SonyEricsson C510 ili NOKIA 6303

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

tomas.hokenberi, to sam i ja hteo da kazem, da Samsung ili SE imaju pojedine modele koji su na symbian platformi i koji su bolji od nekih Nokiinih modela, ali izgleda da se Deksi vodi izrekom "Nokia je Nokia" :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Evo jednog primera,dali ima Soni Ericson neki model u rangu oko 300 e.sa ekranom od 16 mil.b. , velicine 2.4 inca,procesorom 369 MHz,kamera 5 m.p.,stereo zvuznike,wifi,gps, vise da ne nabrajam,eto gde je nokijina prednost a to je i razlog zbog kojeg sam presao na nokijin telefon.Ovo se odnosi na smart tel.ali soni ericsonove java telefone sam koristio i oni su odlicni i dalje rade kao prvog dana i ja ih ne prodajem cuvam ih kao uspomene. 8) :wink:

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

Deksi, I ja sam iz tog razloga presao na Nokia telefon, ali Sony ce zauvek ostati u mom srcu i moj favorit... :D
LG G2 black

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Deksi, Wizards, To su vasi razlozi zbog kojih ste presli na Nokiju,ali to automatski ne moze da znaci da je taj brend bolji od ostalih.A inace pricamo o Nokiji koja je sad jedan zesci fail,a bice jos i gore ako se ne "uozbilje".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Wicker Man upravu si sto se tice ovog drugog ali oni se drze one izreke,zasto menjati ono sto se prodaje,jeste da im je opao udeo u prodaji ali vrlo malo.U jesen 2008 su predstavili dva modela srednje kategorije N79 i N85 ajde da navedem i kopiju N85 tj. N86 sa kamerom 8 m.p. i nokija je tu stala,to su im zadnji telefoni popularne n-serije ,sta ce uciniti dalje samo oni znaju ali ako ne promrne interfejs,procesore,ram itd.prodavace sve manje smart telefone.Da sam pola godine kasnije kupovao telefon za isti novac kupio bih 8) HTC hero 8) pravo remek delo izgled funkcije itd.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Pogledajte review 5530 svi ga hvale i kazu da je brzi od 5800 i da kineticki skrol je bolje odradjen ali naravno ima i neke mane kao sto su nedostatak 3G-a i GPS-a....
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Vidim da je podrugljivo komentarisanje "Nokia je Nokia" ali u stvarnosti je i dalje tako.Price o propasti Nokie slusamo godinama ali u stvarnosti se desava suprotno.Cinjenica je da sada nema neki model koji bi me odusevio ali kad je kupovina telefona u pitanju ubedljivo najtrazenija je i dalje Nokia(kad kazem najtrazenija mislim na prosecnog korisnika a ne zaljubljenike kao sto smo mi sa ovog foruma-0,05% trzista).SE je odavno izgubio korak,pomalo Samsung se drzi,ostali su slabo zastupljeni.Mozda je u bogatom Bgd-u drugacije ali u unutrasnjosti nema interesovanja za HTC,Blackberry i sl.
LG G2 Black,16GB

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

To podrugljivo komentarisanje sintagme "Nokia je Nokia", se odnosilo na to sto se, barem kod nas, najcesce neupucenih ljuid vise ceni, vrednuje, izaziva divljenje... svaki model proizvođača Nokia od drugih proizvođača. To sam napisao jer je Deksi rekao "ako uzimaš simbian, onda uzmi Nokiu", jer se ne slažem sa time da je svaka simbian Nokia bolja od svakog SE ili Samsung simbiana.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

mezzano, mozda je reko jer nokia ima najbise symbian modela...Uostalom da se ja pitam zadavio bi pojedine ljude u SE-u....Skoro sam video C902i i zaljubio se u teleofn sve dok nisam video da mu je ekran 2 inca....Ko bre jos stavlja 2 inca ekran e zato ih treba zadaviti....
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mezzano godine 2008 novembra meseca sam sate i sate proveo pored komp. da nadjem smart tel.do 350 e. sa novijim karakteristikama da ih ne pominjem ponovo s.e. tada nije imao takav model a opet napominjem da sam dotad imao k750 i k810 i dan danas su to neunistivi modeli. HTC je tade bio preskup i zato sam odabrao nokiju i tesko se odrekao brenda sony ericsson,sada kada bih kupovao bio bi to HTC .kaomo te srece da svi mi dobijemo nesto od toga ako ovde forsiramo neki brend , kupujmo ono zasta imamo novca i ono sto nam je potrebno. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Deksi, novembra meseca 2008 mozda nisi mogao da nadjes kvalitetan smart SE u tom cenovnom rangu, ali si mogao da nadjes nekoliko Samsung modela boljih od tvoje specifikacije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

Wicker Man, pa ja nisam rekao da je automatski taj brend bolji od ostalih... :?
Jedino je cinjenica i to se moramo pomiriti sa time da je generalno Nokia trenutno najprodavanija kod nas... sto ne znaci da ja jednog dana ponovo necu preci na neki Sony E. ali kad oni izbace neki model koji ima sve sto ja zahtevam i da bude po pristupacnoj ceni... jer oni ako ovako nastave da "kaskaju" za konkurencijom, pa jos sa ovim cenama... :wacko:
Ali je meni svakako izgled najvazniji pre ostalog... :)
LG G2 black

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

dimi89, moguce da je mislio da Nokia ima vise symbian modela, ali meni je vise zvucalo kao npr. kad bi neko pitao, da li da uzmem Nokia 5230 ili Sony Ericsson Vivaz, a da odgovor bude "pa Nokiu, naravno, jer je Nokia Nokia". Nemam nista protiv Nokie, i sam imam Nokiu 5230 :) , ali mi smeta generalizacija tog tipa. Svi znamo da je Mercedes najcenjeniji proizvodjac automobila, ali to ne znaci da je Mercedes A klase bolij od Audija A6.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

AngeL oF LoVe napisao:Vidim da je podrugljivo komentarisanje "Nokia je Nokia" ali u stvarnosti je i dalje tako.Price o propasti Nokie slusamo godinama ali u stvarnosti se desava suprotno.
Aaa znaci treba da propadne pa da prestane da vazi "Nokija je Nokija".Neverovatno,cini mi se da i kad bi Nokija finansijski potpuno propala i prestala da postoji kao entitet jos uvek bi ta parola vazila sve dok se i zgrada fizicki ne unisti.
Wizards napisao:Jedino je cinjenica i to se moramo pomiriti sa time da je generalno Nokia trenutno najprodavanija kod nas...
A to je odmah "baca na vrh",jelte? Nase trziste je merodavno u pm.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

tomas.hokenberi samsunogovo more telrfona necu komentarisati jer onde se ni najveci fanatik nebi snasao,toliko su modela pustili u prodaju u poslednje vreme ali se izuzev i8510 ostali kao i da ne postoje setimo se k7550,k800, pa nokijinih n73,n95,n82 i e71 u kojim kalicinama su oni prodati.Aple ima smo tri modela ali koji se prodaju,a samsung model za modelom i opet nista,zasto je to tako ? Gledajuci ih na yu tubu ne izgledaju lose,ovi tach imaju lep iterfejs,prelasci iz meni u meni su lepo uradili.Nokijin symbian je tu stao ali se prodaje zbog drugih kvaliteta.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Wicker Man ,sintagma" Nokia je Nokia" nije stvorena tek tako da bi brzo mogla nestati.Godinama stvarano ne moze preko noci nestati.Shvatas bukvalno,niko ne pominje finansisku propast vec se stalno,godinama unazad pise kako nemaju kvalitet,nista novo,dozivljavaju pad prodaje i sl.A onda se pojavi 5800 koja ima sve i po pristupacnoj ceni napravi bum.(pre nje N82,sad e71,)Ne moras ti gledati nase trziste i prodaju kod nas,pronadji mi neku drugu kompaniju koja ima bolju prodaju(kad kazes da je nase trziste merodavno u pm.).Ocekujem link jer ga ja nisam uspeo naci.
mezzano,i ja razmisljam o vivazu ali je to na dugom stapu.Ne zelim da ga pominjem dok ne vidim da li vredi i kako se pokazao."Mercedes I ostali",verovanje u narodu a mozes kupiti i ferari,opet je mecka kod vecine naj.To mi ne mozemo ispraviti isto kao i "Nokia je Nokia".O Samsungu ne zelim komentarisati,uvek su me razocarali kad sam je kupio tako da ne bih vise nikada kupio (ni da mi poklone)Samsung telefon.NJihovo stancovanje modela,samo sto vise da ih ima,slicni kao jaje jajetu,puni softverskih propusta(mozda ima po koji dobar model ali ga ja nisam imao).
LG G2 Black,16GB

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

a da se polako svi vratimo na temu - daklem C510 vs 6303? Mnogo toga bi se moglo reci o kvalitetu telefona razlicitih proizvodajca ali ne u ovoj temi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ako metalno kuciste nije presudno, ja bih uzeo c510. 6303 je cak i ruznjikav (crni ga malo vadi al opet), a c510 mogu reci da je skroz fin telefoncic, i da ima daleko lepsu tastaturu od 6303 (ona krivina mi nikako nije jasna :| )
Nokia E71... Elegant, but deadly

GameBoy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 20:51

Post od GameBoy »

C510 nudi mnogo vise od 6303 izmedju ova 2 modela svakako bi uzeo S.E. ali najbolje da sam/a procjenis koji ti je bolji svako ima svoje misljenje :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

ngel of love eto ja sam ispustio iz vida 5800 koji je prodat u ogromnim kolicinama,dzaba njima sto omnie i pametnih telefona pametnijih od najpametnijih,konkurencija ih obori jednostavno samo jednim modelom bez pomuke 6120.6220,5130 itd.itd.moderator je u pravu ajde neka neko otvori temu ,koji je brend bolji samsung,soni ericsson i nokia. 8)

Odgovori