S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Nikola031, da, evo upravo se igram sa Shallom.. Meni sa gomilom pozadinskih aplikacija i operom ostaje 12mb RAMa.. Ali stvarno dobro izgleda i tečno radi bez obzira na toliko opterećenje RAMa, tako da ću mu dati malo vremena da ga isprobam. Do sada sam koristila GDesk i on mi je super, ali ajd malo da promenim :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

u vezi shall-a ...
pri dnu ekrana ima launcher i contacts,e sad ... kada kliknem na contacts prikazuje mi samo kontakte u telefonskoj memoriji (vecina mi je u SIM),trazio po podesavanjima u samom shallu i nisam mogao da nadjem da mi prikazuje sve
resenje je da izbacim novi widget direktno iz aplikacija telefona contacts gde mi prikazuje sve kontakte ali je malo glupo da na ekranu stoje 2 ikonice contacts,eventualno ako postoji resenje da se contacts pored launchera zameni nekom drugom ikonicom (kada kliknem na edit layouts na tom mestu se pojavi korpa i ne moze da se menja)
jer ima neko ideju (resenje) ?

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Dymatize, i ja sam taj problem imao ali sam ga resio tako sto sam kopirao sve kontakte iz SIM u memoriju telefona :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Evo jednog interesantnog moda za SPB Mobile Shell.Potreban file mozete skinuti ovde.
Ovi modom bi trebalo da dobijete 4x4 ikone u portrait modu,i 5x3 u landscape modu. 8)

Slika

Slika
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

Motoman, hehe realno to je i resenje ...
btw ponavlljam se ... jaaako dobra aplikacija bez obzira na RAM usage,bitno da mi opera uz to sljaka bez lagovanja a ostalo ko sisa :)

edit:
u shell-ovom imeniku kada kucas da bi nasao neki contact automatski je ukljucen recnik tako da ako npr kucas mob onda ide 662 umesto 6(pa cekas:P)6662 ... fina stvar a koliko vidim ne moze da se iskljuci :D

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Ninolina, ipak si u pravu, ja mogu da otvorim operu, ali cim krenem nesto da radim kaze da nema dovoljno memorije i ugasi se :S Steta a jako je dobar program...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Motoman, pa evo posle par dana korišćenja, kao da se RAM malo stabilizovao. Sad pored pokrenute Opere i desetak programa koji rade u pozadini imam od 22-25mb RAMa i to mi je skroz ok, jer sve radi bez kočenja, a to je najbitnije :) Možda da mu daš malo vremena da se uskladi sa telefonom? Vidim da imaš 5800, a koliko mi je poznato on ima čak i više RAMa od 97ice :(

Fox, vidim imaš igricu Zumas Revenge? Jel java igrica? Jel slična običnoj Zumi? Toliko dugo tražim nešto slično što radi na touch screenu :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

Ninolina, i meni se "stabilizovao" RAM,sad sam otprilike na oko 36-37mb free sa ukljucenim shellom sto je sjajno ... xm5800

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Ninolina, pa ne znam sacekacu jos koji dan pa cu videti. Jel vama radi OVI prodavnica? Meni stalno pise unable to connect to server ili tako nesto. A pre neki dan mi je radila.

laki96
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 31. Maj 2010. 18:22

Post od laki96 »

ljudi, kako da sklonim strelice i one dugmice sa nekih igrica ? :? desavalo mi se da ubacim neku igricu koja ide preko celog ekrana ali ne moze da se vidi pola od strelica..

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

laki96, verovatno su u pitanju Java igrice :) trebalo bi da odeš u Settings/ Application mgr/ Installed apps/ pronadješ igricu i označiš je, zatim Options/ Suite settings/ On Screen Keyboard/ izaberi Off.. Idi na Back i to je to.. :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kakva su vaša iskustva sa FreiMinMon-om? Meni se prvo činilo da radi doboro, a onda je pri kraju meseca počeo da brljavi :uhuh: Prvo nije povećavao broj utrošenih minuta i poruka, a posle je čak počeo i da ih smanjuje :wacko: . Podešeno je na 325+325 (MIX1000), tako da me prevario za nekih 200-250 dinara. :disgust:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

mezzano, meni se uopste ne svidja kako radi, nijednom mi nije tacno izracunao potrosene minute. Ne znam da li si podesavao ono tarifiranje, mozda je do toga. A to moze da se podesava samo u registrovanoj verziji, bar kod mene. Mogao bi da potrazis lecenu verziju mozda je tamo ok.

I da, stavi mu da snima podatke u neku svoju bazu (ima negde tog podesavanja) a ne da zavisi od call log-a, jer ako obrises nesto iz log-a ovaj ce to obrisati iz evidencije, bar je kod mene tako.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mezzano meni je samo smanjivao i smanjivao dokle nije došao do nekih 100min a potrošeno je bilo oko 300.i onda je usledio uninstall..
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

mezzano, antec, VeNoM, Ne znam zasto je kod vas toliko lose radio. Ja imam "legalnu" englesku verziju i jedino sto je bilo potrebno od podesavanja uraditi je:
Options->Settings->Clocking (60/1 - za one koji su na telekomu MIX1000 jer se prvi minut zaokruzuje a posle ide tarifiranje po sekundi)
Naravno ovaj program ima i mali bag po meni a to je da kada dodje zadnji dan u mesecu tj 30 ili 31 tada se broj min i SMS poruka pamti od dana ranije i tokom celog tog dana 30/31 ovaj program nece brojati sve dok ne dodje 1. u mesecu i onda nastavlja normalno da broji.
Ja ga koristim preko 9 meseci i sem ove zackoljice nisam imao vecih problema ;)

rudy_kv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Maj 2010. 19:58

Post od rudy_kv »

Ja koristim FreeMinMon i s obzirom da sam presao na novi MIX1250 odgovara mi i neregistrovana "free" verzija, tj. zaokruzivanje 60+60.

Nemam primedbe na sam rad aplikacije, ali jednom sam, ne razmisljajuci, promenio SIM karticu kako bih nesto isprobao, i kada sam vratio ceo Log (dnevnik poziva) se obrisao, a ja ostao bez evidencije.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja imam neku krekovanu verziju "FreiMinMan English version 1.0". I meni se činilo da dobro radi, sve dok, pre neki dan, nisam proverio stanje i video da nemam vise besplatnih minuta, i da sam prekoracio za nekih 130 dinara, što mu dodje sigurno 10-ak minuta, a program mi je pokazivao da imam 9.6 minuta još free. To je bilo 29-og ili 30-og, a onda je počeo da se "povećava" broj besplatnih minuta, pa je "narastao" i do 20-ak.

charly brown
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Sep 2008. 23:50

Post od charly brown »

Ako neko može da mi pojasni: da li su iste aplikacije za nokie i samsunga sa symbian OS (s60 v9.4 rel. 5), ili ima nekih razlika u kodovima? Npr. n97, 5800xm sa npr omnia i8910hd, naravno one uobičajene aplikacije, igrice, web browseri, i sl.

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

E,ljudi,dajte kazite mi neke aplikacije i igrice za nehakovan fon. Sertifikat imam. Neke dobre aplikacije i igrice da budu!
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Soliter za S60v5 je po meni najbolja igrica... nikad ne dosadi! Onda od igrica Doodle Jump, Edge, Tetris R...
Od programa ja nesto ne koristim posebno, ali recimo Fring ili Nimbuzz, AccuWeather

Odgovori