Nokia E75

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Jun 2009. 03:39

Post od svemirac50 »

banman, sad je sve jasno ;) kod mene je fw 110.48.125 i za taj mi javlja kada provjeravam da je zadnji, vjerovatno su taj 202 povukli iz upotrebe zbog problema. I slazem se sa tobom da je nokia 6630 jedna od najboljih nokia i dan danas je imam i to sam je uspio ocuvati u ekstra stanju bez ijedne ogrebotine... I jedna preporuka prebacite E75 da vam radi samo u gsm rezimu dosta duze traje baterija.

muljaz
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 12:33

Post od muljaz »

Jel' moze neko da mi kaze kako da podesim ovaj telefon da mi pise ime kada me neko poziva, a ne samo broj. Kada namestim da je u upotrebi samo SIM onda pise ime. a kada koristim imenik sa telefona onda samo broj. Hvala unapred
EDIT: Resen problem. Prebacivani brojevi preko bluetooth-a sa SE na E75 i kopirani sa kartice pa se javili duplikati

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

banman, uspio sam da ubacim fw202.12.01. Do sada nisam mogao preko Nokia Software Updater vjerovatno sto sam uzeo tel. preko mtel-a (u BiH) i bio je zakljucan pa mi je javljao da je zadnji 110... I sve mi radi, kada pritisnem tarabu prebaci na bez zvona, imaju podesavanja senzora (ukljuci, izkljuci). Sa ubacivaljem sam dobio i aplikacije za facebook youtube... E da ubacio sam fw preko jaf-a i ujedno otkljucao tel ;)

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

svemirac50, moj je stigao iz Nemačke, update-ova sam ga preko NSU, kod mene je bio fw 100.xx ili 101.xx ne znam tačno, samo znam da kada sam odradio update-nisam imao "silentio na tarabi" :D i falila su mi podešavanja u sensor-u, tipa "prevrni da zaćuti" :D i ona fora kada dva puta kucneš po ekranu pokaže vreme ili status, nemam pojma već, zaboravio sam- pošto sam ga dao ženi pa ga više ne uzimam u ruke :) Koliko vidim iz tvog posta i tebi fale ta dva podešavanja u sensoru (ja sam isto imao samo uključi isključi autorotaciju ekrana po update-u na 202.xx). Moguće je da su izbačena(u stvari poprilično sam siguran da jesu) još u 110.xx verziji pa nisi ni mogao da primetiš da nedostaju. To što kod mene nije radila "taraba" moguće ja da je posledica lošeg dcoda, gremlina ili nečeg trećeg... Inače da se pohvalim da sam instalirao u isti Ndrive i otključao mapu Srbije i da lepo radi.

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

banman, e takva podesavanja senzora nisam imao ni na 110.xx Cini mi se da sam negdje procitao da je nokia takva podesavanja tj. mogucnosti izbacila jer je vibracija pravila probleme, ako nisam nesto pomjesao...

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

svemirac50, da, da-u pravu si. Bilo je i bagova sa VoIP-om... Mada ja tel nikad ne držim na vibraciji tako da sam bio iskreno razočaran kada sam "izgubio" data podešavanja.

Dacha_LE
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 17. Mar 2010. 13:55

Post od Dacha_LE »

Pozz svima. Nokia E75 je extra telefon. Odlican dizajn, symbian, qwerty, sve extra. Zanima me cena telefona? Ovde na sajtu pise 363 evra (cena od 15.marta), a u prodavnicama u Nisu kosta negde oko 270evra (13.mart). Nesto mi tu cudno :? Da ne uvaljuju neke kineske kopije? :D Svasta se moze desi... Al' pretpostavljam da su cene na sajtu neprecizne.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ne uvaljuju kineske kopije, ima ih u prodaji ali nije se desilo da neko trazi odredjeni model i umesto toga dobije kopiju. cene na sajtu su za legalno uvezene telefone, znaci placena je carina i sve ostale dazbine i dobija se dvogodisnja garancija. telefone koje si ti gledao jesu originali, sve cesce u full kutiji samo se ne dobija garancija uvoznika vec pisana prodavaca, 6 - 9 meseci. slobodno kupi

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Dacha_LE, moram te razočarati, ali e75 je daleko od "sve extra"! To ti kažem kao vlasnik istog... Što se tiče cene već si dobio valjan odgovor, ali ti je moj prijateljski savet da još jednom razmisliš pre nego što se odlučiš za kupovinu e75.

Dacha_LE
Novajlija
Novajlija

Post od Dacha_LE »

<b> banman </b>, a koje su mu mane? ako mozes reci, posto imas iskustva sa telefonom. Znam da posle uzastopnog duze otvaranje i zatvaranje qwerti tastature, pocne da uspovarava autorotiraje ekrana. Takodje mozda i predja dugmeta nisu bas dobro odradjenje, ali koliko vidim slicno su odradjene kao i na N70 i do sada nisam imao problema (sto se tice levog i desnog selekcionog tastera). I jos takve neke "sitnice"..

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Dacha_LE, napisao sam na predhodnoj stranici svoje mišljenje o e75(prednosti/mane), kroz poređenje sa e71, pa se neću ponavljati.

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

Dacha_LE, kod nas u Republici Srpskoj E75 kosta oko 250 eura. Imam ovaj tel. preko mjesec dana i stvarno mu nisam jos nasao ni jednu manu. Kod mene sve radi odlicno bez ikakvih bagova. Brz je, GPS i WLAN radi perfektno. Jedino mi je bilo zao kada sam presao na fw 202.xx sto se nije mogao hakovati ali sam kasnije i za to na netu nasao rijesenje. Ako bi bas trazio dlaku u jajetu jedina mana mu je prednja tastatura za koju je potrebno navikavanje pogotovo je nezgodan zadnji red (*,0,#) ali vrenemom sam se navikao.

Dacha_LE
Novajlija
Novajlija

Post od Dacha_LE »

<b> svemirac50 </b>, u principu takav telefon mi i treba. Nije mi bitno koliko je brzi u odnosu na E72 ili slicno, vazno da je brz. Smartphone, symbian 9.3. Imam N70 i hvala Bogu sto sam ga kupio pre 4 godine, jer za symbian ne bih ni cuo. Sto se tice prednje tastature, po vasim pricama vidim da je dosta "tvrda" (kao na Nokia 2700). A za donji red se ne brinite, imao sam sustreta na 2700 i 1209 i nisam imao nekih velikih problema (mozda su malo {malo vise :)} zbijeni, ali nemam krupne prste xD).
PS. Imam jedno pitanje. Da nema slucajno senzore na navigacionom dugmetu kao kod E72?

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

Dacha_LE, problem kod prednje tastature su zbijeni dugmici i jedan red je jedna tipka, ako me razumijes, a tvrdoca i nije bas. Na zalost nema senzor na navigacionom dugmetu kao kod E72.

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

banman, ima odlican program tipa okreni pa zacuti koji radi savrseno na E75. Zove se FlipSilent taman da danomjestis ono podesavanje za senzor sto se izgubilo sa novim fw :)

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

svemirac50, namestio sam ga posle par dana posto sam odradio update na najnoviji fw. Sreca da postoji takva aplikacija(postoji jos i hi-n-bye ili tako nekako ali je nisam upotrebljava jer mi je flipsilent vise nego odlican) svaka preporuka.

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

Izgleda da u ponedeljak izlazi novi fw 203, samo ja ga necu ubacivati dok ne vidim hoce li se moci hakovati.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

svemirac50, mudro zboris. Ja sam se opasno "z" sa update-om sa 101.xx na 202.xx, cisto sumnjam da cu uopste i raditi update-hack je svetinja:)

neshke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 13:51

Post od neshke »

Pozdrav, nakon tri godine odlucio sam da zamenim n73 sa e75. Posto vec duze vreme nisam instalirao nista na N73 (i totalno sam ispao iz toka), ako moze malo pojasnjenja sa ovom novom verzijom symbiana..
Ako sam dobro shvatio to hackovanje koje se radi, radi se da bi aplikacije mogle da se instaliraju na telefon, tj ona fora sa sertifikatima vise ne pali? (bilo bi lepo ako neko moze da mi ostavi link do tutoriala )..
Takodje, koliko sam primetio, uputsvo za menjanje firmware iz ove teme je jos uvek aktuelno, samo su potrebni drugi kodovi za e75, ili sam propustio nesto( viewtopic.php?t=7010&postdays=0&postord ... start=1440)?
I zanima me jos jedna stvar, pri flashovanju po ovom uputsvu nemoguce je izabrati verziju fw-a,pa je mozda bolje da sacekam nekoliko dana pre nego to flesujem jer danas ponedeljak?
Hvala unapred.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

neshke, ma symbian je symbian :wink: sve je to manje vise isto. Ne moras da radis hack da bi instalirao aplikacije, sertifikat radi posao samo moras svaku app da potpises pre instalacije(imas temu o tome da ne idemo dalje off) hack ti treba zbog drugih stvari(ako treba da se overwrite ili delete neki fajl na c:\sys i sl :wink: ) Firmwere menjas u skladu sa product code-om, pa spram istog i trazis odgovarajuci fw i ubacujes samo modovani fajl. Ja nisam nasao nista o novom fw, pa ako neko zna nesto vise neka me "prosvetli"(mislim na gore pomenuti 203.xx).

Odgovori