Apple tuzi HTC

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

jerkann, onda ti je brate Onaj Ipad mnogo bolja opcija, bar imas veci ekran i ne patis se :P
lazardj, to sve sto si naveo su ljudi vec rekli. Svi se slazu da Iphone ima odlican ekran, i grafiku. Ali BT, mms, i multitasking je nesto sto bi trebalo da imas kad platis telefon papreno.
Elem, da se vratimo na temu. Apple je jadan. Tacka.
Nokia E71... Elegant, but deadly

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

jerkann, LittlePrince, dajte ne lupetajte...
Samim sistemom mozete da postigneteeeee mnogo vise,simbijan ne smem da spomenem pored iPhone OS-a posto uopste nije vredno poredjenja,ama bas nikakvog!

iPhone mozes da personalizujes mnogoo vise od ostaalih...android je isto cool ali nije mi bas toliko pouzdan kao ovaj!
iPhone OS je mnogo lepse odradjen i svi programi su bolji lepsi od onih za symb ili wm (otprilike) a u android se ne razumem!
Tako da iPhone nije pokusaj da se napravi igracka konzola sa slotom za sim karticu!
Evo poredim ti jerkann, tvoju 5800 i najslabijim iPhone 2g!
Npr. iPhone je mnooogo kvalitetnije odradjen i lepsi je dosta...
Onda,mnogoooo vise svakojakih programa i igrica...
Apple je klasa za sebe...hejteri to nikad nece shvatiti!
A jerkann, LittlePrince, zasto onda svaki noviji telefon,sa extra specifikacijama,je buduci "iPhone killer"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E razmisli malo zasto se svi trude da budu iPhone killer...sto u prevodu znaci sta ?! Razmislite malo pre nego sto istruckate ovakve gluposti,ili iz hejta ili iz neupucenosti ili cega god!

P.S. LittlePrince, ti kazes da lepo izgleda,ima lepo uradjen meni, igrice lepo izgledaju... :lol:
Pa sta vise ocekivati od telefona?
A to sto ne moze bt transferom da salje nesto,da li neku pesmu ne mozete skinuti sa neta ili tako nesto? A za neku sliku cete preziveti, u krajnjem slucaju tu je USB flash...
A drugo,moze i BT da se namesti samo trosi malo vise baterije,ali ako ti je nesto vazno,to uopste nece biti problem!
Aj u zdravlje!
Nokia 6220 Classic

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Godzilla, veoma objektivan post nema sta, nastavljas u svom dobro poznatom stilu. najbolji programi, igrice, najlepsi, najbolji za personalizovanje itd.... U mom kraju postoji jedna izreka: "U nasega tatka, najgolema p...."
poredjenje ti je zaista smesno da necu ni da ga komentarisem. I dalje tvrdim da za ostale OS-ove postoje mnogo vise programa (i mnogo vise korisnih, a ne samo svakojakih gluposti).
Zasto je svaki noviji telefon Iphone killer? Te atribute ti telefoni nisu dobili od samih proizvodjaca vec od korisnika slicnih tebi koji ocigledno nece da pogledaju istini u oci.
kom jos treba bluetooth stvarno, zivela flashka. Lakse je poneti flasku nego ceo bluetootha zar ne :lol: :lol: :lol:

lazardj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 31. Jan 2009. 01:43

Post od lazardj »

kapoerista90 apple nije jadan :)
ipad mi se ne svidja i nikad ga ne bih koristio... ja i imam sve te opcije tako da se ne brinem :)

@LittlePrince
sta ima korisno... isto sto i android symbian i win mobile...

sve programe za povezivanje sa racunarom remote desktop wireless mouse i tastatura... zatim programi za slike i slino... ne vidim sta tvoj mob ima a da moj nema?! samo mi kazi koju to funkciju ima tvoj telefon a da moj nema?!
sto se tice da li sam kupio najbolji telefon to ne mogu da ocenim ja... za mene jeste najbolji...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Шта можеш да персонализујеш на ајФону, сви само причате како има много као изгледа лепо како може све и свашта а нико конкретно типа aјФон може ово а Виндовс то не може...
ПС: Ево ја дајем пример графике за Виндовс, покажите колико је боља графика на ајФону :P
Слика 1 Слика 2 Слика 3

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Godzilla napisao:simbijan ne smem da spomenem pored iPhone OS-a

mnogoooo vise svakojakih programa i igrica...

A jerkann, LittlePrince, zasto onda svaki noviji telefon,sa extra specifikacijama,je buduci "iPhone killer"?
E razmisli malo zasto se svi trude da budu iPhone killer...sto u prevodu znaci sta ?!

LittlePrince, ti kazes da lepo izgleda,ima lepo uradjen meni, igrice lepo izgledaju.
Pa sta vise ocekivati od telefona?
Ajmo redom:
Zbog cega se ne sme pomenuti Symbian? Od kada se Symb postao toliko sugav i nepraktican?
Da se razumemo, 60v5 je novija serija koja treba jos pasulja da jede da se usavrsi (vremenom ce to doci na svoje ali pitanje je kada ce se sve ukomponovati u skladnu celinu - harver i softver). Apple je odmah krenuo sa TS OS-om i TS telefonima i tu su profi (ekran ima najpreciznije citanje dodira-ima test na forumu u Milestone temi jos da ga softverski obogate, a ne na kasicicu da se daje). Konkurencija je tu da vise ili manje uspesno njima parira. Ocigledno je to da im Nexus nesto remeti u njihovim planovima pa se pokrenuli tuzbu.
Drugo, ti si pisao da imas 15 godina. Koliko se ja razumem u tinejdzerske hirove, tebi ne trebaju neki poslovni programi kao ni poslovni modeli jer si jos uvek skolarac. Morate priznati da je iPhone pomalo tanak na poslovnom polju.
Ja sam davno cuo da je neki model nazivan "killerom" doticnog. To su bile price pre cca godinu dana i te price su plasirali ekstremni fanovi pojedinih brendova.
I za kraj, opet igrice. Ne trebaju svima igrice neko gleda jos nesto u telefonu. Pa cak ni lepota menija nije presudna. Sta vredi poslovnom coveku lepota menija i igrica ako on ne moze iskucati mejl ili komotno da radi u "ofisu" (pregledavanje dijagrama, tabela, tekstova...).

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

IDzO, to stoji...ali ja gledam komplet sve...preko igrica i aplikacije do ofisa! :blinky:
Naravno u ofis polju,neprikosloven je Win! :?
Ali za sve ostalo tu je iPhone OS :D
To stoji,Win je za poslovne ljude najbolji koliko ja znam...
Ali da je iPhone daleko iza svih smart touch telefona? :| samo mogu da se nasmejem!
Nokia 6220 Classic

lazardj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lazardj »

I za kraj, opet igrice. Ne trebaju svima igrice neko gleda jos nesto u telefonu. Pa cak ni lepota menija nije presudna. Sta vredi poslovnom coveku lepota menija i igrica ako on ne moze iskucati mejl ili komotno da radi u "ofisu" (pregledavanje dijagrama, tabela, tekstova...).
da ne zbunis ljude....
Mail moze da se salje i sa iphona isto lako koliko i sa WM...
sto se tice offica imas quickoffice koji je apsolutno funkcionalan i otvara sve fajlove sve grafove slike tabele i sta god zelis...
cisto da ne ispadne da iphone opet nema te opcije...

@ LittlePrince
nisam znao da je izaso win mobile 7... mada mozda se i varam... vidim stavljas slike igre za os koji jos nije izaso... extra je to :)
http://www.phonearena.com/htmls/Microso ... 10135.html

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Kada ste već uzeli da raspravljate o igricama meni je 80 posto igara na iPhone-u neigrivo zato što ja igrice koje se baziraju na akcelerometeru ne mogu da igram, a takođe i one pucačine su meni smešno teške za igranje. Inače jeste da iPhone može najviše da personalizuje ali onda telefon postane prespor i nestabilan (zbog bruka sranja koja moraš da instaliraš).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

lazardj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lazardj »

tacno je da je tesko da se igraju dok ne pohvatas kako i sta... posle je veoma jednostavno i vrlo zanimljivo... pogotovo ako prebacis na tv... onda je prava uzivancija...

svaki tel kad se prenatrpa postane spor...

ja konstantno na mom iphonu drzim 300 plus aplikacija fixeva igrica i telefon radi super... niti secka niti se koci...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

lazardj napisao:posle je veoma jednostavno i vrlo zanimljivo... pogotovo ako prebacis na tv... onda je prava uzivancija.
Pa ako cu nesto kaciti na TV to ce biti konzola za igranje, a ne iPhone.

P.S. nemoj ostavljati prazne redove izmedju dve recenice. Nepotrebno se razvlace poruke i bice ti obrisane!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Evo malog poredjenja izmedju n97 i iPod Toucha 3G [u daljem tekstu iPhone 3Gs, jer, isti su]
iPhone je mnooogo brzi.
Pod mnogo mislim MNOGO.
iPhone ima onaj WOW efekat [sad nemojte lupati kako se to samo u selima ceni ili tako neke gluposti, jer niko ne kupuje 4.3 inca ekran [HD2] jer mu je to bas po meri. Daj molim te]
SVE je uradjeno da bude Eye Candy. SVE. Muzicki player koji je munjevito brz, listanje slika koje je as smooth as you can only imagine.
Bolji web browser, zbog boljeg ekrana [kapacitivnog, multitouch]...
Mnogo lakse instaliranje igrica is AppStora. Mnooogo bolji nego OVI Store.
ALI. Sve oko iPhonea se svodi na to.
Na n97 imam pravi multitasking, slusam muziku dok browsujem, pisem poruke...
imam bluetooth [znam da nije toliko bitno, ali je mnogo bolje kad aimas tu opciju bez dodatnog cimanja.. I znam da nije bas cimanje malo se pomuciti na iPhoneu da bi dobio to, ali je ovo bolja varijanta]
Mnogo bolja rezolucija ekrana. MNOGO.
Jeste dosta sporiji, i nema nicega eye candy na njemu. basbasbas nicega. Ali zato kada izvadis qwerty [koja je MILINA za kuckanje, oogromna prednost] moze da zaseni "pinch to zoom efekan ta iPhoneu]..

Skroz razlicii uredjaji.
Samo da dodam da je Apple 2007. rekao da je iPhone 5 godna ispred svakog uredjaja. [ne racunamo 3G 3Gs jer su to premale izmene u odnosu na brzinu razvitka telekomunikacionih uredjaja].
Igleda da su pogresili, da je ipak SAMO 3 godine bio ispred, jer svaki wannabe iphone killer je jako fejlovao, sem sada Nexusa, Bravoa i ostalih HTCovih uredjaja.
Apple, neces zaustaviti njih time sto ces dati neku tuzbu, i neces dobiti preostale 2 godne, zato brzo izbacuj iPhone 4G. Moz' ti to!
:wink: :wink:
** ovo je totalno objektivan post, za razliku od 97% postova u ovoj temi, sto od Apple Fanboya, to od The Rest Fanboya.
iPhone 4.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

LittlePrince, Sto se tice tvog screenshota to je za WM 7 koji jos nije izaso i to treba da pokrene neki teleofn za koji se jos ne zna...Ostavi to malo na stranu.Jedino nam ostaje da se nadamo da ce zaista to tako da bude....

IDzO,Mnogo si razvrstao generacije na delove i zato si doso do tako kompaktne podele.To rade proizvodjaci tako da kod nokie imas E seriju pa N pa Xpress music....
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ala ste se vi zahuktali... :D Sto ne otvorite glasanje, pa da vidimo ko ce dobiti vise glasova? :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

E, evo dosao cika Wicker Man,'ladno napolju jbt.!
Ajd da odgovorim ovoj decici sto se loze na igre.
Gospodo ,ako vi merite kvalitet jednog telefona putem igara onda bojim se da to govori mnogo o vasoj kvalifikaciji, tacnije to vas diskvalifikuje.
Idemo dalje.Kazete imate MMS-Bluetooth-Multitasking.
Bravo za vas,samo jedno obavestenje, to poseduje jos 100-tinjak drugih modela, sto starijih sto novijih i to jos u boljoj izvedbi,po znatno nizoj ceni.Eto sad ste obavesteni.
Trazite iPhone killer.OK, evo za mene je to svaki noviji telefon iz HTC kuhinje.Pre svega
HTC Hero.Neko upita zasto se uvek noviji telefoni uporedjuju sa iPhonom i nazivaju potencijalnim
killerima.Zato da bi ovim jadnim Apple fanovima priblizili zbog slabijeg rezonovanja da postoje i drugi modeli,jer oni znaju samo za iPhone.
Ovi to izgleda nikako da shvate.
Da li neko prati mozda ovih dana clanke koje izlaz o Apple kompaniji i njihovim potezima?
Ne pratite,e pa 'ajmo onda na citanje.
Stevica se opasno nalozio,sve ce da "bije" ko slucajno i pomisli o drugim modelima a posebno
ne daj Boze o Androidu.
Ono cemu cu ja uvek "skinuti kapu" po pitanju iPhona jeste ekran i njegov odaziv,a za ostalo imam hvala Bogu puno boljih i jeftinijh resenja koja mi omogucuju punu kontrolu nad mojim uredjajem i personalizacijom,a ne da meni neki Stevica odredjuje sta mogu i kako mogu instalirati.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

HTC Hero je zaista mocan uredjaj, ali hardwerski nije toliko mocan da moze da podrzi taj OS, Android sa Sene UIom. Jedva cekam Desire.
E, to ce biti savrsensvo koje guta iPhone.
Kao sto rekoh, on jeste bio wow. Al pre 3 godine :)
iPhone 4.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Marko_NS, Rekoh "meni",a veruj mi i vecini jer ne jure svi sad neke testove i bechmarkove.Ti koji se zaludjuju snagom procesora i ostalim su zaista u manjini.Vecina trazi udobnost,brzinu i dobru personalizaciju bez ogranicenja,a Android za sada to lepo nudi. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

dimi89, ne razumem u cemu je problem?
Apple ima jedan model koji namenjen mladjoj populaciji ili populaciji kojoj su igrice, muzika i fun surf netom prioritet i to je to. Konkurencija je ponudila za svakoga po nesto u svim cenovnim rangovima i to je jedna od prednosti u odnosu na jabuku.

Poruke ili delovi poruka koje provociraju su obrisane.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Re: Evo ja da vam objasnim jer se navodno svi ovde razumete

Post od bestboy »

Miškoni napisao:Što se tiče Jabuke, definitivno su jedna od najpodmuklijih firmi trenutno. Žele potpunu kontrolu i uvid u to šta korisnici rade i smatraju da je ono što im oni serviraju od mogućnosti najbolje i jedino potrebno
То је то. Суштина.
Да не помињем могућност злоупотребе добијених информација.
Не зна како можеш да пређеш преко тога. :?
lazardj napisao:tuzniji post od ovog nisam skoro procitao...
Тужније читање и разумевање мојих речи одавно не видех.
Требао сам оно "амерички" да повучем, напишем велики словима, обојим
у црвено и одрадим то у арту да би ти сконто шта сам хтео да каем.
Poslednja izmena od bestboy u Sre, 10. Mar 2010. 23:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Слобода или смрт

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Wicker Man, "Ajd da odgovorim ovoj decici sto se loze na igre." Ako si ikad instalirao 1 igru na tvoj bilo koj telefon i ako si preso jedan jedini nivo onda se i ti svrstavas u ovu grupu.Mislim da si svestan toga.Sto se tice ovog poredjenja ima bluetooth,ima multitaskin ima mms to sam vec naveo u primeru o jugu i mercedesu(mozes da nadjes to poredjenje u mojim ranijim postovima)

Wicker Man, Miskoni je objasnio sta su apple fanovi a sta iPhone i koja je razlika.Uostalom barem si shvatio svrhu ove rasprave a to je uporedjivanje modela sa iPhonom(kao glavni razlog si naveo cenu) sto dosta ljudi koji ucestvuju u ovoj raspravi nije.

Koliko vidim niko nije izneo neke cinjenice tema se pretvara u skupstinsku raspravu.U takvim raspravama ne zelim da ucestvujem pa ako neko ima neki valjan dokaz rado cu ga prokomentarisati.

P.S. Sad sam video tek Idzov komentar i slazem se sa tim....Kome treba zabava,muzika i slicno taj nece sigurno da uzme 8800 Nokiu...Sad da li je bas iPhone namenjem samo "napaljenim klincima " kako ga vi prestavljate to ne bih reko.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori