Nokia N900

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 21:05

Post od Darko1290 »

Ja tu nista ne bih dirao posto kazu da rucni update je dosta problema pravio nekima i uspeli su da s*ebu telefon. Sacekaj par danaa, izaci ce regularan PR1.2 update i sve ce biti ok...

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

LittlePrince, ala ce ovaj sine da ga sprzi :-D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Хехех какав лудак! Питам ли се како ће да обезбеди напајање кулера у свакодневном раду?:lol:
Имаће употребљивост као и неки процесори коловани на 6-7ghz.:roll:
Али као је рекорд је за поштовање, па било како да је се дошло до њега.
Сад ћу да спремим течни азот, ако не постигнем 3ghz ништа нисам урадио! :P
Слобода или смрт

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
:: iPhone 4s
:: uskoro iPhone 5

Post od gorang »

Neki programi koji mogu da se instaliraju preko App Managera ne mogu da se instaliraju direktno klikom na .deb iz File Manager-a!
1. Instalacija krene, a onda kaze "Unable to install "Mobile Maps 9 - Application".
2. Ili kod nekih aplikacija fali neka biblioteka a isti kad se instalira preko App Managera onda je ok.
Malo me to buni, jer ako je do PR 1.2, kako na netu ( prikazane slike ) isti programi rade na n900.

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Rade jer je autobuilder apdejtovan na 1.2 pre mozda nedelju dana tek i tad su nastali problemi...

Za mobile maps dodaj ovaj katalog pa probaj:

Catalogue name: Sygic
Web address: http://repository.sygic.com/maemo/
Components: non-free

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Bas kad sam ja kupio 900:lol:
Ja, posto poto hocu da izbegnem taj App Manager, jer mi skida kredit :uhuh:
A posto sam nov korisnik n900 izgleda da nisam ovladao sa osnovnim stvarima oko tih kataloga, ili ja hocu sve na silu da uradim tj. "preko prece, naokolo blize.........."
A evo probao sam da ubacim taj katalog i opet isto......... Mada ga nisam pustio da se prikaci na net, jer mi ode kredit!
Ja koliko vidim na netu postoji gomila programa za Maemo, al sam ja uspeo instalirati jako mali broj ne vise od 5 aplikacija.
Izgleda da moram malo da se edukujem oko tih kataloga.

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Resen problem instalacije aplikacija preko App Managera!
Bez muke nema nauke. Imam adsl modem koji ima wirelles, a koji nisam nikad do sad koristio...
Telefon konektovao preko wifi na internet i za dzaba skidam i instaliram skoro sve aplikacije!
Hvala Darko1290.

vrsrb871
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 28. Avg 2009. 22:40

Post od vrsrb871 »

Ljudi, da li je neko uspeo da instalira facebook chat na n900,preko jabbera,pokusavam da se registrujem,nikako ne uspevam,sve vreme mi izbacuje da sam ukucao pogresan user i lozinku.Medjutim ukucam ja jutros svoj fb username i lozinku i kreiram jabber profil (sve namestim,ime,avatar)ali kad pokusam da odradim sign in,ponovo mi izbacuje da sam ukucao pogresan usernmae i password!
Ima li neko da je ovo uspeo i ako moze da ostavi uputstva sta i kako da radim!!!POzz

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Hmmm, meni radi sve kako treba, samo sam ukucao user i pass i to je to. U PR1.2 cak postoji i opcija facebook chat pored jabbera...

vrsrb871
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 28. Avg 2009. 22:40

Post od vrsrb871 »

Instalirao sam neki plugin sa podrskom za facebook chat,ali mi se ne pojavljuje opcija ya facebook chat pored jabbera.Mogli su da odrade lepo nimbuzz,mada me cudi sve to,vidim da ljudi relativno lako podesavaju jabber!I da,sada mi vise ne izbacuje da sam ukucao pogresan user ili pass,vec me jednostavno vrati na account i ne uloguje me!!

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Sta se dogadja sa Pr1.2? Nesto se pojavilo na netu... Jel da instaliram il da lipsem do zelene trave?
Da li neko zna zasto deb fajl kreiran uz pomoc MADDE i zatim instaliran na n900 nije prikazan u listi aplikacija a postoji u App Menadzeru tj. u telefonu je, ali ne mogu da ga startujem (nema ikonice aplikacije)!?!?!?

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Pojavila se neka nazovi beta verzija PR1.2 ali radi posao, bar meni. No problem je sto ne radi kod svih, a ako pravi probleme downgrade je dosta komplikovan i zavrsava se tako sto ostajes bez telefona, tj mogucnosti telefoniranja i slanja sms, ostalo radi. Kao ima sad nacina da se to sredi ali nisam video da je to neko jednostavno resio.

btw:

Resio sam navigaciju, program se zove Mappero(raniji naziv Maemo mapper), izmedju ostalog podrzava google mape(koje mogu da se downloaduju i snime u telefon) i podrzava turn by turn navigaciju... Nije sve jos uvek tako vizuelno dopadljivo kao recimo Sygic ali radi posao skroz. Dakle dok se Nokia tj Navteq ne smiluje i Srbiju da obradi ili se pojavi Garmin/iGo, ovo je meni super resenje za navigaciju kroz Srbiju. Za napolje tu je Sygic...

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Ja pokusao sa MAPPERO pa nesto ne ide. Koliko vidim aplikacija je iz extras-devel kataloga a aplikacije iz tog kataloga su izgleda samo za developere. Ja sam moj telefon vec jednom usporio sa instalaciom QT 4.6.2 pa sam morao da radim flash. Strpljen - spasen, vajda ce nam se ovo cekanje na garmina, PR1.2 ili MeGoo isplatiti cim se ovoliko dugo ceka njihovo pojavljivanje.

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Ja sam zadovoljan kako mappero radi. btw na nokia italy zvanicnoj facebook stranici je objavljeno da se pr1.2 ocekuje od srede...

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

PR1.2 je izasao!

Danas ko hoce da updatuje:

http://tablets-dev.nokia.com/nokia_N900.php

Ko hoce da uradi OTA update neka saceka sutra...

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Bravo Darko! Da to se osecalo u vazduhu da je pr.1.2 blizu hajda sad da vidimo sta smo to dobili....

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Vide se poboljsanja na dosta mesta, ja zadovoljan. Za cetvrtak je najavljen "restart" i za Ovi Store i ocekuje se podrska za placene aplikacije kao i odredjen broj novih...

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Da i ja sam zadovoljan sa onim sto sam primetio. Skrolovanje je primetno bolje. QT 4.6.2 takodje prezadovoljan. Al gde je portret mod?

Darko1290
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Darko1290 »

Zvanicno nema, a nije ni jasno zasto kada je definitivno moguce... Udji npr u poruke i ctrl + shift + r i okreni ekran onda...

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

Da kombinacija tastera je zaista prava. Sreca pa mi prsti nisu preveliki, moglo je da bude i gore... Mora da postoji nesto jednostavnije. Il su resili da ovo bude jedina mana ovog telefona, da bi to sa pojavom nekog novog n900 ispravili i mi naravno punili njihov buzdet (ne vidim drugi razlog).
Ipak ako pogledamo realno lap-top racunaru portret mod i nije potreban osim za biranje brojeva tj kontakata sto n900 naravno ima.

Odgovori