Uradi sam....
vostezmaj, odlicno odradjen posao!
Nisi se cimao da ces ostetiti masku sa ostrim srafcigerima?
Pitam jer npr.: za N82 ima poseban kit za rastavljanje koji je ceo plastican bas zbog toga da se spreci ostecenje.
Nisi se cimao da ces ostetiti masku sa ostrim srafcigerima?
Pitam jer npr.: za N82 ima poseban kit za rastavljanje koji je ceo plastican bas zbog toga da se spreci ostecenje.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Pa ono...I ranije sam se "igrao" sa prepakivanjima tako da sam se vec izvestio.Samo treba raditi lagano i sve ce leci na svoje mesto.A i cela maskica ima folije po sebi tako da ona dodatno cuva maskicu pri montiranju.Evo malopre sam drugaru prepakivao 6131,otisla mu maskica i flet kabal...Nego me mrzi sve da slikam.
p.s.Najponosni sam kad sam burazerov k750 prepakovao u kuciste od w800,e to je tek drasticna promena
p.s.Najponosni sam kad sam burazerov k750 prepakovao u kuciste od w800,e to je tek drasticna promena

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
vostezmaj, hvala na korisnim savetima...svasta pametno ima da se procita...
ja se upustio u poso, nasao kako se rasklapa fon, krenuo u rasklapanje i upropastio sam fon ( HTC Touch HD), ostetio sam neki kabal i sada ekran nije u funkciji, sve ostalo radi...sta ce biti s tim videcemo
deo koji sam resio da farbam sam skinuo nekako (plastika, zadnja dole koja ide preko odeljka z aantenu) osmirglao lepo vodenom smirglom, uzeo sprej bumper crni i presao triput, zadovoljan sam kako je ispalo, s obzirom da prvi put radim tako nesto, medjutim interesuje me da li se ova farba skida, jer mi deluje tako...ne smeta mi sto je mat i nema sjaj, ali hoce li stajati na mestu ?
ja se upustio u poso, nasao kako se rasklapa fon, krenuo u rasklapanje i upropastio sam fon ( HTC Touch HD), ostetio sam neki kabal i sada ekran nije u funkciji, sve ostalo radi...sta ce biti s tim videcemo

deo koji sam resio da farbam sam skinuo nekako (plastika, zadnja dole koja ide preko odeljka z aantenu) osmirglao lepo vodenom smirglom, uzeo sprej bumper crni i presao triput, zadovoljan sam kako je ispalo, s obzirom da prvi put radim tako nesto, medjutim interesuje me da li se ova farba skida, jer mi deluje tako...ne smeta mi sto je mat i nema sjaj, ali hoce li stajati na mestu ?
Azimuth, sta da radim kad sam kreten...odneo sam ga u servis i jos nisam dobio informacije o trenutnom stanju...nadam se najboljem...
pokajao sam se sto sam krenuo u taj poduhvat, ali jednostavno sam hteo da popravim onaj izguljen deo, sad sam ga sredio
presao sam tri puta na po petnaest minuta, izgleda fino s obzirom ko je radio, jos da proradi fon pa da ga namontiram...
Vlada Zem, hvala na odgovoru, pitam samo zato dok je skinut deo da odradim ako treba jos nesto, jer ne planiram ponovo da ga skidam...
cim proradi fon ide na tender, kako kaze Azimuth, uzecu nesto pa cu se vezbati i eksperimentisati na necem jeftinijem...
pozdrav
pokajao sam se sto sam krenuo u taj poduhvat, ali jednostavno sam hteo da popravim onaj izguljen deo, sad sam ga sredio

presao sam tri puta na po petnaest minuta, izgleda fino s obzirom ko je radio, jos da proradi fon pa da ga namontiram...
Vlada Zem, hvala na odgovoru, pitam samo zato dok je skinut deo da odradim ako treba jos nesto, jer ne planiram ponovo da ga skidam...
cim proradi fon ide na tender, kako kaze Azimuth, uzecu nesto pa cu se vezbati i eksperimentisati na necem jeftinijem...

pozdrav
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Bas mi je zao sto si ostetio fon,jbg rekoh ja da treba zivaca i strpljenja...Sigurno si neki flet kabal ostetio pa ce ti to zameniti...A sto se tice farbanja,pa trebalo bi da je to to,najvaznija ti je priprema farbanja,a bumper sprej je pravljen za plastiku tako da nebi smeo sam od sebe da se skine,jedino ako telefon ne bude fizicki ostecen.Meni su sve plastike na kolima odradjene njime i evo par godina stoji...

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
vostezmaj, bas treba zivaca...pripremio sam vodenom smirglom, smirglao sam jako dugo, skinuo svu farbu , kao sto ste pisali negde ovde, posle prefarbo i kad se osusio izgleda mi mnogo bolje nego sto je bilo...kazi samo koja je varijanta da bi to sijalo, neki lak sprej ili farba neka druga sa sjajem u sebi ?
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Pa da,imas providni auto lak sa sjajem koji mozes naneti preko njega.A imas i varijantu da ne kupujes bumper sprej,nego jednostavno odvojeno prajmer za plastiku i obican crni auto lak sa sjajem.U bamperu ti se sve sastoji i prajmer i farba zato je on "bolji" mislim ekonomicniji da ne kupijes za 3 prskanja dva spreja.Trenutno se spremam na jos jedan experiment ali otom potom...Videcu planiram da vidim kako ce se primiti farba ako posle smirglanja nanesem spric git...polako za sad...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Ljudi treba mi pomoc! Naime rasturio sam moju N78
(pomocu stapa i kanapa
), samo donji deo jer hocu da obojim d-pad i multimedia button(izgulili se pa je odvratno...). E sad, cime da ga "obojim"? Neki sprej, sta? Po mogucstvu da se ne izguli opet....

Edit:Jbt tek sad videh postove iznad(od uzbudjenja
). Jel i za mene vazi "bumper" sprej? Samo sivi...

Edit:Jbt tek sad videh postove iznad(od uzbudjenja

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Netreba da se polira,taj sprej ako je mat on je takav,jedino resenje ti je da preko njega predjes providnim sprejem-lakom kako bi dobio sjaj.Ali opet toliko "bacanja" para na sprejeve da bi samo "jednom" prsnuo...mislim da ti se vise isplatilo da si kupio novu maskicu.Ja sam svoj bivsi n78 isto izgrebao,pa zamenio maskicu za nekih 1500din...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Pa pazi,sobzirom da je plastika u kolima malo reljefasta,mozda zbog toga se duze zadrzava...Jedino da uzmes malo grublju smirglu da napravis male riseve i onda predjes spric gitom i onda njega osmirglas da bude gladak i tek onda farbas...Jbg ovo ti je sve procedura farbanja plastike,nevezano dali je mob ili bilo sta drugo 

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
kostadin, nisi trebao da uzimas bumper sprej jer je on za branike i odredjene plastike na skuterima. Inace on ne zahteva nikakvu posebnu pripremu tipa smirglanja, podloga itd... Potrebno je samo dobro ocistiti povrsinu. Inace je to veoma otporan sprej. Ja sam farbao plastiku na mom skuteru njime, kao i kacigu i fenomenalno je ispalo i sto je najvaznije uopste se ne gule.
Problem kod farbanja maskica je taj sto se ovim postupkom poveca, neznatno, ali ipak veoma bitno povrsina pojedinih (farbanih) delova i onda ne pasu lepo kao ranije. Pogotovu je ovo izrazeno sa bumper-om.
Problem kod farbanja maskica je taj sto se ovim postupkom poveca, neznatno, ali ipak veoma bitno povrsina pojedinih (farbanih) delova i onda ne pasu lepo kao ranije. Pogotovu je ovo izrazeno sa bumper-om.
Ako se "odvaja kao guma" može jedino biti da je (bumper) nanesen u žešće debelom sloju.
Ja sam masku na pomenutom telefonu pola minuta blago išmirglao "vodenom" i to je to. Dan danas je crn "kao noć", pošto sam ga prodao prijatelju, vidim ga. Ništa mu ne fali osim "mat" boje, kome smeta.
Ja sam masku na pomenutom telefonu pola minuta blago išmirglao "vodenom" i to je to. Dan danas je crn "kao noć", pošto sam ga prodao prijatelju, vidim ga. Ništa mu ne fali osim "mat" boje, kome smeta.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm