HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
samo pogledajte ovo...
http://www.youtube.com/watch?v=rBkB8DTsCKQ&NR=1
sta li je ovaj radio sa telefonom...

http://www.youtube.com/watch?v=rBkB8DTsCKQ&NR=1
sta li je ovaj radio sa telefonom...

Samo nek se rolaju....sarme.
Hvala na odgovorima svoj trojici (djoni, zlivan i napalm death).
@napalm death,
E vidiš to što si napisao da imaš 14 programa otvorenih, mene zanima gde (kako) to vidiš?
Ako sa ''Home'' dugmetom vidiš samo 6 zadnjih otvaranih programa, gde vidiš ove ostale?
Da, znam šta je multitasking i kako radi, ali mi ovde na Androidu to nije sasvim jasno?!
Pišem u temi za Desire zato što me taj telefon zanima, pa zato i hoću da čujem odgovore od njegovih korisnika.
@napalm death,
E vidiš to što si napisao da imaš 14 programa otvorenih, mene zanima gde (kako) to vidiš?
Ako sa ''Home'' dugmetom vidiš samo 6 zadnjih otvaranih programa, gde vidiš ove ostale?
Da, znam šta je multitasking i kako radi, ali mi ovde na Androidu to nije sasvim jasno?!
Pišem u temi za Desire zato što me taj telefon zanima, pa zato i hoću da čujem odgovore od njegovih korisnika.

flashovao sam AmonRa recovery za Android
sad imam permanent recovery u internoj memoriji telefona, nezavisan od zlatnih kartica, sadržaja sd kartice, itd.
sad ostaje samo da izaberem neki od Froyo test buildova i instaliram, ili sačekam rootovani official HTC rom. Sudeći prema pojavljivanju test buildova u poslednje vreme, ubeđen sam da će se pojaviti u toku jula ili početkom avgusta.
Btw. pošto je flashovanje permanent recoveryja ujedno i način za rootovanje telefona, root Desirea je postao nikad jednostavniji.

sad ostaje samo da izaberem neki od Froyo test buildova i instaliram, ili sačekam rootovani official HTC rom. Sudeći prema pojavljivanju test buildova u poslednje vreme, ubeđen sam da će se pojaviti u toku jula ili početkom avgusta.
Btw. pošto je flashovanje permanent recoveryja ujedno i način za rootovanje telefona, root Desirea je postao nikad jednostavniji.
vla-do, Za to moras da instaliras neku aplikaciju tipa Taskiller i slicno. Android sam po sebi resava multitasking tako sto pri izlasku iz aplikacije on nju baca u pozadinu, i gasi aplikacije i procese tek kad mu ponestane memorije, i to nekim svojim redom, kako sam zakljuci da je bitno
Task switcher koji dobijas drzanjem home tastera ne sluzi tome, vec vise samo da ti prikaze poslednjih par aplikacija koje su koriscene. Predpostavljam da je logika iza ovoga to da ce se tu non stop vrzmati aplikacije koje najcesce koristis, tako da ce ti na taj nacin biti najlakse dostupne. Ja tacno tako shvatam taj task switcher sa njegovih 6 poslednje koriscenih aplikacija, i tako ga i koristim, i moram priznati da mi dosta znaci ponekad.

Task switcher koji dobijas drzanjem home tastera ne sluzi tome, vec vise samo da ti prikaze poslednjih par aplikacija koje su koriscene. Predpostavljam da je logika iza ovoga to da ce se tu non stop vrzmati aplikacije koje najcesce koristis, tako da ce ti na taj nacin biti najlakse dostupne. Ja tacno tako shvatam taj task switcher sa njegovih 6 poslednje koriscenih aplikacija, i tako ga i koristim, i moram priznati da mi dosta znaci ponekad.
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
jesi koristio ovaj linkdjoni napisao:flashovao sam AmonRa recovery za Androidsad imam permanent recovery u internoj memoriji telefona, nezavisan od zlatnih kartica, sadržaja sd kartice, itd.
![]()
http://rootmydroid.co.uk/guides/desire/ ... tc-desire/
ili ovaj
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=721792
generalno, ovaj: http://rootmydroid.co.uk/guides/desire/ ... tc-desire/
opisaću kratko postupak:
1) instalacija hboot drivera (uputstvo: http://www.unrevoked.com/rootwiki/doku. ... er_install ) - uputstvo je odlično
- skinu se pomenuti driveri i raspakuju, npr. na desktopu
- telefon restartuješ u hboot modu (vol down + power)
- spojiš fon sa kompom usbom (na ekranu fona pojavi se poruka hboot usb plug)
- ideš u device manager, proveriš jel ima pomenuti device u manageru, desni klik, update drivera, ukažeš na lokaciju foldera sa driverima koji si ranije raspakovao->next i procedura je završena. U device manageru se pojavi nova stavka, Android bootloader interface
- isključiš usb, ja sam onda (da bih izašao iz hboota) izabrao recovery opciju u hbootu, vol up+power (pošto imam stari fake flash na kartici) i odavde reboot.
2)priprema za flash
- uninstall htc synca na pcu (ostaće htc driver instaliran)
- restart pc-a
- skine se unrevoked reflash program za pc: http://downloads.unrevoked.com/recovery ... ackage.exe u pitanju je samoraspakujuća exe arhiva koja se raspakuje tamo gde odrediš
- skinuo sam ovaj amonra r5 recovery: http://www.multiupload.com/V4OML4GAR9
- na fonu Settings > Connect to PC > Default connection type > Disk drive > Remove check from Ask me
3) flash recoveryja
- startuješ unrevoked-ovu reflash aplikaciju koju si ranije skinuo. Ako hoćeš da flashuješ clockwork recovery, ne diraš ništa, ako hoćeš amonra, ideš na fajl, izabereš prvu opciju i odabereš img fajl koji si prethodno skinuo sa multiuploada
- telefon se spoji sa kompom preko usba, reflash ga detektuje i počinje automatski da radi, čitava procedura traje par minuta
- postupak je završen kada reflash program to javi na kompu, a na fonu će se pojaviti recovery.
- isključiš usb, rebootuješ telefon i to je to
da bi se vratio kako je bilo, podesiš opcije u Settings > Connect to PC na charge only i ask me, reinstaliraš htc sync i to je to.
- sada je recovery flashovan na telefon i ne zavisi od sadržaja sd kartice. kada startuješ fon sa vol down + power i izabereš opciju recovery, nema više onog crvenog trougla, već se telefon prebaci u recovery
brw. Saurian kako si zadovoljan baterijom na tom radiju posle dva dana, da li da flašujem večeras ili da čekam?
ne znam i da li da formatiram karticu opet ili da uradim samo wipe svega, uključujući ext 2 particiju, pošto je karta već tako formatirana, ako ako opet formatiram/particioniram, moram da je vadim iz fona i prebacujem rom i radio na nju preko drugog uređaja pre flasha
opisaću kratko postupak:
1) instalacija hboot drivera (uputstvo: http://www.unrevoked.com/rootwiki/doku. ... er_install ) - uputstvo je odlično
- skinu se pomenuti driveri i raspakuju, npr. na desktopu
- telefon restartuješ u hboot modu (vol down + power)
- spojiš fon sa kompom usbom (na ekranu fona pojavi se poruka hboot usb plug)
- ideš u device manager, proveriš jel ima pomenuti device u manageru, desni klik, update drivera, ukažeš na lokaciju foldera sa driverima koji si ranije raspakovao->next i procedura je završena. U device manageru se pojavi nova stavka, Android bootloader interface
- isključiš usb, ja sam onda (da bih izašao iz hboota) izabrao recovery opciju u hbootu, vol up+power (pošto imam stari fake flash na kartici) i odavde reboot.
2)priprema za flash
- uninstall htc synca na pcu (ostaće htc driver instaliran)
- restart pc-a
- skine se unrevoked reflash program za pc: http://downloads.unrevoked.com/recovery ... ackage.exe u pitanju je samoraspakujuća exe arhiva koja se raspakuje tamo gde odrediš
- skinuo sam ovaj amonra r5 recovery: http://www.multiupload.com/V4OML4GAR9
- na fonu Settings > Connect to PC > Default connection type > Disk drive > Remove check from Ask me
3) flash recoveryja
- startuješ unrevoked-ovu reflash aplikaciju koju si ranije skinuo. Ako hoćeš da flashuješ clockwork recovery, ne diraš ništa, ako hoćeš amonra, ideš na fajl, izabereš prvu opciju i odabereš img fajl koji si prethodno skinuo sa multiuploada
- telefon se spoji sa kompom preko usba, reflash ga detektuje i počinje automatski da radi, čitava procedura traje par minuta
- postupak je završen kada reflash program to javi na kompu, a na fonu će se pojaviti recovery.
- isključiš usb, rebootuješ telefon i to je to
da bi se vratio kako je bilo, podesiš opcije u Settings > Connect to PC na charge only i ask me, reinstaliraš htc sync i to je to.
- sada je recovery flashovan na telefon i ne zavisi od sadržaja sd kartice. kada startuješ fon sa vol down + power i izabereš opciju recovery, nema više onog crvenog trougla, već se telefon prebaci u recovery
brw. Saurian kako si zadovoljan baterijom na tom radiju posle dva dana, da li da flašujem večeras ili da čekam?

- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Mislim da je baterija do odredjenog procenta slabija na ovoma romu koji nije 2.04 vec je baziran na 2.06. Ne mogu tacno da odredim trajanje baterije jer poslednjih par dana testiram ove romove i stalno se dopunjavam...Verujem da ce u toku noci izbaciti update posle ovog 1.0c pa cu probati i njega...
Neko koji da stavim flash amonra ili clockwork, koja je razlika
Neko koji da stavim flash amonra ili clockwork, koja je razlika
Posto kazu da je ovaj fon okrenut internetu zanima me ima li smisla uzimati ga a da to nije preko paketa ( znaci samim tim nemam net i one mb, ili gb , sta god vec
) ??
Mada generalno gledano svi noviji bolji telefoni vuku net i sta onda znaci da svi kupujuemo preko operatera i imamo tako net odn. suprotno da nemamo net i kupujemo telefone pre deset godina

Mada generalno gledano svi noviji bolji telefoni vuku net i sta onda znaci da svi kupujuemo preko operatera i imamo tako net odn. suprotno da nemamo net i kupujemo telefone pre deset godina

ono što je za mene bila sjajna vest, nisam morao ponovo da formatiram karticu da bi koristio stari A2SD, samo sam wipeovao sve, uključujući i ext2 particiju.
Prilikom instalacije radia, došlo je do jedne zabune, fon je raspakovao arhivu, rekao da je odrađeno i tražio da rebootujem telefon pomoću vol up+down ili menu dugmeta, kako bi završio instalaciju radia. Ja sam kliknuo na menu i čekao 20 minuta

Nakon toga sam flešovao rom, bez problema, prvi reboot koji malo duže traje... Titanium je definitivno najbolja aplikacija po meni, može da restoruje sve aplikacije i podešavanja bez problema, (osim Google Sky Map, koji na trenutnom buildu Froya ne radi, ali našli su rešenje i za to

Osim par novih aplikacija koje dolaze sa Froyom (tipa flashlight, wifi hotspot, itd), promene nekih ikonica, telefon je i brži u skrolovanju. Probao sam testove, Quadrant mi je dao 2.5x bolji rezultat u odnosu na 2.1 verziju andorida, Linpack 6-7x bolji rezultat(!)... dakle nema sumnje da će Android 2.2 doneti poboljšanje performansi telefona. Mrzelo me da isprobavam igre, ali video sam da first person shooter deo quadrant testa mnooogo bolje radi.
Ovaj novi radio definitivno daje bolji signal, npr GSM je uvek zakucan na maksimumu, itd. Kamera ima 720p opciju, mrzelo me da isprobavam.
Što se tiče problema sa ovim romom (koji nisu problemi roma, već trenutne verzije Froya), Google search sam flashovao dodatnim zipom i rešio problem. Nedostatak H(HDSPA) ikone sam probao da rešim Circle battery modom, ali nije se rešio,osim što sad imam fensi ikonu baterije

Koush je napravio update koji rešava problem sa instalacijom google sky map. Što se tiče problema sa baterijom (brzo padne na 89%, i kao da se brže prazni), rešio sam da poslušam savet nekog lika sa xda, rekao je da ugasim fon i stavim da se napuni u potpunosti. Baterija mi je sada na 99%, tako da izgleda da je problem rešen

sve u svemu, zadovoljan sam ovim romom i ostajem na njemu, a ako izađe nešto novo, sad kad imamo permanent recovery i znamo da je otključan fon (nema simlocka), zaista je dečija igra instalirati romove...

ja sam na prepaidu kod telenora već 11 godina, samo zato što mrzim sve oblike vezivanja ugovorom (uključujući braknjujork14 napisao:Posto kazu da je ovaj fon okrenut internetu zanima me ima li smisla uzimati ga a da to nije preko paketa ( znaci samim tim nemam net i one mb, ili gb , sta god vec) ??

Ako imaš mogućnost da napraviš wifi mrežu kod kuće ( u prevodu kupiš wireless ruter za 2000 dindži i podesiš ga), bićeš ok, jer sad ionako u kafićima, marketima imaš wifi hot spotove na svakom koraku.
Ako hoćeš da probaš da ga koristiš bez neta, to je bacanje para na ovaj fon, po mom mišljenju.