GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

araphel,koju verziju NDrive pokusavas da instaliras?
Garmin bi trebalo da se "ubacuje" kao i na ostalim modelima,postupak je i dalje isti. :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Probacu ponovo, a sto se ndrive tice, probao sam vise verzija, ne znam sad tacno, ali sa svima sam imao isti problem. Jedna jedina je progurala instalaciju i setovanje kako treba, ali ona ne radi dobro, tojest gasi se i koci ceo telefon.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sta se desava sa Garminom? poslednja oficijalna verzija 5.50 jel to garmin prestao da izdaje verzije za symbian????

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Izasla je davno i 5.00.60v
Sigurno nece prestati da izdaju verzija za symb jos dugo, tako nemo' da brines ;)
Слобода или смрт

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Konacno uspeh! Ubacio 50060 i koliko vidim, radi sasvim normalno. Doduse, samo SCG mapa, tek treba da postavim ostalo....

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jel moze oficijalni link za tu 5.60v verziju posto ja nikako niegde ne mogu da je nadjem :(

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Mirko BGD,na oficijalnom site-u je poslednja verzija za download v5.00.50,cini mi se,davno bese,da je v5.00.60 izasla samo za azijsko trziste.Pogledaj P.P. 8)

bestboy,nisam vise tako siguran da ce Symbian dobijati update Garmina,odavno je izasla poslednja Worldwide verzija (v5.00.50 - April 2009.),a i v5.00.60 je izasla pre skoro godinu dana. :uhuh:

araphel,ako budes ubacivao NDrive,verzija koja bi trebalo bez pro da radi na E72 je v9.3.15 .

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Fox, pa kad bolje razmislim u pravu si...tu zadnju verziju sam postavio ovde jako jako davno jer sam je nasao na jednom rashn ilegale sajtu :D ;)
Слобода или смрт

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Fox, probao sam i 9.3.15, i ona jedina prodje instalaciju, ali kad se pokrene ili se samo startuje i odmah ugasi, ili toliko ugusi ceo telefon da mogu jedino da ga spasem vadjenjem baterije. Za sada koliko vidim Garmin radi ok. Ionako mi je to rezerva, cisto da imam kad vec postoji mogucnost. Motonav na Desire mi je daleko bolji, i njega uglavnom koristim.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

araphel,da li si instalirao preko potrebnu Pips aplikaciju za rad NDrive-a?
Mozda tu lezi pro koji ti se javlja. :?
No sumnjam da ti je pored Desire-a (Motonav) uopste potrebna neka druga navigacija,sad imas Garmin kao alternativu. ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Fox, ma naravno, sve redom, ali ne vredi. Prosto nece da komunicira sa uredjajem i to je to. Vec neko vreme se cimam da stavim neku navigaciju i na E72, jer na njemu dosta duze traje baterija, pa da ima, ako zatreba. Do sada nije islo, sad se cini kao da je ok. Za putovanja uglavnom pikam Motonav, jer se dosta lakse dodaju mape, ali nece da skodi ni Garmin kao rezerva :wink:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

koju normalno navigaciju mogu da instaliram na 9300??? cini mi se d Garmin ne posoji za nju :(

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Evo vracam se sa testiranja navigacionog uredjaja Garmin nuvi W255. Znaci uredjaj je fenomenalan sto se mene tice i sada mi je jasno zasto je Garmin broj jedan u svetu sto se tice navigacije. Osim kvalitetnog hardvera, softverski je jos bolje odradjen. Iako naizgled isti prikaz kao i kod Garminxt mobile na telefonima ili pda, mnogo je bolji. Sve je nekako lepse, jasnije, logicnije (ako malo bolje zagledate naravno). Preciznost je u mm, fix hvata mnogo brzo (dok nadjete lokaciju gde zelite da idete) i veoma je stabilan pogotovu u tunelima gde kod mobilnih telefona veza obavezno puca.
jedini problem je mapa nase jadne zemlje u kojoj ima su ucrtane sve ulice, ali je svakoj drugoj smer pogresan. I kad smo kod toga rekalkulacija je veoma brza. Mana ne moze se instalirati nijedan drugi program za navigaciju ili bilo sta drugo sto kod vecine drugih moze. Ne postoji multimedija, dakle strogo navigacioni uredjaj, a sve ostalo ga ne interesuje. topla preporuka profesionalcima kojima je navigacija neophodna, a nama ostalima je sasvim dovoljna i ona na telefonu.
izvinii malo na off-u ali hteo sam da predstavim razlike izmedju Garmin uredjaja i Grmin mobile XT.

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

Ljudi ja imam problem: na nokiji x6 mi je instaliran GMobileXT 5.00.60 i radi odlicno, ali se cesto zabaguje u sred navodjenja pa moram da gasi app ili cak ceo telefon... Ako neko zna u cemu je mozda problem neka mi odgovori :)
Samsung Galaxy S III mini

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Hteo boih da na n79 da postavim Garmin ali nemogu maknuti sa pocetka.Problem je u kompijuteru,kada skinem to sto mi treba sa rapidshare on mi to otvara kao Microsoft Word a ne kako treba.Ovde se vide samo neki hiroglifi.
Znaci terbam nesto uraditi sa komp.da bi ono sto skinem sa rapidshare video kako treba a ne u word formatu.
:smutny: Zna li neko da pomogne :smutny:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li imas instalirane WinZip i WinRar programe?
Pomocu njih otvaras te zapakovane datoteke, a ako nece da otvori te datoteke moguce je da su ostecene pa moras traziti nove.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

deksicom, desni klik, properties pa nam kazi sta ti kaze PC, koji je nastavak datoteke (i kolika je).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

evo ovako izgleda ikona
Slika

a ovako kada se otvori
Slika

ovoje sto je napisao tomas hokemberi
Slika

velicina datoteke pise ista onolika kolika je i oznacena prilikom pocetka skidanja

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

deksicom, to je rar datoteka koju treba da otvara WinRar ili neki drugi kompatibilni softver kao sto je besplatni 7-Zip koji ti preporucujem. Ti ili neko drugi je greskom podesio da se RAR fajlovi otvaraju Microsoft Word-om. Ako imas instaliran softver koji otvara WinRar onda na properties prozoru samo gde ti pise "Opens with: Microsoft Word" klikni na dugme "Change ..." i izaberi taj softver. Ako nemas odgovarajuci softver instaliraj 7-Zip. Ustvar instaliraj 7-Zip svejedno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ej uspeo sam nesto kliknu sam na ovu word ikonu desnim tasterom pa 7-zip i u padajucem meniju odabrao Extract to GarminMobile .....
zatim mi se otvorio novi folder koji sadrzi Garmin kygen,garmin mobile valjda je to to sada cu da pokusam pa cu da vidim sta ce ipasti.
tomas hokenberi hvalati za pomoc,nista bes tebe a da skinuo sam ono sto si mi napisao valjda je to pomoglo,neznam dali se to 7-zip i ranije pojavljivalo ili nije.

Dva sata mi je trebalo da se snadjem i sve uradim kako treba.Malo sam se mucio oko mape scg dok sam nasao onu sa kojom hoce da radi,nisam ga probao u voznji i dali ce tad da radi i glasovno navodjenje ili se ono posebno ukljucuje.

tomas hokenberi oko onoga sto si mi ti pomogao sam se mucio nedelju dana ali ti sime zacas opravio svaka ti cast na znanju.Poz...

Zaključana tema