HTC HD2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Instalirao sam TouchXperience ... i ubagovao mi je telefon skroz... sad nece da ga uninstalira preko remove programs iz settingsa... vec nekoliko puta pokusavam i evo vec 10 minuta vrti one kruzice po ekranu kao da radi nesto.. a telefon radi sporije... kako da skinem ovo g o vno sa telefona ?
p.s. usao sam u file explorer i iz windows foldera pobrisao sve gde se pojavljuje touchxperience
p.s. usao sam u file explorer i iz windows foldera pobrisao sve gde se pojavljuje touchxperience
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
Layne_Staley, treba da vidis prvo na Windows/Startup folderu da nema neki od fajlova za TouchXperience, ako ima prvo tamo brises, pa restartujes i onda mozes da remove totally. Inace ako je neki program na tom folderu, znaci da se uvek pokrece u startu telefona i ne moze da se skida dok je pokrenut.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
misliš na ovako nešto? (BT/WiFi switcher)Layne_Staley napisao:odradio sam hard reset i pomogao mi je naravno![]()
kako da izbacim shortcut za wifi ili za bluetooth u quick links .. ? zna neko ?

inače, od skoro sam vlasnik HD2 i imam jednu veliku nedoumicu. ako imam uključen lokalnu WiFi konekciju, i istovremeno Telenor 3G, kada pokrenem aplikaciju koja koristi internet, recimo Opera Mini, koji internet opera mini onda ustvari "troši", WiFI ili 3G? kako to da znam i da budem siguran da je baš ta (WiFi) konekcija aktivna?
hvala, odgovor bi mi jako značio da ne trošim 3G, hvala!
Је л' пробао неко да инсталира Андроид на HTC HD2?
http://drippler.com/htc_hd2/android-2-2 ... n=wordtwit
http://drippler.com/htc_hd2/android-2-2 ... n=wordtwit
Kupih i ja ipak ovaj telefon. Par dana sam na njemu, jos uvijek se ucim, ide sporo jbg... ali mi je ovo i prvi smartphone koji uopste koristim, pa valjda nisam previse spor.
Postavio bih par pitanja ako nije frka... naime, u hardware information mi pise da imam 576 MB RAM size. Da li to znaci da moj telefon vec ima ugradjen taj softver, odnosno ROM koji otkljucava taj dodatni ram?
Evo neki software info, OS version 5.2.23568...... ROM version 23569 3.01.... Radio version 2.12.50.02_2. Da li je iko koristio nesto identicno ovom mom softweru, i kakva su misljenja? Naime, ja za ovih par dana koriscenja nisam naisao na neke vece bugove, ali cisto da pitam, da mi ne bi ko preporucio neki bolji ROM, i zbog cega.
Jos par banalnih pitanja koja mi sada padose na pamet....
Imenik mi se ne svidja iz 1. razloga. Ja sam sa svoje Sim kartice kopirao kontakte sve zive, i u imeniku u telefonu su mi sada cudno razvrstani. Tipa, imam kontakte Tata mob. Mama mob. Sestra mob., na SIM-u, i kada sam ih kopirao u telefon, oni sada glase Mob;Tata/1, Mob;Mama/1, itd. I sada tipa otvorim imenik, ocu da zovem sestru, kliknem na search, ukucam "sestra", i on mi napise da je nasao 0 rezultata, jer je on nalazi, tj. prepoznaje tek kada ukucam u search "mob", i onda mi izbaci sve kontakte sa tim sufiksom. E pitanje je... da li moze ovo nekako da se fixuje, i da mi sve kontakte pise u jednom redu?
Poruke - izvjestaji o dostavi mi stizu u vidu posebne poruke, a ne u vidu obavjestenja kao sto je na Sony Ericsson-u na pr. Takodje, kada se kuca text u poruci, odmah blizu je dugme za send, i kada se ono klikne, poruka se odmah salje bez ikakve konfirmacije (moze doci lako do miss-clicka). Pa da pitam, da li i ove 2 stvari mogu da se fixuju nekako, nekim programom, ili w/e?
Mreza - nalazi mi 3G mrezu stalno, iako ja nju stalno ne koristim. Ako sam dobro cuo negde, kada je 3G signal upaljen, jacina mreze ne bude uvijek maximalna (ovo sam se i sam uvjerio, na ovom HTC-u gdje je 3g ukljucen mreza mi bude uvek malo slabija nego na drugom telefonu gdje je obican signal), a i 3G signal malo vise trosi bateriju?
E sada, posto meni taj 3G signal ne treba u vecini vremena, kako da switch-ujem na obican signal?
Duh, koji wall of text jbt.
Anyway, hvala unapred na odgovorima.

Postavio bih par pitanja ako nije frka... naime, u hardware information mi pise da imam 576 MB RAM size. Da li to znaci da moj telefon vec ima ugradjen taj softver, odnosno ROM koji otkljucava taj dodatni ram?
Evo neki software info, OS version 5.2.23568...... ROM version 23569 3.01.... Radio version 2.12.50.02_2. Da li je iko koristio nesto identicno ovom mom softweru, i kakva su misljenja? Naime, ja za ovih par dana koriscenja nisam naisao na neke vece bugove, ali cisto da pitam, da mi ne bi ko preporucio neki bolji ROM, i zbog cega.
Jos par banalnih pitanja koja mi sada padose na pamet....
Imenik mi se ne svidja iz 1. razloga. Ja sam sa svoje Sim kartice kopirao kontakte sve zive, i u imeniku u telefonu su mi sada cudno razvrstani. Tipa, imam kontakte Tata mob. Mama mob. Sestra mob., na SIM-u, i kada sam ih kopirao u telefon, oni sada glase Mob;Tata/1, Mob;Mama/1, itd. I sada tipa otvorim imenik, ocu da zovem sestru, kliknem na search, ukucam "sestra", i on mi napise da je nasao 0 rezultata, jer je on nalazi, tj. prepoznaje tek kada ukucam u search "mob", i onda mi izbaci sve kontakte sa tim sufiksom. E pitanje je... da li moze ovo nekako da se fixuje, i da mi sve kontakte pise u jednom redu?
Poruke - izvjestaji o dostavi mi stizu u vidu posebne poruke, a ne u vidu obavjestenja kao sto je na Sony Ericsson-u na pr. Takodje, kada se kuca text u poruci, odmah blizu je dugme za send, i kada se ono klikne, poruka se odmah salje bez ikakve konfirmacije (moze doci lako do miss-clicka). Pa da pitam, da li i ove 2 stvari mogu da se fixuju nekako, nekim programom, ili w/e?
Mreza - nalazi mi 3G mrezu stalno, iako ja nju stalno ne koristim. Ako sam dobro cuo negde, kada je 3G signal upaljen, jacina mreze ne bude uvijek maximalna (ovo sam se i sam uvjerio, na ovom HTC-u gdje je 3g ukljucen mreza mi bude uvek malo slabija nego na drugom telefonu gdje je obican signal), a i 3G signal malo vise trosi bateriju?
E sada, posto meni taj 3G signal ne treba u vecini vremena, kako da switch-ujem na obican signal?
Duh, koji wall of text jbt.

Anyway, hvala unapred na odgovorima.
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
joximovic, pro pitanje nisam razumeo to u vezi RAM memorije.Sto se tice drugog pitanja moze da bude da ti je u opcijama Last name first a sve to si mogo da izbegnes da si namestio da ti kontakte snima i vuce sa kartice (sto je takodje trebao automtski telefon da odradi).Sto se izvestaja tice ima program koji ih automatsk ibrise posle odredjenog vremena a ako si misli oda li moze da se namesti da stizu kao obavestenje a ne kao poruka mislim da to ne moze barem ne sa nativ SMS cetom.Ako ti ne odgovara testatura najlakse je da je promenis i tako ces da izbegnes eventualne neprijatnosti sa njom.3G mreza nije svuda dobro zastupljena tako da zbog toga nemas pun signal i 3G ti vise trosi bateriju sto se tice manualnog podesavanja mreze to bi trebal oda bude u settingsu pod connections pa phone i izaberes Band i podesis na 900/1800 ili GSM ne znam kako ti je upisano vec.Sledeci put malo vise prelistaj forum sve odgovore si mogo da nadjes vec u poistojecim diskusijama.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Prelistao sam ja citav ovaj topic, i ove stvari sto sam pitao nisu bile... nisam lud valjda. I kontam da nema smisla da prelistavam ili pitam ovo u nekom drugom topicu, kada sam pitao stvari koje su vezane samo za ovaj HD2 kao model.
Prvo pitanje je bilo... pise mi u hardware opisu telefona (opciji About phone) da imam 576 rama, pa pitam da li to znaci da ja vec imam ROM koji otkljucava tih skrivenih 128mb, jer inace ovaj telefon fabricki nema 576 rama ako sam dobro procitao u ovom topicu?
Telefon je meni i vukao, odnosno kopirao te kontakte sa kartice, vec sam napomenuo to, ali mi ih je kopirao tako kako sam rekao. Sve je zajebao u vezi First name i Last name-a. I sada, ne postoji nijedan drugi imenik kao program koji bi mogao instalirati, ili nesto slicno, samo da ne moram manuelno svima da menjam First name i Last name?
Takodje, ovaj Band nisam nasao tamo kako si ti objasnio, ali sam ga nasao na drugom mestu, pritisnem slusalicu za poziv, pa options, pa dole stoji Band. Ja sam stavio sada na Network type: GSM. I sada mi gore u vrhu telefona stoji ikonica na kojoj je slovo E i ispod njega 2 obrnuto postavljene strelice. Da li je ovo sada OK, i da li je ovo ta 2g mreza koja ce manje da mi trosi?
Prvo pitanje je bilo... pise mi u hardware opisu telefona (opciji About phone) da imam 576 rama, pa pitam da li to znaci da ja vec imam ROM koji otkljucava tih skrivenih 128mb, jer inace ovaj telefon fabricki nema 576 rama ako sam dobro procitao u ovom topicu?
Telefon je meni i vukao, odnosno kopirao te kontakte sa kartice, vec sam napomenuo to, ali mi ih je kopirao tako kako sam rekao. Sve je zajebao u vezi First name i Last name-a. I sada, ne postoji nijedan drugi imenik kao program koji bi mogao instalirati, ili nesto slicno, samo da ne moram manuelno svima da menjam First name i Last name?
Takodje, ovaj Band nisam nasao tamo kako si ti objasnio, ali sam ga nasao na drugom mestu, pritisnem slusalicu za poziv, pa options, pa dole stoji Band. Ja sam stavio sada na Network type: GSM. I sada mi gore u vrhu telefona stoji ikonica na kojoj je slovo E i ispod njega 2 obrnuto postavljene strelice. Da li je ovo sada OK, i da li je ovo ta 2g mreza koja ce manje da mi trosi?
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ljudi cini mi se kao da imam slab prijem (signal) wifi - ja... u bilo kom restoranu ili kaficu u kom ima wireless imam 1 , max 2 crtice ( dok drugar na nokiji ima full signal)... kuci (gde imam veoma jak tp link) imam 2 crtice...
neko zna o cemu se radi ? resenje neko?
neko zna o cemu se radi ? resenje neko?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Layne_Staley, www.xda-developers.com ukucas u search Radio HD2 i lepo iscitas tutoriale.Usput i pogledas koju verziju ti imas i koja je novija/najbolja verzija i tu ubacis.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Android na hd2?probao,odusevljen sam!!!
http://gamesquare.co.uk/desire.html
rec je o verziji 4.skoro svaki dan izadje nesto novo i bolje,sa manje bugova.
celi folder kopirati na root kartice,kliknuti na crlcad,nista se ne dogodi(normalna reakcija),onda kliknuti na haret.exe,android se ucitava.
restart na crveno dugme na poledjini vas vraca na windows,koji se ovim procesom ne poremeti,ne gube se kontakti niti instalirane aplikacije.
uzivajte
http://gamesquare.co.uk/desire.html
rec je o verziji 4.skoro svaki dan izadje nesto novo i bolje,sa manje bugova.
celi folder kopirati na root kartice,kliknuti na crlcad,nista se ne dogodi(normalna reakcija),onda kliknuti na haret.exe,android se ucitava.
restart na crveno dugme na poledjini vas vraca na windows,koji se ovim procesom ne poremeti,ne gube se kontakti niti instalirane aplikacije.
uzivajte
live long and prosper