Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Majchek, pa u nekim situacijama ti ne gine hard reset.NPR kad ti se telefon mnogo uspori tu nece ni SK tools da ti pomogne ni bilo koj drugi program za odrzavanje telefona.Ja na mom telefonu instaliram svakakve programe i vecina njih mi samo upropasti telefon tako da svemena na vreme odradim hard reset i onda instaliram programe koji su mi potrebni.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Felix55 DZIA5 6.1 rom, naci ces ga na samsungmobile.com, poslednji (za sada) official 6.1 rom sa kojim stvarno neces imati nikakvih problema sto se tice koriscenja telefona i po meni najbrzi od svih do sada isprobanih + pruza najbolji odziv ekrana.
Sigurno ces naci mnoge 6.5 romove koji estetski lepse izgledaju i mozda su primamljiviji za oko, ali vodeci se cinjenicom da imas WinMo telefon koji mozes prilagoditi svim svojim potrebama - tu estetsku primamljivost mozes postici i sa ovim romom, ukoliko instaliras neki zanimljiv User Interface recimo pa ces tragove 6.1 roma vidjati eventualno spartajuci po Start Meni-u ili samom Win-u, inace se neces puno petljati sa klasicnim bela pozadina/ikonice/tekst interfejsom
Moja topla preporuka, sto se ROM-a tice, sto se tice UI-a to je stvar ukusa i individualnih ocekivanja i potreba, ja sebe pronadjoh u SPB Shell-u sa Sense UI-em i to ne menjam vec peti mesec, bez i jednog hard reset-a za to vreme a drndam telefon kao nezdrava u raznorazne svrhe, cak sam i od zamene odustala iako mi fali tastatura - ovako funkcionalno "skockane" sprave mi se ipak ne odrice.
Eto..
Sigurno ces naci mnoge 6.5 romove koji estetski lepse izgledaju i mozda su primamljiviji za oko, ali vodeci se cinjenicom da imas WinMo telefon koji mozes prilagoditi svim svojim potrebama - tu estetsku primamljivost mozes postici i sa ovim romom, ukoliko instaliras neki zanimljiv User Interface recimo pa ces tragove 6.1 roma vidjati eventualno spartajuci po Start Meni-u ili samom Win-u, inace se neces puno petljati sa klasicnim bela pozadina/ikonice/tekst interfejsom

Moja topla preporuka, sto se ROM-a tice, sto se tice UI-a to je stvar ukusa i individualnih ocekivanja i potreba, ja sebe pronadjoh u SPB Shell-u sa Sense UI-em i to ne menjam vec peti mesec, bez i jednog hard reset-a za to vreme a drndam telefon kao nezdrava u raznorazne svrhe, cak sam i od zamene odustala iako mi fali tastatura - ovako funkcionalno "skockane" sprave mi se ipak ne odrice.
Eto..

I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300
@ N-tchbl - Hvala po ko zna koji put... 
Kod mene je trenutno DZHG3 i na Enleskom je kako sam kupio telefon tako je. I za sada nomalno sve radi i nema bug-ova... tako da cu verovatno njega ostaviti...
A Sense UI sam i ja koristio doduse na mnogo losijem WM, ali je bio stvarno lep...
Eh da da pitam jos nesto, da li se moze upaliti vibracija dok se kuckaju poruke? Radi normalno kada se neko poziva, neke jos ali ovo za tastaturu nikako da nadjem. Nema je ni u podesavanjim poruka ni u Vibration ni u Sound Notification.
Znaci kada se pritisne slovo pri kucanju poruka, a koristim Samsung Keyboard...

Kod mene je trenutno DZHG3 i na Enleskom je kako sam kupio telefon tako je. I za sada nomalno sve radi i nema bug-ova... tako da cu verovatno njega ostaviti...
A Sense UI sam i ja koristio doduse na mnogo losijem WM, ali je bio stvarno lep...
Eh da da pitam jos nesto, da li se moze upaliti vibracija dok se kuckaju poruke? Radi normalno kada se neko poziva, neke jos ali ovo za tastaturu nikako da nadjem. Nema je ni u podesavanjim poruka ni u Vibration ni u Sound Notification.
Znaci kada se pritisne slovo pri kucanju poruka, a koristim Samsung Keyboard...
Felix55 Hm, znam da sam na nekim forumima sretala ljude sa slicnim problemom i mislim da su zakljucili da im je upravo problem bio do verzije ROM-a. Probaj soft reset nekoliko puta pa opet taj Settings proveri, ako ne upali, pokusaj sa programcicem koji se zove TouchResponse v0.32. Ako ni to ne upali a neko ne izadje sa pametnijim resenjem problema, mislim da ti sledi ili hard reset, ili u krajnjem slucaju promena roma. Ne odustaj samo, cackaj i telefon i Google je uvek tu.. 

Hehe. Evo restart obicni nekoliko puta i nista, hard restart nista.
Bice da je do ROM-a.... Eh ajde N-tchbl posto ti imas iskustva, reci mi cini mi se da ROM ima nesto i mandarinski... ali je na engleskom i oznaka mu je DZHG3... Da li da idem na Samsungovu zvanicnu stranu i update-ujem na DZIA5, ako bude moglo...?
Postoji li opasnost da se zakljuca ili tako nesto?

Postoji li opasnost da se zakljuca ili tako nesto?
Ja sam imala ZHHH2 kineski - takozvani "ne dao ti bog" i sta sam sve morala da uradim i koliko puta da flashujem da bih izgradila mogucnost da instaliram DZIA5. To sto ti imas je Singapurac, dakle, neces morati da radis prekonfiguracije i slicne petljavine, petnaest flashovanja da bi dosao do finalne varijante, ono sto ti ta oznaka znaci je da je Singapurac iz Jula 2008me, dakle - malo vise star
Pokusaj, nemam iskustva sa zakljucavanjem jer se meni nije desilo, uz sve ranije opisane peripetije, jedino sto mi se desilo je to da pokrenem .exe za flashovanje i da se apsolutno nista ne desava, stoji update bar na 0% cekala, cekala, iscupala USB na rizik posle sat i po cekanja ali se apsolutno nista nije desilo, dakle - ako ne odgovara rom tj. ako ne mozes da uradis update odmah na DZIA5 ili ti se nista nece desavati kao meni, ili ce ti izbaciti info "incorrect blabla...nesto" ali ce ti telefon ostati ziv.
Sta znam, pokusaj direktno odatle na DZIA5 pa ces videti, ako hoce - uzivaj,
Ako ne, potrazices neko novo resenje
edit: i mislim da ovo nije za ovu temu, sklonice postove odavde verovatno, pokusaj ovo gore pa ako ne uspe baci pogled na temu sa uputstvima za flashovanjem da se ne pravi guzva ovde

Pokusaj, nemam iskustva sa zakljucavanjem jer se meni nije desilo, uz sve ranije opisane peripetije, jedino sto mi se desilo je to da pokrenem .exe za flashovanje i da se apsolutno nista ne desava, stoji update bar na 0% cekala, cekala, iscupala USB na rizik posle sat i po cekanja ali se apsolutno nista nije desilo, dakle - ako ne odgovara rom tj. ako ne mozes da uradis update odmah na DZIA5 ili ti se nista nece desavati kao meni, ili ce ti izbaciti info "incorrect blabla...nesto" ali ce ti telefon ostati ziv.
Sta znam, pokusaj direktno odatle na DZIA5 pa ces videti, ako hoce - uzivaj,
Ako ne, potrazices neko novo resenje

edit: i mislim da ovo nije za ovu temu, sklonice postove odavde verovatno, pokusaj ovo gore pa ako ne uspe baci pogled na temu sa uputstvima za flashovanjem da se ne pravi guzva ovde

-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 16. Apr 2010. 00:18
Zdravo, resio sam da kupim ovaj telefon samo jos nisam odlucio da li sa 16gb ili 8 posto vidim da je velika razlika u ceni, a mislio sam da je razlika samo u kolicini memorije...jel moze neko da mi kaze koja je sve razlika i ako moze ukratko sta bi trebao da gledam pri kupovini ovog telefona posto cu najverovatnije traziti polovan jer za novi jos nemam dovoljno para...pozdrav
ma razlika je samo u kolicini memorije,ja imam od 8gb i moze da se stavi micro SD do 16gb meni je to dovoljno,ionako gledam sve filmove cak i mkv(300Mb) sa nasim titlovima preko TCMP plejera, koristim najnoviji phone rom oznake PUJA1(januar 2010) gps mi za 10-ak sekunde pronadje pomocu ovog ROM-a,baterija vise od 3 dana,bolje reaguje touchscreen ,sve je ok,stvarno telefon vredi...,malo sam radio tweak ima milion sajtova i povecao fabricki zvuk na mnogo jace,sad je zvuk mnogo bolji i jace se cuje u slusalicama,ubacio programe za WOW HD,dolby 5.1 surround znaci vrh,samo ljudi sto se ne razumeju mogu da kazu da telefon ne valja zato sto ih mrzi da koriste google
))....

"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"
Pozdrav ljudi jel zna neko da mi objasni kako da ubacim ove radio romove,isprobao sam sve zive cooked ali nisam uspeo da ispravim greske koje postoje u telefonu,e sad da li su softverske ili hardverske to treba d vidim,ali mi mirise na softversku gresku..Imam neki phone rom dxhh1,nemam pojma kakav je,a pda menjam na nedelju dana..Naime slike kada postavim na medium quality,super radi a kada prebacim na high neke sitne tackice po slikama,druga greska je zvuk ,cujem da mi prducka zvucnik,ali kada gledam youtube na netu zvuk radi fenomenaln,znaci samo kada pustim muziku ili video preko nekog plejera u zvucniku se cuje neko sitno krckanje na svakih 5,6 sec..I dalje mislim da je softverski problem..Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu jako zahvalan,Omnia je iz Svice,dekodirana ovde,16gb verzija..
Poslednja izmena od Saxon26 u Pon, 19. Apr 2010. 00:18, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 30. Jul 2009. 05:32
Pojavio mi se problem sa omniom pa molim ako neko moze da mi pomogne da resim. Elem, menjao sam moju omniu za drugu sa 16 gb memorije i mislim da sam tu jako pogresio. Na ovoj mi baterija nemoze da drzi ni dan, a ustanovio sam da nije do baterije jer sam probao i drugu na ovom uredjaju. Jednostavno se baterija prazni sama od sebe, dali postojo mogucnost da je to do ROM-a ili je hardwerski problem?inace rom je i900shhj2/shhk2 Ako neko zna resenje molim da pomogne, dolazim u iskusenje da ga tresnem od zemlju... 

@ Saxon26 i i900Omnia8GB - Posto vidim da su vam originalni ROM-pvi ne bi trebalo da bude problema. Medjutim ko zna sta je instalirano i izaziva probleme, te stoga lepo uradite Hard restart i koristite telefon neko vreme da biste videli da li se greske ponavljaju, ako da onda potrazite orginalni poslednji ROM da uradite update. Ako se stvari ponovo budu ponavljale, nema drugog zakljucka nego da je hardver u pitanju, pa onda telefon pod misku i u servis. 

-
- Povremeni posetilac
-
- Povremeni posetilac