iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
- Kontakt:
Ja sam ocekivao ekran od bar 3,7 incha kao na Desire, ne znam zasto su zadrzali istu velicinu. A sto se tice cene pustite vi tog iz Globenet-a kod njih je 3gs 16gb bio 89000 a 32gb 99000 ja sam se interesovao za cenu ali kad sam cuo samo sam se okrenuo i otisao. Najpovoljnije sto sam ja nasao a da je sim fee je u Hong Kongu. Pratio sam WWDC uzivo na Intomobile sajtu i lepo je pisalo u kojim zemljama pocinje prodaja 24.06. u kojim u toku jula a u kojim u toku septembra nigde se ne pominje Srbija i nigde se ne pominje sim free cena, pominjala se samo uz ugovor na 2 godine. Citao sam i clanak novinarke iz Wall Street Journal-a koja prati tehniku izmedju ostalog pisalao je: postoji jedno mesto u mom stanu na Manhattan-u koje zovem Bermudski Trougao velicine jednog kvadratnog metra na kome jedino imam signal na svome iPhone-u a placam 100$ tarifni plan AT&T-u! Dok na HTC Droid Incredible kod Verizon-a imam pun signal. Toliko o cenama i kvalitetu mreze AT&T. Zaradjuje se na tarifnim planovima a ne ceni koju platis kad uzmes telefon. Uzgred AT&T je ukinuo svoje unlimited planove koji su bili namenjeni korisnicima iPhonea jer njihova mreza to ne moze da izdrzi.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Ја рецимо не волим да се навикавам на лоше ствари а то је по мени лоше, иначе што се тиче резолуције Јабука је исту ставила само да би њени корисници могли да кажу "ја имам боље". Ово не значи да је лоше што су ставили већу резолуцију, то је супер само што ће сада љубитељи ове играчке то да истичу небеса као да је то нешто спектакуларно.
У сваком случају лепа и скупа играчка
У сваком случају лепа и скупа играчка

vnugo, u Singapuru, koji bi trebalo da je povoljan, Desire košta isto koliko i kod nas. Najbolja cena je ono što je neko okačio na nekom holandskom sajtu, ali Apple je malo centralizovaniji i manje su razlike u cenama, osim na crno.
IDzO, mislim da će BT biti funkcionalan, ali dok ne vidim - ne priznajem.
IDzO, mislim da će BT biti funkcionalan, ali dok ne vidim - ne priznajem.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Nisam dobro procitao, priznajem. Ali opet, to je neverovatno povoljno!
Pa ja sam uzeo fon na dve godine preko mts-a, i platio za njega 200e, a ne moze ni da se poredi sa iphone-om. Opet da ne spominjemo standard Amerikanaca...
Pa cini mi se da je iphone ipak malo ispred desire-a. Velicina ekrana =velicina telefona, tako da je to stvar preferencije. Ali rezolucija je ipak bolja na iphone-u. Mada glavnu prevagu donosi snimanje video materijala, koje je maltene neuporedivo. Iphone 720p@30fps, desire WVGA (800x480 pixels) @ 15fps. Jedino sto nigde nema informacije o jacini a4 procesora, ali pretpostavljam da je i on oko 1GHz, posto 3gs ima procesor od 600MHz...
Da ne zaboravimo cinjenicu, da kada apple nesto izbaci, konkurencija ga beskrupulozno kopira narednih x godina, ali opet nije to to...

Pa ja sam uzeo fon na dve godine preko mts-a, i platio za njega 200e, a ne moze ni da se poredi sa iphone-om. Opet da ne spominjemo standard Amerikanaca...
Pa cini mi se da je iphone ipak malo ispred desire-a. Velicina ekrana =velicina telefona, tako da je to stvar preferencije. Ali rezolucija je ipak bolja na iphone-u. Mada glavnu prevagu donosi snimanje video materijala, koje je maltene neuporedivo. Iphone 720p@30fps, desire WVGA (800x480 pixels) @ 15fps. Jedino sto nigde nema informacije o jacini a4 procesora, ali pretpostavljam da je i on oko 1GHz, posto 3gs ima procesor od 600MHz...
Da ne zaboravimo cinjenicu, da kada apple nesto izbaci, konkurencija ga beskrupulozno kopira narednih x godina, ali opet nije to to...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Rezolucija je itekako bitna da bi se dobila velika gustina piksela, samim tim i kvalitetniji prikaz bez obzira na veličinu ekrana.telep napisao:Ekran jeste dobar ali opet je to 3.5' i rezolucija je nebitna na tako malom ekranu.
iTunes je grafički jako lepo odrađen, ima mnogo opcija i super je rešenje za ljude koji hoće da organizuju fajlove u njemu. Za one druge je samo smetnja.
vnugo, situacija se promenila u poslednje vreme. Ne može Apple da napravi ništa senzacionalno što bi drugi želeli ili morali da kopiraju. Tehnologija ide napred i ovo su samo logični koraci, ko će ih prvi napraviti zavisi isključivo od intuitivnosti ljudi u nekoj firmi koji su zaduženi za razvoj. Što se mene tiče, potpuno mi je nebitno ko će prvi nešto da izbaci, bitno je da što više vuku jedni druge jer ćemo tako stalno imati nešto novo i bolje. Kada poredimo Desire i novi iPhone, ne bih imao nikakvih problema da koristim Desire, ali avaj, ne sviđa mi se izgled.
BT fajl transfer bi trebalo da radi, bar su pronađene opcije za to kada su rovarili po prvoj beta verziji OS4. Do sada je to bilo samo softversko ograničenje, nije mi jasno kako niko iz "podzemlja" nije seo da to ozbiljno odradi. Postoji nekoliko pokušaja od kojih samo jedan radi i to relativno traljavo. Spajanje bilo kakvih slušalica radi i radilo je bez problema.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Dobro, ovde se mnogo pricha o hardveru, a mene iskreno najvise zanima OS4.0. Nadalje, jeste ovo lep novi gadget, ali nisam siguran da ce me uskoro zainteresovati, kako zbog cene, tako i sto osim par sitnica, koje meni ne znache previshe, ne donosi nista novo. I da, iTunes je najkrembecilnije parche softvera ikada napravljeno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Banehallow
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52
imam mogucnost da mi brat iz amergike dones iphone 4 pa me zanima kakva je procedura oko dekodiranja i kada ce poceti u Srbiji,a brine me jos i micro sim kartica,mislim da takvih kartica nema u srbiji?ako moze neko da me uputi da li ga vredi uzimati s obzirom da ko zna kada ce se pojaviti na nasem trzistu
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
-
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Ocekuje se da krajem juna izadje jailbreak i unlock za OS4, tako da prati to na netu, naravno da micro sim kartica nema u Srbiji niti ce ih biti jer ih ni jedan telefon ne koristi osim iphone-a 4, ni u Americi ih nema osim ako AT&T ne pocne da ih pravi jer ima exclusivan ugovor sa Apple-om da prodaje njihov telefon, imas na sajtovima kao sto je hackintos kako od mini sim kartice (to su ove sadasnje) napraviti micro sim, moras pazljivo lenjirom da izmeris pa posle skalpelom da iseces sve okolo tako da ti ostane samo onaj deo gde je cip. Najbolje bi bilo kad bi ti neko iz Amerike doneo jailbreak-ovan i unlock-ovan jer ces ga ovde platiti mnogo vise, takva je situacija bila sa 3GS. Trebalo bi da cena 3GS padne kad se 4 pojavi na trzistu ali znajuci kakvi su lihvari nasi prodavci ne bi me cudilo da cena ostane ovakva kakva jeste a da 4 kosta 800e i to 16gb u Globenet-u koji je kao ovlasceni diler Apple-a 3GS 16gb je bio 89000 a 32gb 99000 din tako da ce verovatno tako biti i za iphone 4 ali ga dobijes otkljucanog sa garancijom i mogu da se koriste sve opcije, pa ko voli nek izvoli.
Here we go again, an' again, an' again... a da pročitaš malo ponešto o ovom telefonu, i tome kako je sve oko njega do sada funkcionisalo, pre nego što postaviš pitanje?
To "dekodiranje" koje pominješ se zove "unlock", tj. otključavanje za druge mreže (osim AT&T-a) i nema ama baš nikakve veze sa teritorijom, odnosno Srbijom. Kad neko od hakera odradi unlock, i to spakuje u program onda to možeš i sam kod kuće da uradiš, iz nekoliko klikova. Ali glavni preduslov za to je da se telefon prvo pojavi u prodaji, a to će biti krajem juna, a posle koliko će vremena trebati underground programerima da ga otključaju - videćemo. Za prvi im je trebalo najviše, za 3G isto dosta, za 3GS mnogo manje.
Ja bih lično klonirao svoju karticu, i onda tu kloniranu sekao i ubacivao u telefon. Ali to sam samo ja...
A da li vredi uzimati... pa naravno da vredi, jer cenu aparata koju će tamo platiti na ugovor, nema šanse da ovde postigneš ikad. Ako se i pojavi legalno u Srbiji, u šta opravdano sumnjam, cena će biti 2 - 3 puta viša, tako da...
I poslenje ali ne i najmanje važno, rečenica se započinje velikim slovom, kao i imena država
misternobg, unlockovan, tj. simfree može da se nađe, ali jailbrake-ovan ne može
To "dekodiranje" koje pominješ se zove "unlock", tj. otključavanje za druge mreže (osim AT&T-a) i nema ama baš nikakve veze sa teritorijom, odnosno Srbijom. Kad neko od hakera odradi unlock, i to spakuje u program onda to možeš i sam kod kuće da uradiš, iz nekoliko klikova. Ali glavni preduslov za to je da se telefon prvo pojavi u prodaji, a to će biti krajem juna, a posle koliko će vremena trebati underground programerima da ga otključaju - videćemo. Za prvi im je trebalo najviše, za 3G isto dosta, za 3GS mnogo manje.
Ja bih lično klonirao svoju karticu, i onda tu kloniranu sekao i ubacivao u telefon. Ali to sam samo ja...
A da li vredi uzimati... pa naravno da vredi, jer cenu aparata koju će tamo platiti na ugovor, nema šanse da ovde postigneš ikad. Ako se i pojavi legalno u Srbiji, u šta opravdano sumnjam, cena će biti 2 - 3 puta viša, tako da...
I poslenje ali ne i najmanje važno, rečenica se započinje velikim slovom, kao i imena država

misternobg, unlockovan, tj. simfree može da se nađe, ali jailbrake-ovan ne može

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14
-
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Na GSMAreni kaze 629e 16gb i 739e 32gb pa ko voli nek izvoli. Neko je ovde rekao stvar je licnog ukusa koji je telefon bolji izmedju slicnih po karakteristikama. Ne zelim da se upustam u rasprave tipa ko je bolji. Kod nas ce biti 899e 16 gb i 999e 32gb
Da je neki nas operater pametan pa da stavi cenu kao kod AT&T 199e 16gb 299e 32gb uz ugovor na 2 god. mislim da bi se dobro prodavao.

Uz onoliko minuta koliko oni nude, i onoliko MB, ta početna bi bila tolika, ali bi paket mesečno koštao 5 - 6 hiljada. Tim pre što u AT&Tjevoj dobiti Apple učestvuje, a ovi naši to ne žele, znači da bi morali da nagruvaju veću cifru da bi sa isplatom Appleovog učešća i dalje imali dovoljno, a to onda postaje već previše.
-
- Redovni učesnik
- Kontakt: