Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Ninolina, ja sam u n97 imao mts ... inace n97 je nokijin promasaj... To nije moj zakljucak vec zakljucak ovlascenih ljudi koji servisiraju ovo smece... Mirko BGD, izgleda da ti riknjava touch pa nece da bira brojeve... Probaj uradi reset i vidi kako ce se ponasati nije da ga kudim ali tel je smece na zalost... nov na crnjaka mozes naci za 280-300 e ... cekam n8 ili mozda n9 videcemo svako ko zeli da pazari tel neka priceka nesto bolje jer n97 definitifno to nije...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dostaje, jbg moram da se slozim sa tobom... ja nokiu izbegavam od sad, pa vidi kako nam je prodala n97 :( kao sve je cool, flagship itd kad ono krs....

ko nam garantuje da sa n8 nece biti isti slucaj?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Mirko BGD, 99% da nece jer ima novi Symbian ^3 i Nokia zna da je N97 krs pa ce na svaki nacin to da nadoknadi.Ne treba izbegavati brend na osnovu jednog modela.Po meni je i dalje N97 jedan od najlepsih telefona(Xperia X10,LG Kf750 takodje) ali sma odustao od svake kupovine zbog deciji bolesti koje nikako da prelezi.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

nije ovo jedini slucaj sa nokjom.... imala je ona ranije MNOGO padova, npr n80 stariji clanovi se sigurno secaju, onda n96... malo malo pa obmanu korisnike :( tj prevare...
ja cekam motorolu xtreme :)

Flesak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Jun 2010. 12:29

Post od Flesak »

Kupio sam telefon doduse N97 Mini u Telenoru pre dva dana, jednom ga napunio, zatim instalirao samo Garmin (doduse na njegovu memoriju, ne na karticu), i pogadjajte sta se nakon toga desilo...
Sedim sa drugarom juce gledam utakmicu i zalim mu se da mi se telefon nesto jako tesko pali i ugasim ga da bi mu pokazao, kad ono.... samo logo nokia i beli ekran, cak nije htela ni ona bela lampica da mi sija dok je na punjacu.
Naravno odneo ga u Telenor pa neka vide sta ce sa njim....
Da li neko moze da mi pomogne i odgovori mi sta da radim kada mi vrate telefon, garmin moram da instaliram, da li ce mi se opet srusiti SW ako ga instaliram na mem karticu?

PS. u pitanju je bila verzija Garmina 5.00.60

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Flesak, Brate moj to je klasika.... To nam se svima desavalo i bez garmina ;-) n97 mini ili obican sve je to slicno u pitanju su nijanse... to se meni prvo desavalo pa sam ga najedvite jade upalio,potom je krenuo da prekida razgovre tj da pola reci sagovornika ne cujem a ni on mene... Sto znaci da ima slab prijem u anteni... ma katastrofa... gledaj resi ga se... moj drugarski savet.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dostaje, potpisujem :(
ja u proseku moram da restartujem telefon 3 puta dnevno... tako da, Flesak, promasio si
i dalje ne razumem, zasto je symbian toliko ne stabilan :(

Flesak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Flesak »

Kako sam se ispalio sto sam uzeo N97 mini, i pojeo g...... to je strasno, jos sam se dvoumio da li da uzmem Htc Desire, i rekoh hocu necu, ma ajde da uzmem Nokiu ipak vec 10 god nosim samo Nokie i nikada nisam ni jedan bag ili kvar imao (a simbijan koristim od kada se pojavio). :x :x :x
Doslo mi je da ga polupam kad sam ga nosio na servis, telefon te klase i sa tom cenom da ne sastavi 48 sati.... katastrofa.
Nadam se samo da ce izbaciti neki valjani update, pa da ce to kako tako raditi bez vecih bagova.
Ps. A izmedju ostalog mi je prevagnulo to sto Htc nema Garmin vec Igo, zajeb totalni

Ne kupujte ovat aparat, KRSHINAAAAAAAAAAA

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Flesak, Igo i Garmin su odlicni softveri, svaki ima svoje prednosti i obadva su u potpunosti upotrebljiva u Srbiji....
sto se tice upgradea cisto sumnjam da ce doneti ista novo, tako je bilo i sa V20.. inace sokantno je to da recimo 5800 dobija cesce update nego n97 :lol:

Flesak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Flesak »

Definitivno prodajem minija i uzimam Htc Desire ili Legend, i naravno nikad vise Nokia. Jel tolike pare dati ponovo a za uzvrat dobiti aparat koji treba dva puta dnevno da resetujem i molim Boga da se upali, mislim stvarno. Jos jednom da ponovim nemojte da ga kupujete, spolja gladac unutra jadac. Bacicete pare i nervirati se kao mnogi prijatelji forumasi.
.e.mem ti Nokiu

Fratello
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 09:22

Post od Fratello »

Da li je neko upoznat sa hakovanjem n97/mini ?
Dok sam imao N95 i 5800XM islo je lako, ali procedura za n97/mini je drugacija.
Hteo bih da mi neko ko je to uradio pomogne

Pozdrav

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ima li neko nekih podataka o novom firmwareu? kada ce i da li ce biti uskoro dostupan? :wacko:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Novi firmware je uveliko dostupan. Sigurna sam da ga ima preko Navifirma..:) Trebalo bi da je dostupan i preko OTA i preko NSU..:) Ono što 100% mogu da potvrdim je da je i v22 moguće hackovati na isti način kao i v21 tj. kuvanjem firmwarea..:)

Evo i Change Loga:
Changes and improvements from v.21.0.45 to v.22.0.110

Data package content, corrections or changes :

* Corrections to TOP ~15 issues reported in the field
* OTC cases fixed:

* Wrong Cherry number used in Russia and Spain
* “System error” displayed occasionally at first start-up. Reported e.g. by Vodafone.

Genius cases fixed:

Contacts performance improvement:

* #144324: Voice dialing not working when there are 2000+ entries stored in Contacts.
* #134637: Phone prompts “Memory full” when searching for names

Localisation & language variant specific:

* #154188: Message editor crashes and writing fails if predictive text input is On. (Arabic UI, v15 language variant)
* #146139: Scrolling to left and right works the wrong way around in Photos – Captured when using Arabic UI
* #147509: QWERTY keypad input does not work correctly with Calculator. (Chinese language variants: v19, v25, v26)
* #139207: “Slide to Answer” localization error (Hebrew)
* #140654: Localization error in Bluetooth Audio – “Set as (un)authorized” (Czech)

Misc:

* #141675: “Security module error” shown in display occasaionally at start-up
* #147863: Occasionally device hangs and restarts soon after start-up.
* #137558: Device keylock opens (although it shouldn’t) when dialing a number using a carkit. (CK-300, CK-600, also some non-Nokia, factory installed car kits)

Others:

* Default Nokia tune is played as ringing tone for incoming calls instead of the one user has defined in Profile settings. Also sometimes device has stopped alerting for incoming calls. Both issues are now fixed.

[Izvor]

Mogu da potvrdim da ovaj put jesu ispravili pojavljivanje default Nokia tona :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Voleo bih da cujem sad utiske onih koji su se najvise zalili na n97...
Cena mu je vrlo pristupacna u ovom trenutku pa mozda zazmurim na jedno oko i kupim ga. :)
Слобода или смрт

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

bestboy, moj savet zaobidji u sirokom luku ako te zanima imam ka NOV star 3 meseca za 230e... nije moj aparat ali prodaje ga jedan prijatelj.... Iskreno druze zaobidji ovo ... Mnogo los aparat ako zelis da se nerviras pa cak da dodjes u iskusenje da ga izlomis onda uzmi,ali sto se mene tice to je kao da si pocepao 250e.... Smece,,,

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Dostaje, znam znam uverio sam se licno u more problema koje poseduje n97...Nego...
Jesi isprobao ovaj v22? Kako ti se cini sad?

Ma za jos manje para bih ga kupio :)
Слобода или смрт

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

imam problem pri pokusaju hakovanja novog firmwarea
kada raspakujem RP, i njegove delove treba da ubacim u rofs2 ne mogu da nadjem sledeci direktorijum:

\private\101f875a\import\E0050C10.rsc

nemam ovaj 101f875a folder :(

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, sve foldere kojih nema u raspakovanom fipmwareu, treba sam da dodas :) Ne secam se da li je tog foldera bilo kad sam ja pakovala moj firmware, jer sam samo prebacivala cele foldere, a komp je sam ubacivao fajlove tamo gde treba :) Javi jesi li uspeo :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,Ninolina je u pravu,ukoliko vec ne postoji,treba da napravis folder gde ces ubaciti file ili file-ove koje su ti potrebni da bi ti ta aplikacija radila.
U ovom slucaju ces napraviti prvo folder 101f875a,pa ces zatim u njega kopirati folder import koji sadrzi dati potrebni file. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori