HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Harthouse, u jedan SMS staje 160 karektera, ali ukoliko koristis nasa slova oni vuku vise od jednog karaktera pa je to nacin da ti nekoliko reci sa takvim slovima oduzmu vise od predvidjenih 160 karaktera i da se to racuna kao vise od jedne poruke..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

DragutinMilutinovic napisao:zna li se hoce li sutra izaci Froyo ili ce se cekati jos neko vreme dok ne dodje do update-a
jedan od Googlovih programera je danas napisao da i dalje rade na finalnoj verziji Froya, da je neće izbaciti dok budu potpuno zadovoljni, i da gledaju da to bude što skorije. Govorimo o Froyu za Google Nexus 1!
Od trenutka kad se pojavi završna verzija proći će još neko vreme dok je HTC ne modifikuje (ubaci Sense, itd.). Ovo je moj prvi android i HTC telefon, ali koliko vidim iskustva korisnika ranijih HTC telefona su da nisu preterano ažurni i brzi kad treba da se izbace nove verzije.
Dakle, koje je vreme potrebno da se ovo dogodi? Optimisti će reći tokom leta, a realno je da to bude do kraja godine :)

btw. jesi rešio onaj problem sa unlockom? ako jesi, koliko si čekao na kod?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

z10, Mima kaze da kad ona salje nekom nesto preko Bluetooth-a, isti ne radi. Valjda su uredjaji vec upareni ako sa drugog moze da primi fajl...

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Mislim da za Desire neće biti update za Froyu do kraja godine sigurno. Evo baš čitam ovih dana kako za Hero izlazi 2.1 tj. nije za sve zemlje a kada sam ga ja imao isto je bila priča da će za nedelju dve pa su tako prolongirali puna dva meseca i više...

ozazi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Okt 2006. 22:06

Post od ozazi »

Na nemackom sajtu je izasla informacija da ce za dve nedelje Desire i Legend dobiti update na Froyo. pozivaju se na izvore iz samog HTC-a. :D
HTC Legend

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Ljudi hajde napišite šta vam je najveći potrošač baterije dok telefon miruje, koristite ovo uputstvo:

"On your phone dialler press: *#*#4636#*#* then tap battery history. Tap other usage, then choose partial wake usage. This should show you anything that is running while the phone is in standby".

Kod mene je kalendar preko 55%

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Sauriann, meni je android system,pa nimbuzz... ah taj froyo,bas ga tupe! Ako nista drugo,bar znamo da ce biti :oops:
ex ivan87

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Meni oprilike ovako:
Calendar 55%
Android System 10%
Dialer 1%
Mail 0.1%

Nije mi uopšte jasan ovaj kalendar mada mi je povezan sa poslovnim mailom preko exchange-a ali bi mi onda i mail trebao da bude proporcialan sa njim...
Ceftriaxone napisao:Sauriann, meni je android system,pa nimbuzz...
a u kojoj meri otprilike procentualno na skali...

DragutinMilutinovic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 00:32

Post od DragutinMilutinovic »

Meni Cardio Trener i WiFi...ali ja ne gasim wifi tako da...

djoni, Resio sam problem unlocka...lik mi je to odradio za nekoliko sati. Btw fon mi nije zakljucan na drugu mrezu,posto je samo kupljen u Orandzovoj prodavnici(bez ikakvog ugovora)

Ja kako sam razumeo Google Nexus One i HTC Desire su isti telefon sa manjim medjusobnim razlikama...tako da kad izadje Froyo za Nexus mocemo i mi sa Desire-om da se ogrebemo ;)

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

DragutinMilutinovic napisao:...tako da kad izadje Froyo za Nexus mocemo i mi sa Desire-om da se ogrebemo ;)
da ali bez HTC Senese dodatka...

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

da ali bez HTC Senese dodatka...[/quote]

sto u neku ruku nije lose jer onda bez htc sense mnogo ce se povecati velicina slobodnog rama.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

@Sauriann
Zvuči kao calendar bug koji ne da telefonu da ide u sleep. Proveri da li ti on drži telefon budnim, *#*#4636#*#* pa battery history, itd. Ukokaj kalendar pa ga startuj ponovo, to bi moglo da reši stvar. Isto, ako imaš Flickr nalog, može da ti se desi da ti je telefon stalno "budan" pa ti arči bateriju bez potrebe.

Edit: Na ovom linku ima dosta o tome.

DragutinMilutinovic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 00:32

Post od DragutinMilutinovic »

Pa vremenom ce se pojaviti i Sense tako da nemas frke sa tim...postoji mogucnost da ce baterija trajati bar malo duze...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Sauriann napisao:Ljudi hajde napišite šta vam je najveći potrošač baterije dok telefon miruje.
Kod mene je kalendar preko 55%
Kod mene je Android, Music, Google... ali mi ne prikazuje procente vec neku plavu skalu...

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

zlivan napisao: Edit: Na ovom linku ima dosta o tome.
Izgleda da sam rešio problem, pogasio sam sinhronizaciju za google kalendar i flickr...Hvala

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 09. Maj 2010. 14:34

Post od vnugo »

Bodibiber napisao:
sto u neku ruku nije lose jer onda bez htc sense mnogo ce se povecati velicina slobodnog rama.
http://www.youtube.com/watch?v=a2Amcaot ... re=related

Odavde izgleda da moze da se iskljuci Sense bez problema, sad pitanje je da li ce to zaista osloboditi ram memoriju...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Da oslobađa mermoriju kada se isključi Sense, mada to nije u celini ipak vanilla android zauzima dosta manje rama.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

sjajna vest sa xda:"froyo ist out for nexus user with ota"

http://forum.xda-developers.com/showthr ... 478&page=6

valjda će biti nešto i za nas :D

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Kolko sam ja nasao na netu, u roku od dve nedelje ce biti Froyo za Desire od izdavanja finalne verzije koja je juce pustena. To bi bilo bas lepo od njih, jer je Desire ipak jedan od glavnih modela HTCa. Problem je sto HTC nece doveka prilagodjavati Android za sve svoje modele nego samo za najnovije, i to je jedina prednost Nexus One telefona u odnosu na Desire, uvek ce imati svez softver. Po nekim najavama do kraja godine ce izaci Android 3.0, valjda ce i to biti za Desire preko zvanicnog update-a ako ne onda se okrecem kuvanim romovima.
HTC 10

qualcom
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 24. Jun 2010. 01:12

Post od qualcom »

Aplikacije sa marketa i dalje nece moci da budu (odnosno da se prenesu na sd card) cak ni sa Froyo..:(((
http://www.gsmarena.com/google_releases ... s-1762.php

Odgovori