SE W995 ili NOKIA N95?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 20:23
Kontakt:

SE W995 ili NOKIA N95?

Post od mladennnn »

POzz svima.... Kupio sam SE w995, ali nekako me smorio...... Pa me interesuje da li bi bilo pametno da ga zamenim sa N95?? Koliko se krece nov, a koliko polovan? I sta to ima sve n95 tj. kakve aplikacije i programe, posto nisam bas upoznat sa simbianom?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

mladennnn, Znaci hoces telefon sa OS-om?Pretpostavljam da znas da N95 je symbian telefon.
Ako hoces da menjas idi na soluciju da menjas za N95 8GB vise se isplati i taj model je nesto bolji od obicne N95.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Wicker Man,
Da sa OS-om, posto mi ovaj (kako sam procitao negde) ''dumb'' telefon dosadio.. Jel znas koliko kostaju polovni N95 i ovaj od 8gb?
LG KU990 Viewty + SE VIVAZ

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mladennnn, a zasto bas N95? Suprotno popularnom uverenju koje vlada kod mnogih korisnika mobilnih telefona - N95 nije nesto posebno. Koliko novca zelis da potrosis?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

A zašto da ne N95? Posebno verzija 8GB :) Imala sam ga i telefon je odličan :) Ne znam da su mnogi rekli da nije ništa posebno, čak su korisnici bili s njim jako zadovoljni, a on i danas može da parira i mnogim novijim telefonima. Pretpostavljam da je N95 sa cenom uklopiv u potrebe člana mladennn i da mu se po dizajnu dopada i da ga je zato uzeo u razmatranje :)
inače cena mu je od 150 - 190 evra :)

Što se tiče aplikacija, ima ih mnogo i to što rade, rade baš kako treba. Postoji tema o aplikacijama za N95 i njemu slične telefone :) evo ti link pa ako ti treba neka posebna aplikacija tu možeš da se raspitaš da li je ima i kako radi :) viewtopic.php?t=8377
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

tomas.hokenberi,
Pa hocu da zamenim ovaj w995 sto imam za n95 npr... Ali sad nznm ni da li da menjam, dal vredi da ga promenim ( a svidja mi se kod w995 funkcije, meni, galerija sto je kod n95 losije.. ), zbog symbiana za koji nznm tacno sta moze sve tj kakve korisne programe ima, imao sam pre n73 u koji sam se razocarao jako, bio je spor veoma, i galerija je uzasna bila, mogao sam slike da gledam samo kada okrenem telefon i reko sam nikad vise nokia, ali sad me opet nesto privuklo.... Al sto vise gledam w995 to mi se manje menja, pa ga bacim na krevet pomislim na n95 i pozelim njega :) :oops:

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 11. Maj 2010. 23:38

Post od Mr.Q »

Pa i N95 nije bas brz mob dok ga malo ne "nastelujes", a sto se tice okretanja telefona to kod nje nije problem jer poseduje senzor za rotiranje ekrana. Ali iskreno ja ne bi menjao, stavi na papir sta sve dobijas a sta gubis zamenom pa onda presudi. :chytry: :uhuh: :disgust:
Dobijas telefon sa operativnim sistemom, koji mozes da "nadogradis", ako ti je to u opste potrebno, a gubis kvalitet (mislim na slajd jer se kod N95 brzo rasklima), slaba baterija kod nokie, i slabija kamera.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

mladennnn, Posto je sad malo jasnija situacija i vidim da si vec imao telefon sa operativnim sistemom pa nije ti se dopao,onda iskrena preporuka da ne menjas.Istini za volju onaj ko hoce da cacka telefon i stalno uci neke nove stvarcice,zeza se sa sertifikatima radi nekih aplikacija i vecg nivoa personalizacije,a povrh svega to voli onda ce uzeti smart telefon.U suprotnom dobar "dumb" telefon je bolji izbor.
Inace W995 je po meni jako dobar phone i kada bih sebi uzimao jedan "dumb" telefon on bi se definitivno nasao na listi za razmatranje i bio jedan vrlo ozbiljan kandidat.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I ja sam ranije koristio dumb telefone ali posto imam zelju uvek nesto da isprobavam presao sam na nokijin symbian a eto sada bih presao na android mada koliko ima slobodnih app... za simbian za sada idalje dajem glas symbian os sistemu.N95 8gb.je odlican tel.ali da bi izvukao sve cari symbian os trebas da citas i citas sa ovog foruma teme.Ako pak nezelis da se bavis carima operativnog sistema ostani si na javi telefonu i uzivaj.Za mene vazi parola
8) jednom smart-uvak smart 8)

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Wicker Man,
E ali dopao mi se symbian i programi ( za n95 ima verovatno boljih ) i njegov rad, ma sve je ok, samo sto je bio mnoooooogo spor, za muziku i galeriju sam cekao mozda vise od pola minuta dok se otvori i kocio mi se stalno itd... Ne verujem da je isto tako i kod n95, sigurno je brzi.. Dobar je W995, ali izgleda da su mi dosadili telefoni sa fabrickim os-om.. Sve isto, samo slikanje, snimanje, muzika, a sa symbianom mogu mnoge stvari da radim... Tako da privlaci me zbog toga vise n95.. A sta mislite jel bi morao da doplatim za neki polovni n95 8gb, tj. za koliko evra moze da prodje moj w995? Pre 5 meseci sam ga kupio i ko nov je...

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

brate ja imam n73 i evo sljaka super,ne znam sta je sa tvojim bilo.... ja sam zadovoljan sa n73 jedino me taj symbian smorio pa sam uzeo htc malo da promenim i prezadovoljan sam!!! vidi ti neki htc :) poz

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

makibiki,
Uzeo sam ga polovnog, pa verovatno zbog toga.. Sad u opciju dolaze n95 i n95 8gb zato sto hocu da zamenim w995, nemogu da dodajem pare, a htc mozda kasnije kad prikupim evrice :)

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

mladennnn, ako tvoj izbor pada na ova dva modela, tj. N95 i N95 8GB, tu nema dileme, svakako 8GB. Bolja i unapređena verzija prethodnika.

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

jazz,
Hmm nznm, lepsi mi nekako obican n95, a i nema toliko velike razlike izmedju njih sem ekrana..

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

mladennnn, ima još razlika, N95 8GB ima jaču bateriju (1200 mAh umesto 950) i više RAM memorije.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

A koji si ti to N95 probao pa ti radi sporo,ako je polovan onda reset * + zelena sl. + 3 + on-of posle toga noviji softver ako nije ubacen i da vidis razlike telefon ko iz prodavnice,prazan bez zaostalih instalacija i garantovano ce raditi brze.Svakako je bolji 8GB. sad ti znas kojim novcenm raspolazes pa si i odaberi.

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Deksi,
N73 mi je bio spor ne N95.. Oticicu do neke prodavnice pa cu da vidim koji mi je bolji... Hvala svima!

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Sta kazete na ovu masku http://www.mobileguru.co.uk/acatalog/n9 ... tefull.jpg jel se lako kaci na n95 8gb? Svidja mi se beli, zato se i razmisljam za obicni, inace bih bez razmisljanja uzeo 8gb..

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mladennnn, ja sam na moju 95icu 8gb stavljala baš takvu maskicu :) i super je izgledalo :) imaš i slike mog telefona ovde na forumu, al sam ga ja prodala pre nekoliko meseci :) jedan deo maske, koji ide na gornji i donji deo tel nije baš jednostavno promeniti jer se tu nalaze zvučnik i gps prijemnik i ukoliko to pažljivo ne uradiš možeš lako zeznuti to.. Neka ti zamenu maske odradi neko ko je to već radio, ne bih ti preporučila da je sam menjaš. Prednji i zadnji deo je prilično lako promeniti :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Ninolina,
Super onda... Koliko si je platila? Procitao sam da si preko ebay-a narucila, ja sam naso nekog lika na netu prodaje za 2500 din...

Edit: I za koliko si prodala mob? :)

Odgovori