wm ili android?
wm ili android?
E , posto je doslo vreme da uzmem neki drugi telefon , dosao sam da pitam sta je najbolji izbor.Ovako , sada bih da predjem na win mobile , ili mozda (tesko) android.Ono sto je bitno je da ima GPS ,wifi, da ima neku dobru kameru , tek toliko da se ne razocaram posle n96 , dijagonala ekrana nije presudna , ali naravno sto veci to bolji , baterija MORA da bude jaka , 3.5mm jack , procesor da bude sto jaci , kao i ram...i to je otprilike to.
A ono sto je najvaznije, treba mi telefon koji cu da koristim duze , sto znaci da hocu da uzmem telefon koji ce mi posle godinu dana biti isto onoliko zanimljiv kao kad sam ga kupio!
Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je pisanje velikim slovima kompletnog teksta ili većih delova istog*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!
Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
A ono sto je najvaznije, treba mi telefon koji cu da koristim duze , sto znaci da hocu da uzmem telefon koji ce mi posle godinu dana biti isto onoliko zanimljiv kao kad sam ga kupio!
Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je pisanje velikim slovima kompletnog teksta ili većih delova istog*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!
Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Ako uzmes WM,pomiri se sa time da ce ti za neke stvari prosto biti neophodan rad olovcicom. Druga stvar koju nisi rekao je do koje cifre si spreman da ides? Iskreno, po mom misljenju,ni jedan od novijih high end WM ili Android telefona ne mogu da budu razocarenje posle N96, naprotiv.
Ako nije neophodno da telefon ima fizicku tastaturu,ja bih preporucio HTC Hero kao najbolji izbor. Od WM telefona, a da obavezno imaju 3,5mm jack, ne znam sta bih ti predlozio. Svi modeli koji su meni naj u WM svetu, mislim da nemaju 3,5mm jack.
Ako nije neophodno da telefon ima fizicku tastaturu,ja bih preporucio HTC Hero kao najbolji izbor. Od WM telefona, a da obavezno imaju 3,5mm jack, ne znam sta bih ti predlozio. Svi modeli koji su meni naj u WM svetu, mislim da nemaju 3,5mm jack.
Olovcica , OK.Sto se tice cifre , mislio sam da prodam n96 ili neku zamenu da napravim.Nisam mislio da kompletan telefon bude razocarenje posle n96 , vec se to odnosilo samo na kameru.E posto ti imas android , da te pitam , da li te je fon smorio?Ako nije onda uzimam u obzir Hero ili cak mozda i tattoo, jer ne znam da li za hero realno vredi dati toliko vise.I , da , ako zanemarimo 3.5mm jack sta ti onda pada na pamet iz wm sveta?
Pa ako si mislio da menjaš glavu za glavu ne znam šta možeš da dobiješ više od tytn 2, tattoo-a ili uz neku doplatu touch pro, a pitanje je da li bi se neko zamenio za N96 pošto je on dosta lošiji od prethodnika N95 koji polovan možeš naći za 140-160 eura. Bolje ga prodaj pa tek onda da nešto kupiš (mada ni prodaja neće biti baš laka).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Alan, nisam bas najbolja osoba za to "dali te je smorio pitanje". Meni je Android fenomenalan, ali da, planiram da zamenim Tattoo. Ali ja sam takav, ako se telefon zadrzi oko 6 meseci kod mene, to znaci da je mnooooogo dobar.
Obicno ih menjam na 3-4 meseca.
Meni na Androidu jedino nedostaje hardverska tastatura, osto imam nalete kada mnooogo piskaram u wordu. Sve ostalo mi je fantasticno i ne moze da se poredi koliko je ispred Symbiana.
Sto se WM tice, mnogo manje eye candy, ali meni je to OS koji mi je nekako rpirastao srcu, i evo gledam da se bacim na neki solidan uredjaj na WM osnovi, osim ako nadjem HTC G1.
Iskreno bih ti preporucio da prodas taj N96,i pazaris Hero, ako imas da dodas toliko.Tattoo vredi svaku paru,imajuci u vidu sta sve nudi. Zameram mu jedino rezoluciju,jer je na njoj virtualna tastatura malo mala za moje prste. Nije frka za sms i email, ali za neki malo duzi dokument je frustrirajuce.

Meni na Androidu jedino nedostaje hardverska tastatura, osto imam nalete kada mnooogo piskaram u wordu. Sve ostalo mi je fantasticno i ne moze da se poredi koliko je ispred Symbiana.
Sto se WM tice, mnogo manje eye candy, ali meni je to OS koji mi je nekako rpirastao srcu, i evo gledam da se bacim na neki solidan uredjaj na WM osnovi, osim ako nadjem HTC G1.
Iskreno bih ti preporucio da prodas taj N96,i pazaris Hero, ako imas da dodas toliko.Tattoo vredi svaku paru,imajuci u vidu sta sve nudi. Zameram mu jedino rezoluciju,jer je na njoj virtualna tastatura malo mala za moje prste. Nije frka za sms i email, ali za neki malo duzi dokument je frustrirajuce.
ako si takav tip, smoriće te svaki telefon. doduše, ne znam šta tačno podrazumevaš pod smaranjem?
za mene, dovoljno je što moram da trpim windows kod kuće ( a moram, bez offtopica o linuxu i slično), i baš ne moram i na mobilnom. preporučio bih ti ga samo ako bi ga dobio besplatno, i tako se uverio u čari wm. mene bi već win znak dovoljno smorio da ne bih imao želju dalje da proučavam telefon, kad smo već kod smaranja
što se tiče androida, prijatno me je iznenadio (htc hero). trebalo mi je par dana da skinem nekoliko programa sa marketa, ultra laka instalacija, programi free, ekran jako dobar, integracija sa google servisima odlična, sa socijalnim mrežama takođe, odličan kao telefon. baterija dobra ako ne uključuješ wifi sve vreme, jer ždere bateriju. moja velika zamerka za sada je da nema proximity sensor (da reaguje na blizinu lica kad pričaš), već sam za to skinuo neki program sa marketa, ali nije to to, nekad i ne reaguje.
tattoo je simpa, ali se vrlo vidi zašto je lošiji od hero. sve zavisi i od cene. mislim da nije neka dugoročna kupovina.
za mene, dovoljno je što moram da trpim windows kod kuće ( a moram, bez offtopica o linuxu i slično), i baš ne moram i na mobilnom. preporučio bih ti ga samo ako bi ga dobio besplatno, i tako se uverio u čari wm. mene bi već win znak dovoljno smorio da ne bih imao želju dalje da proučavam telefon, kad smo već kod smaranja

što se tiče androida, prijatno me je iznenadio (htc hero). trebalo mi je par dana da skinem nekoliko programa sa marketa, ultra laka instalacija, programi free, ekran jako dobar, integracija sa google servisima odlična, sa socijalnim mrežama takođe, odličan kao telefon. baterija dobra ako ne uključuješ wifi sve vreme, jer ždere bateriju. moja velika zamerka za sada je da nema proximity sensor (da reaguje na blizinu lica kad pričaš), već sam za to skinuo neki program sa marketa, ali nije to to, nekad i ne reaguje.
tattoo je simpa, ali se vrlo vidi zašto je lošiji od hero. sve zavisi i od cene. mislim da nije neka dugoročna kupovina.
Ne , nisam mislio glavu za glavu , znaci android definitivno , samo koji...
A pod smaranjem podrazumevam to sto sam pre n96 imao n73 i cim sam video n96 odmah sam mogao da radim na njemu , sve je bilo toliko prepoznatljivo da sam provalio par sitnica koje nisam znao za 2 dana i posle toga mi telefon jednostavno nije vise bio zanimljiv...pa sam mislio da predjem na neki drugi os a kao sto svi kazu android je pun pogodak , tako da mi ostaje samo da odlucim koji model...
A pod smaranjem podrazumevam to sto sam pre n96 imao n73 i cim sam video n96 odmah sam mogao da radim na njemu , sve je bilo toliko prepoznatljivo da sam provalio par sitnica koje nisam znao za 2 dana i posle toga mi telefon jednostavno nije vise bio zanimljiv...pa sam mislio da predjem na neki drugi os a kao sto svi kazu android je pun pogodak , tako da mi ostaje samo da odlucim koji model...
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Za tattoo nece biti update-a tako da definitivno on otpada , magic takodje , znaci nista od androida , bice wm , a ako bih mogao da menjam za touch pro , onda mi to i uz doplatu odgovara , pa molim za jos jedan odgovor , koliko touch pro kosta?Mislim na najjeftinije sto moze da se nadje a da je naravno nov u originalnom pakovanju...