Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

grujanic87, koju verziju firmvera koristis? Da nije neka namenjena nekom od operatera sa prekonfigurisanim stavkama? Zamoli nekog kome sve ispravno radi da ti izvuce odgovarajuce registry kljuceve (npr. pomocu CeRegEdit-a) i zatim probaj da ih importujes na svoj telefon.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

grujanic87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 22:56

Post od grujanic87 »

Instalirao sam skuvani rom Manila 2d.Kolega ima isti rom i kod njega sve funkcionise kako treba.
Gde se nalaze ti kljucevi u registry bazi ? Probacu tako... da ih pronadjem na oba telefona pa da kod mene ubacim pa cu videti da li radi.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Eh ovako jos uvek nisam kupio ovo telefonce, a evo i sta me zaustavilo u tom poslednjem koraku: Kako mi je na telefonu bitna kamera( tj. da slike budu veoma iskoristive jer mi nije digitalni aparat uvek pri ruci) cini mi se, a i neki su spominjali da ova 5MPX kamera i nije bas bajna. Ja sam nasao originalne slike slikane sa Omnijom i tipa 60% dobro ispadne, dok druge imaju dosta suma, dekolorizovane itd... Eh sada sta li je da li je to do kamere na samom telefonu ili do podesavanja?
Cak i slike slikane sa Omnijom koja je bila kod mene na 1dan, su bile sa malo suma i npr. kada se slika u mraku previse svetle zbog blica. Ovakve probleme Nokia N95 nema i njene slike su mi stvarno super.
Sada da li je bolje, ako je istina da kamera nije bas najbajnija da uzmem Nokiu N96 ili Sasmung Omniju i900 za neke iste pare...?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Felix55, ovo je pitanje za poredjenje modela pa ga postavi tamo.
grujanic87, ovako iz glave sledeci:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\connections]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Destinations]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\Samsung\Phone\operator]

predrag730
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Maj 2009. 18:13

Post od predrag730 »

Pozdrav svima. Prelistao sam nebrojeno strana na forumu i dalje nemam resenje za problem koji me muci, a to je kako da na i900 aktiviram agps, da bi uhvatio signal satelita i po oblacnom vremenu da bi navigacija radila, Garmin xt.

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

pa gps signal obican radi i po oblacnom :wink:
ali evo ti resenje imas negde u settingsu system tab-enchaced gps-enable xtra
ili
http://download.samsung.s3.amazonaws.co ... 080925.pdf
pa na 84 strani 8)
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

predrag730
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Maj 2009. 18:13

Post od predrag730 »

Hvala na uputstvu. Dok uhvati signal ja u Beogradu ne znam gde se nalazim :o . U settings postavim sledece: Enhanced Gps, XTRA Enable, a AUTO DOWNLOAD Disable. Dok u GPS settings je sledece: Programs tu je kao GPS port COM3. U Hardware kao GPS hardware port je COM9 i Baud rate 4800. U Access je čekirano polje.
I kada udjem u Garmin koji je podesen na "Use GPS Intermediate Driver" navigacija radi ali je problem prijema signala, dugo traje. E ja prebacim sada Garmin na "Use Serial GPS COM3:COM3" i tada mi pokaže dve crtice na grafici za jačinu signala ali crvene boje, a ne zelene i navigacija ne radi.
Verovatno može da se to nekako sredi ali ja ne znam!!!.
Video sam na E71 za sekundu ima signal a isti Garmin.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

predrag730, mora biti na "intermediate driver", a ukljucu auto-download. A sva ostala pitanja o GPS-u u odgovarajucoj temi u kaficu, bez obzira na model. Svako sledece pitanje o GPS-u ovde bice obrisano.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

pozdrav, ne mogu da nadjem na omnia-i gde da upisem servisni centar za poruke ako moze pomoc, hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Korun, trebalo bi da ti se automatski konfigurise. Ako ne onda Start->Settings->Personal->Phone pa izaberi "tab" Services, pa Phone Voice Mail and Text Messages pa "Get Settings"

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

hvala, sam prilagodjava, ali hteo sam da proverim, desi se nekad da posaljem 1 poruku a stigne 7 istih poruka jedna za drugom, pa su u vip-u rekli da proverim to i kao te poruke ne skidaju kredit :unsure:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Korun, to nije do telefona - to je problem VIP mreze. Da servisni centar nije tacan poruke uopste ne bi mogao da saljes.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Eh evo da pitam strucnjake ovde... Ako neko moze da pomogne... U pitanju je Omnia i900 16GB koja ima karticu od 8GB... Problem je taj sto ne vidi mass storage od 16GB uopste... My device i Memroy card vidi ali My Storage od 16GB nikako ne vidi :o ......
Da li je moguce da je otisao hard disk taj ili ima neki fix ili sl... Kada idem na system->memmory ne vidi je... Samo Device i Storage card..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Felix55, cekaj - nekada je video "mass storage" i odjednom ga vise ne vidi? Da li si probao da odradis hard reset telefona? Ako ni to ne pomogne verovatno je problem za servis.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Hard restart nisa siguran kako se radi... Ako neko moze da pomogne...
Video sam da su i neki drugi imali problem da jestonstavno nakon tri hard restarta telefona ili neke slicne softwerske aktivnosti izgubi se mass storage... I naravno ni racunar je ne vidi, pise Mysotrage(mass memmory)dissmounted... Sad neki su govorili da je do ploce, a ja nisam siguran da li se to i moze popraviti...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Felix55,vec je bilo pitanje kako se Hard Reset radi.
Ali,evo ponovicu:
Iz stanja ugasenog uredjaja,pritisni i drzi "Call" i "End" taster,istovremeno stylus-om pritisni i "Soft reset" dugme.Nakon toga ce ti se pojaviti Hard Reset meni.Odaberi Yes,i to je to.
Inace,sto se mene licno tice,ovo ti je poslednja opcija nekog SW resenja.
Ako se nakon toga i dalje problem javlja-pravac service.
Srecno!
Slika

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Hvala, videcu to samo dok sve podatke sacuvam.
A recite mi ima li nekih fix za ovaj blic na Omniji stvarno je cudan... Kada slikate sa blicem objekat koji obasja je zaslepljen bukvalno....? :unsure:

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Zanima me,zasto bi neko radio hard reset? Mislim,ja bih ga radila jer zelim da ocistim telefon..sta se postize hard resetom,moze li neko da mi objasni? :D tnx..
Samsung i900 Omnia

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Majchek, (po 3276 put) Hard resetom postizes tzv. clean ROM ili kako da ti kazem po "naski" dovodis ROM u stanje kao kad si ga kupila.A to znaci da sve ali bukvalno sve sto si instalirala ili uradila/prepravila telefonu se brise i vraca se na fabricka podesavanja.Takoreci vracas telefon u fabricko stanje.Pored poruka,imenika,programa,podesavanja za MMS-GPRS, i sva cackanja po registi baze(i programi koji ih menjaju) se brisu....Mislim da detaljnije od ovoga nije moglo.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Aha....Veliko ti hvala dimi89 ...a sta licno mislis da li bi to bilo neko dobro resenje za bilo koji telefon ili za bilo kog korisnika? Planiram da ga uradim,jer je telefon kupljen polovan,pa da obrisem neke gluposti i to..pa bih onda kasnije instalirala SPB shell,iGo2006-ili 2008,i jos svasta,sto bih proucila i istrazivala....
Samsung i900 Omnia

Odgovori