Nokia N900
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Najbitnije da dobijamo MeeGo-zaista dobra vest! Ali evo nakon malo googlanja izgleda da je i ovo terminal verzija.
Za krajnje korisnike u Junu!
Al na prvim snimcima izgleda da ce MeeGo biti bolji od Maemo-a, mada sam bio skeptik (delovao mi je nekako cudno).
Mislim da cemo uskoro imati daleko najbolji mobitel na trzistu.
Za krajnje korisnike u Junu!
Al na prvim snimcima izgleda da ce MeeGo biti bolji od Maemo-a, mada sam bio skeptik (delovao mi je nekako cudno).
Mislim da cemo uskoro imati daleko najbolji mobitel na trzistu.
-
- Redovni učesnik
telep, Ako u junu izlaze telefoni koji jedu n900, zasto MeeGo ne bi mogao da pojede za dorucak i WM i Android a mogu da kazem i Maemo i Symbian.
Naravno o MeeGo za sigurno znam da mu je temelj QT, koji postaje standard.
Ovo je ERA GLOBALIZACIJE a Intel i Nokia nisu imali nameru da naprave igracku za malu decu vec jedan globalni OS koji ce vladati na mnogim poljima (bar ja tako mislim)
Kad ne znas sta je dobro, znas sta je skupo a znamo da Intel i Nokia prave najskuplje "igracke".
Fakat je da je Nokia prva ubacila QT i to u Symbian, nastavila sa Meamo.
Intel-u je sve to zapalo za oko i evo dobijamo finalni proizvod MeeGo!
E sad ostalim proizvodjacima telefona koji nemaju MeeGo ostaje da svoje telefone sminkaju kojekakvim polukorisnim stvarcicama kao na primer ugradjen projektor, tv i sl.
Nisam od onih koji voli previse nasminke curice a u jutro kad se probudi kraj nje bezi glavom bez obzira. Bitno je sta se nalazi ispod haube...elasticnost,zivahnost,brzina i naravno malo sminke nije na odmet.
Malo o Androidu... nisam imao prilike da vidim kako radi, ali ono sto mi se ne svidja kod njega je to sto mu je osnova JAVA (koliko je meni poznato.)
Naravno o MeeGo za sigurno znam da mu je temelj QT, koji postaje standard.
Ovo je ERA GLOBALIZACIJE a Intel i Nokia nisu imali nameru da naprave igracku za malu decu vec jedan globalni OS koji ce vladati na mnogim poljima (bar ja tako mislim)
Kad ne znas sta je dobro, znas sta je skupo a znamo da Intel i Nokia prave najskuplje "igracke".
Fakat je da je Nokia prva ubacila QT i to u Symbian, nastavila sa Meamo.
Intel-u je sve to zapalo za oko i evo dobijamo finalni proizvod MeeGo!
E sad ostalim proizvodjacima telefona koji nemaju MeeGo ostaje da svoje telefone sminkaju kojekakvim polukorisnim stvarcicama kao na primer ugradjen projektor, tv i sl.
Nisam od onih koji voli previse nasminke curice a u jutro kad se probudi kraj nje bezi glavom bez obzira. Bitno je sta se nalazi ispod haube...elasticnost,zivahnost,brzina i naravno malo sminke nije na odmet.

Malo o Androidu... nisam imao prilike da vidim kako radi, ali ono sto mi se ne svidja kod njega je to sto mu je osnova JAVA (koliko je meni poznato.)
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Evo nekih informacija o prodaji N900
N900[url]
dali je ovo istina ili nije.
N900[url]
dali je ovo istina ili nije.
-
- Redovni učesnik
Kazu da je najgledanija emisija na TV, emisija pod nazivom "Farma".
Da li ta njezina gledanost predstavlja kvalitet same emisije??!?!
N900 je telefon za korisnike koji su prevazisli kojekave igracke, a siroke narodne mase ocigledno vole zabavu...
Mi koji znamo da prepoznamo neke stvari ne idemo za onom "Kud svi Turci tud i mali Mujo..."
Moramo da pravimo razliku izmedju nekih stvari kao sto je zanimljivo, zabavno, korisno, beskorisno ...
Da li ta njezina gledanost predstavlja kvalitet same emisije??!?!

N900 je telefon za korisnike koji su prevazisli kojekave igracke, a siroke narodne mase ocigledno vole zabavu...
Mi koji znamo da prepoznamo neke stvari ne idemo za onom "Kud svi Turci tud i mali Mujo..."
Moramo da pravimo razliku izmedju nekih stvari kao sto je zanimljivo, zabavno, korisno, beskorisno ...
Poslednja izmena od gorang u Čet, 03. Jun 2010. 15:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Od juce moguce i pay aplikacije na ovi store-u, ovo bi trebalo da znaci da uskoro mozemo da ocekujemo odredjen broj novih, kvalitetnih aplikacija... Mada realno meni licno apsolutno nista ne treba sem pristojne navigacije koja radi u Srbiji, da ne moram da se krpim sa ovim Mappero-m koji radi ali ne na nivou kao jedan Garmin recimo. I eventualno editor office dokumenata, mada je to podvrdjeno od strane Dataviz-a da je pitanje dana kada ce izaci...
Vec dva meseca koristim ovaj telefon i dalje sam odusevljen njegovim perfomansama.
Dugo mi je trebalo da se odlucim za neki telefon visoke klase, pa je na kraju doslo do ili N900 ili HD2. Nijanse su odlucile za N900 i nisam se pokajao.
Ovaj forum mi je dosta pomogao, posebno ova tema. Hvala svima!
Da li neko od vas koristi aplikaciju fMMS? Voleo bih da podesim za VIP-ovu mrezu.

Dugo mi je trebalo da se odlucim za neki telefon visoke klase, pa je na kraju doslo do ili N900 ili HD2. Nijanse su odlucile za N900 i nisam se pokajao.

Da li neko od vas koristi aplikaciju fMMS? Voleo bih da podesim za VIP-ovu mrezu.
-
- Redovni učesnik
Evo i ja cu nakon vise od dva meseca koriscenja da ga pohvalim a malo i kudim.
1. Znaci, najjaci adut n900, je multitasking i upravljanje prozorima koje je kao na desktop racunarima.
Inace, bavim se razvojem aplikacija U QT c++ i mogu da vam kazem da je pravo uzivanje koristiti ovaj telefon za upravljanje vrlo slozenih baza podataka. Jednostavno telefon a i QT su za to stvoreni.
2. Stvarna i jedina mana je sto kontakti ne mogu da se sortiraju po grupama.
E sad pocelo je odbrojavanje... Ovaj mesec je mesec D za n900. Ocekuje se MeeGo za isti, pa da vidimo onda gde smo i sta smo.
Upravo skidam SDK MeeGo za LINUX, pa ako uspem da ga pokrenem javicu prve utiske o njemu.........
1. Znaci, najjaci adut n900, je multitasking i upravljanje prozorima koje je kao na desktop racunarima.
Inace, bavim se razvojem aplikacija U QT c++ i mogu da vam kazem da je pravo uzivanje koristiti ovaj telefon za upravljanje vrlo slozenih baza podataka. Jednostavno telefon a i QT su za to stvoreni.
2. Stvarna i jedina mana je sto kontakti ne mogu da se sortiraju po grupama.
E sad pocelo je odbrojavanje... Ovaj mesec je mesec D za n900. Ocekuje se MeeGo za isti, pa da vidimo onda gde smo i sta smo.
Upravo skidam SDK MeeGo za LINUX, pa ako uspem da ga pokrenem javicu prve utiske o njemu.........
Vec bedelju dana se zezam oko update na pr 1.2!nikako ne uspevam da ga odradim preko app. menagera jer uopste nemam update na pr 1.2,kako neki drugi imaju.Pokusao sam danas da probam update preko nsu-a,medjutim izbacuje mi da mi je zadnja verzija softvera u telefonu!Da li da se upustam u avanturu sa flesovanjem telefona,ili da cekam update u menageru,ili da cak dozvole update preko nsu-a!?Pozdrav
Slobodno ga flesuj, neverovatno je jednostavno a sva uputstva imas na http://wiki.maemo.org/Updating_the_firmware