa ts, i svi su imali slabu osetljivost ekrana, pa nevidim zasto bi omnia 2 bila suprotna od toga, jedan od modela koje sam probao je i ultra touch, to je relativno nov model, koristi i kapacitivni ekran, ako je on spor mogu zamisliti kakav je rezistivni na omnia 2.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

glume, ne valja praviti olako ekstrapolacije. Mozda je ekran Omnie Pro 7610 (odakle sad Omnia 2?) zaista "sporog odziva" ali dok ne udjes u radnju i ne probas to nije sigurno. Ja npr. koristim i780 i on ima sasvim normalan odziv (za rezistivni ekran). Btw. brzina odziva zavisi od vise stvari, ne samo od ekrana.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

glume, to sto si sad rekao nema veze sa zivotom... Ok, ima modela, al nisu SVI samsung TS takvi. Imao sam I900 Omniu i imala je sasvim solidan odziv... Corby (ima kapacitivni ako se ne varam) ima super odziv, posebno za klasu u kojoj se nalazi.
Nokia E71... Elegant, but deadly

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

tomas.hokenberi, kapoerista90, dobro momci mozda ja gresim, vi imate vise iskustva sa telefonima od mene(bar se nadam da je tako),ne svidja mi se omnia pro i . Da vise ne respravljamo i vrtimo se u krug, vi predlozite nesto drugo... :wink: :D

Ako nista onda cu ja lepo uzeti storm 2 :D :lol:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

glume, Da li si razmatrao HTC Hero?Po meni jedan od najboljih HTC-ovih modela koji su izasli u skorije vreme.Ja mislim da se moze naci za 350 evra.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Wicker Man, hero je sjajan ali nisam nasao nigde ispod 480-490e, jesi mislio 350e za nov, ili se moze naci u oglasima po toj ceni...?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

glume, Uh nisam znao da mu je jos uvek tako visoka cena. :? Izvini nisam bas informisan oko cena posto nisam u fazonu da sebi kupujem telefon pa na cene ne obracam mnogo paznje.Steta,inace je mnogo dobar model.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

glume 480-490e :wacko: :wacko: ,
novi se na crno krecu oko 300e...

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

sssikisss, kako mislis na "crno", ako moze neko malo obljasnjenje posto nisam bas upucen?

U vip-u se moze uzeti za nekih 320e, uz predplatu od 1000 din mesecno na 2 godine.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

glume "na crno" nekim zaobilaznim putem su stigli do prodavaca (nisu kradeni ali nisu ni placene dazbine...) ima ih skoro svaka prodavnica koja nije ovlasceni zastupnik...

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

neko prica jedno, neko drugo, i nikako da se razjasni da li su bb servisi neophodni za blackberry? koliko ja kapiram, telefon bukvalno zahteva bis ili bes da bi koristio neke funkcije, a onda opet drugi kazu kako ne mora i kako se koristi kao svaki drugi smartphone? ajd da probamo da nekako to razjasnimo?

sto se tice preporuke, zavisi kakav si user. ako je za neobavezno zezanje, moze i touch screen. ja sam nedavno uzeo htc hero, jer je bila dobra prilika, ali ts ne bih preporucio nikome kao poslovan telefon. previse je ts delikatan za ljude koji su u guzvi, zurbi, puno telefoniraju, pisu poruke ili mailove. iphone bih takodje izbegavao, jer niti je toliko poseban, niti je vredan toliko zezanja sa unlockovima, jailbrekovima, itd. napravila se fama oko tog famoznog velikog broja aplikacija, ali ne znam cemu to, kao da je bitno da li ima 5.000 ili 150.000 aplikacija na marketu, kao da mozes sve da ih stavis u telefon. android vec sada ima skoro sve sto je bitno od programa.

u tom smislu, bb je zaista za preporuku, ali pre toga bi definitivno trebalo rascistiti sta moze a sta ne moze bez bb servisa. pri tome opet zavisi od potreba i stila da li storm, koji je samo touch screen, ili neki qwerty.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Tacty, da bi koristio BB pushmail i ugradjeni browser i jos par stvari neophodni su BB servisi. Gprs kao data servis je na BB telefonima sekundaran. Btw. BES servis je servis koji ti obezbedjuje provajder+kompanija (tipicno za sluzbene telefone), BIS je servis koji obezbedjuje provajder. Sa BES mozes da pristupas razlicitim servisima (kompanijski email + mnogo toga), BIS obezbedjuje "javne" servise. Za nekog ko mora stalno da bude u kontaktu - daklem za poslovne ljude BB je odlicno resenje. Za "pokazivanje" BB je preskupo resenje.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Gledajte ovako, ja sam naglasi bb storm2 kao telefon koji se meni svidja i kojeg bi voleo da imam, iz sledecih razloga, sjajan ekran, odlican kvalitat izrade, gledao sam neke najgluplje sitnice kao na primer tezinu, jer volim teze telefone nekako imam utisak da su kvalitetniji i bolje leze u ruci, mozda je ovo glupo ali ja tako gleda, drugo ima(bar sam tako video na youtubu, i naravno citao na netu) sjajan kvalitet video reprodukcije, muzika ne zaostaje.
Nisam poslovni korisnik i ne znam da li bi on vrsio primarnu funkciju kod mene. Po pitanju bis...predplata i servisa... na netu sam pronasao besplatno resenje za to: http://xxxx.rs/index.php/mobile/blackbe ... pretplate/ mozda je neko od vas pokusavao nesto slicno...

Ali opet naglasavam da nisam poslovni tip, ove godine bi trebalo da krenem na fakultet, tako da nemoram da vam obljasnjavam dalje. :)
A da tu je i cena od 340-350 evra sto je jako prihvatljivo za uredjaj ovakve klase. Ali kao sto vecina vas kaze to je igracka za malo ozbiljnije likove od mene.

Tako da sad razgledam net u potrazi za telefonom koji ce vrsiti primarnu funkciju i biti po povoljnoj ceni.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajde jos jednom. Nije bitno da li ces ti koristiti sve mogucnosti koje ti telefon dozvoljava nego da li ce telefon moci da ti pruzi sve sto ocekujes tj zahtevas od njega.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

glume, pazi ovako, ako ti se Storm 2 svidja i zelis ga onda ga svakako uzmi. Ako zelis za taj novac da iskoristis sto vise "smart" mogucnosti onda ipak porazmisli o drugom modelu. Sve sto je opisano na linku koji si dao mozes da uradis i ponekom boljem dumb telefonu, o smart telefonima da ne pricam.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

A koliko bi kostao nexus 1 na tom takozvanom "crnom" trzistu, ili ako neko zna neko mesto gde mozda neko prodaje neki n1 :D :D

Ne ozbilno jel ima da se kupi kod nas a da cena nije preko 7000e :) , ili vec postoji neka tema o ovome, da bezveze ne kucam u ovu temu??? :|

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

glume , imas ih u "halo" oglasima nove po ceni 500-600e, verovatno bez garancije. Pa sad ako ti to odgovara... 8)

Odgovori