Nemaju baš potpuno isti hardver, a 6630 (ako je verovati podacima) ima i 4,5 puta veću dodeljenu RAM memoriju (iako imaju istu količinu interne). "Sporost" Nokie 6680 pravdaju još i činjenicom da ima zahtevniji displej (po pitanju procesuiranja slike) - ima logike, a to potkrepljuju rezultatima testova SP Mark 04 i JBenchmark. Ne moraš da tražiš po Internetu: sasvim solidan test - predstavljanje imaš na ovom sajtu:Lomnica_city napisao:Ajde onda da maaaalo skrenemo sa teme,da nebih sad trosio vreme na netu trazeci testove objasni mi kako moze biti sporiji ako imaju isti hardver i softver,znam da brojke ne lazu ali nije mi jasno sta ga to usporava i cisto sumnjam da je to usporenje primetno u realnom radu?Jel ima 6630 aktive desktop kao UIQ Symbian telefoni ili je to samo kod 6680?
Pozdrav
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-supe ... Nokia/6680
(skroluj za rezultate skoz na kraj teksta, baš su poredili 6680 i 6630)
Takođe ne verujem da se to mnogo primeti u svakodnevnom radu, ali perfekcionisti gledaju i takve sitnice...
Ako poredimo 6680 i 6630, čini mi se da je 6630 više koncipiran u stilu sportskog automobila - performanse su na prvom mestu, dok je 6680 prava limuzina...
U svakom slučaju, moj glas ipak ide 6680
p.s. Lomnica, dobrodošao na forum!