iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
MCone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jan 2008. 20:03

Post od MCone »

ne mogu da proverim u radnji zato sto kupujem od nekog lika, koji ima u kutiji zapakovane iPhone-ove...onda mi ne preostaje nista nego da cekam.... :( ...al 99% je proizveden posle te 40. nedelje, i ima bb 05.12...

imam jedno pitanje, zanima me da li je moguce da u hr ima nov 3g 8gb, a da je 3.1.2. softver?? gledao sam na njuskalu (hrvatski oglasnik) i naisao sam na par komada... i da li oni imaju stari ili novi boot?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

MCone, 3G nema zaštitu koju ima 3GS i samim tim je lakši za otključavanje. Ali ovo je tema o 3GS-u...

Što se tiče provere verzije i ostalih stvari, još bolje, taj "lik" može da ti proveri sve ako hoće, sem ako mu svi telefoni nisu u celofanu, što čisto sumnjam.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 22:46

Post od Hertzog »

Kako se tesko snaci na ovom forumu, jer svaka tema ode u off sa raspravom da li je iPhone bolji/losiji od drugih proizvodjaca... Samim tim tesko mi bilo da nadjem ono sto me zanima, a to je sledece:

Dobio sam iPhone 3Gs iz USA, zakljucan, ne prepoznaje ni karticu (nije sim free), ali mislim da to nije problem otkljucati... Dao sam ga kolegi da ga "sredi" ali nije uspeo da ga otkljuca i omoguci mi zadovoljstvo da ga koristim... Pretpostavljam da je 3.1.3. FW u njemu pa ne moze... E sada, dobio sam ponudu da ga prodam, zakljucanog, pa me zanima da li postoji neki nagovestaj da bi ga mogao uskoro otkljucati (pa da malo sacekam) ili da ga prodam i uzmem nesto drugo za sebe
iPhone 4 16GB, MacBook Pro 15", iPad 2 64GB

bianconerro
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 22:26

Post od bianconerro »

Imam "mali" problemcic.

Prijatelj iz USA moze da mi donese iphone 3gs ali rece mi da mu nadjem na "ebay" sta hocu i to je to. E sad tamo ima 2-3 modela unlocked ali 800 usd(sto naravno otpada), e sad, svi istali koji su po jako pristupacnim cenama (300-400USD) su AT&T. Pa me zanima jel ok da to porucim pa da cekam da izadje unlock i da li mogu da ga koristim kao ipod i ostale "netelefonske" funkcije do tada?

Hvala uanpred.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

htz, na telefonu uđi u settings>general>about pa napiši ovde verziju softvera, serijski broj (prvih 6-7 cifara/slova je dovoljno), model i modem firmver verziju, pa ćemo videti da li može da se odradi spuštanje na 3.1.2. Verzija 3.1.3 generalno može da se jailbreak-uje ali ne može da se otključa jer još zvanično nije pušten "Limera1n", kako će se navodno zvati novi alat. Geohot je registrovao domen Limera1n.com još krajem marta kada je i objavio da je pronašao način za otključavanje i kompletan (untethered) jailbreak. Kada će biti dostupan - verovatno tek kada izađe 4.0 firmver, krajem juna.

bianconerro, bilo bi dobro kada bi pre kupovine mogao da proveriš stavke koje sam naveo iznad. Kako god, verujem da će za mesec-dva sve moći da se otključa. :)

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Ma ne mogu da udjem u podesavanja u tome i jeste fora... Kada ubacim karticu ili bez nje ne mogu da udjem u meni vec samo ima mogucnost emergency call-a, ovako izgleda:
http://www.iphonebuzz.com/wp-content/up ... 0504-3.jpg
i to je sve sto mogu da vidim i uradim kada je upaljen telefon

Mis iz roletne
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 00:07

Post od Mis iz roletne »

pokusaj da ukucas *3001#12345#* i zatim Call... cisto da bi usao u Field Test Mode --> Revisions --> Firmware Version

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 08. Maj 2010. 20:50

Post od Eborg »

Koliko je izvjesno da će software konačno biti provaljen? Imam ponudu da kupim iPhone 3GS 32 GB iz USA za koju sedmicu (dakle tek bi bio kupljen u Apple storeu u USA za sedmicu-dvije pa pretpostavljam da je najnoviji firmware) pa me zanima ima li ikakve šanse da se to otključa i jailbreakuje.

Da ne kupujem ciglu džaba. :wacko:

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Ja imam takvu i ama bas nista joj ne mozes, sve sam pokusavo, ali u svakom slucaju vredi da je uzmes jer je povoljniji nego kod nas, a ako te mrzi cekati uvek ga mozes prodati takvog zakljucanog

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Koliko sam vidio limera1n bi trebao da bude vjerovatno sredinom juna kada se objavi novi iPhone 4G. Trebao bi biti untethered što će biti sjajno, nema frke ako se ugasi telefon! :D

E mene interesuje još jedna stvar. Ovdje se sve vrti oko jailbreaka. Da li to znači da unlock sa novim firmwareom nije problem ili da se prvo mora napraviti ovaj jailbreak da bi se mogao uraditi unlock?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Unlock ti je osnova jer ti otključava telefon za sve operatere (tj. funkciju telefona), a JB dodaje mogućnost instaliranja neautorizovanih aplikacija.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Aha. A vidim da svi pričaju o jailbreaku koji treba uskoro da izađe za 3GS. Da li to znači da stari unlock radi?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Eborg, novi telefoni proizvedeni posle 45. nedelje prošle godine koji imaju firmver 3.1.3 i baseband 5.12, ne mogu ni da se jailbreak-uju ni da se otključaju. "Spirit" koji je pušten pre nekoliko dana može da odradi jailbreak 3.1.3 firmvera samo ako je telefon "sim free" ili ako imaš karticu podržanog operatera i mogućnost da odradiš aktivaciju telefona. Inače, da bi odradio "unlock", prvo moraš da odradiš "jailbreak".

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Pa šta da radim? Ovaj telefon što trebam da uzmem će vjerovatno imati i najnoviji firmware i najnoviji baseband. Trebat će i jailbreak i unlock.

Hoće li to biti riješeno recimo do sredine juna, da fakat ne završim sa ciglom? :blinky:
Edit: Dakle, dobit ću zapakovan najnoviji iPhone, samo da ne bude zabune. To me malo brine pa sam privremeno stopirao tu narudžbu. :blinky:

Izmenila Ninolina::nemoj pisati postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni. Pročitaj pravila foruma..

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Ma ja sam ispao budala... Covek mi doneo telefon iz USA i ja umesto da uzmem karticu i odradim aktivaciju ja samo uzeo telefone... Doduse nisam znao da to treba da se uradi jer mi je ovo prvi iPhone... Sada moram cekati sredinu juna, da se pojavi unlock ili da on dodje iz USA :disgust: :disgust: :disgust:

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Kakvu aktivaciju, onu što oni urade u USA? Zar je to potrebno? Meni je lik rekao da će mi donijeti neaktiviran, tj. da će zamoliti u Apple Storeu da ne otvaraju kutiju.

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Pa da ali kada ubacis nasu karticu u telefon neces moci ni u meni da udjes, vec ce ti biti dostupan samo emergency call, tako da ga mozes drzati u toj kutiji dok ne izadje unlock, jer ako uzima na ugovor (koji ce kasnije da otkaze) telefon mora biti na AT&T i samo sa njihovom karticom mozes da udjes u meni i da koristis telefon dok se ne pojavi unlock, do tada ce da skuplja prasinu u kuci

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Pa zna li se kada se može učekivati unlock za taj najnoviji baseband? Ima li ikakvih naznaka da se uopće pravi?

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Hertzog »

Pa valjda kada izadnje novi OS ili iPhone, o tome se vec pisalo na mnogo tema. Pominju sredinu juna (7-11. jun) da bi trebao izaci novi OS, a onda nakon toga i unlock, do tada ga cuvaj u ladici kao i ja svoj :dry: :dry: :dry:

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Eborg »

Ma dobro, tada nekad bih ga trebao i dobiti. Hvala na pomoći! :)

BTW, pošto nemam nikakvih iskustava sa iPhoneom osim malo čačkanja po njemu, postoji li neka mogućnost da ga Apple ostavi "locked out" pošto nikada neće aktiviran kod njih? Da prate IMEI ili šta već kada odjednom proradi na drugom kraju svijeta. :D

Odgovori