Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Innerspirit, ako već nećeš da ga hackuješ bolje uradi update preko NSUa.. Pre updatea resetujes ponovo sve i posle updatea isto tako. Neka ti bude puna baterija i profil prebaci na General. Možda neke od ovih stvari već i sam znaš ali nije na odmet da podsetim :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 00:51

Post od Innerspirit »

Sve sam probao i nista ne pomaze... Jedino me ohrabruje mozda da ga flesujem, da ubacim verziju sa srpskim jezikom, ali od svega, jedino nikad nisam flesovao telefon...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, a da li ti je tel skidan sa neke mreze? Jel možda dekodiran? Probaj update, nadam se da će rešiti probleme :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Jeste sa TIM mreze, ali nije dekodiran tj. nije ni bio kodiran, ima neke dodatne TIM opcije i njihovu temu ima... Nije imao srpski jezi, nema ni sada... Pre 20-ak dana sam uradio update preko OVI suit-a i super je radio, ali svi problem nastaj posle reseta... Mislim da sam sve pokusao, ali nista ne pomaze... Ipak ne bi sam da flesujem, nisam bas toliko strucan...
Zanimljivo je da se problem ne desava kada je telefon zakljucan i kada ga prebacim u OFFLINE profil....

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, pa onda ga odnesi u neki servis. Neka ti urade update firmwarea i neka ti promene product code na srpki i možda ćeš rešiti svoje probleme. Jer Timovi tel nisu imali problema kod nas ali bi bilo najbolje da ga debrendiraš :) U ovom slučaju, pošto ti je tel ipak sa mreže, i update koji si dobio je predvidjen za tu mrežu. Onda je servis rešenje, ukoliko zaista ne želiš da sam to radiš.. Medjutim, to uopšte nije komplikovano: mislim na promenu product codea i update softwarea..

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Resetovao sam ponovo telefon i mss memoriju, ali posle NISAM vracao slike, muziku, snimke na telefon, takodje ni jednu aplikaciju nisam instalirao i radi BEZ problema... Da li je moguce da neka aplikacija pravi problem, s' obzirom da su potpisane? :?

4M3R
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Avg 2009. 17:46

Post od 4M3R »

Popunila mi se C memorija tj. memorija telefona, dok na mass mermoriji ima jos dosta mjesta... Eh to je vjerovatno popunjeno zbog update-a i nemam sada sta da obrisem... Ima li neko neki dobar savjet kako da oslobodim memorije jer je sada telefon veoma spor.
Nokia N97

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ako si softver skidala pomocu wifi-ja onda trebas da ga instaliras jer ti je on zauzeo memoriju oko 15 mgb.
Ako si puno radila brisanje app.onda ti je mem.zauzeta i ostacima ili repovima programa onda ti je jedino resenje restart telefona i formatiranje kartice,tako sam ja resio problem zauzetka mem,na mom n79 .

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

4M3R, pogledaj u ovoj temi nekoliko strana unazad. Pisala sam o tome šta može da se obriše sa C bez problema i kako da poboljšaš rad svog telefona :)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Ja samo da se pohvalim, da opet imam isti problem sa telefonom... Cini mi se da su sve opcije pale u vodu... :D :D :D

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, a nakon čega su se pojavili isti problemi? Jesi li nešto instalirao? Pokušaj da ga updatuješ na v22 preko NSUa... Mozda će to rešiti problem, osim ako problem nije hardwerski..:(

Moby
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 23:04

Post od Moby »

Ja imam N97 Mini, kupljenu na crno. Model je prema product codu namijenjen za Italiju.

E, sada, mobitel se zna resetirati sam od sebe, najčešće prilikom čačkanja po Imeniku ili SMS meniju.
Također, ponekad se zna gotovo pa užariti, kada ga punim, duže kada razgovaram ili kada koristim Wi-Fi (Youtube).

Jesu ovo normalne stvari? Jedan kompa mi kaže, a ima legalno, masno plaćenu isto Mini da kod njega nikada nema ni resetiranja ni zagrijavanja.

Pa što da mislim... :smutny:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Moby, sve što si naveo nisu normalne stvari i ne bi trebalo da ti se to dešava.. Ne bi trebalo da ima veze ni sa tim što ti je tel nelegalno kupljen, ali da eto baš tvoj primerak možda ima neki hardwerski kvar, to je moguće..:( pošto imaš druga koji ima isti tel proveri da li imate istu verziju FWa.. To proveravaš tako što u Dialeru ukucaš *#0000# i pojaviće ti se oznaka FW koji je u telefonu.. Pokušaj da updatuješ FW preko NSUa koji možeš da pronadješ na Nokia sajtu, a nešto više o tome možeš da saznaš i u ovoj temi.. www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=7010

Moby
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 23:04

Post od Moby »

Ista je verzija softvera.
Ovo s pregrijavanjem, događa se kada pričam više od cca 30 minuta ili ako gledam YouTube isto više od 20-ak minuta.
Zašto se restartira, to još ne znam.

Fratello
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 09:22

Post od Fratello »

Ljudi, pitanje. Instalirao sam OVI mape na tel, mada nije to sto sam ocekivao. Prvo za svaku sitnicu trazi internet, onda nema mogucnost ulica nego samo ubacene destinacije (restorani, kafici..). Da li ja negde gresim ili ne moze da se koristi kao napr Garmin ?

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Ninolina, mislim da sam otkrio nesto... Ponovo sam resetovao telefon (*#7370#), ali sam pre reseta uradio RESTORE FACTORY SETTINGS, formatirao MASS memoriju, RESETOVAO telefon, pa onda ponovo uradio RESTORE FACTORY SETTINGS i formatirao MASS memoriju, nakon cega telefon radi odlicno... Cak sam u njega ubacio svu muziku, slike, spotove, programe i Garmin sa mapama SCG NT v.2.2, AdriaRoute v3.0 i najnoviju mapu evrope... Ali nisam instalirao Accu Weather i Facebook widgets, jer mislim da oni prave probleme, jer sam proteklih dana testirao telefon i skontao da oni znaju da naprave problem vezan za displej. Takodje ne bi preporucio hard format telefona, preko ona 3 dugmeta i dugmeta za gasenje telefona, jer mislim da i taj vid formata telefona ucestvije u nastajanju problema... Za sada odlicno radi, videcemo narednih dana sta ce da kaze...

Sto se tice updejta preko NSU, ne mogu jos da ga updejtujem, jer nije jos dostupan za PRODUCT CODE mog telefona... Ranije sam sumnjao da je problem hardvesrki, ali sad mislim da je softverski... Mada, kako tacno znati... Videcemo...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, drago mi je da si rešio problem, mada baš to vraćanje podešavanja ume da napravi probleme.. Što se tiče aplikacija koje si spomenuo, Accu Weather koristim oduvek i nije pravio probleme, kao ni Garmin.. Facebook widget ne koristim, već Facebooku pristupam iz Opere mini. U svakom slučaju, nek si ti rešio probleme, to je najvažnije..:) Prati kako se ponaša tel i gotovo uvek ćeš najlakše sam da mu nadješ 'lek', jer sam najbolje znaš šta si ubacivao i radio na tel i kad je nastajao problem.. Tako sam ja sa mojom 97icom eksperimentisala i sad čim nešto krene naopako, ja najbolje znam kako da to rešim..:)

Ako treba ponovo pomoć, tu sam..:) Nadam se da ti je moja asistencija bar dala neku dobru ideju..:)

Što se tiče product code, lako ga možeš sam izmeniti samo treba da pratiš uputstva sa ove teme... www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=7010

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

A kazi mi samo da li si ti radila hard format, sa dugmicima? Super radi, ostavicu ga ovako jos koji dan, ako bude ok sve, onda cu da ubacim Accu i FB, posto mi se cini da prave problem, a i citao sam po netu da da su se neki upravo na njih zalili... Videcemo, rece slepac... :P
Pa tako sam uvek postupao sa symbian telefonima... Cim nastane kvar, krece cela prica, sta, kako i zasto... :)
Naravno da jesi i hvala ti na asisteniciji!!! :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, naravno da sam koristila i taj način resetovanja tel, ali kad god je bilo moguće reset sam radila preko koda, jer je ipak lakše.. Ne verujem da je problem napravio taj način resetovanja preko tastera. Može biti mnogo razloga za tvoje probleme. Drago mi da sad sve radi.. I ako kreneš da instaliraš Accu i Facebook, nemoj u isto vreme da ih ubaciš već prvo instaliraj, recimo, Accu i prati kako tel reaguje, jer ja sa njim nisam imala problema. Ako tad sve bude radilo, tad instaliraj i Face pa opet prati.

Fratello
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 09:22

Post od Fratello »

Ljudi, pitanje. Instalirao sam OVI mape na tel, mada nije to sto sam ocekivao. Prvo za svaku sitnicu trazi internet, onda nema mogucnost ulica nego samo ubacene destinacije (restorani, kafici..). Da li ja negde gresim ili ne moze da se koristi kao napr Garmin ?

Odgovori