Win mobile - korisne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dusanlucic, ovo je forum pa ces odgovore dobiti iskljucivo na forumu, nikada ne ostavljaj email adresu na javnim forumima osim ako nemas jaku zelju da primas gomilu spam poruka. Slika se postavlja lako - uploaduj je na neki javni server za fotografije kao sto je photobucket i postavi link ovde. Sto se tice fajla koji skines to nije "zipovano" - sami CAB fajlovi su arhive pa ih programi kao sto su Winzip, Winrar i slicni mogu raspakovati, a Windows im dodeljuje ikonu arhive. To sto skines prebaci na mobilni (ako slucajno ima nastavak koji nije cab promeni ga u cab) i probaj da pokrenes.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Duisane kao sto rece tomas.hokenberi, .cab ima ikonicu u windowvsu kao zip tako da dodje do greske ako ne gledas.Pre nego sto ekstraktujes taj zip koji si skinuo pogledaj u nazivi ce da ti stoji ekstenzija ako pise .cab nemoj da ga ekstraktujes ako je .zip ekstraktuj. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

dusanlucic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Mar 2010. 12:16

Post od dusanlucic »

Ljudi hvala vam.Ja od drveca nisam video sumu.Evo sad sve radi ok.Problem je bio u tome sto sam ja taj fajl otpakivao i tako ga kopirao u fon umesto tako "zipovanog'' samo iskopiram i pokrenem instalaciju.P.S.tomas.hokenberi hvala ti sto si sredio da mi se ne vidi mejl u predhodnom postu.
----
Opet ja,e sad sam stvarno odlepio, do malo pre je sve bolo ok, instalirao par programa isve lepo radilo a sad nece ni jedan od tih novih da se pokrene i koji god hocu novi da instaliram ispise mi installation of (na primer windowspho-176ktz.cab) was unsuccessful.Koji mu je sad?
----
[Edit:] Spojio tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno uzastopno postovanje. Postoji opcija "Izmeni". Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez obavestenja i spajanja!Za vise informacija o pravilima foruma: Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dusanlucic, mozda aplikacija koju si pokusao da instaliras nije kompatibilna? Ako ih instaliras na karticu mozda imas problem sa karticom. Probaj da restartujes telefon

dusanlucic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dusanlucic »

Izvini za uzastopno postovanje,nece se ponoviti.Aplikacije jesu kompatibilne sigurno posto sam vec jednom uspeo da ih instaliram u telefon (HTC HD2) ali sada odjednom ne rade pa sam ih sve aninstalirao, doduse jesu bile instalirane na kartici posto tamo imam vise mesta.Sada medjutim koji god neki program pokusam da instaliram pise da je instalacija neuspesna.E da restartovao sam telefon i opet nista.Problem je u tome sto su mi ti programi svi radili do pre par sati a sad ne mogu cak ni da ih instaliram posto sam ih prethodno aninstalirao jer su bili neispravni tojest nisam mogao da ih pokrenem.Ovo je super telefon ali nism zno da cu imati toliko problema sa wm,na nokiji lepo kliknes instaliras i aplikacija radi.....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dusanlucic, iskreno za sve vreme koriscenja WM telefona nisam imao probleme poput tvojih - sve aplikacije bile one instalirane na internoj memoriji ili na kartici koje bi jednom proradile nastavile bi da rade i dalje.
U krajnjem slucaju uvek mozes da odradis hard reset telefona i vratis ga u pocetno/fabricko stanje.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

dusanlucic, Meni se desavalo upravo ono sto se tebi desava.Aplikacije koje sam ranije instaliroa sad jednostavno nece da instalira.Krene sa instalacijom i izbaci a nije moguce instalirati.Jedino resenje (za koje ja znam) je hard reset koji ce da ti resi problem.Backupuj poruke i imenika i sve sto ti treba i hard resetuj tel.99% ce da ti pomogne.

P.S. REsio sam taj problem na jos jedan nacin pored hard reseta ali iskreno ne mogu da se setim kako bese jer odavno mi se nije javljao taj problem.Sto se tice problema oko WM-a to nije bas tako kao sto ti se cine jer ti je potrebno neko vreme da skapiras kako WM radi i sta smes slobodno da cackas a sta nije preporucljivo.Moja preporuka ti je da sve progarame instaliras na memojiji telefona,uostalom 400 megabajta za programe je vise nego dovoljno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

dusanlucic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dusanlucic »

Okej uradicu hard reset a mozda i apdejt ROM-a,nego reci mi kako da uradim bekap imenika to mi je jedino bitno.Ja sam stvarno pedantan i ne cackam po telefonu bez veze,samo sam hteo da instaliram par aplikacija koje su mi stvarmo potrebne i nista vise.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

dusanlucic, desava se to tako da nema brige. Po meni je najbolji (i mozda najbrzi) PPC backup(a i besplatan je).Mozes da skines najnoviju verziju direktno sa XDA foruma gde je i programer prvobitno i objavio taj program i njegove verzije.Aplikacija se ne instalira samo se prokopira na mob i pokrene i obavezno podesi da se beckupuje na mem. karticu jer se meni desavalo da samo idem next>next i izgubim brojevve i poruke jer je fabricki beckup namesten na mem telefona.

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

da li bi mogao neko da mi kaze ukoliko zna neku mocnu aplikaciju ili igricu,koju bih mogao da pokrenem na HTC HD2,da iskoristim njegove mogucnosti (1GHz i 470Mb RAM-a) :oops: :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dusanlucic, Ako zelis da bekapujes samo imenik, a ne i poruke itd, dovoljan ti je i ActiveSync/Windows Mobile Device Center, pod uslovom da na PC-u imas instaliran Microsoft Outlook 2003 ili 2007 (pazi Outlook iz Office-a NE Outlook Express). Inace SPB Bekap je vrlo zgodan program i trebalo bi da si ga dobio sa HTC HD2 (inace nije besplatan).

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

serbian-boss, tako nesto za WM jos nije napravljeno :) ili ja barem ne znam za to.Zasto ti je to palo na pamet ako smem da pitam / Da i ti kaze kako ti je nesto pojelo memoriju :D

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

dimi89, xaxaxa :lol: ma hteo sam da se malo igram,ipak je ovo mocna masina.Nadam se da ce uskoro izbaciti neke aplikacije za njega :oops:

metak90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 01. Feb 2010. 21:20

Post od metak90 »

da li zna neko sta mi je potrebono da gledam klipove sa youtube. imam sony ericsson xperiu x1. unapred hvala

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

metak90, Recimo: YouTube for Windows Mobile v2.2.6(freeware).
I zapamti,:"Google is your friend". :)

Kako u applikaciji Opera Mobile 10,da promenim jezik u English?
Automatski mi je postavio Srpski bez ikakvog pitanja.
U svim opcijama sam trazio i ne nadjoh.Za cudo.

Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

S'Skin
Slika
A unique lock application created by Prompt Mobile Center for Omnia i8000/Omnia 2, featuring colorful butterfly, humming bird and funny yellow man which moves according to the movement of your device. (G-sensor)
Inspired by the nature, this lockscreen application features a colorful background.
The device sensor senses the movement of the device and changes the background and the butterfly/humming bird motion accordingly.
This 3D background also changes according to the time of the day. By simply tilting the device back, the screen shows missed calls, messages, or mail information received while it was locked. When the user touches the screen, the bird flies to the touched point. Touching the screen long enough unlocks the device.
S’Skin Lock Application has a setting menu to set locking time and screen backlight.
Slika

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

jel zna neko da li ima neki programcic kao Sticky notes? Da napisem nesto na parcetu "papira" i da mi to stoji na desktopu da mogu stalno da vidim sta pise, da ne moram da ulazim u program da bi video sta pise.
To bilo za Symbian a bzv da nema za WM...

Rnny_X
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 17:18

Post od Rnny_X »

Zdravo
Ima li kakav program za zakljucavanje poruka i drugih aplikacija?
Na Symbianu je bio program Advanced Device Lock koji je imao mogucnost zastite lozinkom bilokoje aplikacije, a na winmo ne znam nijednu takvu...
Pa ako neko zna nesto slicno. Dakle, ne treba mi enkripcija foldera i datoteka, samo zakljucavanje poruka

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

gica_komandos, zavisi od toga koji shell koristis, imas odgovarajuce today pluginove koji mogu da ti prikazu notes. Malo googlaj sigurno ces naci.
Rnny_X, cini mi se da je na ovoj temi vec bilo price o tome. Pogledaj malo prve stranice teme.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

tomas.hokenberi, naso sam jednu za obican windowsov today koji ne koristim (koristim spb shell 3.5) koji je i tako los i neki iNotes koji bas i ne radi kao sto bi trebalo.
Sve ostalo je ili klasican notepad ili je za win ispod 6.x
Ako moze neko da me uputi bio bih veoma zahvalan

Odgovori