CG puna mobova, xexe :)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Šta znam...meni je uvek vukao dosta kredita....a u poslednjih par dana ga nisam ni koristila, tako da za to ni ne znam....znači za symbian ništa :smutny: Nepravda pa to ti je..... :smutny:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ne znam,si 063?kazem vam,zabagovalo se neshto,chim mozete sa 0 din na gprs do mile volje,a ako imate kredit skida gore nego GSM...u jednom trenutku sam pomislio da je GSM a ne GPRS koliko guta!! :ohmy: A shto se tiche symbiana,ima par forica,isprobavali smo ih,al nijedna neshto nije upalila... :| 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Samo da ne bude ona forak kao sa siemensom za besplatne poruke, kao postoji neka caka da samo siemens to moze, a ustvari to je namerno mobtel dozvolio jer je imao neki ugovor sa siemensom kod nas da mu pomogne da proda stare telefone iz 35 serije. A siemens je tad bio na ivici propasti. Ako je SE posao tim putem, ali sad sa GPRS-om.... :smutny: steta...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Od kud ti to da je to mobtel dozvolio u saradnji sa siemensom? Nase trziste legalnih telefona je inace toliko veliko da mozze da izvuce siemens iz dubijoze... :lol:
Sto je steta... ne razumem... mada je po meni cena za GPRS vise nego povoljna... ti mozes za 2 din da proveris racun, pogledas vesti i rezultate i vremensku prognozu... sasvim korektno po meni...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

To za SE i za Nokiu je samo fora da malo prepravish profil za gprs,tek toliko da zeznesh server i da ti onda bude za dz...
A i ja kazem da je vishe nego povoljna cena gprs-a,redovno prochitam sportske vesti itd i to sve za dinar ili dva,ali ozbiljno vam kazem zadnja 3 dana gprs je poremecen i MNOGO vishe skida nego pre...Uostalom pokushajte sami,budite malo duze na gprs i pogledajte koliko vam je skinuo? :|

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ja sam na 063 a vi? Jel to sa 0 din kredita dešava sa 64 ili na 63? :unsure: :unsure:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ja imam 63,i to za 0 dinara na rachunu je za Mobtelove korisnike,ne verujem da 064 moze,to je neki problem na 63 serveru pa tako pushta sa 0 din na gprs.. :wink: :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Jasno....znači da još lovim dok mogu...moraću da malo ubrzam trošenje kredita pa ću probati, i onda javljam da li je uspelo.... :wink: Mada dzabe GPRS... :unsure:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Zoko, ti si blesava :) (u pozitivnom smislu, naravno) Potrošićeš sav kredit da bi videla da li možeš da surfuješ netom sa 0 dinara kredita? E, čudnih ljudi ima na ovom svetu :D
Poslednja izmena od gajic_ivan u Ned, 04. Sep 2005. 05:39, izmenjeno 1 put ukupno.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Hehehehehehe, pa šta ću :oops: :oops:
Šalu na stranu, lako ću ja sa kreditom pošto sam SMS manijak.... :oops: a i baš me zanima da li je besplatno, i ako jeste sigurno neće potrajati još dugo :roll: :oops:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nisam ja pricao da je GPRS skup, pa je zato steta, nego da je meni nesto tu simnjivo (to za besplatni GPRS sa 0 din. sto se prica)... i to je steta.
Ljudi nemojte da se smesni za to kao i za siemens. Ko moze da poveruje da je Siemens od svih telefona mogao da salje besplatan SMS (i to samo X35) zato sto se radilo o nekoj neobjasnjivoj gresci :lol: i zato sto postoje neki hakeri koji su provalili da ako popunis poruku sa svim karakterima i saljes preko centra 100100 poruka je besplatna...i to samo Siemens! :lol: :lol: :lol: Ma da bre... :lol: to je napravljen ugovor. Garant!
A bas siemens nije tad stojao sa tehnologijom bas najbolje, a i kad sam kupio MC60 pre 2 godine takodje (telefon blokira, spor- karakteristika siemensa je da je spor!), a i sad ne moze da se pohvali da ide u korak sa najboljima.
Ne bih voleo da je i SE upao u tako nesto, i nadam se da nije... ipak ti telefoni ne mogu da se porede sa siemensom, a i firme siemens i SONY(ej sony! :D )ERICSSON (ej ericsson :D ) isto ne mogu da se porede...

A ako je besplatan GPRS, povezem mobilni na kompijuter, pa surfujem internetom i skidam ultra brzo na kompu kao nekad sto je moglo dok je jos GPRS bio legalno besplatan... Hehehe 8)
Istorija se ponavlja :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Lobachewsky napisao: Ljudi nemojte da se smesni za to kao i za siemens. Ko moze da poveruje da je Siemens od svih telefona mogao da salje besplatan SMS (i to samo X35) zato sto se radilo o nekoj neobjasnjivoj gresci :lol: i zato sto postoje neki hakeri koji su provalili da ako popunis poruku sa svim karakterima i saljes preko centra 100100 poruka je besplatna...i to samo Siemens! :lol: :lol: :lol: Ma da bre... :lol: to je napravljen ugovor. Garant!
hehe, zeznuo si se... nije uopste tako bilo... nego je stvarno bio neki trip ali nema veze sa hakerima ili sa popunjavanjem poruke do kraja... nego jednostavno se prekine slanje poruke u odredjeno vreme, cini mi se kad se pisamce vrati 2. put i poruka je poslata bez naplate... nevezano je bilo za servisni centar... istripovao si se nesto... znam provereno jer je ortakinja non stop tako slala poruke... ona je imala tad c35...
ta prica sa ugovorom je bez osnova... :roll:
a za ultra brzo skidanje preko GPRS-a si me nasmejao do suza... :lol: :lol:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Primetio sam da se dosta smejes... :D i da ti kazem to je zdravo, samo tako nastavi... :D Kad sam rekao ultra brzo nisam mislio na 200mb per second... brze nego modemom 56k... a to za poruke... svi smo tako slali. Prvo je moglo da se prekine posle drugog pisamceta, ali kasnije je ipak moralo da se popunjava do kraja. To znaju svi koji su tako slali. Pa smo morali da jurimo centre koji salju besplatne... pa su se oni menjali... bilo je svaceg... ali poruke su bile besplatne... Ja sam kupio m35 tada posebno zbog toga, a telefon A35 (dal' postoji ruzniji i gluplji telefon od toga? akki, nemoj opet da me shvatis bukvalno, ima ruznijih :) ) prodavao se brzinom svetlosti, svi su ga tad imali i to sve zbog tih poruka...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

smejem se ja puno... a kolko je zdravo, pa onako, nije toliko zbog bora :D
pa pazi tad je c35 bio relativno ok tel... kapiram ja tvoju poentu, ali to sa ugovorom izmedju mobtela i siemensa o besplatnim porukama je jednostavno bez osnova... to je moja poenta...

a brzina prenosa putem GPRS-a... zavisi od classe i od ogranicenja operatera.. teorijski je brza od pristupa putem 56k modema, i iznosi 172,2 Kbps ali to bi zahtevalo da jedan korisnik uzme svih osam timeslotova bez ikakve zastite od gresaka sto ni jedan operater netje dozvoliti... tako da je brzina GPRS-a uglavnom manja od brzine veze ostvarene preko fiksne mreze 56k modemom... recimo class 10 telefon, npr nokia 6230, se k750 itd... ima 4 timeslot down i 2 timeslota up sto znaci da je brzina 4x12kpbs=48kbps u downloadu i 2x12kbps=24kbps u uploadu, a to je oko 42kbps i 20ak kbps u praxi...
konkretno kod nas... link

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Najbolje bi bilo da zavrsimo sa ovim jer je to sa Siemensom zavrseno....ALI rekao si mi da moja poenta nema osnovu, a tvoja ima jer tvoja poenta kaze da moja nema :D Ja nemam papire da ti sad pokazem ali pricalo se (ne teta Ljubica i teta Mileva uz kafu, vec ljudi koji se razumeju u te komunikacije).
Pazi... Oni su i zeleli, a i uspeli u tome da mi pomislimo da je to neka greska, neki hakeri itd., a svako ko je prozro njihove prave namere i pokusao da objasni drugima, bio je ugusen komentarima drugih korisnika tipa: lupas, prekid na drugo pisamce, hakeri upali u mobtel(!), samo mi znamo caku, siemens je najbolji telefon (reklama brate, i to odlicna), A35 je najbolji i sutra ga kupujem (da nije toga znas kad bi se A35 prodao pored sto puta vecih konkurenata, bio bi u starom gvozdju). A Mobtel kao sve to bespomocno i jadno gleda kako polako odlazi u minus jer se sluzimo besplatnim servisima. Ma hajde... :shock: Price za malu decu. Platio je to njemu siemens visestruko, a siemensu se isplatilo... Isplatilo se i mobtelu jer su svi masovno kupovali njegove kartice zbog besplatnih poruka (tada su mobtelove kostale 3000, a telekomove 900). Ali nikome to nije sumnjivo, to je sve spontano i igrom slucaja :wacko: .
Ne bih voleo da sad izvlaci neku drugu firmu preko besplatnog GPRS-a, mada krajnji korisnici bi imali samo korist, i to veliku korist. A oni nek se krpe...
Postoji samo jedan problem: Ja sam tad kupio M35 za 120e, a mogao sam da kupim 100 puta bolju nokiju za 100e. Kad su prestale te poruke (doduse nesto kasnije) kupio sam drugi Siemens MC60 iz navike i "zato sto sam se vec navikao na taj softver (a siemens planirano ili ne zgrce pare- kao slucajno :o :shock: :wacko: )
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ajd, neka ti bude... to je dogovor... mada ja u to ne verujem al' nema veze... Zavrsena prica... :wink:
hehe, pa sto qpi taj siemens drugi. :) pametan se na greskama uci... :wink:

fix
Banned
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 16:01

Post od fix »

E sve je to ok sto ste dosad pricali ali ajde neko da mi kaze kako da namestim besplatan gprs na se s700 posto ste napisali da moze!!!!

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

E ljudi server se vratio u normalu,posle nekoliko dana tripvanja vishe NE moze da se ide na gprs sa 0 din i server o5 chinimi se normalno skida sa rachuna...al dobro nije mi shkodilo nedelju dana free gprs-a...
A za SE ja sam lichno probao i znam da na 063 radi ta fora,fix javi se na private pa cu ti objasniti ako si 063... :wink: :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Eto vidite, a mene kritikujete što sam htala na brzinu da potrošim kredit.....hehehehehe :lol:
Ma znala sam da taj besplatni GPRS kratkog daha.... :disgust:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ma svi smo znali,to je bio samo bag na serveru,ispravili su sve greshke,i sad vishe nema za free,bilo je vishe od nedelju dana free,shto je dzabe i bogu je drago tako da... 8)

Zaključana tema