Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
radnaskela
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Maj 2010. 14:34

Post od radnaskela »

E ovako :) Dosta stvari mi je pomoglo oko sta kako zasto i gde u vezi moje Omie. Tnx na tome :)

Jedan jedini problem imam koj jos uvek nisam uspeo da resim :( Naime , skoro sam bio nesto do vikendice i kada je neko pokusao da me pozove bio sam nedostupan , danas isto malo bio van grada ista stvar :( Tel pokazuje da je mreza ok , crtice i te stvari na display-u. Resenje koje sam nasao nije bas sjajno , turn off turn on tel. Ae ako je neko imao slican problem ili ako zna o cemu se radi bio bih mu zahvalan na odgovoru ;)

aemmos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 26. Maj 2010. 02:38

Post od aemmos »

Pozdrav svima!!!
Imam jedan problem a tice se instalacije SPB Shella, skidao sam ovu aplikaciju vise puta sa raznih sajtova i razne verzije ove aplikacije i kad krenem da je instaliram izlazi mi uvek isto obavestenje "Spbmobileshell_setup nije vazeca Pocket Pc aplikacija", pa bih vas zamolio da mi neko kaze sta je problem i odakle bih mogao da skinem ispravnu aplikaciju ako je do toga.Inace verzija softvera je 6.1!
Unapred Zahvalan!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

aemmos, to znaci da treba da povezes telefon sa PC-om u Active Sync rezimu (to podesavas na telefonu). Ako koristis Windows XP na PC pokreni Active Sync, a Windows Vista/7 pokreni Windows Mobile Device center. Zatim pokreni taj setup NA PC-u!
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
:: Note 9 Black
:: iPhone 6s

Post od Vladanaselje »

Kada ti se naziv rar foldera zavrsava na .cab onda ga pokreces iz telefona. A ako se zavrsava na .exe onda ga pokreces sa racunara,ali kao sto je tomas rekao,mora biti tel. prikljucen na racunar.
Samsung i900 8gb; Nokia:C3-00; 2323

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jan 2009. 00:49

Post od Nenad in »

Cao drustvo

Imam problem i dilemu

1. Problem : Kada hocu da napravim kalibraciju telefona,on udje u deo za kalibraciju,kliknem olovcicom na krstice ,on sve odradi to,ali se tu zaglupi,i stalno ponavlja postupak ispocetka,i na kraju ne mogu da se vratim,vec moram da ga resetujem ? Jel ima ko kakvo resenje ?

2. Dilema : posto nikada nisam radio Hard reset (imam ga godinu i po dana ),mozda nebi bilo lose da to uradim,ali bojim se da cu izgubiti mape za gps ? E sad ,kako da odradim backup , i da posle svega toga,zadovoljan odem na pice jer mi gps radi,a i telefonf savrseno ( ko bude pisao moze da mi se pridruzi :D

Hvala !

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, nadam se da kliknes i zadrzis olovku tacno na sredini krstica? Potrebno je da pazljivo ciljas sredinu krstica, inace ce oceniti da je kalibracija losa i poceti je ponovo. Ako zuris sa kalibracijom i ne odradis je kako treba trazice da ponavljas proceduru.
Ako su ti mape na mass storage delu, a verujem da jesu, onda nece biti obrisane.

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Kao sto si napisao,kliknem i zadrzim,naravno tacno na sredini,ali on stalno ponavlja istu stvar u nedogled,i nema izlaska,samo reset ! Veruj mi probao i polako i brzo ali uvek ista stvar.
Hvala na brzom odgovoru :-)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, Ili nesto nije ok ili ti nesto pogresno radis. Sta podrazumevas pod "unedogled"? Napravi ceo ciklus od 10-ak razlicitih pozicija, pa onda opet pocne od prve?

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Upravo tako,ide od sredine,zatim po svom uglovima ,a onda sve to ispocetka ,i tako u nedogled .
Moram ti priznati da me to bas nervira,jer kad hocu da olovcicom pritisne x gore desno u uglu,on mi pokazuje kao da sam pritisnuo deo za pojacavanje slusalice. Sta mislis ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, moguce je da postoji neki problem sa touhscreen-om. Probaj da odradis hard reset da vidis kako se ponasa posle njega, odnosno da li je moguce odraditi kalibraciju. Ako ni tada nece moguce je da ti ne gine servis.

aemmos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 26. Maj 2010. 02:38

Post od aemmos »

menjao sam display ,posle toga cim sam ukljucio telefon pojavljuje se "several incorrect passwords fave been enterd.to continue password entry ,enter a1b2c3 in case of emergency" ubacim a1b2c3 i onda pokazuje da je tel zakljucan sigurnosnim i trazi sigurnosni code. pokusao sam hard reset sa "Pritisni i drzi "call" i "end" tastere.Pritisni "power on/off" dugme i drzi dok ne pocne hard-reset procedura" i telefo nece da se resetuje vec se ukljuci i opet trazi sigurnosni code.
ako neko ima resenje za ovaj problem bio bi mu zahvalan !

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

aemmos, postavi pitanje u ovu temu sto cu ti okaciti, a ona je u podforumu Servisiranje pa ce ti neko od servisera odgovoriti sta bi mogao biti problem.
Tema: viewtopic.php?t=9962&postdays=0&postorder=asc&start=0

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Ako ubacim novi rom DZIA5 npr. predpostavljam da mi se sve iz starog brise. Nisam siguran kako da sacuvam slike kontakata. Trazio sam ih i ne mogu da ih nadjem. Gde se nalaze. Hocu da ih izkopiram i sacuvam za novi rom. Prilikom hard reseta slike kontakata se ne gube. Tu nisam imao problem. Ovo je ipak nesto drugo.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

banelaki, na koje slike kontakta mislis tacno ? One koje si ti slikao pa postavio ili ??
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, prilikom hard reseta se brise sve sa "interne memorije" telefona, ukljucujuci i kompletnu listu kontakata (osim ako kontakte drzis na SIM-u), sa listom se brisu i slike koje si dodelio kontaktima. Naravno ako su slike originalno bile u "mass storage" memoriji odakle su automatski kopirane u internu, prilikom dodele kontaktima, originali ce biti sacuvani. Medjutim da bi posle hard-reseta povratio kontakt listu potrebna je ili upotreba nekog bekap programa, kao sto je SPB bekap, ili resinhronizacija liste sa Microsoft Outlook-om preko Active Synca/Winidows Mobile Device Centra.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

tomas.hokenberi, to sam i hteo da pitam. Da li sa SPB bekap-om, koji inace i koristim, cu imati sacuvane pored sacuvanih kontakata i njihove slike. Sa njim sam i do sada vracao kontakte ali sam u dilemi da li je on odradjivao sve. To ne znam. Prakticno , da li po default-u SPB podrazumeva cuvanje i slika uz kontakte ili ne.
Jos nesto, neki od programa, ili sama Omnia pocela da mi pravi kopije kontakata sama. Jedan isti kontakt mi se javlja identican dva puta. To se izdesavalo za oko 30% kontakata. Ne mogu da provalim kako i zasto ali me u sustini ne uzbudjuje jer kao sto i znamo broj kontakata kod omnije je neogranicen i zavisi od memorije telefona. Jer postoji program koji ce te identicne duplikate da izbrise. Peske bi bilo mukotrpno, zato sto imam preko 450 kontakata.
dimi89, da, na te slike mislim. Slikas drugara pa uz njegovo ime u kontakt listi nalepis njegovu sliku. Kako se to radi predpostavljam da znas.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

banelaki, moraces zasebno da backupujes kontakte i zasebno slike jer kontakti vucu slike iz odredjenog foldera gde se one nalaze.Znaci moraces da nadjes te slike u telefonu i da ih backupujes.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

dimi89, nije bas jednostavno. Napravim probu. Slikam nesto i postavim na odredjeno ime. Znam kako je naziv slike. Nadjem je gde se nalazi. Obrisem je. Proverim u kontakt listi, jos uvek je tamo. Potrazim je pod istim nazivom. Nema je. Znaci ili je promenila naziv ili je "hidden". Ajd sad pa nadji. Nemam zivaca da prevrcem ceo telefon i da peske trazim. Slike kontakata su negde, ali gde?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

banelaki, onda ti ostaje jedina nada da kad backupujes kontakte da ce i slike da ti se sacuvaju.Mada mozes da izgooglas ili da potrazis na xda resenje.Jedno je sigurno kontakti moraju da vucu slike od negde.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dimi89, pri (SPB) bekapu se slike kontakata cuvaju. Cak i Microsoft Outlook ih cuva i vraca prilikom resinhronizacije kontakata. Slike su inace negde u My Documents folderu interne memorije, tako da je dovoljno kod SPB bekapa sacuvati pored kontakata i My Documents da bi sigurno bile sacuvane.

Odgovori