Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

gorang, e pa onda može biti da je do Windowsa 7... Znam da se dosta njih mučilo i sa NSU-om..:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Spartak018
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Feb 2009. 17:52

Post od Spartak018 »

Kada se snimi novi firmware da li se gubi hack koji je uradjen? I da li postoji nacin da sacuvam neke od programa koje sam snimio? Odnosno da se ne obrisu kada snimim novi firmware.

Hvala

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 23:39

Post od SpawN »

Imam samo jedno pitanje ako moze neko da mi da odgovor! jel znate jel ima bagova i koji su na softveru novom od E71 410? ako nije problem nek neko napise! hvala...

SimkeMS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 15:28

Post od SimkeMS »

E ljudi imam i ja jedno pitanje :D

Kupio sam Nokiu 5310 XM za rusko trziste sve original razlika izmedju ovog i za nase trziste je jedino u tome sto na ovom nigde ne pise nokia (osim naravno kad cuknes *#0000#)

Uradio sam update na originalni product code i sve je super zavrseno ... medjutim kada sam probao da promenim jezik na srpski NSS nije mogao ni da ucita ni da promeni product code ?!!? pa se pitam da li je to zato sto je za bracu Ruse ILI zato sto nisam dobar code ukucao ?!?
MOLIM VAS DA AKO NEKO ZNA PRODUCT CODE 5310 ZA SRPSKI OSTAVI OVDE :wink:

gregor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 15:33

Post od gregor »

Ljudi,hoce neko da pomogne ako moze????
Imam nokiu E71,software 400. Desilo mi se 2,3 puta da izgubim domet,zatim trazim rucno mrezu i nece da uhvati...Kada ugasim tel pa upalim ponovo onda dobije signal. Updateovao sam na 410 i isto mi se desava,vec mi je jedan put nakon updatea izgubio signal i morao sam da ga ugasim i onda sve ok...Da li je to neki softverski ili hardverski deo,inace tel je star jedno 4 meseca.
SPAWN sto se tice 410 ja sam ga odradio juce,i nemam nikakvih problema u odnosu na 400 sem toga sto sam imao i na 400 a to je da mi se po nekada izgubi domet.
Hvala unapred...Pozz

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Meni taj tvoj problem sa e71 mirise na hardver.Mogao bi da ga testiras kod nekog servisera .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

bianconerro
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 22:26

Post od bianconerro »

E ovako... :)
imam Nokiu E61. To mi je 10i Nokia Symbian telefon po redu i svaki sam update-ovao bez problema (NSS+NSU). Sada mi se prvi put desava problem sa NSS (koji, koliko vidim, nemam samo ja) kod SCAN on prikaze error! i to je to. :(
Probao sam na Win7 i XP Home, na dva razlicita racunara. Hvala unapred za eventualno resenje, ako ga neko ima! :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Mogao bi da probas da flesnes tel i ako NSS javlja tu poruku.Moguce je da si uspesno promenio cod ali da NSS to lepo ne vidi.U suprotnom mora da je ostecen taj deo za flashovanje tj menjanje koda.
Problem mi mogao da resis verovatno flesovanjem sa phoenixom koga bi ti i preporucio da koristis ubuduce uvek za flash. 8)

bianconerro
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 22:26

Post od bianconerro »

Postoji li neko uputstvo za Phoenix. vidim da ima raznih veryija istog! I jos nekog prateceg softvera... :blinky:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Ima i uputstvo a i tutorial na netu,potrazi malo.Uglavnom,procedura je mnogo brza i bezbednija nego flash sa NSU. :wink:

Boggy1989
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Maj 2010. 17:00

Post od Boggy1989 »

Imam nokiu n97 i trenutna verzija softvera mi je RM-505 20.0.019
Ovaj softver mnogo baguje i hteo bih da update softver, ali neznam kako se to radi pa bih zamolio nekog ko je to vec radio da mi pomogne jer se ja nikako ne snalazim...
pozzz i hvala unapred

Stefan_Mcgrady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 14:55

Post od Stefan_Mcgrady »

Da li neko zna koji je zadnji fw za obican n95?

Izmenila Ninolina:: Zabranjeno je dopunjavanje poruke bespotrebnim karakterima. Nije teško napisati rečenicu koja sadrži potreban broj slova. Pročita pravila foruma..

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mislim da je poslednja verzija v35.0.02 koja je izasla krajem prosle godine. Ne secam se da je bilo neko obavestenje da je izlazila novija verzija.

primarius
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Jun 2010. 10:53

Post od primarius »

Nisam našao da je neko postavio ovakvo pitanje, pa se unapred izvinjavam ako ga slučajno postavljam ponovo.
Uradio sam update za Nokiu 5130 xm i posle toga mi ne radi screensaver i powersaver. Verzija softwer-a je 7.91. Tražio sam na nokia forumu i tamo vidim da su ljudi imali isti problem, a kao rešenje im je ponuđena verzija 7.95, koje nikako nema za download. Ima li neko ideju šta da uradiim, ni restore nije pomogao. Unapred hvala.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

primarius,da bi mogao da upgrade-ujes sw na v7.95 moras da promenis product code svog telefona.E sad,problem je u tome sto je do sada sw v7.95 izasao za jako mali broj product code-ova (Azija i J.Amerika),tako da ces morati da se strpis dok ne izadje ta verzija sw i za ostala trzista(Evropa). 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

primarius
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Jun 2010. 10:53

Post od primarius »

Bah...a zašto ni vraćanje na fabrička podešavanja ne radi? Zar mi se na taj način ne vraća stara verzija? Kud sam i radio taj update... :o

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

primarius,ne,vracanjem na "fabricka podesavanja" ti ne mozes da vratis sw telefona na "izvornu" verziju sw.
Ako hoces,ti mozes probati sa nekim od ovih product code-ova za koji je dostupan update,ali nisam siguran da li ces i odredjenim P.C. dobiti bar engleski jezik,posto pretpostavljam da bi se zadovoljio bar time da imas taj jezik kao jezik telefona.

Fantom31
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2008. 20:04
:: GT-N7100

Post od Fantom31 »

imam pitanje na koje mi je hitno potreban odgovor :/
drugar ima n70 i kad ga neko zove veza se prekine posle 2 sec od uspostavljanja veze, ne moze da stigne ni da se javi a potom mu na displeju izbaci propusten poziv od broja 444 (tako da ne moze ni da vidi ko ga je zvao). Hteli smo da uradimo update ali ne mozemo da nadjemo gde se spominjalo kako se radi update za n70 na ovom forumu i dal je sigurno raditi update posto je njegov telefon ja mislim Vodofone.... Hvala unapred, dobro je dosao bilo koji odgovor ili savet....

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Fantom31,dobro procitaj prvi post u ovoj temi i sve ce ti se kazti. 8)

Fantom31
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2008. 20:04
:: GT-N7100

Post od Fantom31 »

pa bas zbog tog prvog posta sam i postavio pitanje :D tamo se spominje da nema veze sto telefon nije original i da moze da se uradi update i na tel koji su skidani sa mreze ali opet svi su imali neki problem posle update-a... te nece da uradi update pa ako ga uradi nece da radi PCS i td.. pa sam smatrao da je najbolje da pitam nekog ko je redovno pratio ovu temu i ko je ljubitelje nokije posto ja imam defektni se k850.... sry fox ako smeta poruka... :D

Odgovori