Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, radi dosta dobro... iako imam neke probleme, recimo, desava mi se da se tel restartuje sam od sebe, onda kuburim sa internom memorijom, imam je samo 11mb, nekad se uzasno uspori kad udjem u aplikacije i krenem da skrolujem do dole... i takooo nisam bas najzadovoljniji (kao sto sam bio sa n95-8gb) ali generalno, zadovoljan sam! iskreno ne znam ni sta bih mogao pametnije da uzmem, a da ima qwerty, mozda x2, al videcu, ipak cekam nexus 2
i ja se nadam da ce izaci novi FW izasao je za 5800 itd, bio bi red i nas da obraduje :D
IS nisam narucio, imam nameru da prodajem tel, a i izgrebao sam ga vec (mislim nisam ga ja izgrebao ispadanjem i sl.) nego je kvalitet izrade los, pa se ona siva traka i dugmici grebu sami :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ima par trikova kako da oslobodis memoriju tel.. S obzirom da imas hackovan tel i verujem da koristis X-plore ovo ti nece biti problem da odradis.. Dakle, udji u X-plore i pronadji sledece foldere i izbrisi sve sto se u njima nalazi..
1) C:/ instalations
2) C:/ private/ 101F857A
3) C:/ private/ 102072C4
Iz poslednja dva foldera ces povremeno ponovo morati da brises fajlove jer se stvaraju koriscenjem ali ako ih stavis u Quick folder precice u X-ploreu lako ces moci da ih nadjes..:)
Sledece sto mozes da uredis jeste da ubacis patch za browser cash na E:..
Zatim, ukoliko progooglas malo naci ces extra app za ubrzavanje tel pod nazivom Pimp Juice.. Instaliraj to, restsrtuj tel i bices prezadovoljan..
Ima jos toga, ali ovo mi je prvo palo na pamet.. Dodacu i ostalo kad stignem..:)

Nemam problem sa restartovanjem, a ni sa bilo kakvim guljenjem maske..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, thx, sad imam cak 23mb slobodne memorije, a 50ak mb slobodnog RAMa :) inace, restarti se desavaju kada je ukljucen SPB Shell...to sam juce provalio
Pimp Juice sam nasao, nikako, ali NIKAKO nisam uspeo da ga instaliram :( telefon se zablentavi i izbaci instalacija nije moguca :(

edit:

veceras sam se malo igrao, i uspeo sam da svoj tel. imenik sinhronizujem sa googleom sto mi je jako bitno, jer sam pre par dana obrisao skoro ceo :D

strosek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 15. Jan 2010. 18:17

Post od strosek »

Ninolina, jel predlažež da zamenim 5800 za n97 pošto sam po postovima provalio da si imao oba :D

edit: imala 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

strosek, nemoj to da radis :wink: doplacujes za jako slican, da ne kazem isti telefon, razlika u qwerty tastaturi, malo vecem ekranu, i wdgetima (koji ce uskoro biti dostupni na 5800) ne vredi zamene

strosek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od strosek »

hmmmm, a šta ako ne moram da doplatim? :lol: o tome se radi, nešto čujem žale se ljudi na guljenje, što kod 5800 nije slučaj... hmmmmm, dilema :shock:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

strosek, nisam imala 5800, ali i ne bih ga nikad uzela, prvenstveno zbog izgleda, memorije i hardverske tastature.. Ne znam šta bih ti savetovala u tvom slučaju, ali znam da bih ja menjala 5800
za 97icu :) Što se tiče guljenja, ja to ni na jednom mestu nisam primetila. Ni slajder se nije rasklimao, tako da sam i sa te strane zadovoljna 97icom :) Ako te interesuje još nešto o 97ici slobodno pitaj :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

siva traka, kao dugme za pojacavanje i smanjivanje sa strane telefona se gule (bar kod mene)! to se i ne vidi toliko ako se ne zagleda.... ali iritira!!!! pricu za socivo kamere vec znas... tako da, odluci :wink:

strosek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od strosek »

jesam...menjam 5800 za n97 da bih ga prodao da qpim htc :lol:
šalim se....videću, neka prenoći još jednu noć :roll:
hvala drugari

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 17:14

Post od bokistilojtd »

ima li neko info da li ce izaci update za v 20.0.019

strosek menjaj bez razmisljanja,n97 je najlepsi tel. trenutno po meni

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

bokistilojtd, najnovija verzija koja je već dugo aktuelna jeste v 21.0.045... :)

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

znam za tu verziju,imao sam je na prethodnoj n97,ali ovaj sam uzeo pre dva meseca i uradio sam update na 20.0.019 pa me zanima da li ce izaci nesto novo a da ne mora da se menja product code,jer to i pored upustva koje je zaista opsirno ne znam da uradim :smutny:

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

ljudi imam N97 radi mi extra bez problema danas sam drzao u ruci N900 onako na prvu ruku mi se dopao da li menjati da napomenem ne telefon za telefon nego model

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

bokistilojtd, brate moja ti je preporuka da sacekas neki drugi model nije los n900 nego to nije bas doradjeno dovoljno dobro,pogledaj u njihovoj temi o n900 pise ti sve
Iphone 4s white clear install

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

xerosoft hvala na odgovoru,odustao sam citao sam dosta o modelu N900 i sem par zezalica koje ima nista nije bolji od 97mice cak se pokazao i losiji

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

ljudi pretrazio sam pola ove teme i nemam zivce vise a znam da sam negde video kako da resim problem sa kamerom tj blicom koji mi unisti pola slike kada se aktivira...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

bokistilojtd, to je normalna pojava na n97, nekada se desi, nekada ne.... u glavnom se desi i razjebe sliku.... :lol: menjaj telefon :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Kakav je odziv ekrana sa najnovijim softverom pre svega na mini verziji, posto se razmisljam da je uzmem. Jedino me muci sto ne postoji Igo za Symbian jer je stvarno vrh navigacija, ali zadovoljice me i Garmin.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

Ja nemam najnoviji softver jer sam uzeo preko telenora, a njihovi telefoni jos uvek ne dolaze sa najnovijom verzijom softvera (ali je moguce da se odnese u ovlasceni servis da ti odrade update besplatno), ali mogu ti reci da sam zadovoljan samim odzivom s obzirom na to da je to rezistivni ekran. potreban je stvarno minimalan pritisak na ekran, da bi on odreagovao kako zelis, tako da mislim da je sasvim dobrog kvaliteta, i neces sa njim imati problema :wink:

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

pa imas na nokia sajtu update za tvoj telefon samu ukucas product code on ti izbaci koj aj everzija za tvoj tel nova i nju ubacis u tel ustvari samo spojis tel i program sve radi sam imas objasnjenje na sajtu

Odgovori