Koji telefon imate? [2010]

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zaključana tema

Koju marku telefona koristite?

Glasanje se završava Sub, 15. Jan 2011. 16:39

Nokia
99
42%
Sony Ericsson
27
12%
Samsung
30
13%
Motorola
5
2%
HTC
50
21%
Apple
11
5%
BlackBerry
0
Nema glasova
LG
7
3%
kineska kopija
0
Nema glasova
nešto drugo
4
2%

Ukupno glasova: 233

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Vincent, sad ce da te napadnu ovi sto "vole" Nokia-u samo tako.

Inace ja koristim 5800 i za sad sam prezadovoljan istim. Nemam neku veliku zelju da ga promenim jer mi se na trzistu u tom cenovnom rangu ne cini nista boljim. Inace skoro sam uzeo Nokia-u 6210 navigator, super ocuvanu u originalnom pakovanju za 75 eura. Mislim da je to bila dobra kupovina?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja mislim da je od svega po malo. I da Nokia dosta nudi i da je izgradila svoju poziciju na trzistu a ima dosta uticaja i ona cuvena 'Nokia je Nokia'.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Pa moze neko da voli neku marku i da ima favorita ali nema tu mnogo ljubavi (sto se sa moje strane tice) jer meni ni Nokia ni SE ni LG nece da daju besplatan telefon samo zato sto ih volim.Da je Nokia zasluzila da bude na vrhu mobilnih brendova jeste...... Sigurno nije to zasluzila prodavajuci lose telefone ili ruzne.Mada u poslednje vreme je konkurencija jaka a koliko mi se cini nokia nekako ne uspeva da napravi dobar+funkcionalan + normalna cena telefon.N900 je super telefon ali na bateriju mu se svi zale (samim tim sto je baterija losa ona sprecava i one napredne funkcioje telefona da dodju do izrazaja)

P.S.Iskreno se nadam da ce Symbina da se probije i da bude ozbiljan konkurent Androidu... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nokia trenutno nudi za svakoga po nesto. Pocevsi od dumb telefona koji se mogu naci za 2500 din, pa preko onih sto su pozicionirani u srednjoj klasi (dumb i smart) i na kraju smart telefoni iz visoke klase koji su namenjeni tehno znalcima. Pokrili su sve vrste potrosaca i tako su najzastupljeniji na trzistu.
Da li je Nokia najbolja?
Pa to je sada pitanje o kojem je lepse pricati uz picence, jer je toliko opsirno, da ako budemo pisali izlizace nam se tastature. :)
Nemam razvijenu "ljubav" prema nekom brendu (u ovom slucaju Nokia), ali do sada sam najzadovoljniji bio sa Nokia telefonima. Medjutim u zadnje vreme mi se ne svidja kako posluju i kako su poceli "stedeti" na telefonima. Tako npr.: novi modeli E serije imaju problema sa navigacijom (ne radi Garmin), dalje, poceli su zakidati na kvalitetu (guljenje telefona, skriputanje, lako zvlacenje prasine pod displej...), pa onda "mucenje" (za nekoga vece za nekoga manje) sa sertifikatima. Sve te price i utisci teraju kupce da se okrenu ka konkurentima. Tako mozemo videti da Samsung i HTC beleze odlicne rezultate u prodaji telefona i polako ali sigurno grade sebi put ka vrhu (ne zaboravimo da Nokia i dalje ima odlicnu prodaju, ali primecuje se nezadovoljstvo kod korisnika sa modelima koje izbacuje).
Moze se primetiti da i kod nas na forumu vlada sve vece interesovanje ka modelima iz drugih kompanija i da ima sve vise korisnika koji nisu Nokia opredeljeni.
Vincent napisao:većina nas koristi Nokije, od čega veliki broj naprednih korisnika...
To se moze sagledati iz dva ugla.
Prvi je da su korisnici zadovoljni time sta su dobili u nekom Nokia smart telefonu (npr.: E72 uspesna kombinacija biznis i multimedije, N82 extra kamera tel. sa zadovoljavajucom internet podrskom...), a drugi je to da trenutno finansijska situacija ogranicava korisnike da predju u suparnicki tabor (mozda bi neko kupio HTC TP2 ali je preskup - govorimo o zvanicnim cenama - pa se opredeli za E71 ili E72).
U svakom slucaju Android nemilosrdno napada trziste i uskoro dolaze HTC novitete sa tim OS-om i videcemo kako ce se onda rasporediti potrosaci. ;)
Ja za sada, iako imam N82, tezim ka nekom HTC ili Samsung modelu koji je WM ili Android.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

jerkann
Није добра него је одлична. :)

А ви само филозофирате. :P :wink:
Слобода или смрт

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Pa ovakav post moramo da pohvlalimo :) bestboy, uvek moze bolje ! Dacu svima sansu da me zadive pa ko uspe kupicu njihov proizvod 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

jerkann, skroz si pogodio u metu kad si za 5800 rekao da nema ništa bolje u tom cenovnom rangu. Samo ne treba mešati babe i žabe. Mada lično mislim da osim manjeg ekrana, i Tattoo nudi skoro sve što i 5800, a ima ipak bolji OS.

Mislim da je činjenica da skoro 50% drži Nokia ima najviše veze sa onim našim navikama tipa nokia je nokia, kao i priče o golfu i tako to.... :roll: :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

araphel, to su 2 najbolja telefona u tom cenovnom rangu. meni se trenutno symbian vise svidja i vise mi odgovara, sto ne znaci da u narednom periodu necu promeniti misljenje. Zanimljiv je i meni Tatoo ali me jos uvek nije popuno osvojio.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel napisao:Mislim da je činjenica da skoro 50% drži Nokia ima najviše veze sa onim našim navikama tipa nokia je nokia, kao i priče o golfu i tako to.... :roll: :wink:
I samo da jos dodam da imaju najbolju servisersku podrsku sto takodje dodatno utice na izbor.
Inace Nokija bejase najbolja,ali avaj to vreme prodje.To vreme bese negde jos u Drugom Dobu kada su Viskorodni Vilenjaci hodili zemljom, a stameni patuljci drzali sve planine i rudnike u svojim posedima praveci razna i svakojaka dela od plemenitog Mitrhila.
A onda je dosla Tama...
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Hvala momci!
Hvala bestboy,(jesu ekskluzive,I8000 moze mnoooogo,mnooogo,i mislim da cu se brate na ovom modelu skrasiti :roll: ,pogotovo sto je kupljen kod zvanicnog distributera,sa garancijom od 2 godine(a i sa novcem sam ostao,"tanak"...ali je vredelo))
Vlada Zem,bice,bice brate.Samo polako. :wink:
Wicker Man napisao:Inace Nokija bejase najbolja,ali avaj to vreme prodje.To vreme bese negde jos u Drugom Dobu kada su Viskorodni Vilenjaci hodili zemljom, a stameni patuljci drzali sve planine i rudnike u svojim posedima praveci razna i svakojaka dela od plemenitog Mitrhila.
A onda je dosla Tama...
Najjaci citat koji procitah na ovom forumu do sad.
To je cinjenica.Samsung,HTC,Android,Windows...sve je to dovelo da Nokia sa svojim "izrabljenim" Symbian-om...oseti.."hladnocu tame".
Vratimo se na temu ;)
Slika

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Imam Samsung i900 Ominu 8Gb i zadovoljna sam sa njime...jedino me nekad nervira sto nema tastaturu ali cista 10! :) Nokju sam imala kao drugi telefon u zivotu,prvi mi je bio motorola-neka cigletina,a kasnije nokia 3220,5200,7610supernova i sada ovog lepotana :D
Samsung i900 Omnia

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Hvala svima na cestitkama!
Demian, dobio sam wifi, fm transmiter(vrlo korisno za auto!), veci ekran, 3,5mm ulaz za sluske(jako bitno jer imam jedne odlicne!), navy wheel, motion sensor(takodje mi mnogo znaci), hardversko zakljucavanje tastature, snimanje video zapisa sa ukljucenim LED osvetljenjem(opet jako bitno!), stereo zvucnike, i na kraju neuporedivo kvalitetniji telefon(posebno tastatura)!

Sve u svemu, uzeo sam po meni mnooogo bolji telefon! :D

E da, i baterija na N79 je bolesno dobra, ubijam ga vec treci dan a nestala je samo JEDNA crtica! :)
Sigurno ima jos prednosti ali ovo su "samo" neke kojih se odmah sjetih, sve u svemu telefon je po meni bez mane, da ima jos i taj xenon bio bi po meni najbolji telefon ikada :D
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Izvinjavam se sto malo kasnim, cestitke svima koji su u skorije vreme menjali aparat! :)
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Posle par meseci koriscenja nokie 5800 ponovo sam se vratio da dobri stari E71 ali ovog puta beli i uopste mi nije jasno zasto sam prvi E71 prodao :wacko:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

sssikisss, pa cestitam :) Nema, Kad E71 osvoji, to je to, druge ne vidis :D :D :D
I ostalima, cestitam na novim aparatima :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

kapoerista90 hvala,
stvarno je fenomenalan telefon.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Od veceras,mojoj kolekciji umesto Eten-a M700 je dodat Toshiba Portégé G900.
Nocas od spavanja nema nista :)
Slika

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

cale - најгори од све деце! :P :wink:

sssikisss
Квалитет и елеганција. 8)
Слобода или смрт

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

cale, prijatelju, da se ne ponavljam svakih 5-6 dana, od sada svaki put kada napises da si kupio novu mobilnu igracku ti znaj da ti cestitam na kupovini i zelim ti da u njoj maksimalno uzivas (koliko god je to moguce odraditi za 5-6 dana). :lol:
Ovo isto vazi i za drugara Madness-a. :lol:
Ajd u zdravlje! Slika

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

cale, posto imas novog ljubimca znas sta ti sleduje...Jedan dobar opis telefona + nekoliko slika istog...Inace cestitam na izboru veoma lep telefon... 8)

Zaključana tema