Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

snenad, Koliko puta ti se desilo odkako si presao na v40 da ti se zapuca tel da jedino vadjenje baterije pomaze? Mene to mnogo iritira jer mi se ranije nije desavalo, a usput ne znam koilko je to dobro za tel da mu se vadi baterija, ali verujem da nije.
Ne kazem da nema prednosti ali recimo mislim da je taj kinetic scroll uzrok manjaka RAM memorije, a to menjanje tastature jeste i meni omiljena opcija ali svaki put kada mu promenim polozaj cekam bar sekundu da to uradi sto je sporo,bar po meni,
sto se tice response tu delimicno ima ulogu i subjektivni osecaj, ali to nije nesto toliko ubrzano
moje licno iskustvo

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

slavko101, uradi hard reset telefona pa probaj.
Kod mene radi jako brzo sve to.
Medjutim kada natršaš programe onda počinje da usporava.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

gameforce, Uradio sam hard reset i stoji da brze radi, ali naravno gde da me ne zaobidje i da mi tel ponovo ne zapuca. To je ono sto iritira kod v40 bar kod mene. Ali hvala na savetu.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

slavko101, meni se ni jednom nije desilo da moram da vadim bateriju, ni sa v31 ni sa v40. a da mi je telefon pretrpan istalacijama, pretrpan je, ali ja sam zato i uzeo ovaj telefon tj da ne bi uzimao netbook. jedino što me izluđuje je nedostatak rama, izrazito primetan prilikom korišćenja opere mobile. ali ja za to krivim operu. sa opreom mini 5 nema takvih problema ali i rendering stranice je znatno lošiji.
nemam vremena da se posvetim kuvanju svog roma, a ni da probam neke već skuvane jer sam video da su ljudi uspeli da oslobode ram do nekih 70mb, u našoj situaciji značajno povećanje. ja imam obično slobodno od 38-50mb. a kad pokrenem operu mobile i otvorim par sajtova onda ostane 5 i opera skroz blokira. nadam se da će opera u finalnoj verziji to srediti ili da ću nači način da podesim kao na kompu da kad ponestane rama koristi memoriju telefona.

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

Moram da vam se pohvalim
danas sam ceo dan bio u kuhinji tj na netu i skuvao sebi ROM kakav mi odgovara
pogasio sve zivo i nezivo ubacio efekat spinslide :wink:
telefon mi je ultra brz sve leti :D
ovo je extra moram da se bacim na posao da skuvam nesto jos lepse :oops:
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

fxgt, cestitke, postao si pravi kuvar. napisi sta si sve ubacio u expres lonac, da vidimo kakav je tvoj recept.

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

nastavicu diskusiju ovde
viewtopic.php?t=20055&postdays=0&postor ... e&start=20
da me mod ne bi grdili :roll:

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

Imam problem... Kad izlazim iz kuce (sad dok je bilo hladno vreme) nosim telefon u dzepu, i ako bude malo duze na hladnom (tj, napolju) on se "zaledi" :blinky: Nekako mi se zamuti slika ovako nesto http://www.360east.com/wp-content/nokia ... screen.jpg
Kad ga unesem na toplo ili ga iskljucim pa ukljucim ono se vrati u normalu. I jos nesto dok je on tako "zaledjen" kad me neko zove ja mogu da se javim, mogu da udjem i u meni i u kameru i sve kao da je sve normalno samo sto je ekran pobrljavio :disgust: Jel imao neko ovakav problem? Sta da radim :cry:
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

jel to crvena nokia ili mi se cini
a to moze biti bug u samom software-u meni se nekad desi da kad treba da ga otkljucam ovaj crveni izadje tako i onda oma zakljucam i ponovo otkljucam i radi OK.
Morace i on da ide na fw40 sad je na fw31

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

Jeste crvena... Ali ako je u softveru sto mi se nije desavalo kad je normalno vreme? Ili kad je u kuci? Ne znam... Mislim da softver ne moze da se zaledi :lol:
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

hm
pa ko zana mozda se bas tako potrefi
samo ti probaj da roknes flash na fonu pa javi rezultate
a kako ne moze da se zaledi pa moze isto kako i win kad se spuca na kompu
svaki soft moze da se zaledi i onda reset jedino pomaze :wink:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

kada je telefon na hladnom (bilo koji telefon) primetno je sporiji u radu. nisam primetio tako nešto kao što si ti opisao sa mojim 5800 na v40 a pre toga nije ni bilo hladno vreme.
u svakom slučaju reset ne može da škodi, a možda ti pomogne.

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Kada pokušam iskopirati kontakte sa telefona na karticu od recimo 300 on iskopira 170. Zna li neko u čemu je problem?

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

raso1, ne mozes u sim karticu da kopiras brdo brojeva, one su ogranicene po tom pitanju, ne znam sad tacno koliko brojeva se moze uneti...

snenad, takodje mi se nije desavalo sa v40 da moram da vadim bateriju iako je tel par puta zablokirao, obican restart je uvek bio dovoljan.

P.S. Koju verziju Opere 5 beta koristite posto na njihovom sajtu nema verzija za 5800, probao sam vise njih, ali stalno neki problemi s njom? :uhuh:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

markog, ja koristim operu mobile 10 beta 3 kad sam na wireless-u i opera mini 5 beta 2 sa iskljucenim slikama kada nema wireless-a u blizini. probao sam i skyfire ali ne vidim neke bitne razlike izmedju njega i ugradjenog browser-a.

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Do mene je izvinjavam se. Trebao sam naglasiti da se radi o memorijskoj kartici..znaci to mi se dešava kada pokušam kopirati brojeve sa telefona na memorijsku karticu.

dstefani
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Mar 2010. 14:11
Kontakt:

Post od dstefani »

Molim vas za preporuku program pomocu kojeg mogu da vidim aktivne servise ili makar zauzetost meorije i procesora. Ima zadnju verziju softwarea ali i posle hard reseta povremeno se resetuje telefon sam i slicno, pa bih da probam da udejm u trag problemu.

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 14:28

Post od mcwelja »

Ljudi, nesto mi je palo na pamet kako bi MOZDA moglo da se poveca zvuk na 5800. EU je izbacio "volume limiting regulations" ogranicenje jacine zvuka na MP3 plejerima (a mozda toga ima i u telefonima). Znam da na nekim plejerima ako se region izabere na US ima jaci zvuk nego region EU. Ima li ovo ikakve veze sa telefonima i 5800? Ja bih odradio hard reset i stavio na US ali imam isuvise inst programa koje bih posle opet morao da ubacujem. Pa ako je neko vec ovo isprobao ili ako je voljan da isproba, da javi utiske o zvuku?

Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Feb 2010. 00:08

Post od Pimpdude »

Precesljao sam pola ove teme,ali nisam nasao ovo,pa ako neko moze da mi pomogne. Instalirao sam Garmina,ali imam nekoliko problema i to me jaaaaako nervira :disgust: Pri ukljucivanju mi prvo pokaze stranicu gde imam opciju Purchase&go,Begin free trial ,enter product key i Connect to a garmin GPS. Kad kliknem ovo poslednje normalno mi otvori,ali da li tako treba da bude,posto sam ubacivao neki licence key??? .. I kad mi otvara garmin prvo mi trazi neki externi GPS preko bluetotha,nikako da ga nateram da koristi ovaj interni,Kad otvorim mapu gore mi pise GPS is off. .. Molim vas da mi neko pomogne,mucim se sa ovim vec par dana,ali nikako da nadjem sta treba da se radi. . . Ako neko ima volje i vremena,neka me slobodno kontaktira i na PM. . . Hvala unapred. . .

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pimpdude, postoji tema o GPS i tamo postavi pitanje, ali bez zapitkivnaja kako da otkljucas mape i da li neko ima kljuceve...
Tema: viewtopic.php?t=7222

Odgovori