HTC HD2 ili HTC Desire ili Iphone 3gs?!
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
telep, WM 6.5 ce i dalje da se razvija nezavisno od 7-mice (to je bilo receno jos kad se sedmica najavljivala)...Adams, 7-mica se konstantno odlaze a prvi telefon bi trebao da bude LG.Sto se tice HD2 na xda sajtu su izbacili dual boot za ovaj telefon tako da mozes da uzivas i u carima androida na njemu (naravno ne kao na osnovnim android uredjajima).Sto se tice GUI-a (Graphic user interface) HTC se potrudio da sto bolje nasminka WM tako da bude "svarljiv" i to su veoma dobro uradili mada po meni ni to nije dovoljno.Sto se tice andorida mislim da je to definitivno OS koji obecava tako da sigurno neces da se pokajes ako se odlucis za njega.
P.S. Izbor ti je zaista ........ Da sam na tvom mestu sacekao bi jos koji mesec ili kraj godine pa bi onda izabrao nesto,jer iako ti se nista novo ne svidi uvek mozes da uzmes neki od gore navedenih.Da te podsetim samo da je iPhone 4 izaso i da je N8 na vratima kao i prvi WM7 uredjaj.Moj savet: Pricekaj jos malo i ustedi jos malo novca.
P.P.S.Po meni WM i Android i nisu neke igracke platforme(mada nadje se pon neka zaista dobra) dok iPhone (pogotovu 3GS) nema premca.
P.S. Izbor ti je zaista ........ Da sam na tvom mestu sacekao bi jos koji mesec ili kraj godine pa bi onda izabrao nesto,jer iako ti se nista novo ne svidi uvek mozes da uzmes neki od gore navedenih.Da te podsetim samo da je iPhone 4 izaso i da je N8 na vratima kao i prvi WM7 uredjaj.Moj savet: Pricekaj jos malo i ustedi jos malo novca.
P.P.S.Po meni WM i Android i nisu neke igracke platforme(mada nadje se pon neka zaista dobra) dok iPhone (pogotovu 3GS) nema premca.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
dimi89, Ne treba meni neke profesionalne igrice,proslo je vreme kada su me one zanimale u tolikoj meri.
Mislim da si u pravu i da treba da sacekam jos koji mesec,ali mislim da N8 necu uzimati u obzir,vreme je da se malo odmorim od symbiana.
Video sam da je izasao Iphone 4 i prilicno mi se svijda,ima ono gotovo sve sto je falilo prethodnim modelima,ali opet kad stigne kod nas koja ce biti cena,1000 evrica i opet bez garancije,tako da ono.... :/ Pretpostavljam da ce kod nasih ,,trgovaca'' da bude ovako:Ostavice cene 3gsa ovako nenormalne a 4 ce da dignu u nebesa...

Video sam da je izasao Iphone 4 i prilicno mi se svijda,ima ono gotovo sve sto je falilo prethodnim modelima,ali opet kad stigne kod nas koja ce biti cena,1000 evrica i opet bez garancije,tako da ono.... :/ Pretpostavljam da ce kod nasih ,,trgovaca'' da bude ovako:Ostavice cene 3gsa ovako nenormalne a 4 ce da dignu u nebesa...

Nokia Lumia 1520
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Adams, kada sacekas neki mesec, bice u najavi novi modeli i onda ces i tad da kazes da sacekam jos malo i tako u nedogled. Po meni jedino revolucionarno sto ce se uskoro pojaviti na trzistu je N8, a sve ostalo je manje vise isto.
I da pazi sve platforme ce da ostanu u mestu dok se android razvija, misli o tome

I da pazi sve platforme ce da ostanu u mestu dok se android razvija, misli o tome

telep, potpuno si u pravu,nisam se makao.Sto se mene tice tema moze u lock ionako nista nisam odluzio nazalost,niko mi nije izreklamirao dovoljno njegovog favorita.
jerkann, da da,ostali ce da piju kafu i da gledaju kako se android razvija to sigurno!
I da,uvek je tako bilo,kad god kupim neki telefon za 2 meseca izadje opet neko ludilo i onda se kajem sto nisam sacekao,a da sam sacekao opet bi za 2-3 meseca izaslo nesto novo i tako u nedogled,jednostavno mobilni telefoni se razvijaju takvim tempom da uvek ima nesto novo ali mislim da je to lukava strategija svih proizvodjaca jer nije to sad kao da kupujem telefon bez kamere a za 3 meseca se pojavi nesto tako revolucionarno kao sto je bila kamera.I realno gledano,sa bilo koja od ova 3 modela mogao bih da guram godinu i po 2 bez problema a da ne osetim da zaostajem za nekim novitetima.....
jerkann, da da,ostali ce da piju kafu i da gledaju kako se android razvija to sigurno!

I da,uvek je tako bilo,kad god kupim neki telefon za 2 meseca izadje opet neko ludilo i onda se kajem sto nisam sacekao,a da sam sacekao opet bi za 2-3 meseca izaslo nesto novo i tako u nedogled,jednostavno mobilni telefoni se razvijaju takvim tempom da uvek ima nesto novo ali mislim da je to lukava strategija svih proizvodjaca jer nije to sad kao da kupujem telefon bez kamere a za 3 meseca se pojavi nesto tako revolucionarno kao sto je bila kamera.I realno gledano,sa bilo koja od ova 3 modela mogao bih da guram godinu i po 2 bez problema a da ne osetim da zaostajem za nekim novitetima.....
Nokia Lumia 1520
ljudi ne bih ta budem topicbreaker
, adams procesljaj malo internet o Samsung Wave-u i kupi taj telefon, da kolege sa foruma resimo muke
. To bi trebalo da je najkompletniji telefon po pitanju softvera, tj. bez dodavanja ikakvih 3rd party aplikacija
, a hardverski je jednak ili bolji i od Desirea i od HD2(sem velicine ekrana)

- dimi89
- Mobil manijak
"I da pazi sve platforme ce da ostanu u mestu dok se android razvija, misli o tome" jerkann, da zato sad Nokia ocajnicki pokusava sa Symbianom ^3 i MeeGo-om,Windows sa 7-micom,Apple sa iOS 4....hibiskus, wave nije los ali je Bada platforma relativno nova i nema dovoljno aplikacija.Adams, moj savet ti je ili da sacekas jos koji mesec ili da uzmes HTC Desire...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
dimi89, ne bih rekao da je ocajnicki, jer novi symbian telefni ce doneti mnogo noviteta. 7 se ceka toliko dugo da to vise nije normalno, a jabuka ce se prodavati i narednih 10 godina i da ne menja nist (reklama je cudo).
Da se razumemo meni se svidja android, ali smatram da nista posebno ne odskace u odnosu na symbian i WM. Mislim da ljudi malo preteruju kada ga toliko hvale, ali ok 100 ljudi, 100 cudi, 100 zena ..... dalje znate i sami

Da se razumemo meni se svidja android, ali smatram da nista posebno ne odskace u odnosu na symbian i WM. Mislim da ljudi malo preteruju kada ga toliko hvale, ali ok 100 ljudi, 100 cudi, 100 zena ..... dalje znate i sami

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
dimi89, Adams, Aha, dobar je taj vas dedica na koga se kladite,samo ako hocete da slusate price pred spavanje kako je to nekad u njegovo vreme bilo.Gledajte napred a ne nazad.
Ma nema,ima da ga podrzavaju jos 10 godina.Pa naravno da ce reci da ce biti podrske,nece valjda "sebi u nogu da pucaju".dimi89 napisao:WM 6.5 ce i dalje da se razvija nezavisno od 7-mice (to je bilo receno jos kad se sedmica najavljivala)...
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
hibiskus, Kakav sad Wave,gde si njega iskopao?!
Za mene je jos i Android nov a kamoli ovaj,iskreno nisam ga bas nesto zagledao....Iskreno ne razumem se u ovaj Bada OS,koliko sam razumeo to i jsete a i nije OS. o.O Ne bih hteo da eksperimentisem sa necim ovakvim,radije bih nesto pouzdano i provereno....

Nokia Lumia 1520
- dimi89
- Mobil manijak
Adams, Kako to mislis " i jeste i nije OS" ? Wave je zaista sjajan telefon koji ima neke ocaravajuce "osobine" kao naprimer SuperAmoled TS,procesor ARM Cortex A8 1GHz i jos neke sitnice koje ga cine na neki nacin neodoljivim.
dimi89, Mislim da sam na gsmareni procitao nesto na foru da Bada nije u potpunosti nov OS nesto tako ne mogu sad stvarno da se setim.:-/
Isao sam juce kod prijatelja mog drugara specijalno samo da bih drndao malo HD2 i stvarno mi je ostavio jak utisak,mozda jeste mozda nije dobar,ali meni subjektivno se mnogo vise svidja i izgled OS-a i organizacija i brzina telefona tako da ce najverovatnije on biti moj izbor i verujem da necu pogresiti.Sutra idem kod nekog druga da probam i Iphone 3G,steta sto nije 3GS ali prvenstveno idem da uporedim osetljivost ekrana u odnosu na HD2.Mada kapacitivni ekran kod HD2 me stvarno odusevio....
Isao sam juce kod prijatelja mog drugara specijalno samo da bih drndao malo HD2 i stvarno mi je ostavio jak utisak,mozda jeste mozda nije dobar,ali meni subjektivno se mnogo vise svidja i izgled OS-a i organizacija i brzina telefona tako da ce najverovatnije on biti moj izbor i verujem da necu pogresiti.Sutra idem kod nekog druga da probam i Iphone 3G,steta sto nije 3GS ali prvenstveno idem da uporedim osetljivost ekrana u odnosu na HD2.Mada kapacitivni ekran kod HD2 me stvarno odusevio....
Nokia Lumia 1520
- dimi89
- Mobil manijak
Adams, velika je razlika izmedju 3G i 3GS,brat je imao oba i mogu da kazem da 3GS dosta brze radi. Telefoni koji su ti u izboru su takvi da nikako ne mozes da pogresis ma koj god da izaberes.HD 2 je cudoviste samo se plasim da zbog WM 6.5 nece 1gHz procesor i graficki cip da dodju do punog izrazaja.
dimi89, Mislim da ce bez obzira brzina da bude na zavidnom nivou.Stvarno je merak gledati film na 4.3 inca.E sad Iphone 3G cu da probam samo zbog ekrana,ekrani na njemu i 3gs su isti po osetljivosti?Ja ne mogu da primetim bas toliku razliku u kvalitetu slike na telefonima jer nisam bas toliki poznavalac,po meni je i HD2 imao super reprodukciju.
Nokia Lumia 1520
Adams, ako cemo po ekranu onda je tu Wave daleko ispred, posto je jedini sa super AMOLED tehnologijom. Jeste manji doduse, al i manje baterije trosi
.
Gle na primer Nokia 5800, kad je kupis treba da skines brdo aplikacija da bi to iole lepo radilo. Npr. bolji video i muzicki player, bolji image browser, dodatke za kameru (panoramsko slikanje i sl) i jos kojesta. Posto sam shvatio da ti bas neces da se "bakces" sa tim aplikacijama, zato sam i predlozio Wave posto trenutno ima mozda najkompletnie "punjenje" softverom

Gle na primer Nokia 5800, kad je kupis treba da skines brdo aplikacija da bi to iole lepo radilo. Npr. bolji video i muzicki player, bolji image browser, dodatke za kameru (panoramsko slikanje i sl) i jos kojesta. Posto sam shvatio da ti bas neces da se "bakces" sa tim aplikacijama, zato sam i predlozio Wave posto trenutno ima mozda najkompletnie "punjenje" softverom
HD2 vs. Desire -> igrice i muzika. Kakva je ponuda igrica na WM, a kakva na Androidu?
Pisali ste da WM ne zahteva nikakvo hakovanje vec samo instaliranje zeljenih aplikacija.
Da li za WM postoji market sa besplatnim programima kao sto je to za Android ili se moraju posecivati "oni" sajtovi?
Pisali ste da WM ne zahteva nikakvo hakovanje vec samo instaliranje zeljenih aplikacija.
Da li za WM postoji market sa besplatnim programima kao sto je to za Android ili se moraju posecivati "oni" sajtovi?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
IDzO, ima ozbiljnih igrica za Android a tek ce biti "bum".
Za oba OS su obavezni "oni" sajtovi, nije to nikakav problem. Konkretno kod Androida, da bi iskoristio pun potencijal aplikacija/igrica ili se jednostavno resio dosadnih Google reklama sa "free" app. Naravno, na Marketu ima dosta fullfree aplikacija.
pozz
Za oba OS su obavezni "oni" sajtovi, nije to nikakav problem. Konkretno kod Androida, da bi iskoristio pun potencijal aplikacija/igrica ili se jednostavno resio dosadnih Google reklama sa "free" app. Naravno, na Marketu ima dosta fullfree aplikacija.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- dimi89
- Mobil manijak
IDzO, za WM 6.5 postoji market na kome imas neke zaista dobre igre cak pojedine nisam ni naso na "onim" sajtovima.Sto se tice hakovanja windows-a da bi instalirao pojedine programe moras da skines SDKCerts.cab i instaliras ga (vecina programa radice i bez toga ali za svaki slucaj) i to je sve sto se tice hakovanja WM-a.Da bi pristupio registru baze skines Total Commander i uzivas ili Resco Explorer.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Wicker Man, dimi89, zamolio bih vas da preselite međusobno "udvaranje" na PP.
Zahvaljujem!
P.S. Uklonjen višak teksta...
Zahvaljujem!
P.S. Uklonjen višak teksta...
● PRAVILA FORUMA ●
Vlada Zem, dimi89, hvala na informacijama! 
Posto sam odustao od 72-ke, gledam sta bih nesto drugo mogao uzeti, a trenutno HD2 i Desire su nesto najzanimljiviji, uz Moto Mileta.

Posto sam odustao od 72-ke, gledam sta bih nesto drugo mogao uzeti, a trenutno HD2 i Desire su nesto najzanimljiviji, uz Moto Mileta.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●