U900 Soul, za, protiv i altermative.........

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

U900 Soul, za, protiv i altermative.........

Post od gargamel4 »

Elem kao što naslov kaže, malom (27ogodišnjem) bati je rođendan za koji dan i pade mi na pamet da bih mogao da mu uzmem zamenu za d500 koji se posle 5 godina već lagano raspada. Na pitanje šta sledeće planira, odgovor je bio: "Nešto jako slično ovome što imam, nikako TS, slajder, da ima radio i memorijsku karticu (za muziku, jel), bolju kameru (od 2MPx, što i nije tako teško danas), i da nema OS - da je brz, i najverovatnije Samsung......"
U moj budžet se uklapa oko 120e, a čisto sumnjam da kad bi skupljao pare za to, da bi i sam dao više. Tako da:

- da li Soul i ako ne zašto?
- alternativa i zašto?
- koliko je čvrst i kakav je slajder (jer švecin u600 i nije tako čvrst kao d500)
- kakav je ovaj multifunkcijski kursor, kako se pokazao, jel TS, ako jeste jer kapacitivni ili rezistivni.........
- i šta vam još padne na pamet da je možda bitno. On dugo nosi jedan telefon i onda hoću da mu uzmem nešto čime će biti zadovoljan.

Hvala unapred :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

gargamel4, Dacu ti jedan predlog za SE T715.Evo moja ga sestra kupila pre 15-20 dana,tacnije nabavila iz Italije,mislim da mu je cena ovde u tvom rasponu koliko mozes izdvojiti.
Posto ga je ona dobila,odmah sam, naravno, se ponudio da ga malo procackam jedno 3-4 dana i stvarno sam odusevljen.Mislio sam napisati detaljan review u njegovoj temi ali namam sad vremena,tako da evo ukratko prednosti,tacnije onog' sto je mene odusevilo.
Izrada: odlicna,aluminijum,slajd zategnut perfektno,nikakvog pomeranja.
Ekran: odlican,boje zive i odlicna vidljivost na suncu,dovoljna velicina
Zvuk: sasvim dobar,preko zvucnika jako glasan, a sa slusalicama za nijansu tisi,bas kao treba,ima radio.
Kamera: 5 mpx,slike super po danu,nazalost bez AF.
Baterija: izvanredna,ali bukvalno,bez ikakvih problema uz konstatnu upotrebu izgura 3 dana,ako se koristi normalnije 5 dana komotno.Za nepoverovati!
Pdrzava micro kartice i super radi sa 1 GB,licno provereno,evo jos je u telefonu i super sljaka.
Elegantan,mali model,prilicno lagan,u dzepu se ne oseti tezina,dobar izbor boja...
Ako se setim jos cega pisacu,a ako ti imas pitanje "pucaj".
:wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

1. Може, у тој ценовној групи највише нуди.
2. За те паре све остало је слабије :unsure:
3. После првог пада се расклимао, мени не улива поверење као и већина Самсунг модела.
4. Одлично ради, далеко боље од сензора, у питању је "resistive touchscreen".
5. Мој друг га има дуже од годину дана, пао му је после 15-так дана и расклимао се што на мене није оставило позитиван утисак. Оно што је позитивно што се није повећало то климање бар он није приметио али дефинитивно када га узмеш у руку то је Самсунг. Сад то је више субјективно мишљење, многима је израда ок али мени се ту нешто не свиђа.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Takodje mislim da je kupovina S.E. modela bolji izbor,ipak je S.E. brend za klasu ispred samsunga,razlog-isustvo moje i bratai mojih prijatelja.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

gargamel4, pogledaj LG Kf750 za jeftine pare veoma dobar telefon...Jeste da ima TS ali kao da ga nema :D
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Lacky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Maj 2010. 10:41

Post od Lacky »

Ja sam imao 2 soula i to oba preko telenora i preporucujem ti jedno veliko NE!!!
Telefon je najvece g**no koje sam mogao da uzmem. Prvi mi je crkao nakon 3 sata!! pogodi sta flat cabl, posto su mi zamenili ovaj drugi mi je trajai 8 meseci pa je i on crkao a pritom je ispadao iz mreze i naravno opet flet. Telefon izgleda fancy i cool smekerski i ima 2 god garanciju ali predlog moj ti je da ga zaobidjes u sirokom luku... Ja ga nsiam popravljao jer sam izgubio garanciju i necu da dam 30E za popravku fona i ako pare uopste nisu problem.
nadam se da sam ti pomogao barem malo :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

gargamel4, ne mora da znači, ali... moja "skvo" je imala u900 neko vreme, isto preko Telenora. Posle mesec-dva je poslat na servis zbog ispadanja iz mreze i gubitka svetla na TS (radio je). Svetlo popravljeno, problem sa mrežom ostao (iako "pokazuje" signal).
Ako se dobro sećam, fino izgleda, TS je prečica ka plejeru, porukama, profilima, meniju i Google servisima - ili klasičan d-pad. I da, mislim da je capacitive. To je neko vreme kada sam imao w950/N6500s pa mi i nije ostao u nekom lepom sećanju, sporo otvaranje fotki itd. Ne znam ni kakav je pristup memorijskoj, jednom sam ga samo prikačio i bila je samo Samsung pc studio opcija. Tu je negde po fijokama, pa ako brata nešto konkretno zanima upaliću ga.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ok, bili ste mi od pomoći, a pošto je jutro pametnije od večeri videćemo za sutra novi predlog. Lep i simpatičan telefon, ali očigledno previše mana.

:wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Морам да се исправим ако је то сад битно навигациони део је капацитивни :oops:

То за квар може да буде до примерка, што се тиче мана, који телефон их нема а и не може се очекивати савршенство за 130€ :unsure:

Можеш узети у разматрање и КФ750, телефон има врхунску израду али мало слабији процесор :wink:

Odgovori