Dakle, interesuje me da li negde u Beogradu moze da se nadje ovakav ili slican adapter: http://www.showmecables.com/viewItem.asp?idProduct=8183
Ovo je konverter koji razdvaja cetvoropolni 3.5mm jack (kao na iPhoneu, Blackberry aparatima i valjda novijim Nokiama) na dva standardna 3.5mm - jedan za slusalice i jedan za mikrofon. Prakticno omogucava da se headsetovi sa ovih telefona koriste na kompu (takodje kao headset).
Gde kupiti ovakav adapter?
Ne znam gde bi moglo da se kupi. Verovatno po prodavnicama periferija i kablova tehnomaxovi, elektronikiji i takvi, ali što je problem to napraviti i u kućnoj radinosti? Osim ako po mikroprincovim i radioklubovima nema da se nađe ženski četvoropolni džek (što nisam proveravao ali bi me čudilo da nema), ili ako ni mlao nisi vešt s lemilicom (a za ovo ne treba mnogo). Vrh, odnosno dno konektora je masa, a suprotni kontakt - drugi pol mikrofona (+). Srednja dva su levi i desni plus za slušalice.
Mada po meni mnogo truda ni oko čega. Odnosno za pare koliko bi koštao adapter mogu da se uzmu klasične kompjuterske (no name) slušalice s mikrofonom - 300tinak din.
Mada po meni mnogo truda ni oko čega. Odnosno za pare koliko bi koštao adapter mogu da se uzmu klasične kompjuterske (no name) slušalice s mikrofonom - 300tinak din.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
gargamel4, ima cetvoropolnih, ali sam ja veoma nesposoban, pa mi je to last resort. Inace je veoma zgodno za koriscenje uz netbook, jer pored slusalica koje smotam u dzep treba samo ovo da ponesem. A i ove iFrogz sluske su mi prirasle za srce (usi
).
bestboy, znam na sta mislis, ne znam da li smem da reklamiram. Ziveo u tom kraju do skoro. Ortak mi rece da je video u nekoj radnjici na Bulevaru, a njih sam odmah eliminisao jer nisu radnjica (a bili su do skoro tamo).
Hvala puno obojici!

bestboy, znam na sta mislis, ne znam da li smem da reklamiram. Ziveo u tom kraju do skoro. Ortak mi rece da je video u nekoj radnjici na Bulevaru, a njih sam odmah eliminisao jer nisu radnjica (a bili su do skoro tamo).
Hvala puno obojici!
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Ja mislim da takav adapter ima u Rodicu, ili Tempu. Cini mi se u Rodicu u ulici Omladinskih brigada, na NBG-u.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas