Ovlasceni i distributeri na ovom sajtu

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Ovlasceni i distributeri na ovom sajtu

Post od Lobachewsky »

Jel' su prodavnice sa listi na ovom sajtu ovlascene, predstavnistvo ili distributeri? Ako nisu sve, jel' ima neka koja jeste, ili jos bolje,
jel' je sigurno (koliko toliko) kupovati mobilne iz prodavnica na ovom sajtu (znam da nista nije 100% sigurno).

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Koliko ja znam, mi u našoj zemlji nemamo ovlašćene distributere za nokiju, za simens imamo, a za ostale proizvodjače stvarno ne znam...Takodje nemamo ni predstavništvo, jedino je royalton ovlašćeni prodavac sa ovoga sajta... :unsure:
Što se tiče ostalih prodavnica, na dobrom glasu su infotim, telekom+ i tehnomarket...
Ja sam tako informisana, ako grešim neka me neko slobodno ispravi... :oops:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

e ovako Alpha Copy je ovlasteni distributer za Nokia telefone u Srbiji. Sutra cu ti dati broj telefona (ako ga nadjem) i sve lepo mozes da ih pitas sta te interesuje (za njih prodaju ComTrade computers, manhattan...to su firme u Beogradu koje sam ja zapamtio)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa Roaming je ovlashceni distributer za Samsung u nashoj zemlji,Com Trade i josh jedna firma za Nokiu itd...
A predstavnishvta u nashoj zemlji koliko znam,nemamo.... :unsure: :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

E ovako stvari stoje:
-svojevremeno kada sam hteo da kupim original Nokia 6630 tragao sam svuda po internetu i mobilnim casopisima gde ima da se kupi original Nokia telefoni. Posto nisam nigde nista nasao otisao sam na Nokia.com i tamo pre odabiranja drzave u kojoj zivite (ali posto nema nase zemlje namece se misao i zakljucak da nemamo generalnog zastupnika) dole imate mogucnost da odaberete kontakt. Kada mi se to otvorilo malo sam jos ceprkao i nasao sam E-mail adresu nekog lika sto je zaduzen za prodaju Nokia telefona na evropskom trzistu (takodje postoji i za Sev i Juz Amer, Aziju...). Uzeo sam njegovu mejl adresu i napisao sam mu mejl u kojem sam ga pitao da li postoji neka prodavnica ili kompanija sa kojom saradjuju u Srbiji da bih mogao kupiti original telefon. I ostavio sam mu svoj broj telefona fiksnog i mobilnog i reako sam mu ako ima zelju da mi se javi da mi pomogne.
Posle 3-4 dana javljaju mi se iz Alpha Copy-ja i kazu mi da sam kontaktirao tog nekog lika iz Nokie i evo javljaju mi se da mi kazu da imaju original telefone ida oni saradjuju sa Nokia kompanijom.

Tako da mi imamo generalnog zastupnika koji uzima original telefone i daje ovlascenim prodavnicama koji kasnije preprodaju te telefone. Meni je rekao da u Subotici rade sa firmom Phoneco, za Beograd sam zapamtio ComTrade Computers i Manhattan ali ima jos firmi koje saradjuju sa Alpha Copy-jem i prodaju original telefone!!!!!
Kasnije sam procitao u broju 54/2005 (novine Mobil Mega) u uvodnoj reci da je AlphaCopy generalni zastupnik Nokia telefona.

Broj telefona Alpha Copy-ja je: 011/30-35-777

Ko voli nek izvoli ali cene su paprene pa zato na kraju nisam ni kupio original 6630 nego skidan sa T-Mobile mreze. :( :( :( :( :(

Ima tema na forumu ako se dobro secam gde smo raspravljali o cenama original i skidanih telefona i originali su bili skuplji za otprilike 200-250 eura. :o :o :o :o :o

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Zvanivni uvoznik Samsunga i Siemensa za SCG je kompanija Roaming. AlphaCopy (ComTrade), Manhatn, Rojalton, uvoze sve sto stignu, a Strong&Unique su uvoznici SonyEricssona. Inace ta firma posluje na relaciji Budimpesta-Beograd-Bukurest (ili Bratislava, sad se vec i ne secam!).
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

mi2scg, barataš sa poluinformacijama. Jedino Roaming i Strong&Unique su uvoznici, Manhattan i Royalton su prodavnice mobilnih telefona i ništa dalje od toga do sada.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Pa zato si tu da ispravis kada pogresimo. Izvinjavam se na netacnim informacijama.
Pozdrav!

Marko MI2
Stop the madness!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ma kakav Royalton :ohmy: kod njega je K750 za nekih 150 evra skuplji!!!! :shock:
Jel' znate jos nekog uvoznika ili neku provereno dobru prodavnicu... prvenstveno za SE?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

pa napisa ti Milan ko su uvoznici... :wink: nema ih milion :lol:
a za SE pa samo kod uvoznika su provereni telefoni... S&U su ok sasvim...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

S&U nema na listi, pa ako hoce neko da mi ostavi broj telefona... I tako to... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Lobachewsky pa ti shta ochekujesh,da uzmesh original fon a da ga neplatish vishe !? Pa nece to tako ............ :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Cyber, niko to nije rekao... Ne znam ni odakle ti to...
I ne trazim original fon, trazim obican, kao sto 95% ljudi u srbiji ima... Hocu da mi telefon radi :D Naravno da cu pre da ga platim 320 nego 490 evra, kao i svaki normalan covek (zanemaricu one koji pate od toga da im sve bude original- i ono njihovo: nema veze koliko je to bolje, bitno je bre da je orginal, pa makar i tri puta skuplje bilo).
Zanimaju me preporuke drugih korisnika, sta misle, kakva iskustva imaju... (naravno da zavisi od svakog telefona posebno, ali odprilke me zanima kako stoje stvari...).
Dva moja ortaka su kupila telefone u jednoj prodavnici i imali su neke probleme sa displejem, ja sam zato kupio u drugoj i nisam imao tih problema.... toliko :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Lobachewsky, jako je teško znati pouzdano tako nešto jer...ko zna kako i gde naše radnje nabavljaju telefone...jedna tura je možda skroz ok...dok druga ne... :|

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Zoko, to je ok, nisam ni ja mislio bukvalno... intetesuje me otprilike, vasa iskustva i tako to... zna se da u ovoj zemlji nikad nista nije sigurno i pouzdano :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

ja sam u subotici video kako polovan telefon stavljaju u novu masku i prodaju ga kao nov telefon!!!!!!!
svojevremeno sam pre par god. kupio "nov" telefon i kada je poceo maaaalo da se gubi odnesem ga u servis i oni mi kazu da tel ima polomljenu cip plocu.

Pa probajte nazvati Alpha Copy pa ce vam reci sa kojim firmama rade, meni su bili rekli da telefone koje kupis od njih imaju zapecacenu kutiju i kupac prvi otvara tu kutiju.

sad imam 6630 i strava je!!!!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Lobachewsky, ok, nisam mislila ništa loše... :wink:
Hm, imala sam par negativnih iskustava sa nekim radnjama u bg, ali ne bih da ih imenujem...ali recimo, pozitivno iskustvo je sa infotim-om, kod njih sam kupila 3650... :wink: :)

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

IDzO napisao:ja sam u subotici video kako polovan telefon stavljaju u novu masku i prodaju ga kao nov telefon!!!!!!!
svojevremeno sam pre par god. kupio "nov" telefon i kada je poceo maaaalo da se gubi odnesem ga u servis i oni mi kazu da tel ima polomljenu cip plocu.
Nista novo, pa to se radi godinama... Takvi telefoni se nazivaju pakovani, a ima i onih koji se ne pakuju kod nas, nego se repariraju negde u madjarskoj i stavljaju u nova kucista i prodaju kao novi... Stvar sa gomilom 3410... itd...

Ima polomljenu cip plocu? :? Tako nesto ne postoji, ali verovatno mu je negde napukla plocu (stampana ploca). Ona ima 8 slojeva stampe i desava se da pri padu pukne negde, pa ako nije puno strano moze da se prespoji, preklaemi, prebudzi, zapakuje u novo i proda... Zasto da ne, pa moramo se pomiriti sa tim, da ljudi ne biraju nacina da prodaju telefon...

Inace samo je Alfa Copy uvoznik za Nokiu, ovo su sve ostalo "distributeri" ili ti prodavnice, do pre godinu dana kod njih nije moglo da se kupi telefon na komad nego da se minimum naruci kontigent od minimum 100 tel.
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja sam je nazvao cip ploca jer ne znam pravi naziv koji si ti sada napisao - stampana ploca, ali mi nisu detaljisali koji je sloj puko!!!!

u Alpha Copy-ju mozes naruciti telefon i kupiti ga samo kao pravno lice tj. preko firme!!!!!

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Da znam to, ali je do skoro moralo da se naruci minimum 100 komada da bi mogao da pazarish kod njih, a sad su mislim spustili te kriterijume... :)
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

Odgovori