Gde kupujete mobilni telefon?
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Gde kupujete mobilni telefon?
pokusao sam da nadjem slicnu temu, ali nisam uspeo.
Da li se isplati kupiti uz ugovor? Ili kod ovlascenog distributera? Ili na crno? Ili je najbolje doneti fon iz inostranstva? Da li se isplati dati 100e vise zarad 2 godisnje garancije? Puno tu ima pitanja,bilo bi lepo razmeniti misljenja.
Evo krenucu od sebe. Dok sam imao telefone od 100-150e nije mi bila bitna garancija,a onda sam se malo pomamio i poceo sa malo skupljim kupovinama 250+ , pa mi je postalo bitno da kad vec dajem toliko para,imam i neku garanciju. Do sada mi garancija nijednom nije bila potrebna,ali nikad se ne zna (dok pisem ovo,kucam u drvo i pomeram se s mesta). Posledji tel sam kupio uz ugovor,a sad planiram opet isto...
Da li se isplati kupiti uz ugovor? Ili kod ovlascenog distributera? Ili na crno? Ili je najbolje doneti fon iz inostranstva? Da li se isplati dati 100e vise zarad 2 godisnje garancije? Puno tu ima pitanja,bilo bi lepo razmeniti misljenja.
Evo krenucu od sebe. Dok sam imao telefone od 100-150e nije mi bila bitna garancija,a onda sam se malo pomamio i poceo sa malo skupljim kupovinama 250+ , pa mi je postalo bitno da kad vec dajem toliko para,imam i neku garanciju. Do sada mi garancija nijednom nije bila potrebna,ali nikad se ne zna (dok pisem ovo,kucam u drvo i pomeram se s mesta). Posledji tel sam kupio uz ugovor,a sad planiram opet isto...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Glasao sam za ostalo, jer ne mogu da kazem da kupujem striktno na neki nacin. Pojedine telefone sam kupio na crno, pojedine sam u prodavnicama (ne kod ovlascenih distributera), nisam kupovao na ugovor, a iPhone mi ej brat doneo iz inostranstva. Kupujem sta mi se svidi, na za mene najbezbolniji nacin, ali ako je na crno, onda od likova koje poznajem!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Takodje glasao za poslednju opciju.Nikada se ne drzim strogo odredjenog nacina,nego u datom momentu reagujem prema svojim mogucnostima i proceni.Sve zavisi i od modela,njegove cene,garancije itd.Ako imam pouzdanog prodavca nikada necu kupiti u ovlastenoj prodavnici i dati vise novca za taj model koji dobijam mnogo jeftinije.Sve su opcije otvorene osim potpisivanja ugovora sa operaterima,to preskacem jer ne volim da se vezujem i da me neko kontrolise.Volim da imam kontrolu nad svojim racunima i da platim i da potrosim koliko ja hocu,mogu,zelim.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
Nazalost ne poznajem nikoga pouzdanog ko donosi telefone iz inostranstva pa samim tim ne mogu nabaviti telefone po boljim cenama. Zbog toga se moram odluciti izmedju kupovine polovnjaka ili kupovine u ovlascenoj prodavnici, a do sada sam se uvek "snabdevao" u ovlascenoj prodavnici.
Ukoliko bi radio za neku ozbiljniju platu i ukoliko bi mi neki postpaid paket odgovarao tj. da mogu u potpunosti iskoristiti ono sto mi se daje, onda bih kupio telefon kod operatera, jer znam da cu moci ispostovati ugovor od 2 godine, a pri tome cu iskoristiti sve minute, poruke i megabajte.
Ukoliko bi radio za neku ozbiljniju platu i ukoliko bi mi neki postpaid paket odgovarao tj. da mogu u potpunosti iskoristiti ono sto mi se daje, onda bih kupio telefon kod operatera, jer znam da cu moci ispostovati ugovor od 2 godine, a pri tome cu iskoristiti sve minute, poruke i megabajte.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- yamaha-tzr50
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09
ranije sam bio lud za tim da kad otvorim original kutiju da uzmem telefon i ruke i mirisim taj miris novog (malo bolesno )
a sada od kako je frka na sve strane...Ne pitam,sad moze i u najlon kesi,samo da dobijem ono sto zelim za sto manje para!
Nekad je tesko odrzavati trendove...pa zato parola snadji se 

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ja ih kupujem kod operatera jer kad mi ugovor istekne a zelim da nastavim isti zasto da ne iskoristim i uzmem drugi telefon po povoljnijoj ceni.Podrzavam i kupovinu na crno ako se kupuje od poznatog prodavca u kog se ima poverenje po mogudjstvu prijatelj.A nikako u prodavnicama koje prodaju kao legalno a telefon i samo punjac ti daju u kesici.
Ceftriaxone, garancija nije na moje ime nego na ime mog rodjaka (zivi u D) koji i kupuje mob pa ako se nesto desi on prijavljuje reklamaciju u D. Prakticno, on je vlasnik moba. Tel kupuje online.
Kada je e52 ovde bila 300€ tamo je bila 203€. Pre njega sam imao lg viewty i kada sam ga prodavao ovde je polovan kostao koliko u D nov!
...dakle kod naših i ne prijavljujem reklamaciju (a siguran sam da ne bi ni priznali) nego bih tel slao u D, kada bi za tim bilo potrebe (a do sada, hvala Bogu, nikad)...
Kada je e52 ovde bila 300€ tamo je bila 203€. Pre njega sam imao lg viewty i kada sam ga prodavao ovde je polovan kostao koliko u D nov!
...dakle kod naših i ne prijavljujem reklamaciju (a siguran sam da ne bi ni priznali) nego bih tel slao u D, kada bi za tim bilo potrebe (a do sada, hvala Bogu, nikad)...
Poslednja izmena od bpositive u Čet, 20. Maj 2010. 13:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Mislim da sam to već pominjao, ali uvek na crno (iako u prodavnici, ali razumemo se jel
). Jednom jedan problemčić sa 6680, sređeno za danipo za dž. jer je bio u garanciji, i ni pre ni posle ništa. Inače što reče

.LittlePrince: кад ставим на папир колико сам уштедео таквом куповином, три наредна да ми цркну опет бих био у плусу
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
I ja uglavnom na crno,kod operatera ponekad.Ne kupujem nikad u ovlascenim prodavnicama jer su cene prevelike a i nisu bas usluzni sto se tice servisa.
Najbolja kombinacija je uzeti tel. kod operatera uz neki dobar odgovarajuci postpejd paket,ali to je danas sve vise nemoguca misija.
Najbolja kombinacija je uzeti tel. kod operatera uz neki dobar odgovarajuci postpejd paket,ali to je danas sve vise nemoguca misija.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet