ako si potpisao da ti je obrcunski period od 22. do 22. u mesecu, onda se stanje tada resetuje. platices samo za period od potpisivanja ugovora do datuma obrcuna, tj od 02.06 do 22.06.Vlada Zem napisao:napravio sam ugovor sa vipom (325 postpejd) 02.06, i 22.06.je "resetovano" stanje, tj.krenulo "od nule", to su podaci sa sms provere stanja.
pozz
A1 novosti
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Vlada Zem, kada sam potpisivao ugovor sa VIP-om, pitali su me koji obračunski period želim. Rekli su da mogu da biram, od 1-og do 1-og, od 9-og do 9-og ili od 21-og do 21-og. Ja sam izabrao obračunski period od 9-og do 9-og u mesecu. Ugovor sam potpisao 15-tog aprila, i prvi račun je bio od 15.04 do 09.05. Platio sam proporcionalan iznos, oko 1000 dinara sa PDV-om, umesto 1260 din. Paket VIP 325 naravno.
araphel, z10, zALFex, dimi89, godja,
1) Vezano za primanje poziva: Svakako se slažem da eksperiment pobedjuje svaku teoriju, pa sam i sam pokušao.
Eksperiment 1) Na 2G konekciji sam pokrenuo download sa megauploads.com, i pokušao da pozovem sebe sa fiksnog telefona. Konekcija se pauzirala, i normalno sam primio poziv. Posle poziva konekcija se nastavila.
Svakako u tom slučaju problem definitivno nije do VIP-a i svi ste savršeno u pravu.
Sve ovo me je i zainteresovalo pa sam malo istraživao. Posle 2 dana googlanja i mnogo pročitanih postova na raznim forumima, otkrio sam da 95% odgovora povezuju ovaj problem sa 2G konekcijom. Čak se ispostavilo da je ovo pitanje toliko često postavljano da je dospelo na HTC Desire FAQ listu, i zvaničan odgovor HTC-a je da problem nastaje u 2G mreži.
HTC FAQ: "In some cases when your phone is using a constant stream of data over the GPRS / EDGE in 2G network, your phone may temporarily divert some calls to voicemail. This is related to the network infrastructure and the priority placed on data streams and voice calls. To prevent this as much as possible, please try to use Wi-Fi or 3G networks, or disable data connection when not in use."
( izvor --> http://www.htc.com/europe/faqs.aspx?p_i ... &id=132666 i http://www.htc.com/europe/faqs.aspx?p_i ... &id=132668)
P.S Slobodno zanemariti odgovore 1 i 2 u kojima tvrde da problem nastaje jer ne umete da podesite ringtone/podesite jačinu ringtona/ ili imate aplikaciju koja smanjuje ringtone, pa se nakon dužeg nejavljanja poziv preusmerava na voicemail
2) Dalje sam saznao da postoje 3 klase GPRS-a, klase A, B i C ( info --> http://www.newlc.com/en/GPRS-Class-overview.html ) gde samo GPRS klasa A može u isto vreme da prima pozive i koristi "data" konekciju, a klasa B mora da pauzira GPRS da bi se obavio poziv. To me je navelo da testiram GPRS na Desire-u.
Eksperiment 2) Sa mobilnog sam pozvao svoj fiksni broj telefona, i podigao slušalicu. Zatim, dok je razgovor bio u toku pokušao sam da otvorim www.google.com na HTC Desire-u i nije uspelo (Connection Error). Što znači da HTC Desire definitivno nema GPRS klase A i da ne može da obavlja poziv i 2G "data" konekciju u isto vreme.
Prema raznim forumima najčešće se pominju još 3 "verovatna" uzroka ovog problema (nemojte mi zameriti, ali izuzetno me mrzi da noćas švrljam po "browsing history" tražeći linkove do izvora).
3) GPRS konekcija se pauzira ukoliko je u toku download ili se surfuje, ali se NE PAUZIRA ukoliko je HTC sync u toku (ti je ona ikonica u notification bar-u kada dve strelice formiraju krug)
Eksperiment 3) Izabrao sam opciju Settings -> Accounts & sync -> Sync all, i zatim pokušao da pozovem mobilni sa fiksnog telefona. GPRS se pauzirao iako je HTC Sync bio u toku, i normalno je nastavio posle poziva, tako da je ova teorija netačna.
4) Jedan forum je tvrdio da je problem "HTC Desire Radio" (ne misli se na FM aplikaciju
pretpostvaljam da je to software zadužen za rad antene, tj. prijem signala) i isti forum kaže da kada se izvrši ovaj poslednji andriod update na 1.21.xxxxxx sa njim stiže i novi radio image ver. 32.36.00.28U_4.06.00.02_2, sa kojim se ovaj problem rešava.
Eksperiment 4) Nemam pojma šta pretstavlja taj HTC Desire Radio i koja mu je tačna svrha ( čemu ovo služi a uz to i ne radi
), ali od kada sam izvršio update telefona pre 10-tak dana telefon mi normalno zvoni i niko mi se nije požalio da dobija govornu poštu. Možda je to rešenje problema mada je ovo naravno subjektivno, možda neko od vas može da podeli iskustva pre i posle izvršenog update-a.
I poslednje:
5) Jedna osoba na forumu tvrdi da se pozivi preusmeravaju na voicemail samo kada se nalazi na lokacijama gde je slabiji signal (do 2 crte), a na ostalim lokacijama gde je jači 2G signal (3-4 crte) pozivi stižu normalno.
Eksperiment 5) Ja nemam mogućnost ovo da testiram, a u vreme kada mi se ovaj problem dogadjao nisam ni obraćao pažnju na kvalitet signala. Možda z10 ili neko od vas može da pruži više detalja o kvalitetu signala tokom testiranja.
Izvinite na dužem postu, ali sam smatrao da su sve ove informacije bitne kako bismo eliminisali šta može biti problem a šta ne.
Ukoliko neko želi tačne linkove do izvora informacija neka pošalje PM, pa ću se gnjaviti da pronadjem.
Nadam se da sve ovo pomaže,
Srdačan pozdrav svima.
araphel, z10, zALFex, dimi89, godja,
1) Vezano za primanje poziva: Svakako se slažem da eksperiment pobedjuje svaku teoriju, pa sam i sam pokušao.
Eksperiment 1) Na 2G konekciji sam pokrenuo download sa megauploads.com, i pokušao da pozovem sebe sa fiksnog telefona. Konekcija se pauzirala, i normalno sam primio poziv. Posle poziva konekcija se nastavila.
Svakako u tom slučaju problem definitivno nije do VIP-a i svi ste savršeno u pravu.
Sve ovo me je i zainteresovalo pa sam malo istraživao. Posle 2 dana googlanja i mnogo pročitanih postova na raznim forumima, otkrio sam da 95% odgovora povezuju ovaj problem sa 2G konekcijom. Čak se ispostavilo da je ovo pitanje toliko često postavljano da je dospelo na HTC Desire FAQ listu, i zvaničan odgovor HTC-a je da problem nastaje u 2G mreži.
HTC FAQ: "In some cases when your phone is using a constant stream of data over the GPRS / EDGE in 2G network, your phone may temporarily divert some calls to voicemail. This is related to the network infrastructure and the priority placed on data streams and voice calls. To prevent this as much as possible, please try to use Wi-Fi or 3G networks, or disable data connection when not in use."
( izvor --> http://www.htc.com/europe/faqs.aspx?p_i ... &id=132666 i http://www.htc.com/europe/faqs.aspx?p_i ... &id=132668)
P.S Slobodno zanemariti odgovore 1 i 2 u kojima tvrde da problem nastaje jer ne umete da podesite ringtone/podesite jačinu ringtona/ ili imate aplikaciju koja smanjuje ringtone, pa se nakon dužeg nejavljanja poziv preusmerava na voicemail

2) Dalje sam saznao da postoje 3 klase GPRS-a, klase A, B i C ( info --> http://www.newlc.com/en/GPRS-Class-overview.html ) gde samo GPRS klasa A može u isto vreme da prima pozive i koristi "data" konekciju, a klasa B mora da pauzira GPRS da bi se obavio poziv. To me je navelo da testiram GPRS na Desire-u.
Eksperiment 2) Sa mobilnog sam pozvao svoj fiksni broj telefona, i podigao slušalicu. Zatim, dok je razgovor bio u toku pokušao sam da otvorim www.google.com na HTC Desire-u i nije uspelo (Connection Error). Što znači da HTC Desire definitivno nema GPRS klase A i da ne može da obavlja poziv i 2G "data" konekciju u isto vreme.
Prema raznim forumima najčešće se pominju još 3 "verovatna" uzroka ovog problema (nemojte mi zameriti, ali izuzetno me mrzi da noćas švrljam po "browsing history" tražeći linkove do izvora).
3) GPRS konekcija se pauzira ukoliko je u toku download ili se surfuje, ali se NE PAUZIRA ukoliko je HTC sync u toku (ti je ona ikonica u notification bar-u kada dve strelice formiraju krug)
Eksperiment 3) Izabrao sam opciju Settings -> Accounts & sync -> Sync all, i zatim pokušao da pozovem mobilni sa fiksnog telefona. GPRS se pauzirao iako je HTC Sync bio u toku, i normalno je nastavio posle poziva, tako da je ova teorija netačna.
4) Jedan forum je tvrdio da je problem "HTC Desire Radio" (ne misli se na FM aplikaciju

Eksperiment 4) Nemam pojma šta pretstavlja taj HTC Desire Radio i koja mu je tačna svrha ( čemu ovo služi a uz to i ne radi

I poslednje:
5) Jedna osoba na forumu tvrdi da se pozivi preusmeravaju na voicemail samo kada se nalazi na lokacijama gde je slabiji signal (do 2 crte), a na ostalim lokacijama gde je jači 2G signal (3-4 crte) pozivi stižu normalno.
Eksperiment 5) Ja nemam mogućnost ovo da testiram, a u vreme kada mi se ovaj problem dogadjao nisam ni obraćao pažnju na kvalitet signala. Možda z10 ili neko od vas može da pruži više detalja o kvalitetu signala tokom testiranja.
Izvinite na dužem postu, ali sam smatrao da su sve ove informacije bitne kako bismo eliminisali šta može biti problem a šta ne.
Ukoliko neko želi tačne linkove do izvora informacija neka pošalje PM, pa ću se gnjaviti da pronadjem.
Nadam se da sve ovo pomaže,
Srdačan pozdrav svima.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Bookworm lep test.ako hoćeš da rešiš problem sa govornom poštom isključči je.ako je signal slabiji prebaciće odmah na sekretaciju.e sada ako je isključena neće prebacivati.ja sam u početku još 2008 imao taj problem i odmah sam je isključio.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Bookworm, moguće da je uptade rešio taj problem, a za radio si manje više sam sebi odgovorio, bar koliko se ja razumem. Nemam pojma kako je to meni ferceralo pre apdejta, ali sad nemam taj problem. Sekretarica mi je isključena od prvog dana, i to čudo mi uopšte u životu ne treba. Umesto njega mi stigne standardna ona poruka da imam propušten poziv. Nisam imao problema sa bilo kakvom nedostupnošću nikad osim kad nemam ni jednu crtu dometa. Čak i sa samo jednom je ferceralo, mada se malčice gubio glas.
Hvala momci za pojasnjenje racuna, potpuno sam smetnuo sa uma da je bilo tako na ugovoru.
Bookworm, svaka cast na istrazivanju, a i vidi se lepo na ekranu kako se net prekida kad se pokrene razgovor.
Sto se vipa tice, ja zasad nemam nekih zalbi, kako na kvalitet razgovora tako i na edge/3g (ponekad ume da "stuca"), a koristim bas dosta, vise retko i palim komp/lap. Za vikend idem malo u unutrasnjost, pogranicna podrucja, pa mozda i upadnem u "onih" 2%
pozz
Bookworm, svaka cast na istrazivanju, a i vidi se lepo na ekranu kako se net prekida kad se pokrene razgovor.
Sto se vipa tice, ja zasad nemam nekih zalbi, kako na kvalitet razgovora tako i na edge/3g (ponekad ume da "stuca"), a koristim bas dosta, vise retko i palim komp/lap. Za vikend idem malo u unutrasnjost, pogranicna podrucja, pa mozda i upadnem u "onih" 2%

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Bookworm: Zeleo bih da ti se mnogo zahvalim na istrazivanju datog problema i sto si mi do nekle odgonetnuo sumnju . Ovaj problem me je bas nervirao jer kao sto mozete i da zamislite nikome nebi bilo ok da dok ste na netu ne moze niko da vas dobije . Takodje zeleo bih da Bookworm-u napisem i da sam imao problem sa internetom kada mi je bio losiji signal . U svakom slucaju sada po izvrsenom update nemam vise problema sa propustenim pozivima i porukama dok sam na netu . Ocigledno da su to resili sa ovim updatom . Inace sam update uradio pre dva dana i tek sam sada posle citanja ovoga posta resio da isprobam da li je otklonjen problem .
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Aleksaboy oko 7k din ako se ne varam.e još jednu stvar da napišem vezano za gprs i pozive.kada imam protok nisam dostupan ali kada idem npr na google ili sam samo povezan bez problema prekida vezu i bivam dostupan.šit.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Aleksaboy, ako sam dobro razumeo tetu u VIP-u, Tattoo je uz 325 1 din. i moras placati 500 din. mesecno za vreme trajanja ugovora i ne postoji drugacija opcija popisivanja tog 325 ugovora sa Tattoo telefonom.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Hteo bih da u skorijoj budućnosti uzmem neki Android telefon, najverovatnije neki model HTC. Merkam Tattoo ili Magic, pa pratim kako stvari stoje kod VIP-a jer mi se oni čine naboljim. E sad samo da dođe MNP i prelazim kod njih definitivno ali ne bih voleo da plaćam tih dodatnih 500 din. ako se odlučim za Tattoo. Paket 325 bi mi bio taman bez toga.
Aleksaboy, verujem da ce do MNP-a tj. od nove godine biti drugih Android modela u ponudi, a da ce Tattoo otici u penziju. 

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Ako bi VIP ubacio neke nove Android telefone i snizio cene postojećih, bio bi izbor broj 1 što se mene tiče. Tattoo bih trenutno najpre uzeo jer mi je cenovno u svakom pogledu najpristupačniji, tj. bio je dok nisu dodali ovih 500 dinara uz pretplatu. Ali mi se kod njega ne sviđa ekran od 2,8 inča. Radije bih uzeo neki sa 3,2 i više. E zato mislim da bi Magic bio prava stvar. Šteta što ga nemaju više u ponudi.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 17. Apr 2010. 16:26
magic je mnogo bolja opcija od tattoo-a, ali na tebi je da biras..
Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je dopunjavati do 100 karaktera gomilom tacaka, smajlijima i slicnim*
Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je dopunjavati do 100 karaktera gomilom tacaka, smajlijima i slicnim*
Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Jel, da vas pitam, da li mozda neko ima neki info, posto sam nacuo, da VIP ima neku akciju ovog leta gde prakticno nema rominga sa Hrvatskom?!
Tarifiraju kao da su nacionalni pozivi. Sumnjam da cu stici danas da odem da proverim u nekoj od poslovnica pa ako neko mozda zna ili moze da proveri pre mene...
I drugo sto me interesuje, da li roming ukljucuju odmah pri aktivaciji post pejd broja ili posle nekoliko meseci tj da li naplacuju ukljucivanje rominga za nove korisnike?

I drugo sto me interesuje, da li roming ukljucuju odmah pri aktivaciji post pejd broja ili posle nekoliko meseci tj da li naplacuju ukljucivanje rominga za nove korisnike?
Azimuth, meni su pri sklapanju ugovora odmah rekli da se roaming aktivira tek nakon 3 plaćena računa, a ako želiš odmah, uplaćuješ neke pare kao garanciju, tako nešto valjda, pa ti te pare onda stoje, i od toga ti se oduzimaju računi kasnije.
Tipa, daš 3000 kao garanciju za roamnig, i onda si te 3000 u plusu, i kad sledeći račun stigne na naplatu, oni samo odbiju od toga, recimo 1000.
Valjda sam dobro objasnio, sad kad gledam šta sam napisao, malo i meni samom deluje konfuzno, ali svataš poentu, nadam se
Tipa, daš 3000 kao garanciju za roamnig, i onda si te 3000 u plusu, i kad sledeći račun stigne na naplatu, oni samo odbiju od toga, recimo 1000.
Valjda sam dobro objasnio, sad kad gledam šta sam napisao, malo i meni samom deluje konfuzno, ali svataš poentu, nadam se

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
araphel, izgubio sam te jos kod prvog zareza
Salim se, tako sam i kontao tj tako je i kod ostalih ali mi jedan decko kaze da su njemu odmah ukljucili pa mi je to zvucalo kao naucna fantastika.
Ako je u pitanju taj iznos od 3000 RSD onda i nije puno pa se i isplati to uraditi ali ako je vise od toga onda je vec

Ako je u pitanju taj iznos od 3000 RSD onda i nije puno pa se i isplati to uraditi ali ako je vise od toga onda je vec