Win mobile - korisne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
misadjole
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Feb 2010. 19:15
:: samsung ace plus
Kontakt:

Post od misadjole »

Jeste da sam slučajni prolaznik, ali ili ja nešto ne radim dobro ili... Uglavnom kod mene je ta opcija zasenčena.
android ili wp8 ?

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

Ovako: flesovao sam telefon sa custom rom-om na windows 6.5...e sad u paketu aplikacija koji je dosao uz custom rom je touch flo koji me je malo smorio, pa bi ja da se vratim na spb shell...da li je moguce nekako uninstalirati touch flo, s' obzirom da ga nema u opciji "remove programs"?
I cale, kad udjem u onaj S Skins meni,pojavi mi se zum(b)irana slika :) ,tako da imam odprilike samo cetvrtinu ekrana vidljivu? :?imas li i ti takav prblem(ako si probao aplikaciju)?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

cure2fast, delove kuvanog roma mozes jedino da odstranis pomocu alata kojim je rom kuvan ili mozes da pokusas sa brisanjem fajlova sto ti ne bi nikako preporucio.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

cure2fast, kazu da je WM 6.5 sporiji od 6.1 i bagovitiji. Samo navodno lepo izgleda. Flesujes ga ponovo i vratis se lepo na 6.1. Ja sam ubacio 6.1 DXIF1 i radi super. Ima jako malo ubacenih neuninstalirajucih programa. Uglavnom ono sto ti i treba. SPB.Mobile.Shell.v3.5.3. sam ubacio naravno. Na PP mogu da ti dam link gde to sve ima da odradis za 5 min.

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

OK. Hvala ljudi na pomoci (dimi89, banelaki,), vracam se ja na dobru staru verziju 6.1 . :)

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Da li postoji neka app za wm ppc koja odradjuje posao kao FreiMinMun na symbianu, znaci da bude brojac vremena razgovora(POZIVA) i da moze da se podesi da zaokruzuje minute po zelji? :unsure: :blinky:
>> N7100 <<

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Trebalo bi da LCMinutes moze, ali da znas da nije jednostavan za podesavanje.

Sve ostalo sto sam do sada nasao ili neprecizno broji ili ima gomilu opcija koja mi ne koristi. Na kraju cu da sednem i sam da napisem prostu aplikaciju koja nece da radi u bg, nego samo kad je pozovem da mi da stanje za tekuci mesec.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Grandpa, ajde ako mozes napisi podesavanja, posto se ja bas nisam snasao.

jos jedno pitanje instalirao sam TCPMP, ubacio film i titl. E sad player vidi titl ali ga ne ucitava. sta mije raditi?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jerkann, koji verziju TCPMP? I da li si instalirao patch za titlove? Treba ti TCPMP 0.72 i subtitles patch. Posle samo u Options/Subtitles/ izaberes fajl sa titlom ako nije automatski prepoznat. A u Options/Settings/Subtitles markiraj Enabled. A u Options/Video izaberi GDI kao drajver.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

tomas.hokenberi, jos jednom hvala. Samo mi ovaj GDI drajver nije bio dobro podesen." "

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Koja je po vama najbolja virtuelna tastatura ? Probao sam ih skoro sve i nekako mi ni jedna ne odgovara.Za sad najblize perfekciji je FingerKeyboard 2.1 (i besplatna je) ali i ona ima nekoliko nedostataka .Trenutno su svi okupirani Swype testaturom (i samsung poceo da je ubacuje u telefone) a ja bih bre naucio japanski nego da otkucam nesto na njoj.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

dimi89, Mislim da je Clicquick naj bolja tastatura za sada. Probaj da joj nadjes manu pa bas napisi nesto ovde o tome. Bitno je i kako se podesi.
Pardon, pregledao sam i FingerKeyboard i odlicna je. Ima manu da posle tacke i razmaka ne pocinje sa velikim slovom automatski ili moze da se nekako podesi ...?. A i slova su dosta sitna. Ostalo za peticu.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Ja koristim Swype i ponekad me uzasno zivcira. Ako prebrzo preletim otkuca neku levu rec. I ako idem relativno sporo i napisem recenicu moram da sacekam par trenutaka da on to sve iskuca pa da pogledam gde je pogresio i ispravljam...sto jako smara.
Imam i FingerKeyboard ali uopste nije finger, bas je mala, inace je dobra. I Resco sam probao al ne znam...nije mi legla.

I ja kuburim sa virtuelnim tastaturama i redovno se nerviram kad u busu dobijem poruku, a naravno u busu slusam muziku, ne koristim standardan win sms nego VITO sms chat, pa dok se sve ne loaduje, pa se zakuca nekad, pa dok iskuckam a sve sporo aaaaaa, razbio bi ga o pod (omnia)

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

jerkann, sorry, tek sad videh da se nisi snasao. Svejedno ne mogu ti biti od neke pomoci, jer sam ja odustao od LCMinutes. Kad budem imao vremana uzecu da napisem nesto, do tad koristim ovo. Doduse, verziju 1.5 jer moze da se nadje za manje para ;)

Sto se tastature tice, koristim HTC keyboard ili kako god da se zove. Dosla zajedno sa kuvanim ROMom za Diamond i vrlo sam zadovoljan moji cevapi samo lete po phone keypad varijanti :)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Grandpa, htc keyboard ili EzInput(kako su je imenovali na XDA forumu) je zaista najbolja ali na skoro svim romovima za LG ks20 ne radi i moram da posle instalacije hardresetujem telefon.gica_komandos, sto se tice VITO SMS chat-a ima odlicnih skinova o kojima sam vec pisao pored toga da ti ne bi dugo ucitavao ostavi ga u pozadini jer ne jede mnogo memorije.banelaki, probacu ponovo clickquick pa cu da ti kazem moje misljenje.Ako ima neko jos nesto da doda....

P.S. Vdiim da niko nije ni spomenuo TouchPal testaturu koja moze za mnoge stvari da se podesava.Takodje izaso je i Resco Keyboard pro 6.0 koji ima skin EzInputa i jos neke promene mada meni zauzme pola ekrana ako ne i vise .

misadjole
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Feb 2010. 19:15
:: samsung ace plus
Kontakt:

Post od misadjole »

Da li si probao Touch keyboard? Ja nju koristim, kada kucas razmak moras da sacekas i mora da se iskljuci t9, inace mi je best-free.SlikaSlikaSlika
android ili wp8 ?

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

@dimi89 znam ja da sms chat ima i skinove i uvek mi stoji u backgroundu ali opet. Kad mi radi pocket music bundle i stigne mi poruka prvo se polupa s2u2 jer moram nekad 2 puta da odkljucam i sms chat se vidi preko njega, onda tako stoji ekran i ne mrda neko vreme a kad ucita onda se loaduje skin za swype pa kad kucas ti pises i pises a on nista i onda odjednom sve ispise pa se vracam manje vise svaku drugu rec da ispravljam.
Moguce da ima boljih tastatura kao ova gore postavljena ali ja vise volim qwerty tastature pa mi trebaju malo vece tipke a swype ima solidnu cak i kad ne bi swypov'o.
Jos kad bi bar bila mogucnost na swypu da se izbrise engleski ili koji vec jezik ima pa da sam ukucavas reci, ovako me ubija kad mi nudi engleske reci...

saxyu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Okt 2009. 18:23

Post od saxyu »

Da li je neko od članova probao Skype mobile aplikaciju i da li aplikacija radi na Samsung i900 Omnia ? :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

saxyu, ja sam je probao na i780 i radila je bez problema. Nema posebnog razloga da ne radi na i900.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jaksa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jun 2008. 04:02

Post od Jaksa »

heh i ja sam odnedavno presao na Wm (HTC s740) i nimalo mi ne nedostaje symbian, tj prezadovoljan sam, kvalitet izrade telefona, stabilnost u radu sve je bas, bas dobro.... avaj odmah sam na netu potrazio ove dve aplikacije inace meni kao muzicaru veoma korisne-preporucujem ih svima koji nesto sviraju

HandDee GTuner (Pocket PC) 1.2.1 for Windows Mobile (ubedljivo najbolji stimer za gitaru)

i

Vito metronome for Windows Mobile (veoma dobar metronom)

inace zanima me da li ima neka aplikacija slicna handysheel-u na symbianu, treba mi zbog lakseg pristupa programima, da ne moram da listam po 5 strana dok dodjem do programa?
hvala unapred pozZ

Odgovori