Symbian ili ne-symbian

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Da li vise volite symbian ili ne-symbian telefone

symbian
31
72%
bez OS
12
28%

Ukupno glasova: 43

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Windows blokira na svakih 5 minuta samo ako ne znas da koristis racunar... jeste windows bagovit, ali ako redovno skidas update-ove i pazis koje programe instaliras netje ti se bugovati.... Isto kao sto za ulazak virusa na komp nije odgovoran ni windows ni av nego korisnik...
A razmisljanje tipa ako windows nije savrsen ne moze ni symbian da bude su bez osnova... :roll:
Svuda ima mesta za inovacije...
Kod nas ljudima symbian telefoni buguju jer instaliraju nelegalne aplikacije, gomilu krekova... Meni recimo P910 nije zabagovao ni jednom... a to je jer pazim sta instaliram i ne instaliram krekovane programe....
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

akki, ja se upotpunosti slazem sa tobom da se odmah razumemo... i to za instalaciju svakakvih krekova i gluposti...
akki napisao:Kod nas ljudima symbian telefoni buguju jer instaliraju nelegalne aplikacije, gomilu krekova... Meni recimo P910 nije zabagovao ni jednom... a to je jer pazim sta instaliram i ne instaliram krekovane programe....
to je OK, ali ja ipak kazem da ako ja gledam samo legalne programe, ja nebih imao nista u mom kompijuteru- ni windows. Odakle mi pare da ja dam 2000e za phototoshop i 80 e za zone alarm i 10000000000000e za kaspersky. A ako uzmem nesto besplatno- bolje i da ga nisam uzeo.... vise steti nego sto koristi (ne zato sto ja neznam da rukujem sa tim, nego da je taj program bolji verovatno bi i kosatao nesto... svaka cast izuzetcima. I ko je lud da ako zaradjuje od programiranja i programira svoje zivotno delo a pusti ga za dz... ) o tome se radi. Ali ja mislim da su crackovi mnogo bolje uradjenji za windows (sa mnogo manje bagova) i mnogo lakse se nalaze na netu (barem jedno od ove dve tvrdnje je 100% tacna). A da ne treba da ga punis glupostima to stoji...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa to nije problem microsofta, windowsa ili symbiana, nego nas i nase situacije...
Hehe, na netu se sve lako nadje ako znas da koristis google... :wink:
To je ok sto ti kazes, takva je situacija i ja to kapiram, ali nemojte da se cudite sto vam nesto ne radi i da krivite microsoft i ostale proizvodjace... :)

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Cekaj samo malo, oces da kazes da ako ja npr. kupim legalni windows xp i sve ostalo legalno npr. photohop, coreldraw, ili nesto trece da garantovano nista nece bagovati?
MALO SUTRA...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

E, to je jos veca tragedija. Windows je podjednako (ne)stabilan i kao piratski i kao legalni... I zasto ja da bacam pare za isto sto bih mogao da dobijem na nekako drugaciji nacin... Ali ovde se pricalo o tome kako crack moze dodatno da pogorsa stvari, ne znam koliko igras igrice, ali garant ti se desi da ti nekad igrica izleti u windows- e to je zbog loseg cracka...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Miljance napisao:Cekaj samo malo, oces da kazes da ako ja npr. kupim legalni windows xp i sve ostalo legalno npr. photohop, coreldraw, ili nesto trece da garantovano nista nece bagovati?
MALO SUTRA...
ne, nisam to rekao... rekao sam da instalacijom raznoranih krekovanih programa mozes da zeznes i tel i windows... naravno da tebi windows moze da buguje ako imas legalan softver... nije u tome stvar... ja kazem i odgovorno tvrdim da velika vetjina bugovanja na windowsu a i telefonima nisu posledica bugovitosti njega samog, nego instalacije raznoraznih krekovanih i nekrekovanih programa i loseg koristjenja od strane korisnika... isto kao sto za upad virusa nije kriv av ili windows nego sam korisnik... ne volim kad neko izvuce nesto iz konteksta...

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Windows je ok, ali pun propusta! Za nesto sto valja ne izlaze zakrpe svaki drugi dan - je li tako?! Slicno je i sa Symbianom, dorada mu ne gine sa svakim novim modelom telefona, koji ce ga koristiti. Na korisniku je da sam odluci sta ce i koliko instalirati. Krekovane i nelegalne aplikacije mogu, ali i ne moraju biti krive za los rad operativnog sistema (bilo kojeg). Sto se tice virusa - kao da korisnik zna na kom sajtu moze da pokupi virus, tj. kada bi znali verovatno ne bi ni isli tamo! Moze se pretpostaviti gde bi moglo biti virusa, ali za to su ipak zaduzeni AV programi ...
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

mi2scg napisao:Sto se tice virusa - kao da korisnik zna na kom sajtu moze da pokupi virus, tj. kada bi znali verovatno ne bi ni isli tamo! Moze se pretpostaviti gde bi moglo biti virusa, ali za to su ipak zaduzeni AV programi ...
ma daj, tacno se zna na kojim sajtovima su virusi... a i da se ne zna, skines operu( koja je besplatna sa banerima) i neki free av i nema problema sa njima...

fix
Banned
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 16:01

Post od fix »

e sto se tih operativnih sistema tice ubedjen sam i krajnje odgovorno tvrdim da bi microsoft ovog momenta mogao da izbaci savrsen windows bez i najmanje greske,isto tako bi i proizvbodjaci mobilnih telefona mogli da izbace perfektan telefon (savrsen) ali tu postoji jedan jedini problem i jedno veliko pitanje GDE JE TU NJIMA ZARADA??????

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ja bih sad opet nesto rekao, ali pitanje je koliko ce da se neki ljudi sloze...
Ja sam ISTO SIGURAN za savrsen windows, ja sam siguran i za savrsen telefon (naravno koliko nam tehnologija koju poznajemo dozvoljava), ali jednostavno nece da ga izbace jer posle toga ne bi bilo toliko cesto novih modela i ne bi imali toliko zaradu. Mnogo bi redje menjali telefon jer nebi bilo potrebe. Pazi, Nokia 6630 super telefon, 3G, ali sta ce mi to kad nema kameru ispred za video call. Zamisli ti to, ni jedan inzinjer se toga nije setio... ali kostao je 400e. Svi su ga kupili, a onda je izasao nokia 6680 sa ispravljenim greskama- 450e... navali narode! Sto da ne :D
Eeeej, Nokia, sonyericsson, samsung, ti silni inzinjeri, naucnici, programeri, doktorirali za pola godine sa prosecnom ocenom 10.00 i sad oni ne mogu da ga naprave bez greske. Kao ne mogu da provale zasto SE k750 ima slab zvuk i prodaju ga sa falinkom. Ispravice se u sledecoj verziji, a ljubitelji sa dubljim dzepom ce i to priustiti... zar ne? :D

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

[quote| SE k750 ima slab zvuk[/quote]

slab zvuk????????? otkud ti to??????

odes lepo u media player podesis equalizer sve na maksimum,i zvuk ubija koliko je jak!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ma ljudi stvarno je besmisleno raspravljati oko toga...ni jedan operativni sistem nije svršen, ni na mobu, ni na kompu....nikad neće ni biti...tako da glupo je što se prepirete oko toga :wink: :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Fix i Lobachewsky, ne postoji savršen OS, niti će ikada postojati (kao ni bilo šta drugo "savršeno")...

Nekada su se operativni sistemi pravili i razvijali godinama, bili su vrlo stabilni u trenutku puštanja na tržište i koštali su papreno (tu ne ubrajam Microsoft). E, onda je Microsoft krenuo sledećom logikom: Bolje da na svake 2-3 godine izbace novi OS, koji će biti dosta jeftiniji i pristupačniji širokim narodnim masama, biće nezavršeni poluproizvod, a sve boljke će se otkljanjati usput, vremenom, sa naknadnim zakrpama (a korisnici će biti besplatni beta testeri)... U korporativnom svetu je važilo jedno pravilo - ne instalirati Microsoft-ove proizvode dok se zvanično ne pojavi SP2, jer su tek tada oni stasali za ozbiljnu upotrebu. Za ostale proizvođače softvera to nije važilo... Međutim, para vrti gde burgija neće, pa je tako Bili danas najbogatiji čovek na svetu...

Symbian je vrlo mali OS, i što je najbitnije - nije Microsoft-ov! Trenutno pokriva malu paletu uređaja i smatra se prilično stabilnim. Svakim danom uzima sve veći i veći deo tržišta... Ali tu su i ostali sistemi koji se takođe razvijaju i svako hoće da bude prvi u nečemu, da se prvi pokaže na tržištu, a to neminovno dovodi do prevremenog puštanja uglanom nezavršenih stvari. Nažalost, to je postalo uobičajeno...

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

btw, Lobachewsky, K750 je najglasniji telefon koji sam ikada imao, kako kad zvoni tako i na sluskama i na spikerfonu a i kad razgovaras je dobar...
Jednostavno mi nije jasno odakle ljudima to?
Po defaultu je 'volume' na 4 (kada se kupi telefon), i tada je jacina prihvatljiva.Ko ne zna da pojaca na 8 nek se ubije.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Jos nisam kupio K750, tako sam cuo od mnogih, a i na testu ovog sajta pise tako nesto, tako da nisam ja kriv :smutny: Inace, mnogo mi se svidja taj telefon i kupujem ga za neki dan. Jos uvek ne bih Symbian... A za savrseni OS nisam mislio bukvalno :wink: , moglo bi i bolje, ali im se ne isplati...

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

Pazi istina je sledeca:
k750 je 'ne-glasan' jedino ako se ne stavi mp3 melodija za zvono i to je jedina istina(pise u testu btw), ako stavis polifonu slabije se cuje a monofona se bas slabo cuje, amr je isto kao i polifonija po jacini.
Znaci jedino su polifone melodije 'slabije', ali ovaj telefon nije pravljen za tako nesto, on je prethodnik prvog walkman telefona i kao takav usavrsen je za reprodukciju mp3 muzike.
Ostavicu ostalim na milost i nemilost drugima da procene da li je to mana telefona, ali velika glupost je izjava tipa: 'k750 je tih'.
Ja se na to ne obazirem jer koristim iskljucivo mp3 i mogu da kazem da ne moze da se desi da ga ne cujem da zvoni, a posto ga drzim pojacano do kraja redovno mi se desava da probudim sve u kuci, a to mi se nije desavalo ni sa jednim drugim telefonom.
btw Sa njim dolaze predefinisane mp3 melodije, tako da prvo njih probaj.
Odoh u off, izvinjavam se.

Odgovori