HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Bila je ranije neka fora da se čeprkanjem po meniju isključi Sense, postavio sam ja ovde negde i link ka klipu, ali to očigledno više ne radi.....Šteta, jer u većini slučajeva mi ne treba 7 homescreenova, a widgeti koji su dobri u Sense, mogu da se pronađu uglavnom i ovako sa strane....ne znam koliko bi telefon bio brži i da li bi bio brži sa malo više slobodnog RAM, ali bih rado probao. ovako, sa flashovanjem i zezanjem, nisam spreman da rizikujem. Iskreno, ne sviđa mi se to što nije omogućeno da se Sense po volji uključi/isključi.
HTC Desire, Legend and Wildfire to get Froyo (2.2) by October
HTC is having to play cat and mouse once again it seems, following Google's roll out of Android 2.2: Froyo for the Nexus One, as it looks to update its latest handsets with the latest build.
"We are working hard with our partners to update the HTC Sense experience on Froyo [2.2] and distribute it to our customers as fast as possible. We expect to release updates for several of our 2010 models including Desire, Legend and Wildfire beginning in Q3".
Is the official line from the company in a statement to Pocket-lint.
The news, while welcomed by most HTC Legend and Desire owners, will also bring with it frustration that yet again they are being forced to wait months to get the most recent version of Android on their phones.
HTC Hero owners have had to wait over a year before being bumped from Android 1.5 to Android 2.1, something that is only just rolling out this week.
While the Nexus one can easily get the latest updates as they happen thanks to its unfettered operating system approach, HTC's decision to offer a skin, the Sense UI, on top of standard Android is clearly slowing the update process down.
Should Google slow down the updates to just one a year, or is the every couple of months approach better? Let us know in the comments below.
Izvor
HTC is having to play cat and mouse once again it seems, following Google's roll out of Android 2.2: Froyo for the Nexus One, as it looks to update its latest handsets with the latest build.
"We are working hard with our partners to update the HTC Sense experience on Froyo [2.2] and distribute it to our customers as fast as possible. We expect to release updates for several of our 2010 models including Desire, Legend and Wildfire beginning in Q3".
Is the official line from the company in a statement to Pocket-lint.
The news, while welcomed by most HTC Legend and Desire owners, will also bring with it frustration that yet again they are being forced to wait months to get the most recent version of Android on their phones.
HTC Hero owners have had to wait over a year before being bumped from Android 1.5 to Android 2.1, something that is only just rolling out this week.
While the Nexus one can easily get the latest updates as they happen thanks to its unfettered operating system approach, HTC's decision to offer a skin, the Sense UI, on top of standard Android is clearly slowing the update process down.
Should Google slow down the updates to just one a year, or is the every couple of months approach better? Let us know in the comments below.
Izvor
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Iskreno araphel,nisam puno ni "cackao" uredjaj da bih primetio tako neke stvari.No ne bitno.
Inace ta "fora" sa iskljucivanjem Sense UI-a,bila je sa nekim prvim FW.Sada je to nemoguce.
A sto se Froyo-a tice,ako je to za oktobar istina,u tom slucaju,znajuci HTC,bice novembar,pa verovatno decembar.I najverovatnije mi za Bozic dobijamo Froyo.

Inace ta "fora" sa iskljucivanjem Sense UI-a,bila je sa nekim prvim FW.Sada je to nemoguce.
A sto se Froyo-a tice,ako je to za oktobar istina,u tom slucaju,znajuci HTC,bice novembar,pa verovatno decembar.I najverovatnije mi za Bozic dobijamo Froyo.

@xerosoft ali kako se boriti protiv toga? Ja sam hteo dva da kupim ali prvo da moj prijatelj pogleda telefone. Jos mi je juce u razgovoru rekao da je njegova zarada 700 dinara buhaahah......pa ni klinci sto peru soferke ne rade za te pare. Bio je prilicno nervozan kad sam mu postavio par pitanja i na kraju prekinuo razgovor. Ja sam za to da ga maltretiramo pozivima ili da porucujemo nesto pa da mu se vraca i da mora nonstop da placa postarinu. Mozda to pomogne. Tako smo uradili za nekog lika koji je varao za moto delove........vise to ne radi.
Ja se izvinjavam za mali off ali u pitanju je DESIRE konkretno pa zato ovde pisem.
Ja se izvinjavam za mali off ali u pitanju je DESIRE konkretno pa zato ovde pisem.
Imam jedno pitanjce koje se vise tice browsera, kod Desire-a, ali posto je konkretno na njemu, postavicu pitanje ovde.
Elem, na jednom forumu gde je ubacena skripta prepoznavanja OS-a i browsera, pise da je OS Mac OS X 10.5.7, browser Safari 4.0. Koristim naravno Desire, default browser...
Pitanje: u cemu je zapravo stvar? U skripti foruma koja se pogubi ili Desire nesto neobicno "brljavi"?
Elem, na jednom forumu gde je ubacena skripta prepoznavanja OS-a i browsera, pise da je OS Mac OS X 10.5.7, browser Safari 4.0. Koristim naravno Desire, default browser...
Pitanje: u cemu je zapravo stvar? U skripti foruma koja se pogubi ili Desire nesto neobicno "brljavi"?
araphel, pitao sam bas Admina foruma za ovo, koji je programer po struci, evo sta kaze:
"Prepametni browseri cesto sami salju fake USER_AGENT_STRING da bi ispravili prikaz na nekim sajtovima. To je bas na Linux-u cest slucaj, Konqueror se cesto identifikuje kao Safari na sajtovima YouTube ili Picasa jer ti sajtovi koriste razlicit CSS za razlicite browsere. Evo ja cu da napravim sada jednu skriptu koja ispisuje komplet USER_AGENT_STRING pa da vidis sta ce ti izbaciti kada odes tamo: http://radulovity.de/ua.php otidi tamo, ono sto ti ta stranica ispise je ono sto je tvoj browser rekao. Kopiraj mi ovde output da analiziramo."
Kopiram output sa tog radulovity.de sajta i ispise ovo: "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_7; en-us) AppleWebKit/530.17 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Safari/530.17"
Admin foruma predlaze da podesim aparat, ali ne zna tacno na koji nacin. Pitam kako to Google-ov OS da salje podatke Apple-ovog sistema, kaze sledece: "Da prostis "tako mu se digo"... To iako je Google-ov browser, on ce se lazno predstaviti ako oseti potrebu za tim, ako se istripuje da ce sajt izgledati drugacije (sajtovi cesto imaju ovakve skripte za detekciju browsera i platforme kako bi prilagodili prikaz za vas uredjaj).
Ae sad ti budi pametan i provali o cemu se tu stvarno radi. Nije uopste nikakav problem, ali bas me zanima kako Android salje Apple "signale", pa cak i bili fake!?
"Prepametni browseri cesto sami salju fake USER_AGENT_STRING da bi ispravili prikaz na nekim sajtovima. To je bas na Linux-u cest slucaj, Konqueror se cesto identifikuje kao Safari na sajtovima YouTube ili Picasa jer ti sajtovi koriste razlicit CSS za razlicite browsere. Evo ja cu da napravim sada jednu skriptu koja ispisuje komplet USER_AGENT_STRING pa da vidis sta ce ti izbaciti kada odes tamo: http://radulovity.de/ua.php otidi tamo, ono sto ti ta stranica ispise je ono sto je tvoj browser rekao. Kopiraj mi ovde output da analiziramo."
Kopiram output sa tog radulovity.de sajta i ispise ovo: "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_7; en-us) AppleWebKit/530.17 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Safari/530.17"
Admin foruma predlaze da podesim aparat, ali ne zna tacno na koji nacin. Pitam kako to Google-ov OS da salje podatke Apple-ovog sistema, kaze sledece: "Da prostis "tako mu se digo"... To iako je Google-ov browser, on ce se lazno predstaviti ako oseti potrebu za tim, ako se istripuje da ce sajt izgledati drugacije (sajtovi cesto imaju ovakve skripte za detekciju browsera i platforme kako bi prilagodili prikaz za vas uredjaj).
Ae sad ti budi pametan i provali o cemu se tu stvarno radi. Nije uopste nikakav problem, ali bas me zanima kako Android salje Apple "signale", pa cak i bili fake!?
Navodno ovo je video Desire-a sa Froyom -> KLIK
Video napravljen sa Desire-om -> Video sample recorded at 720p with the Desire
Video napravljen sa Desire-om -> Video sample recorded at 720p with the Desire
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Ljudi ja malopre bio u VIP-u i uporedjivao jedno pola sata, sat Desire i Legend. Iskren da budem nijednu razliku video nisam. Ni u brzini ni u ekranu(mada mi se cini da je bolji malo na Legendu a oba su podesena na max osvetljenje). Razliku koju sam primetio je da Legend nema Live wallpapers i interesuje me da li moze da ima? Ostalo nisam primetio a ukljucivao sam svasta nesto i testirao uporedo.
Druga stvar. Meni licno je nekako ergonomija na Legendu bolja i lakse kucam poruke iako je manji ekran. Nema problema sa slucajnim diranjem onog nazovi dzojstika. Tel mi je lepsi i ceo izgleda kvalitetniji i zategnutiji.
Kakva su vasa misljenja i da li realno postoje razlike izmedju ova dva telefona? Pominje se taj Sound chip al koliko je to realno u praksi?
Druga stvar. Meni licno je nekako ergonomija na Legendu bolja i lakse kucam poruke iako je manji ekran. Nema problema sa slucajnim diranjem onog nazovi dzojstika. Tel mi je lepsi i ceo izgleda kvalitetniji i zategnutiji.
Kakva su vasa misljenja i da li realno postoje razlike izmedju ova dva telefona? Pominje se taj Sound chip al koliko je to realno u praksi?
Desire ima nesto bolji zvuk zaista. Razlika je i u procesoru i nesto vise RAM memorije. Naravno,i u velicini ekrana. Imao sam Legend par nedelja na testiranju,i samo reci hvale imam za model, pre svega za kvalitet izrade. Desire me takodje vec mesecima odlicno sluzi,i recimo meni je ta razlika u velicini ekrana jako korisna stavka. Ne znam kolika im je razlika u ceni,ali ako nije velika,ipak bih pre uzeo Desire. Ako ima istine u onome sto se po netu suskalo za Android 3.0, onda Desire ima sanse da ga jednog dana dobije, a Legend svakako ne. S druge strane,ko nije preterano zahtevan korisnik i ne pati mnogo od konstantnog updateovanja i uziva u dve ipo milisekunde ubrzanja u radu,taj svakako moze uzeti Legend, koji je po meni jako dobro i zaokruzeno resenje.
Ja licno bih verovatno bez obzira na sve ipak ponovo uzeo Desire,i ostajem na njemu sve dok se ne pojavi nesto slicno ili bolje,samo da ima qwerty.
Ja licno bih verovatno bez obzira na sve ipak ponovo uzeo Desire,i ostajem na njemu sve dok se ne pojavi nesto slicno ili bolje,samo da ima qwerty.
to nije oficijelni Froyo ROM, već rom na kome radi Android community, njegov tvorac ima i thread na xda forumu posvećen tome... evo šta je rekao za ovaj ROM (očekuje se da izađe ovih dana):IDzO napisao:Navodno ovo je video Desire-a sa Froyom -> KLIK
Oficijelni Froyo još uvek čekamo. Nema šta, HTC je previše inertan, community je preuzeo razvoj ovog fona.Rom will be released soon.
We are working to iron out little things, graphics and also - very important - to provide you with a complete guide to upgrade.
It is NOT like flashing rom as usal. Believe me.
You need to be very calm, follow DJ Droid's guide to the letter and have the guts to try. It works, but the procedure is NOT intuitive.
We have to be sure that the guide is ok, translate it correctly in English (all of the people involved do not use english as their first language) and test it again.
I will take care of translating it tonight and in parallel the cooks will finalize their precious work.
It will be ready when it will be ready, but ready it will be soon......
ps get your good'ole recovery (like amdesirerecovery or else) ready, and also fakeflash.
Legend nema šanse da dobije 3.0araphel napisao:Ako ima istine u onome sto se po netu suskalo za Android 3.0, onda Desire ima sanse da ga jednog dana dobije, a Legend svakako ne.
Što se tiče Desire, sve je u rukama HTC-a. Nema sumnje da će telefon biti sposoban da hardverski podrži Gingerbread, pošto će Google prilagoditi telefon Nexusu