HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

yep, ozbiljno razmišljam da stavijm taj rom, samo moram još malo da se raspitam o particioniranju sd kartice za A2SD na froyu

extra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 21:08

Post od extra »

Da li radi navigacija na htc desire, i da li koristite google mape, ili desire ima gps?

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Rade google mape (bez govornog navođena uz potrošnju neta za peuzimanje mape) i radi motonav koji moraš sam da nađeš na netu...

extra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 21:08

Post od extra »

za sve one koji su kupili fon u vip-u:
da li je telefon brandiran ili je kao ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=WFdUAE8tIeA
?

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Tebe baš mrzi da prelistaš temu, sve to što te interesuje, a i mnoge druge korisne i beskorisne stvari su već više puta napisane baš ovde...

U stvari, možda treba da napravimo Desire FAQ, pa da sve one sa manjkom istraživačkog duha šaljemo tamo na čitanje ;)

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

ja pre neko vece pre flesha roma 120 stranica (doduse malo sam varao sa pretrazi opcijom). Ozbiljno, ovo rutovanje zahteva dosta strpljenja i citanja...

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Pre nekih 6 sati sam postao ponositi vlasnik HTC Desire-a i za sada moram da kazem da sam odusevljen. Za sve one koje zanima da li je telefon zakljucan kada ga kupe u vip-u odgovor je MOZDA, makar mi je tako rekao prodavac. Rekao mi je da zavisi od serije(sta god to znacilo).

P.S. Moj nije zakljucan :D :D :D :D :D !!!!

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

I sta onda ja recimo rizikujem , dodjem kuci i on zakljucan, :shock: i sta onda raditi? :dry: Gde si ga uzeo posto u uscu kazu da ga ne prodaju bez paketa?

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

njujork14 napisao:I sta onda ja recimo rizikujem , dodjem kuci i on zakljucan, :shock: i sta onda raditi? :dry:
Pa i da je zakljucan platis 8 funti i otkljucas ga ili ako imas nekog ko to moze za dz. da ti odradi. Inace to otkljucavanje je bezopasan proces unosenja jednog broja nakon startovanja telefona i ne ostecuje garanciju niti ostavlja tragove da je telefon bio zakljucan ili ne...Ono sto ce tebi biti MNOGO veci rizik ako kupis Desire je flashovanje ROM-a i radia koje ces kad tad pozeleti da uradis... :oops:

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

acambas napisao:Za sve one koje zanima da li je telefon zakljucan kada ga kupe u vip-u odgovor je MOZDA, makar mi je tako rekao prodavac. Rekao mi je da zavisi od serije(sta god to znacilo).
ma laže smrad :D
šta je mogao da ti kaže:
- neće da kaže da nije zaključan jer bi hteo da ga koristiš na njihovoj mreži, a ne nekoj drugoj
- neće da te laže da je zaključan jer će te to možda odbiti od kupovine
zato se i odlučio za dobro staro "možda"

@Sauriann. stigao mi je pm, šaljem ti odgovor kasnije :) btw. i ja sam pročitao stotine strana o raznim romovima zadnjih dana, čak sam instalirao i xda aplikaciju na Desireu da čitam i sa fona :D

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

djoni, evo i ja se igram sa app2sd, izgleda da nisu sve app pisane za 2.2. Koristim i ja tu aplikaciju isti mi je nick kao ovd...Odlicna je :D

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Pročitao sam svih 35 stranica, ali i dalje imam pitanje. :)
Naime interesuje me da li je moguć multitasking i kako (softverski (koji softver) ili kako već) ili je i dalje ograničenje na 6 zadnje otvaranih programa? Neko je već spominjao na ranijim stranicama ali mi je i dalje ne jasno jel' može ili ne. :?

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

zavisi šta podrazumevaš pod multitaskingom.... npr. pustiš neku mp3 muziku, otvoren je market sa koga se istovremeno skida neki veći fajl, čitaš neku knjigu u Aldiku, a otvoren ti je browser u pozadini sa ovom stranicom, klikom na browser odmah se vraćaš tu gde si stao, itd. Kad se završi skidanje sa marketa, javlja ti se poruka u status baru, itd.
nisam razmišljao o tome da li multitasking podržava više od 6 otvorenih aplikacija, verovatno da, ali dugim pritiskom na home dugme dobićeš prozor sa šest zadnjih otvorenih programa

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Sve vreme radi multitasking (mada nisu sve aplikacije u pozadini aktivne, samo one koje treba da rade), a limit je u principu samo slobodna memorija. Kad sistemu zafali memorije, ugasiće sam neki proces. Ta lista od 6 ili 8 programa je baš to - lista poslednje otvaranih programa, ne lista svih aktivnih. U suštini, otvaraj šta god hoćeš, a pazi na one aplikacije koje nešto rade u pozadini kao što su mesindžeri, itd.

Edit: U settings/applications može da se vidi šta je sve aktivno, ali nisam siguran da je dobra ideja što su to ostavili otvoreno. Ljudi se naplaše kad vide šta je sve "aktivno" pa krenu da ubijaju i prave štetu...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kao sto je kolega gore rekao, sigurno se ogranicava na limit memorije. Takodjer, ne vuku sve aplikacije isto tako da je i to relevantno. Uglavnom, imas 576 MiB (ne znam koliko tacno upotrebljive memorije) al isam siguran da moze preko deset aplikacija bez problema.

Primjera radi, evo sta ja imam otvoreno na GW620 koji ima 174MB upotrebljive ram memorije:

Taks Manager
System Monitor
Sam Market
Market
File Manager
Google Sky Map
Contact
Music
Opera Mini
Kamera
Galerija
Real Player (svira muzika u pozadini)

I zauzelo mi je 84% rama. Sigurno moze jos nesto da se otvori. Ukratko, stanje sa HTC Desire bi trebalo biti jos bolje a ako ne vjerujes i dalje, neka ti neko uradi screenshot Taska Managera gdje se vidi koji su svi programi otvoreni.

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Jel zna neko da li postoji nacin da jednoj grupi kontakata dodelim isti ringtone a da ne moram u svaki kontakt pojedinačno da ulazim i namestam? Znaci nesto kao sto Nokia ima na Symbian-u. Napravio sam gomilu grupa pa bi mi potrajalo da svima dodajem pojedinacno jos ako pozelim da ga posle promenim auu
HTC 10

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Da li mozda neko ima proble kada prikljucuje desire jer kod mene kada ga prikljucim jednom sve lepo registruje onda ga izvadim i probam opet ali komp ga ne prepoznaje(a telefon se puni :? :? ). Kada ga ugasim pa upalim onda je sve okej do sledeceg diskonektovanja.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Jel koristiš neki task menadžer? Meni se to desilo samo kada sam u procesima ubio htc sync pa ga komp nije registrovao.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Hvala telep, procackao sam po task menager-u i video sam da gasi pc sync servis, neznam odakle mu da je to nepotrebno ali ajde. Nego skinuo sam drugi malo fleksibilniji task menager i sada nemam problema.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Kako da izbrisem scene koje sam snimio?
(Menu-->Scenes-->Custom1 ;na primer)
Slika

Odgovori